MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 73 858
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 750
Цитат
Единствените достойни за финал според мен бяха Стефан и Елена

Сега ще напиша нещо,заради което може да ме оплюете,но това е моето мнение и след последните епизоди то се затвърждава

Стефан беше най добрия.Всички гостуващи готвачи и Белослава го признаваха
Шефовете обаче решиха да разчистят пътя на Елена към финала и го отстраниха.Не се знаеше на финала майсторът Стефчо какво чудо щеше да сътвори и за да е по сигурно за Елена го махнаха

Ще кажете изложи се на плескавицата.Добре.
Но според мен Боян беше по зле с неговата суши плескавица.Ще кажете креативност .Е как може да е креативност суши плескавица , а нарязани агнешки котлети -грешка.Това вече е двоен стандарт.
На Аврам двойната плескавица също не беше добре и шеф Токев го каза -че не може да усети двата вкуса
Според мен вече тук се търсеше начин да  не бъде допуснат Стефан на финала

И друго-грешката на Елена с оцета.Шефовете казаха че оризовия оцет не е толкова кисел и че ще стане все едно соса е с мариновани гъби.Всички знаем огромната разлика между пресните и маринованите гъби
Е защо  с мариновани гъби да може , а с чушки от буркан да не може.Нали заради това направиха забележка на Авдрам
Всичко това ме навежда на мисълта че Елена е бутана напред

Точно така.

# 751
  • София
Сега ми попадна във фейса профила на Аврам.
Защо пише местожителство Лас Вегас  newsm78
То и на сина пише Калифорния, но е в Белгия.Мечти.

# 752
Аз така и не мога да повярвам, че гъби накиснати в оцет след това колкото и да ги вадиш и правиш на друг сос стават за ядене  #Crazy

Има двоен стандарт и това се вижда. Нямам представа за вкусовете на ястията им, не може на едни на правиш забележка за нещо, а за други да затваряш очите. Снощните скариди на Елена нямам представа какви са на вкус, но цялостната визия беше много зле.

Само си представям извадени гъби от оцет + бекон и сметана.. Sick Sick Sick

# 753
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Да , правилно но явно ги беше препекла,защото Ангелов  я попита защо 10 минути , а не 5 колкото са необходими и тя самата каза че явно е трябвало да са 5-6 минути
В началото на формата симпатизирах на Елена.Харесвах желанието и хъса и за работа идеите и.Беше ми даже един от фаворитите
С течение  на времето започнах да виждам неща които не ми харесваха.Случката със Стефан и хляба направо я срина в очите ми/ не че оправдавам Стефан/
Факта ,че даже си позволи да слезе долу при готвещите по време на стрес тест и да се меси и никой да не и направи забележка  за мен е показателен
И в американския формат се стои на балкона и се гледа и понякога се репликира ,но никой не си е позволил да слезе долу и да се мотае около готвещите ,каквото и да става на плотовете

А, и на мен не ми е любимка, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че не готви. Като цяло беше една от най-добрите още от началото на формата.  Peace

# 754
  • Разпиляна във въображението
Аз не мога да разбера шефовете и коментарите им. При предишната креативност, когато избраха тримата, толкова кусури им намериха, че помислих, че те са от тези, които не са се справили. Абсолютно подвеждащи коментари. Едно говорят, друго правят Crossing Arms

# 755
Вкусът на гъбите врели в кисела съставка се променя драстично
Миналата година мариновах гъби.Съпругът ми  ги мъкнеше в къщи и трябваше да ги консервирам.
Правих го по същия начин като Елена само че вместо с оцет ги варях с лимонена киселина и подправки
Нищо общо с пресните гъби.Нито сосовете ставаха същите нито нищо.Огромна разлика,съвсем различен вкус/към по лошо/
Така че ми е трудно да повярвам че Елена е направила блестящ сос с мариновани гъби

# 756
  • София
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/avram-ot-masterc … sastezanieto.html

Това видяхте ли го вече?Аз сега ще гледам.

# 757
  • София
Аз изпуснах миналата седмица и снощи направо не можах да повярвам, че двамата ми любимци са на финал. Много съм доволна  Flutter

Намирам за странно, че участниците се оценяват предимно по разни лични симпатии и антипатии. Елена е изключително добра в презентирането на храната. Има естетско усещане за композицията на една чиния и аз много й се възхищавам.

# 758
Последната й чиния изглеждаше ужасно неапетитна.

# 759
  • в морето до колене
Аз пък не съм гледала нито една серия от тази седмица... обаче искрено се забавлявам като чета темата.
В момента ми е много важно, накъде ще "духне вятърът" мненията в темата ако/когато победи Симеон във вторник.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Веднъж вече "глътнахте" едни теории на конспирациите около фаворизирането на Мариела. Чакам да видя, какво ще се случи с настоящите теории на конспирациите за фаворизиране на Елена.

Честно казано му стискам палци на Симеон да е победител само, за да ми даде възможност да наблюдавам този процес.  smile3502

# 760
И аз стискам палци на Симеон, всъщност 80% от зрителите стискат палци на него, съдейки по коментарите във ФБ, тук и анкетата в сайта на предаването.

# 761
Без да съм гледала анонса и преди да бях чела темата ми беше ясно, че Елена ще победи на финала.  Tired
Уж за една грешка и си вън, а Ленчето отиде на финал като веднъж си удави гъбите в половин бутилка оцет и втори път сервира на журито сос от домати с люспите.  Найс, а?

# 762
  • София
За мен няма никакъв спор, че Елена готви отлично.  На финал очаквах нея и Стефан. Останалите участници не ми се коментират, те така или иначе вече отпаднаха.
Но просто Елена не ми е никак приятна Confused. Толкова неестественост и злоба лъхат от нея, че ми е неприятно да я гледам или слушам. Има нещо в очите й, което откровено ме смущава, а това въобще не ми се случва често. Все пак, тъй като оценяването в крайна сметка е по едни напълно различни критерии, смятам, че ще е напълно легитимно, ако тя спечели формата и въобще не вярвам в конспирациите около това.
Просто, например, няма да се зарадвам и няма да отида в нейно заведение.

# 763
Ей ще взема да си купя такъв оризов оцет и да направя соса като на Елена, та да видя дали пък не се усеща.
И тия необелени домати могат да докарат киселини в стомаха на някой, който ги яде така.
Обаче според шефовете, щом Елена го е направила, значи не е проблем. Дали ако беше някой друг сътворил тия "уникалности" в чинията си нямаше да изхвърчи  newsm78
И то точно в последните готвения, където всяка грешка може да прекрати участието ти.
Но Елена ... явно тя като си погледне чинията и си измрънка под носа, всички грешки се поправят като с магическа пръчка.
Императорски ориз, скариди и домати конкасе ... скука! И това за 1 час !

# 764
Аз пък не съм гледала нито една серия от тази седмица... обаче искрено се забавлявам като чета темата.
В момента ми е много важно, накъде ще "духне вятърът" мненията в темата ако/когато победи Симеон във вторник.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Веднъж вече "глътнахте" едни теории на конспирациите около фаворизирането на Мариела. Чакам да видя, какво ще се случи с настоящите теории на конспирациите за фаворизиране на Елена.

Честно казано му стискам палци на Симеон да е победител само, за да ми даде възможност да наблюдавам този процес.  smile3502

Ами дружно ще си признаем колко сме били мнителни,и как не трябва да се вярва на клюкарските сайтове и после дружно ще изразим радостта си от победата на Симеон Joy Joy Joy
А и на журито ще трябва да се извиним ,че сме го обвинили за корумпирано Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт