Мислех да не го правя, обаче ще си преместя поста от темата на Нургюл, там едно момиче е написало доста неща, та се пробвах и аз вчера, бях по-пространна в изложението си, но не мога да си събера мислите и да ги повторя отново:
За Гюл, имам малко по-съчувствено отношение:
- била е бедна през цялото време като "обвързана" жена и майка,
- за няма година време се сдоби с печеливш бизнес
- и малка надежда за щастие чрез появата на рождената ѝ дъщеря,
- чрез надеждата, че Хазал най-после ще е щастлива при богатите си родители
- и чак на последно място, чрез възможността около нея да запърхат чувства, от каквито тя отдавна се е отказала и на каквито не се е надявала след науспешния опит с Йози....
Тази жена е живяла във вечна несигурност, тук слагам и взаимоотношенията ѝ с Керъл, няма да ги коментирам..... Мисля си, че Гюл просто изпадна в състояние да не е господар на постъпките си, да се чувства зависима от действията на околните, та били те Джихан и Джансу, носещи ѝ позитивна емоция и Хазал - за съжаление, продължаваща да ѝ стоварва само отрицателна енергия, да не забравяме и отношението на една част от обществото - скандалите по телевизията, вестниците, пренебрежението на останалите майки и т.н Гюл опита да се приобщи, да заживее по стандартите, готова беше да спази всички правила, но не ѝ дадоха възможност...... Според мен, това е главният проблем, невъзможността ѝ да взема решения за себе си и за Хазал поради независещи от нея обстоятелства. Това е Гюл, жена изпаднала в нетипичина ситуация! Била е принудена да живее 15 години бореща се само за оцеляването на детето си и собственото си - физическо и социално и сега осъзна, че няма как да се пребори, въпреки че юридически Хазал си е все още само нейна дъщеря..... Затова реши да избяга, това е инстинкт за самосъхранение....
За Джи и аз се питах, как така никава забежка, но доста ясно ни наблегнаха в началото, че едва ли не той е възпитавал, показвал обичта си към децата им с Дилара, а тя си вяла перото по светските партита.....
Асъл, де
....защо сега се отказва...това не го разбирам...

До утре!

добър ориентир направих и с кафенцето
Прекрасна да е и вашата, мили дружки!
Джансу да замине с Гюл, Хазал да си остане с Дилара, Джи и Озан да пътуват между двете семейства..... Наистина всички имат нужда да излязат от стресовата ситуация..... Така че - надявам се на отворен финал, но,