MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 73 867
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 765
Вкусът на гъбите врели в кисела съставка се променя драстично
Миналата година мариновах гъби.Съпругът ми  ги мъкнеше в къщи и трябваше да ги консервирам.
Правих го по същия начин като Елена само че вместо с оцет ги варях с лимонена киселина и подправки
Нищо общо с пресните гъби.Нито сосовете ставаха същите нито нищо.Огромна разлика,съвсем различен вкус/към по лошо/
Така че ми е трудно да повярвам че Елена е направила блестящ сос с мариновани гъби

Никой не е казал, че сосът и е бил блестящ. Защо не допуснеш, че може и да се е получил, при положение, че шефовете казаха, че оризовият оцет не е толкова кисел и че с 1-2 щипки захар и изваряване изобщо няма да се усети. Просто вкусът ще е на мариновани гъби, което казаха, че също е ок. Чинията и изглеждаше в пъти по-добра от тази на Боян, с повече компоненти и съчетание на повече вкусове и техники. Боян сервира просто котлет със сос от гъби и къри и бутерки пълнени пак с гъби и къри. Прекалено семпло. Така че и в този случай не виждам никакви конспиративни побутвания и толериране.

# 766
  • в морето до колене
И аз стискам палци на Симеон, всъщност 80% от зрителите стискат палци на него, съдейки по коментарите във ФБ, тук и анкетата в сайта на предаването.
Което означава, че победа за Елена ще е все едно продуцентите да се прострелят саморъчно в големия пръст на крака.
Една от първите точки (ако не и първата) в "наръчник на продуцента" на всяко състезателно реалити е необходимостта да има симпатичен победител. Ако реалният победител не е симпатичен в живота, то работата на продуцента е да го направи да изглежда поне поносим за зрителите.

Казусът с Елена според мен е точно обратен.  ooooh!

Ерго, нещо не ми се вярва тя да победи...

Ама аз така само си теоретизирам.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 15:14 от мячик

# 767
  • София
И аз стискам палци на Симеон, всъщност 80% от зрителите стискат палци на него, съдейки по коментарите във ФБ, тук и анкетата в сайта на предаването.
Което означава, че победа за Елена ще е все едно продуцентите да се прострелят саморъчно в големия пръст на крака.
Една от първите точки (ако не и първата)в "наръчник на продуцента" на всяко състезателно реалити е необходимостта да има симпатичен победител.
Ако реалният победител не е симпатичен в живота, то работата на продуцента е да го направи да изглежда поне поносим за зрителите.

Казусът с Елена според мен е точно обратен.  ooooh!

Ерго, нещо не ми се вярва тя да победи...

Ама аз така само се теоретизирам.

Не забравяй, че предаването отдавна е заснето и не знаят настроенията на зрителите, та да ни изберат симпатичен победител  Grinning.

# 768
  • в морето до колене
Всички такива предавания са отдавна заснети.  Wink
А това конкретно - не чак толкова отдавна. При това последната част от снимките вървеше паралелно с излъчването на първите епизоди.

Имаха време да се коригират ходом (Мариела го направи, та продуцентите ли няма да могат).

# 769
  • София
А това конкретно - не чак толкова отдавна. При това последната част от снимките вървеше паралелно с излъчването на първите епизоди.

Имаха време да се коригират ходом (Мариела го направи, та продуцентите ли няма да могат).

Елена събра негативи последните 2-3 седмици.

# 770
За продуцентите ще е най-добре да спечели Симеон, за да си спестят съмненията за продадена победа на Елена, както всички говорят от самото начало на предаването.

# 771

Абсолютно.И преди това имаше зрители които не я харесваха и си имаха своите основания но то всеки участник си имаше и фенове и противници
Негативите към Елена изригнаха най вече при случката със Стефан ,защото на всички ни стана ясно с каква цел го прави
И на всички ни направи впечатление ,че журито даже не се намеси когато тя слезе долу.

