Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 366
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Моите конци бяха два вида - на по-вътрешния шев бяха резорбиращи се, а на външния трябваше да ги махнат.
То ясно, че ако се проточи раждането с часове, ще имат време за упойка. Аз се чудя за случая, когато докато напъваш и да кажем бебето вече се подава, се окаже, че не може да излезе и почнат да се губят тоновете. Когато се налага наистина спешно секцио на момента и на място. Кой ще има време тогава да поставя упойки в гърба? Чудя се за наистина възможно най-критичните ситуации, недай си Боже някоя да стига до такава!

# 196
Мисля, че като вече се подава, т.е. е влязло в родовия канал не се прави секцио, а използват други методи. Епизотомия, вакуум, форцепс.

# 197
Бе, то да не дава Господ, но мисля, че и за такива случаи си има лек... Не знам, но си мисля, че има как да се постави упойка. Моето раждане си беше в ход, просто бебето не помръдваше напред, след като след 3 напъна излезе си е бая тръгнало... и се действаше доста бързо, защото лекарят се притесни, че акушерката не е потърсила помощ по-рано и т.н. Но определено бебето си беше с добри тонове и т.н та не мога да предположа как се действа в случаи като тези, за които питаш...

# 198
Ами освен с пълна упойка при много спешни случаи  newsm78 Тя хваща преди да са сложили цялата спринцовка, лека нощ не можеш да кажеш на лекарите.  hahaha Но за чак толкова спешни случаи да не успеят да сложат упойка не съм чувала.

П.С. По някакъв повод ми бяха казали, че бебе се вади за отрицателно време, май им трябваха под 5 минути за всичко.

# 199
Добре, де, то нали си има екип вътре - акушерка, гинеколог, анестезиолог и не знам още какъв специалист? Всеки би трябвало да знае как да реагира в дадена ситуация. Пък и тази епидурална и поставяне на катетър (идея си няма къде се поставят) колко време отнема, за да окаже ефект?

# 200
 Peace

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 15:40 от КиВи

# 201
Връщам се от Надежда. Първо да похваля доктор Георгиев, много изчерпателен и внимателен. Всичко с бебето е наред и ще бъде 100% момиченце, видяхме й срамните устни. Похвали ни хубавия профил. Плацентата ми е предна и маалко ниска, но ще се вдигне. Засега всичко е ок, каза, че адекватно ще мога да усещам бебето към 20 г.с. Много съм щастлива !!!

# 202
  • София
Винаги съм се дразнела на писаниците, че секциото е по-удобно за лекаря. Защо пишете подобни небивалици?
При едно нормално раждане, лекарят реално няма никаква работа. Всичко се върши от акушерката. При секциото всичко прави той. Никак не виждам каак му е по-лесно.
А на много места изборът на екип е на една цена - независимо нормално или секцио се ражда.
Напротив лекаря носи отговорността ,освен това той реже и той шие!Това е все едно да кажеш,че мед.сестрите вършат повече работа от лекарите!Сори ама нещо си се объркала!
Секциота  има тогава когато лекаря е решил-ПЛАНОВИ!
Няма нужда да ми слагаш удивителни и големи букви. Мога да чета. Но си написала поредното невярно нещо. Има мнооого непланови, наложили се по спешност.
И да, лекарят носи отговорност при нормално раждане, но ако то е наистина нормално, той реално не прави нищо. И не, не съм се объркала. Раждането се води от акушеркара. Е повечето болници дори при нормално раждане има "избор на акушерка".

# 203
Ей , мили майчета ... От еднонизвесно време в темите мн си позволявате да държите тон !!! Това не е полезно никому ! А на мен както и на другинсигурно хич не ми е приятно да винчета заядливите коментари !! Темата е за СПОДЕЛЯНЕ НА МНЕНИЕ !!!!! Не за налагането на такова ! Една молба - спазвайте добрия тон ! Всички сме тук за да споделяме мнение , ваздържайте се от налагане на такова !!  Peace Peace

Относно раждането Аз бях секцио първия път , сега пак ще е така . Не разбирам жените който са имали кошмарно раждане и часове родилни мъки и сега пак подскачат и и искат да раждат нормално ??!! Това си е мазохизъм за мен . За коментара по повод секциото , че лекарите го предпочитат и едва ли не нарочно синизмислят причини също не го подкрепям . Няма такова нещо !! Мое мнение разбира се 😉 а за този коментар с " бебето не е подготвено при секцио че ще бъде извадено 😧😧 стига ..... Момичета !!!! В кой век сме ??! Но всеки сам взима решенията за себе си ! Познавам мн такива е тусиастки който бяха толкова против секциото , ама като го напъна болката да водиш как легнаха под ножа , после различно мнение 😄😄😄 нооо пожелавам си на мен и всички нас да сме живи и здрави , да изкараме нормална бременност до термина , пък както е рекъл господ за раждането !!!  Praynig Peace важното е щастлив и успешен финал пре ноември 🌺🌸💋

# 204
  • София
Споделяне на мнение е едно, но често се дава грешна информация, която би заблудила незапознатите потребители. А това не бива да се толерира.
Темата е за взаимопомощ и грешната и некомпетентна информация не е в полза на никого!

