Лятото се задава и НОЕМВРИйчето се разшава - Тема 5

• 33 367
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Нимфеа, не знам как разбират, може би се дължи на текущото разположение на бебето. Моето си шаваше, явно се е обърнало в подходяща поза, лекарят ми я показа между крачетата. На феталната Павлова ми намекна същото. Десет см сме вече от главичката до опашната кост. Пусна пулса да муем също и дори го измери и имам снимка на него. Каза, че на феталната към 20 г.с ще се разгледа сърчицето. Пак огледа органите и каза, че всичко е нормално. Броихме и пръстчета на крачетата, стъпълцата видяхме, на мен ми идеше да рипна и да хвана монитора, ахаха. Нямам търпение да ги целувам на живо тия малки крачета...
Относно споровете от днешния ден, а съм решила да раждам секцио, засега не по мед. показатели, но може и да променя мнението си. Има много време.

# 211
Моля ви, не се дърпайте за такива неща. Всеки си има мнение и нека си го изказва. Нека бъдем позитивни   bouquet

От няколко дни имам контракции, които не мога да засека колко и кога са, но ги усещам. Някоя от вас има ли и какво точно се усеща, колко често? Ще се радвам някой да разкаже по-подробно, че какви работи изчетох тази нощ за преждевременно раждане и спонтанни аборти...та малко се постреснах Sad

# 212
  • Варна
Мале още повече се убеждавам, че си е живо геройство да родиш. Гемавар, ти тая лекарка дето те е измъчила как така не си станала още в началото да я оскубеш, как ще си позволява да ти пука мехура...ох много се ядосах на тази. А за 27 часовото раждане простоооо, трябва си голям кураж. Аз още не знам как ще раждам, изпитвам страх от всички видове раждане, но съзнавам, че бебка ще трябва да излезе някак. Сега разбирам, че има спинална и ще почета повечко за нея, но това с еуфорията ми допадна:)

# 213
Ееее, ама тези гръцки лекари, уж много добри, с добра апаратура, пък нищо не виждат smile3512 То верно, че и нашето бебче все в едни странни пози, ама...
Аз като правих ФМ и попитах лекаря дали се виждат пръстчета и каза, че е рано. На следващата фетална можело, но аз скоро съм на преглед, та ще си питам моя лекар. Би трябвало повече да се вижда след 2 седмици
Laughing

# 214
Теичка, чудесни новини! Браво! Все ткива да имаш!

Амая, не се шашкай. Направо говори с лекаря си., щом имаш такива притеснения. Освен това от всичко прочетено виждам,че много майки пият лекарства за контракции и накрая раждат живи и здрави деца. Така че просто говори с док и вземете мерки, и всичко ще бъде наред. Стискам палци!

# 215
стана ми интересно за контракциите .. какво е усещането? нямам си идея .. лежах два пъти за задържане и сега пия магнерот 3 пъти по 2 и доктора ми каза че най вероятно правя контракции, но нямам болки и не съм забелязала нещо по-странно ..

# 216
Пумпалина, на какво основание те вкарваха в болница щом не си усетила нищо? Вижда се нещо на ехографа ли? И как разбраха, че имаш контракции?
А иначе консултирах се с док и тя каза, че около 5-6 на ден било нормално, но аз не мога да засека с точност. Понякога чувствам корема си твърд за дълго, понякога за кратко.... не знам, трудно ми е да преценя  Confused

# 217
приемаха ме с отлепвания, които ми обясниха, че най-вероятно е от контракции та все се чудя как не съм ги усетила

# 218
За това, че лекарите масово ти предлагат секцио за по "удобно" не го чувам за първи път и изобщо няма да се учудя ако е така... Да не говорим, че масово близки и далечни приятелки все секцио раждат.  newsm78 Мода ли е, леакр ли съветва не знам.
Слагам в скрит текст линк към интервю с лекар по темата, който желае да прочете и да си направи изводи самостоятелно.
Скрит текст:
Амая аз имах контракции, които така и не можах да установя как се усещат (и с втвърдяване на корема съм била заради отлепяне и без конкретен признак, които се видяха на ФМ). Док ми каза да пия но шпа за тях 3по1.
Задължително иди на лекар за консултация и гледай да избягваш друсането в кола и пр.

# 219
Амая, не се притеснявай. Контракциите в тези месеци не са като онези при раждане. Предният път си пих Магнерот стабилно. Сега пак имам, но не се шашкам. Като ме стегне корема, пия магнезий и не го мисля.  Усещането е все едно коремът ти се втвърдява и стяга и това трае няколко секунди и отпуска. На мен засега са ми по 1-2 на ден и то не всеки ден.

Усещате ли вече мъниците? Аз още не, а съм вече в 18г.с. Нямам търпение за ФМ. Мамите от София, къде ще ходите на ФМ?

А кой ще ражда в Надежда?

Много се извинявам, ако се повтарям с въпроси по вече обсъждани теми, но нямам време да изчета всичко назад.

# 220
Момичета, и аз призовавам към спазване на добър и ненатоварващ тон. Всичките сме на едно дередже и трябва да се подкрепяме. А всяка от нас решава най-добре за себе си според своя личен опит и виждания. 

Добре дошла на новата мама!

Относно предната плацента - аз и сега съм с предна, и при предишната бременност бях с предна - това абсолютно НЕ е предпоставка за секцио.

