Сладкарничка за книги - тема 44

• 22 080
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Нел, и аз мислех да изпържа дробчета.И едно тараторче.
Не знам вече с това готвене.Нито ми се готви,нито ми се яде.А се чувствам гладна.
Бъбъл, не се сърди,но не харесвам недомлъвките. Naughty

# 691
  • Пловдив
Бъбли, и аз не схванах това с дългите постове и на мен се е случвало да публикувам чаршафи,  но не вярвам някой да се дразни от тук...

Имам същия проблем с прошката,  може би съм човек , който не умее да прощава - помня всяка обида и сълза, която съм преживяла...и сега се изправям срещу себе дали мога иатински да простя, да забравя и да продължа...

Нели, ами опитвам се да вляза в релси,  прегръщам те!

# 692
Миж, давай бързо рецептата, че вчера се засилих точно пиле да правя и се отказах, че нямам изпитана рецепта.

Аз съм много глупав човек, щото хич ме умея да забравям, а предполагам и прощавам, само превъртам в ума си, не умея да пусна...
Записвам си мисълта на Миж и почвам да си я набивам в главата.

Единствено положително е, че отрязвам хора, които мв натоварват от раз.

# 693
  • София
Ули, то няма никаква рецепта  Joy
Слагам пиле или цели пилешки бутчета, картофи, подправки, парченца масло и заливам с бира . Пече се с фолио, после без фолио и се хапва   chef

За прошката много мога да пиша, обаче няма. И аз имах проблеми с нея и работих върху себе си... Важното е човек сам да осъзнае, че таейки вътре в себе си обида и огорчение от нещо или от някого, вреди само и единствено на себе си. На никой друг. Не-прощаването те трови теб самия. Да не говорим, че има теории, според които не-прощаването е в основата на болестите... Така че кажете мислено на този, който ви е обидил Бъди благословен, но го кажете искрено!!! и продължете напред с леко сърце. Не носете излишен товар , защото вредите сами на себе си.
Спирам по темата ..

# 694
  • Варна
Хоп да ви нагледам и аз  Hug

Провали ни се плажа,сега мързел после ще излезем на разходка..

Бъб,и аз не разбрах за постовете ,на мен винаги ми е приятно да те чета  Hug

Деска,радвам се че вече си по добре  Hug Hug

Аз съм обещала да пържа тиквички вечерта за мача ,даже са ми купили тениска на Меси да го подкрепям  Mr. Green

# 695
  • ГОре на черешата...
Аааааа, само статистики, оценки и балове са в главата ми, нищо не мога да мисля друго ooooh!...затова и не съм ви изчела, извинявам се за което.
Отивам да правя компот от ягоди, дано имам време пак да ви нагледам!

# 696
  • София
Момичета  Hug
 За прошката говорите - аз прощавам лесно, бързо и искрено... това е много освобождаващо, както и Миж е казала... даже съм имала случай по Сирни заговезни да искам прошка от всеки, с който денят ме срещне... толкова пожелателно светло ми се е виждало това...
Дистанцирам се от приятел само, когато видя, че приятелството е безсмислено. Имала съм такива случаи ... моята всеотдайност и емоционалност да бъде разбирана погрешно.  Confused Тъжно е, но една връзка с човек в един момент става празна, когато има слепота за другия. Но това не е обида - просто виждаш, че човека идея си няма за твоя мироглед, че те вижда през собствените си ценности и решаваш, че не искаш да играеш тази роля...
Бъбли може би има предвид, че на нея самата й тежат постовете й - досадно й е многото писане?  Защото ние почти всички тук сме давали знак, че се радваме на многото внимание и подробности  Party
Нези  Hug
Бяхме на зоологическа - леле, къв кеф, кво търчане, не е истина  Party
Ще мина пак  Hug
Хубав съботен следобед  Heart Eyes

# 697
Тъжно е, но една връзка с човек в един момент става празна, когато има слепота за другия. Но това не е обида - просто виждаш, че човека идея си няма за твоя мироглед,
Добре си го казала, Маришка, дистанцирах се последно от една позната точно по-тази причина. На нея й беше нужна публика, пред която да обяснява, колко е велика във всяка една област от живота си, без изключение. Безкрайни теми, в които се изтъква, как другите не го правят правилно, а тя да. Колко е добра в работата си, пък в готвенето, пък в нещо друго. Имам чувството, че имаше нужда себе си да убеди, но кой знае. Диалог не можеше да се проведе, беше монолог, с някоя моя реплика тук-там. Дори и в моментите, в които съм имала нужда да споделя нещо и съм опитвала, след първото изречение ме прекъсваше и поемаше в нейната си посока. Като цяло не ми пречат такива отношения, тя специално ми беше много симпатична, харесвам я много в някои отношения, но открих, че много ме натоварват срещите. След това с дни се сещам за части от разговора, ядосвам се на глупости и прочие. Та така реших, че е по-здравословно да не се виждаме много често.