# 205
Veseto не искам да споря , но живеем в свободна държава и всеки е свободен да изказва мнението си . Дали инфото е грешно или не това може да го каже само един гинеколок . За първи път попадам в тема в която има леко казано агресивни коментари . Нека не се изнервяме допълнително . За мен нещата стоят така - аз използвам форума за да споделям информация и да черпя такава , да споделям всички забавни и негативни моменти от бременността ми и отглеждането на децата . Да бъда част от вашите истории и да изживея бременността си по позитивно четейки вашите истории . До колио информацията която намирам тук е грешна или не аз сама си преценявам . В крайна сметка си има специалисти за сериозните въпроси . Да насаждам мнение или да упреквам някого за изразеното такова някак си не минае вижда възпитано , зряло и каквото и др. Да е .

# 206
Теичка, поздравления за чудесните новини! Занапред всички да имаме само такива новини!  Heart Eyes
Сега погледнах, че си в 14+5 и сте видели детайли, това означава, че след 2 седмици, когато ще съм 15+6 и ние ще можем да видим повечко, че досега нито на ФМ, нито гинекологът ми успяват да видят пол Simple Smile

Момичета, аз цял следобед усещам тежест в корема, точно сякаш има нещо вътре Simple Smile Надявам се това усещане да е нормално.

По принцип не обичам споровете във форума и винаги съм ги избягвала, но имайте предвид, че всеки тук казва мнението и информацията, която има, та дори и погрешни да са те, опитайте да бъдете по-толерантни и търпеливи към новите и неинформираните.

# 207
Всеки сам решава как да постъпи.Заставам зад думите си на 100%.А за секцио по спешност никога не съм споменавала,стигне ли се до там много ясно ,че ще се направи.
Не се заяждам с никой,щастлива съм да очаквам най-хубавото ,което може да ми се случи-без злоба в думите си !!!!!!Просто това е моята истина!!!!!Който иска да я приема!
Успешно раждане на всички!

# 208
Момичета, и аз призовавам към спазване на добър и ненатоварващ тон. Всичките сме на едно дередже и трябва да се подкрепяме. А всяка от нас решава най-добре за себе си според своя личен опит и виждания.  

Добре дошла на новата мама!

Относно предната плацента - аз и сега съм с предна, и при предишната бременност бях с предна - това абсолютно НЕ е предпоставка за секцио.

Раждах точно преди 3г. в Тина Киркова при д-р Ташков. Естествено раждане, доста продължително /27 часа/ и болезнено до момента на упойката /спинална, тъй като Ташков е против епидуралната/. След упойката всичко беше една еуфория. Не подценявайте хормоните. За мен секциото трябва да се случва САМО в случай, че животът и здравето на майката или бебето са застрашени. Естествено протеклото раждане е по-добро и за бебето, и за майката и това е доказано, няма нужда дори да се коментира.  А относно това кое е по-удобно за лекарите - лично лекар ми е казвал, че секциото е МНОГО по-удобно, тъй като естественото раждане може да продължи доста дълго, докато операцията е половин час и си тръгва.

# 209
  • София
Не виждам защо точно моето се приема за спор, а другото не.
Както всички имат право на мнение, така и аз.
А за някои неща има правила, а не "моя" и "твоя" истина.
Вики, ако погледнеш мненията си, ще видиш че не винаги заставаш толкова твърдо зад тях. Доста си противоречиш на моменти. Само в последните две си казала, че секциото винаги е планово, а после че не си говорила за спешното.
Инфотмирай се добре преди да се изкажеш категорично по някой въпрос. И можеш ли да посочиш лекар (конкретно име), за който секциото е по-лесно от нормалното раждане? В противен случай няма каакво да застане зад думите ти.
А темата "секцио или нормално раждане" изобщо не е в нашите компетенции.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 20:10 от Veseto*

Общи условия

Активация на акаунт