Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 365
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами Grinning
Крайно време е да се запиша и аз в темата Wink
В 17г.с. първа бременност, термин на 09.11 от гр. Варна.
Момичетата от Варна, решили ли сте къде да раждате и при кого?

Момичета, някой правил ли си е изследване за тромбофилия?
Аз, но при мен доктора ми го изискваше, защото съм ин витро.

# 181
да изразя мнение и аз Grinning според мен естествено раждане, защото все пак секциото е операция, а всяка операция крие рискове, не че нормалното не е рисковано също, но в крайна сметка според позицията на бебока и обстоятелствата ще се реши какво да бъде раждането. Пожелавам на всички мами лека бременност и не се тормозете с мисли, и да искате и да не искате ще родите без значение как Hug

# 182
Аз си правих декември месец, след миседа, изследване за тромбофилии, ама резултатите ми бяха перфектни.

# 183
Първото ми раждане беше нормално.Да ви кажа за раждането тръгнах доста наперено ,тъй като по принцип съм смела жена,,половината свят ражда аз ли няма да родя"... .Обаче изобщо не бях подготвена за това което ми се случи после  newsm45 Banghead...........болката е неописуема......нямах никакви упойки......кошмар.........скалпел...шевове....
НО ПАК ТАКА БИХ РОДИЛА,защото когато видиш беззащитното човече разбираш ,че всяка болка би си струвала само то да бъде добре.А това е наистина най-добрият начин за него.....и за мен...нормалният.
След раждането  всичко е ОК!Кърмата си тръгва нормално а не като при секциото.....
При секциото има допълнително риск от усложнения.
На лекарите обаче им е по-удобно секциото и често си измислят разни причини за да се премина към планово секцио първо,защото е по-скъпо и второ наместват си го в удобен за тях график.Нали разбирате,че ако имате уговорка с даден лекар за нормално раждане той трябва да бъде на разположение денонощно.

# 184
Включвам се набързо защото мисля че темата е важна: живот и здраве, дано всичко го позволява, но за мен естественият вариант е естественото раждане.

Не съм раждала. Вярвам, че боли. И въпреки това няма сила на света, която да ме убеди да ми направят операция, за да си спестя няколко часа болка. И не съм съгласна с мнението малко по-горе, че ставали много проблеми с епидуралните. Според статистиката в моята медицинска книжка много рядко се получават проблеми от епидуралните упойки. Склонна съм да вярвам.

# 185
Аз също не съм раждала, тъй като това ми е първа бременност, предпочитам естественото раждане. За  -съжаление обаче съм с доста висок диоптер - 3,50 и все още не знам дали ще има възможност да родя нормално.

# 186
На мен ми се виждат страшнички и двата вида раждане, но като че ли клоня към нормалното. Ако всичко е наред мисля, че ще е така. Няколко мои приятелки влезнаха за нормално, но не се получи, та ги срязаха. И двете след това не показваха, че ги боли като за след операция. Друга ражда нормално - каза, че самото раждане не боляло толкова, колкото след това шиенето Sad... Та всичко е индивидуално. Бебчетата да си изкарат до термин и всичко да е ОК пък ще родим по един или друг начин. Дай Боже възможно най-леко!

# 187
  • София
Винаги съм се дразнела на писаниците, че секциото е по-удобно за лекаря. Защо пишете подобни небивалици?
При едно нормално раждане, лекарят реално няма никаква работа. Всичко се върши от акушерката. При секциото всичко прави той. Никак не виждам каак му е по-лесно.
А на много места изборът на екип е на една цена - независимо нормално или секцио се ражда.

# 188
И аз за шиенето и шевовете да кажа - това май ми беше най-гадното от всичко - вярно, че беше с местна упойка и уж не болеше, но усещаш всяко забиване на иглата - просто е ужасно!!! После трябва да внимаваш да не клекнеш рязко, че да не се разтвори някой шев, не можеш да седиш като хората, абе гадно е. И махането на конците е гадно, а на мен май и ми се разтвори единия шев след като ги махнаха, макар след прегледа да ме уверяваха, че всичко е наред и щяло да си зарасне от самосебе си. Освен това въобще не съм доволна от резултата - грозна гледка и това е. Много съм и бясна на тази лекарка и в това отношение. Но пък по-добре грозна гледка отдолу, отколкото белег за цял живот на корема. Wink
Аз друго се чудя, ако тръгнеш да раждаш естествено без упойка (съответно нямаш катетър в гърба) и се наложи много спешно секцио, дали ще ти сложат упойка по някакъв начин или направо ще тръгнат да те режат и как ще те накарат да не мърдаш.