Раждах точно преди 3г. в Тина Киркова при д-р Ташков. Естествено раждане, доста продължително /27 часа/ и болезнено до момента на упойката /спинална, тъй като Ташков е против епидуралната/. След упойката всичко беше една еуфория. Не подценявайте хормоните. За мен секциото трябва да се случва САМО в случай, че животът и здравето на майката или бебето са застрашени. Естествено протеклото раждане е по-добро и за бебето, и за майката и това е доказано, няма нужда дори да се коментира.  А относно това кое е по-удобно за лекарите - лично лекар ми е казвал, че секциото е МНОГО по-удобно, тъй като естественото раждане може да продължи доста дълго, докато операцията е половин час и си тръгва.
newsm10 абсолютно!!!

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 21:40 от viiikiii

# 221
На последния ми преглед докторката ми каза че имам контракции и ми предписа магнерот, а аз не ги усещах. По същия начин ми казаха около 4 месец предишната ми бременност. Понякога усещам стягане на целия корем за продължително време, мисля че и това са контракции. А когато раждах усещах контракциите по различен начин. Стягане и после премина в болка ниско в корема и кръста като при цикъл.
Та за ражданането аз родих нормално и си спомням че като родих си мислех ако имам второ ще раждам секцио, но се забравя и сега мисля, че ако всичко е наред пак нормално ще раждам. От прочетени и споделени истории мога да кажа че моето раждане протече сравнително бързо и леко. Събудих се през ноща от контракциите може би около 4-5. Преди това не бях усещала никакви подготвителни контракции, беше няколко дни преди термина, започнах да следя дали са на равен интервал и видях че доста бързо намаляваше времето между тях. Видях че ми е паднала тапата като хадох до тоалетна. Взех душ, избръснах се хубаво отдолу, сложих последните неща в раничката и събудих мъжа ми около 7. Закара ме болницата живеем близо, тогава ме приеха малко преди 7 май беше, минахме през спешното, беше неделя. Нямаше доктор и не съм имала уговорка, когато ме приеха бях дълго време с контракции на 5 мин. Прегледаха ме - разкритие 3 см. Каза ми че като съм отишла ще ме приемат, сестра ли беше или акушерка незнам, не очакваше явно скоро да родя. Даде ми пижама, направи ми клизма, настани ме на едно легло и ме оставиха там. Обикалях коридора в отделението. Когато при контракция започна много да ме боли и мислех че краката няма да ме държат отидох до леглото. Минаха да ме проверят и непомня колко ми беше разкритието но нещо се притесниха, започнаха да ми слагат абокат, взеха ми кръв. Казаха че доктора е пристигнал долу на паркинга и се качва и ме преместиха в родилното. Дойде доктора и непомня точно, но след няколко напъваня, може би 5, родих в 10 без нещо бебенце 3,450кг и 51см. Казаха ми пъпната връв е била увита около главата, бях усетила че има нещо когато на последните контракции ми даваха точни указания за напъните кога да спра кога да продължа. Но всичко мина добре. Имах някакви разкъсвания и ме шиха с местна упойка е конци които сами се разграждат и падат. От тазаи процедурка доста се страхувах, но нищо не усетих само леко подръпване на кожата, но нямаше никаква болка. Доктора ми беше много добър, мислех за уговорка той да ме изражда, после размислих за уговорките. Като се случи извън неговата смяна, уморен, неподготвен, почерпен, мисля си за най-лошите случай, да допусне грешка. Реших че риска не си заслужава при условие, че другия доктор който можеше да ми се падне е докторката която ми следеше бременността с повече опит и пак добра.

# 222
За това, че лекарите масово ти предлагат секцио за по "удобно" не го чувам за първи път и изобщо няма да се учудя ако е така... Да не говорим, че масово близки и далечни приятелки все секцио раждат.  newsm78 Мода ли е, леакр ли съветва не знам.
Слагам в скрит текст линк към интервю с лекар по темата, който желае да прочете и да си направи изводи самостоятелно.
Скрит текст:
Амая аз имах контракции, които така и не можах да установя как се усещат (и с втвърдяване на корема съм била заради отлепяне и без конкретен признак, които се видяха на ФМ). Док ми каза да пия но шпа за тях 3по1.
Задължително иди на лекар за консултация и гледай да избягваш друсането в кола и пр.
newsm10 да за това става въпрос!

# 223
Аз нямам контракции и не мога да кажа нищо по въпроса. Бебка още не я усещам, но се надявам скоро да я усетя.
А по темата за раждането аз искам да раждам секцио. Не ме е страх от упойката нито от операцията, нито от болката после. Страх ме е от нормалното раждане, чувала съм такива неща и ме побиват тръпки. Това е мое мнение и не искам да го променям  Crazy

# 224
Аз да ви кажа не знам изобщо какво са контракциите . С първото раждане усещах нещо като боцкане но без болка . След като реших да сиоча за всеки случай до болницата защото бодежите бяха на 5-10 мин . Се оказа че имам разкритие и ме подготвиха за секцио . Онази вечер нещо ми стана и така ми се стегна корема , но от вътре . Все едно бях правила коремни преси . На сутринта ефекта продължи . Чудех се какво става но реших да поспя и да видя после какво ще е положението . И ми мина . Сега изобщо не знам контракции линса били какво е било . Чувството беше неприятно , напрежение , без болка , просто все едно съм натоваеила пресата и сега ми е дискомфортно .

Общи условия

Активация на акаунт