Сполучливи имитации на маркови парфюми - 8

• 127 661
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • BG-DE
Искам да изкажа силно положителното си впечатление от рефанския Tresor La Nuit, днес извърших паралелен тест с оригинала и според мен е докаран много, много добре  Grinning В магазинчето на Тунджа бяха така любезни да ми дадат мостричка и си пръснах на ръката от нея веднага, това беше към 16ч. в момента
все още се усеща осезателно, което за моята "изяждаща" всички аромати кожа е голямо постижение  Grinning
Между другото ароматът наистина е сладък (доста) но лично за мен в пъти по-хубав и елегантен от Ла ви е Бел  Peace

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 21:38 от Menerva

# 406
  • Бургас
KDS, как намираш Трезора?
И аз се присъединявам към въпроса! Praynig
Трезорът е мнооого добър и според мен. Сега видях, че Menerva също е писала Simple Smile От онзи ден сравнявам паралелно на блотерчета от Бюти Зоун оригиналите на La Nuit и Pradiso с версиите на Рефан и днес мислех да споделя. Отначало намирах разлики и при двата, но след първия половин час и двата аромата станаха толкова идентични, че не можех да различа на кое картонче съм напръскала оригинала и на кое имитацията /бях забравила как съм ги подредила/. Едва днес, на третия ден започвам да усещам някакви много минимални разлики, но трайността на имитациите не е по-лоша от тази на оригиналите!
Като изключим, че в Рефанските версии, както обикновено липсват връхните нотки и няма голямо развитие, всичко друго е много добре. За мен и двата аромата определено си заслужават.
Tresor La Nuit не е нищо супер ново, следва последните тенденции на Живота е хубав, Си на Армани и Черния опиум, но е хубав аромат, ще го нося, когато се захлади Simple Smile Предполагам, че който харесва трите споменати, ще хареса и него. На мен лично ми напомня на  кръстоска между Животът е хубав и Си Simple Smile Не бих инвестирала в оригинален, така че версията на Рефан напълно ме устройва  Peace

# 407
  • Пловдив
Момичета някой има ли впечатления от този парфюм на Рефан -137. AQUA DI GIOIA/ ARMANI  ?Как е като трайност и развитие?
Според мен е сравнително докаран като аромат, но беше много нетраен на моята кожа. В пъти по добра е версията на Zag Zodiak и много по трайна.

# 408
Благодаря ти!

# 409
Отварят магазин на Парфен на ул. Шишман. Мисля да ги посетя тези дни  Whistling

# 410
  • Бургас
http://sangado.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1% … D0%B0.html#idTab5
Купих си този парфюм,защото съм голям любител на виолетки,уникален е,много напомня на Исоленс на Гарлен,дори ми подариха и кристално сърчице,много съм доволна

# 411
LIGHT BLUE/ D&G  на Рефан добра е имитацията нали?  Simple Smile

# 412
  • София
 Добра е, но не много трайна. Grinning

# 413
KDS, интересно ми е да прочета мнението ти за Paradiso- Cavalli на Рефан.

Аз все още не съм смогнала да отида да тествам новите аромати.

# 414
  • Бургас
http://sangado.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1% … D0%B0.html#idTab5
Купих си този парфюм,защото съм голям любител на виолетки,уникален е,много напомня на Исоленс на Гарлен,дори ми подариха и кристално сърчице,много съм доволна
+ 1  Peace Парфюмът е много, много добър  Simple Smile И според моя нос прилича на Инсоленс и то много добра версия! Даже мисля, че писах отзив в сайта им, но тук май съм забравила  ooooh!

KDS, интересно ми е да прочета мнението ти за Paradiso- Cavalli на Рефан.

Аз все още не съм смогнала да отида да тествам новите аромати.
Аllforone, аз писах по-горе и за Paradiso и за Трезора, и преди това пак за Кавалито, но предния пост нещо не си го намирам  Laughing Много е хубав, от няколко дни съм постоянно с него. Като изключим липсата на връхните нотки от оригинала т.е. първия половин час, всичко друго е идеално Simple Smile Не усещам никакви рефански нотки, трайността е колкото на оригинала  Simple Smile
Самият аромат обаче е малко по-особен и не всеки го харесва. Мненията за оригинала също са доста противоречиви. Аз го пробвах, когато излезе през ранната пролет и никак не ми хареса. Сега обаче в топлото почти ежедневно го усещам на една приятелка, която го ползва, и ми се струва много добър.  Трябва да го пробваш. Не е сладък, наситен е, но в същото време е подходящ за сега. В него има жасмин, леко цитруси и по-интересното са ароматните дървесни нотки, които обикновено се слагат в мъжки парфюми, мисля че бяха бор, кипарис и дафинов лист. Предполагам, че те го освежават и му придават типично средиземноморско звучене, без да е акватичен аромат /не че аз мога да ги различа, прочетох ги, но носът ми също отчита нещо такова Simple Smile /. Като цяло се усеща стилът на всичи парфюми на Кавали от последните няколко години.  Peace

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 09:55 от bubanka

# 415
отново предупреждавам:

не публикувайте последователни постове
съберете информацията, която искате да споделите, в един
ако искате да добавите нещо, използвайте бутона за редакция
в противен случай постовете след първия ще бъдат изтрити

# 416
Здравейте на всички!
Аз ползвам с удоволствие както оригинални парфюми, така и парфюми - реплики. Очарована съм от качеството на една серия аромати /китайчета/, казва се ELODE:
http://pesteliv.com/category/833/elode.html
Някой знае ли аналози на кои оригинални парфюми са тези?...Аз в момента ползвам "ELODE SO LOVELY EDP" и намирам поразителна прилика с "Incanto Shine Salvatore Ferragamo for women": 

Траен ли е аромата, защото ако е траен цената е повече от прилична Simple Smile

И един въпрос искам да ви задам. Капките, които слагат в наливните парфюми на Рефан трайността ли удължават или силата на аромата. Защото си взех 30 мл с 30 капки, но скоро след напръскването не го усещам. Или може би свиквам с него и затова. Та се чудя дали да не отида да ми капнат още 30  newsm78

# 417
  • Бургас
струва ми се,че не може да изчезва,рефанските парфюми са много трайни

# 418
KDS, благодаря ти за описанието на Парадисо-то. Това, че няма да се хареса на всеки е първата индикация, че вероятно ще ми хареса на мен.

azaliya_m, случвало ми се е, макар и рядко с Рефански парфюми, които са нетрайни да си останат нетрайни и след тройно количество капки...Така че си зависи от ароматът. За кой парфюм става въпрос?

# 419
  • Deutschland
Не всички сa особено трaйни. Кодa нa Aрмaни го усещaм мaксимум 10 минути. Усещaх го толковa рaзводнен, че все едно ми бяхa сипaли чистa водицa + 10 кaпки. Много бях рaзочaровaнa, но мисля че грешкaтa не е в Рефaн a в нaливaнето. Кой знaе кaкво сa ми сипaли. И със сигурност, поне според мен едно време бяхa по-трaйни.

Общи условия

Активация на акаунт