# 189
Весе, може да не прави нищо, но трябва да е там. Wink В това число и в 12 през нощта на 31 декември или на Бъдни вечер, или на Коледа, ако бебето рече да тръгне тогава.

# 190
Аз съм раждала и по двата начина.Първо беше по естествен път,но беше кошмарно.,с напукани ребра и шевове.Тогава си казах,че никога повече няма да раждам.😉Втория път сама избрах секцио. После,който ме питаше,казвах,че с две ръце съм за операц.На третия ден си бях в къщи.Сега смятам да се пробвам пак по естествен път.Надявам се да не изживея същия кошмар ,като в БГ.А и тогава не знаех ,какво ме очаква.,а сега имам опит😜😀

# 191
  • София
Да, трябва. Ама той и на секциото е там. И в никакъв случай не му е по-лесно. А има и секцио-та и по Коледа и Нова година.

# 192
Винаги съм се дразнела на писаниците, че секциото е по-удобно за лекаря. Защо пишете подобни небивалици?
При едно нормално раждане, лекарят реално няма никаква работа. Всичко се върши от акушерката. При секциото всичко прави той. Никак не виждам каак му е по-лесно.
А на много места изборът на екип е на една цена - независимо нормално или секцио се ражда.
Напротив лекаря носи отговорността ,освен това той реже и той шие!Това е все едно да кажеш,че мед.сестрите вършат повече работа от лекарите!Сори ама нещо си се объркала!
Секциота  има тогава когато лекаря е решил-ПЛАНОВИ!

# 193
И аз за шиенето и шевовете да кажа - това май ми беше най-гадното от всичко - вярно, че беше с местна упойка и уж не болеше, но усещаш всяко забиване на иглата - просто е ужасно!!! После трябва да внимаваш да не клекнеш рязко, че да не се разтвори някой шев, не можеш да седиш като хората, абе гадно е. И махането на конците е гадно, а на мен май и ми се разтвори единия шев след като ги махнаха, макар след прегледа да ме уверяваха, че всичко е наред и щяло да си зарасне от самосебе си. Освен това въобще не съм доволна от резултата - грозна гледка и това е. Много съм и бясна на тази лекарка и в това отношение.
gemavar, това с шевовете май си е до лекар... не си имала късмет, според мен!
При мен се наложи епизотомия, съответно и шевове имаше. Нищо не съм усетила, наистина. А се плашех от зашиването и аз. Факт, че на следващия ден (по-малко от 24 часа след раждането) като ме изписваха клекнах, за да се снимам с бебето и акушерката. Снаха ми като видяла снимката не могла да повярва, а на мен не ми костваше много усилия това клякане. Конци не са ми махали, защото бяха резорбиращи се.
Дано и сега случа на добър екип! Лекарят, който съм избрала (почти на случаен принцип) се ползва с добро име, та дано не съм сбъркала!

А! За упойката, както вече писах аз исках напълно нормално раждане, което обаче се проточи близо 48 часа, съответно в последните 4-5 часа аз си спях между контракциите и дори ми беше трудно вече да ги усещам, та помолихме да ме вкарат в родилно отделени (нормалните раждания се водят на горния етаж в най-обикновена стая), съответно тогава дойде и лекар, до този момент бях с акушерка (в Англия акушерките са по-скоро с нивото на образование на нашите сестри), който прецени че трябва да сме готови и за секцио, та си ми сложиха упойката без проблемно, че и с катетър се сдобих без да разбера, та те си знаят как да подходят. Слава Богу след още 3 напъна и помощ с вакум си излезе нашият юнак. Секциото често не е планово, което не значи, че режат без упойка.
Моята най-добра приятелка тук също тръгна да ражда нормално, но се наложи да преминат на секцио.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 17:30 от InataCh

# 194
Аз също бих искала да родя нормално, но не зависи от мен. Все пак една коремна операция си има период на възстановяване и пр. Като наближи моментът ще го мисля тогава, че уж съм смела, пък сега докато чета и  #Crazy

И махането на конците е гадно, а на мен май и ми се разтвори единия шев след като ги махнаха, макар след прегледа да ме уверяваха, че всичко е наред и щяло да си зарасне от самосебе си.
Аз друго се чудя, ако тръгнеш да раждаш естествено без упойка (съответно нямаш катетър в гърба) и се наложи много спешно секцио, дали ще ти сложат упойка по някакъв начин или направо ще тръгнат да те режат и как ще те накарат да не мърдаш.

gemavar, конците не се ли разграждат?  newsm78
За втория ти въпрос и аз съм се чудила, но не мисля, че биха тръгнали да режат жена без упойка. Че то това си е брутално!

Общи условия

Активация на акаунт