Ох, както се убеждавам напоследък в различни ситуации, имам нужда от много работа по себе си Simple Smile Май е време да почвам, че то гледай 22 години как си минаха  Joy

# 698
Миж, за прошката newsm10

Почетох малко от Щиглецът. Чак ме е яд, че толкова накъсано я чета тази книга. Искам да имам повече време и да потъна в нея. Трябва обаче сега да свърша доста домакински неща, че довечера имаме сбирка с йогите. Ще ядем сръбска скара в Котилото. Кръвожадни йоги  Mr. Green Laughing

Утре пък ММ настоява да отидем до селото на баща му, да пооправим двора. Грях ми на душата, но не го обичам това място, заради човека (този, на когото се мъча да прощавам). Ама заради ММ ще трябва да отида.

Деси, звучиш по-свежо Hug и това много ме радва Hug

Бъбълче, а ти какви ги приказваш Naughty Винаги ми е приятно да те чета bouquet

# 699
Мижжж,благодаря ти!  Hug
Думите ти ми харесват,много мъдрост има в тях!
Дано да успея и аз да го направя!  Praynig
Ужасно много искам!
Маришка,и твоите думи ми идват добре,но за съжаление при мен става дума за близък човек...
Как да се дистанцираш в този случай,без да си наранен?  Confused
Бъбълче,на мен винаги ми е приятно да чета постовете ти,независимо от размера им.  Heart Eyes

# 700
  • на североизток от Рая

Скрит текст:
За прошката много мога да пиша, обаче няма. И аз имах проблеми с нея и работих върху себе си... Важното е човек сам да осъзнае, че таейки вътре в себе си обида и огорчение от нещо или от някого, вреди само и единствено на себе си. На никой друг. Не-прощаването те трови теб самия. Да не говорим, че има теории, според които не-прощаването е в основата на болестите...
Така че кажете мислено на този, който ви е обидил Бъди благословен, но го кажете искрено!!! и продължете напред с леко сърце. Не носете излишен товар , защото вредите сами на себе си.

Това мисля да го усвоя и да го правя. Много добре написано, Миж!  Peace Отново казваш силни и смислени думи. Може би прощаването се учи, или пък в някои хора е вродено, или пък е инстинкт да се обиждаме...Не знам. Но зная, че обидата мъчи, изяжда ни вътрешно, носи болести, това съм го чела и съм убедена, че е така.

Маришко, ти пък си толкова слънчева, че други думи едва ли можеше да напишеш.  Hug

Нези, сигурно ще простиш. Дано този, който те е наранил, не живее с теб. Че тогава най-тежи, погледите, премълчани думи..Ох. ooooh! Прегръдка!  Hug

Еви, може пък на онова място да заровиш обидата. Не мисли за миналото, аз все така си казвам, дай заедно да го превъзмогнем това.  Hug

Четох, четох...Може и да я завърша днес книгата. Но сега се хванах да готвя, че ако чета и готвя, ще изпортя яденето.  Mr. Green

# 701
Не,не живее с мен,Нели.
Скрит текст:
( за сестра ми става дума)

# 702
  • София
Аз много съм разсъждавала върху тази тема за прощаването.
Според мен само при някои хора е вродено и става лесно,  при повечето от нас обаче е процес, отначало не става от раз, а изисква се осмисляне на ситуацията и някакъв вид работа и върху характера ни, и върху начина ни на мислене и възприемане на нещата.
Ето, самият факт, че Нези казва Аз ужасно много искам да простя - това е началото  Heart Eyes моля те, Нези,не позволявай чувството на обида да те обсеби... Знам какво е, и аз съм минала по подобни пътища...
Ох, нещо много философствам днес... Прощавайте  Blush

# 703
Много работа е да се научиш да прощаваш, за мен лично поне. И не е лесна работа, изисква постоянство и упоритост. Защото ситуациите са различни, степента на нараняване също, абе страни много с една дума.

Нези, боли, когато е от толкова близък човек. Опитай да забравиш възможно най-бързо.

В моето семейство за щастие или не, е имало не една и две ситуации, които могат да те накарат да загубиш вяра във всеки. Сигурно затова най ме е страх от близките. Ох, грозно прозвуча  Embarassed за което се извинявам, но ситуациите наистина бяха ужасяващи и то от най-близки на родителите ми.
Най-лошото е, че живея в страх ММ да не му се случи нещо такова. Знам, че е лошо да ги мисли тия неща човек, обаче не успявам напълно да ги изключа от ума си.

Миж, не спирай да "философстваш"!

# 704
  • София
Нези, разбирам те - човек се чувства себе си с близките хора, нараняването на доверие там много боли - едно защото заради доверието си слаб, щото си разголваш душата в откровеност, друго, че те те познават, нямат оправдание...  Confused  Hug Има ли вариант да не е искала да каже това, което ти си помислила?
Скрит текст:
Поговорете си  Hug Това винаги има смисъл, особено между жени
Нел, душо, аз не съм слънчев човек, аз съм от тия, дето пренебрегват своите нужди заради другите ... роден психолог  ooooh! , от детенце ме питаха големите какво мисля за тоя или оня...  Защото психологията не е нищо друго, освен да искаш да разбереш другия, да видиш кое го движи... Дядо ми викаше "М., М.,... как ше свет минеш ти"  Heart Eyes Такива като мен трябва да ги откриват като малки още и да ги насърчават да стават монаси, актриси, хора на изкуството  hahaha не да сА мъчат цЕл живот, и да ни знаят що   hahaha
Айде, че съм на смяна  Heart Eyes   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт