MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 73 942
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аврам, с този налудничев поглед, трудно бих му поверила остър нож и шефска шапка. Малко да го ядосат и ...ще има изненадващо къси прически в кухнята. Simple Smile

Аврам каза,че искал да осигури детето си, май не е мислил за ресторант.

# 676
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Reinа,  аз мога да преживея само на паста (и от време на време пържени картофи) - няма как Симеон да не ми попадне в кръгозора веднага  Grinning  А Елена прави и сладкиши - моята специалност.

В тази връзка, гледаха ми се повече изпитания с десерти - нашите много залагаха на "мръвки".

О, и аз обожавам паста и правенето на сладкиши ми е хоби /а и готвенето като цяло/, затова го гледам с такъв интерес предаването. Но някак ми се иска победителят да бъде по-универсален готвач - Стефан беше олицетворение на представата ми, жалко че отпадна.

# 677
Аврам беше казал, че с наградата ще отвори фризьорски салон и ресторант.Явно с печалбите от бизнеса си е искал да осигури семейството си!
А той собствен салон ли има или е наемник?

# 678
  • София
.....................
Симеон е ученик на Ангелов? Това пък сега какво е.Да не би Симеон да работи в ресторанта на Ангелов
Това не е вярно, че работи и е ученик на Ангелов. Работи в Хюлет Пакард, момчето. Още в началото на състезанието си каза при едно от представянето си.

# 679
Успех на Аврам! Той очевидно има талант и усет към готвенето и наистина израстна в това предаване. Сам каза, че преди е готвел, за да яде, а вече има друго отношение към храната, продуктите. Но той преди не е и имал възможност да се докосне до голяма част от тях и съответно да се развихри. Сега го направи и се е запалил още повече, дано продължи да се занимава с това, лудостта, хъса и талана го правят артист и от него би излезнал добър готвач. Отношението му към жените, което показа бих му простила, а и предполагам вече като баща и съпруг ще е друг човек.

Аврам каза,че искал да осигури детето си, май не е мислил за ресторант.
Че това не може ли да стане именно чрез отварянето на ресторант!?

Надявам се Симеон да победи, но нека видим какво ще покажат. Колкото и да не ми е симпатична Елена не мога да не призная, че прави красиви неща и има познания. Макар че днес с конкасето се изложи доста и показа, че има и сериозни пропуски в основни неща. Но може и от напрежението и бързината да не е обелила доматите.

В тази връзка, гледаха ми се повече изпитания с десерти..
На финала ще има със сигурност.

Моля, коментиралите видяното и чутото в края на днешния епизод за финала да минат и да редактират в скрит текст!
Скрит текст:
И на мен ми направи впечатление пищящата победителка. Можеха да спестях някои кадри. Да покажат кръглите плотове, бившите участници и как готвят претендентите, но останалото...
Може пък да са подвеждащи тези кадри. Пищи, защото шампанското пръска и двамата, при обявяване на победителя те са един до друг. На мен пък ми се счу и гласа на Симеон, така че не можем да сме сигурни (но ще прегледаме пак края като пуснат днешния епизод). [/spoier]

# 680
Скрит текст:
Даже дъщеря ми чу женските викове на щастие в рекламата на следващия епизод.   Tired
Все ми е едно кой ще спечели вече. Много нелогичен ми беше избора днес. Никаква критика към ястието на Аврам, за разлика от ястията на Симеон и Елена.
Можеше поне да се аргументират повече защо Аврам отпадна.

Скрит текст:
Вчера не го гледах а тази вечер успяхме с щерката да хванем почти на края като си носеха чиниите. И анонса. Да и дъщеря ми чу и каза същото.
Чудя се дали да гледам изобщо финала.
Дали ще приготвят тристепенно меню, ако да ще ми бъде любопитно.

# 681
  • София
Значи ако на финала не се работи върху тристепенно меню (включително и десерт) и отново ми се въртят разни морски дарове, месо от Патагония и специален вид мравки от Китай - да ме извиняват.

# 682
.....................
Симеон е ученик на Ангелов? Това пък сега какво е.Да не би Симеон да работи в ресторанта на Ангелов
Това не е вярно, че работи и е ученик на Ангелов. Работи в Хюлет Пакард, момчето. Още в началото на състезанието си каза при едно от представянето си.

И аз се учудих на това твърдение че е ученик на Ангелов та затова попитах,да не съм пропуснала нещо между другото

# 683
Шеф Борис Петров пусна мухата, че има ученик на Ангелов в избраните, като започна формата. Но кой е ученикът, нямам идея.

# 684
Много емоционални бяха последните епизоди. Никой не ми беше фаворит, но всеки от тях е вложил старание и хъс, и когато гледам как изживяват елиминирането си и на мен ми става мъчно. Как се разчувства Аврам, не успя да сдържи сълзите си.
И сега нещо еретично - аз не мисля, че Елена е нагласен победител. От самото начало показва постоянство, ястията са визуално издържани, естет е, докато това при Мариела например липсваше.Не смятам, че е имала някакви непростими гафове, държеше определено ниво. Това е, което аз съм видяла, за вкус няма как да преценя, мога да се доверя само на шефовете и по тази логика всеки, когото те изберат може да бъде възприет като подставено лице. Peace Дебело подчертавам, че не и симпатизирам, дори ми е неприятна и престорена, но все пак не определяме победителя по характера му.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 00:27 от валия

# 685
И на мен малко ми втръсна от месо/морски дарове/паста. Има доста голямо разнообразие от всевъзможни кухни и продукти, а тук в почти всяко предаване готвеха едно от гореизброените. Rolling Eyes

# 686
Смях се през сълзи на реакцията на Елена, когато и съобщиха, че е финалист Joy

# 687
Скрит текст:
Аз пък си мисля, че е възможно победителят да не е Елена.  В интрото показват за финала прекалено много нея, чува се женски писък/смях (не е ясно на кого), дават я да казва, че си харесва чинията и мирише на победа.
Тоест така монтирано изглежда, че ще е тя и си мисля, че може да е заблуда към зрителя Mr. Green Mr. Green
Да видим #Crazy
Иначе ми стана мъчно за Аврамчо...цял сезон не се отпусна, чак накрая. И толкова да е искрен, браво  Peace
Иначе след Стефчо вече ми е все тая...както каза една потребителна по-горе, Стефчо е олицетворение на универсалния готвач.  Peace

# 688
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз симпатизирах на Аврам и на мен ми стана много мъчно, как се разплака.
Личеше си, че и Ангелов му симпатизира през цялата игра. Винаги той ходеше да го разпитва какво готви Peace Почти се разплака и той, докато му казваше, че си тръгва Cry

# 689
Харесвам хора като Аврам - емоционални, чувствителни , неординарни. Всред всеобщата сивота си е истинско бижу.
 За мен победителят беше един - Стефан.

Общи условия

Активация на акаунт