Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 462
  • 489
  •   1
Отговори
# 465
 Ментно(н) с една носовка накрая може би...

Уи, Папа Урс, жьо префер ль' альманд...

Има ли фонтани у Немско?

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 12:41 от Iris04

# 466
Така, седмица след откриването гледам следното:
- мястото по принцип си беше сборище за отрепки и мърлячи. Семките са се завърнали, както и петната от разлята бира (поне се надявам да е бира). След няколко месеца ще стане отвратно, преди поне беше с каменни седалки, а сега това дърво бързо е тръгнало да става много гнусно.
- парапетът до сухия фонтан се клати. Иначе хубавите метални отливки са прихванати с грозни лъскави болтове, които може да развинтиш с гола ръка. Два болта вече липсваха. Парапетът не може да спре никое дете от падане, а даже насърчава покатерване.
- боята на дъното се люпи и вече има заблатяване, тук-таме плуват отпадъци.

Изобщо, хубава работа, докато е новичко, но липсва комън сенс при изпълнението.

# 467
А, иначе обстановката е супер приятна. Хареса ми, определено. добре, че докато бях там, не попаднах на гледката - къпещи се деца и "плюещи" семки наблюдатели..Поне си останах с хубавото впечатление и усещане...

# 468
- мястото по принцип си беше сборище за отрепки и мърлячи. Семките са се завърнали, както и петната от разлята бира (поне се надявам да е бира). След няколко месеца ще стане отвратно,  
Жалко, защото през социализма тези фонтани бяха много хубави и имаше едно много готино кафе там и хубаво пееха. Сега не съм ги виждал как са. А колкото до човешката простотия, която е спомената в заглавието на темата, нали Айнщайн беше казал, че само две неща са безкрайни, Вселената и човешката простотия, като за Вселената не бил сигурен.

Ирис, блазе ти колко езика знаеш. Абе има фонтани и в Немско бол, но от тези, дето съм виждал, най-много ми харесва Ди Треви в Рим /защото парижките не съм ги виждал още/. Но в него никой не се къпе.

А пропо, льо солей ньо брий па ан сьо момон е са ме пле боку, парс къ жьо детест ля каникуль /за тази последната дума не съм сигурен в кой род беше, ама не ми се рови сега/.

# 469
  Не бе, не знам немски грам, само  ми харесва.

Иначе, да, и аз предполагах, че много бързо ще се оплескат нещата със семките и фонтаните.

# 470
фу, как може да ти харесва този грозен език.

# 471
И аз го харесвам и не го намирам за никак грозен.
Скоро една жена с изключително грозно държание пред лекарския кабинет, както й беше зле и не можеше да диша, започна да говори на висок тон за "грозния" немски език.  Tired
Скрит текст:
Та покрай това се замислих как е редно всъщност да се държи човек в болниците, поликлиниките и други здравни заведения. Редовно има разни жени, които сякаш са отишли там да си правят конушмак и да бичат лаф, с когото им падне. Някои ги разбирам, писнало им е да ходят по мъките, и малко като им обърнеш внимание, си изливат душата, започвайки с оплаквания и стигайки до ругатни към лекарите. Но е имало ситуации, в които ми е било толкова зле, че буквално да получа позиви на повръщане от пледоариите на разпенени пациенти.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 14:58 от Анонимен

# 472
Е,момичета, защо така не ви харесва немският език newsm78
Аз го харесвам много, особено след като му се наслаждавах на място...в Германия.
Просто е ужасен, като граматика. За това, спор няма..
Имаше една мисъл, не помня на кой - "Животът е прекалено кратък, за да научиш немски"...и има нещо вярно:)

# 473
Ти не четеш, момичетата явно го харесват, а аз на момиче ли ти приличам.
А мисълта май че е на Марк Твен. Лайф из ту шорт ту лърн джърмън.

# 474

Оооо, извинете, надявам се, че не сте много засегнат... Joy
А, дали си момче или момиче, само от ника...не може да се  #Crazyтвърди със сигурност.

# 475

Чета аз...Той, Марк Твен, цяла статия има за "Този ужасен немски език", но моля те, недей да се сравняваш с него. За да напише това, той наистина е учил и изследвал добре немския. Освен това има чувство за хумор  Peace

# 476
Освен това има чувство за хумор  Peace

Точно така. Това е най-добрият американски хуморист!
Интересно какви митове тръгват от един-два цитата. А после ходи доказвай, че нямаш сестра!

Скрит текст:
“desperate language,” where they “hitch a cattle-train of words together & vestibule it, & because there isn’t a break in it from one end to the other they think that is concentration & and they call it so.

ПП Негова е и фразата: "...anywhere is better than Paris."

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 18:40 от Ли Лу

# 477
  • София
Така, седмица след откриването гледам следното:
- мястото по принцип си беше сборище за отрепки и мърлячи. Семките са се завърнали, както и петната от разлята бира (поне се надявам да е бира). След няколко месеца ще стане отвратно, преди поне беше с каменни седалки, а сега това дърво бързо е тръгнало да става много гнусно.
- парапетът до сухия фонтан се клати. Иначе хубавите метални отливки са прихванати с грозни лъскави болтове, които може да развинтиш с гола ръка. Два болта вече липсваха. Парапетът не може да спре никое дете от падане, а даже насърчава покатерване.
- боята на дъното се люпи и вече има заблатяване, тук-таме плуват отпадъци.

Изобщо, хубава работа, докато е новичко, но липсва комън сенс при изпълнението.

Това ли беше проектът за 3 млн. лева  newsm78

Брр, не понасям звученето на немския език. Както и на испанския, ако е за въпрос..нищо, че съм го учила (недоучила).

# 478
Еми така ще е, докато не се научат, че като имаш 3 милиона, правиш нещо за 300 хиляди, а останалите пари ги заделяш за обновяване и подръжка. Щото именно непрестанното освежаване прави  местата да изглеждат цивилизовани, а не наведнъж наляти в мегапроекти пари...

Марк Твен за немския: I would rather decline two beers than two German nouns.

Ето затова обичам английския.

# 479
  • София - Варна
То времето се развали, няма фонтани, всички ще си седим ту хаузе.

Общи условия

Активация на акаунт