# 772
  • в морето до колене
Аз наистина не разбирам от "теории на конпирацията" явно...
Убийте ме, но не ми е ясно, защо ако Симеон победи, това не предизвиква съмнения за нагласеност.  newsm78
освен може би два-три клюкарски вестника/сайта, които ще излязат с големи заглавия, че са познали и/или че са разполагали с вътрешна информация ехеееей още от ден 2-ри.  Crazy

Не говоря за корупция/продадена победа. Говоря за нарочен от продуцентите победител.
И защо никой от вас не коментира обратната манипулация - продуцентите сами да раздухват огъня около Елена, за да бъде още по-доволен "драгият зрител" ако/когато тя не победи.

Според мен към този момент, от който Елена започна да "събира негативи" по вашите думи, финалът или вече е бил заснет, или поне се е знаела финалната тройка/четворка.
Т.е. това е пак доказателство за моята теза - нелогично е да покават Елена в негативна светлина...

# 773
  • Пловдив
зДРАВЕЙТЕ!
Аз също не вярвам в теорията на конспирацията за Елена, най-вече защото готвачите от журито са хора с опит, средства и авторитет. Колко пари трябва да им дадеш, за да побутнат някого??? КАто се има пред вид наградата, къде е киро на кирия да се дава от баща й достатъчно , за да ги подкупи. То ще трябва толкова да им даде на хората, и пак не е сигурно. Тя очевадно може да готви и презентира добре. Наистина, Стефан е достойния победител обаче. Жалко ,че за една грешка го изгониха. Смятам обаче, че там нещата не бяха както трябва и не ми е ясно защо шеф готвачите не му симпатизираха, то беше видно. Все пак и те са хора и имат пристрастия, няма как да не им повлияят /та от тази гледна точка може Елена да им е симпатична, а Стефчо не/. Няма как човек да 100 процента обективен. Харесвам Симеон, но смятам, че ако се съди само по представянето в предаването, е по-слаб от Елена. За мое съжаление. Италианска кухня прави блестящо, това не че е недостатъчно, но все пак имаха и други задачи. Това ,което ме разочарова във формата е, че нямаха достатъчно разнообразни предизвикателства. Не ги видях да работят с тесто, да месят хляб, десерти имаха само веднъж-дваж. В Лорд оф дъ шефс имаше молекулярна кухня, хлябове и много различни неща, от тази гледна точка там бяха замислили доста по-обхватни задачи. А тук, с това съвременно разбиране за гурме - висококачествени продукти и минималистична изчанчена презентация, не е необходимо да си много добър в кухнята, просто трябва да си художник и си 6. На Аврам котлетчетата много ми харесаха, но бях сигурна, че ще му направят забележка. На мен обаче на вид ми допада доста повече, когато са разделени, по-красиво ми седи. Ако са докарани и на вкус ... не виждам голям проблем. Въпроса е, че явно в главите им беше се загнездило, че Аврам няма достатъчно познания за финал. Ястието му със синьо обаче ми беше антипатично. Креативно, идейно, в тон с прическата му , ноооо ... неапетитно. Въобще огледалните им ястия не ми харесаха, много бяха семпли. Дано за следващия сезон им измислят по-интересни задачи и ги оставят да работят с обикновени продукти по-често. Защото да направиш от говеждо бон филе от 200 лева прекрасно ястие се иска само да го пекнеш за няколко минути и нищо повече. Да направиш от "обери хладилник" нещо красиво, вкусно и с гурме привкус е мноооогоо по-трудно. За това и задачата с гювеча беше една от най-интересните. Ще стискам палци на Симеон на финала, не видях каква ще им е задачата, но май няма да е степенно меню. Много исках да ги оставят да напрявт 5-6-7 степенно меню, като за помощници им дадат да си изберат някой от отпадналите. Ех, жалко...
Дано има следващ сезон все пак и ще ми е много мъчно, че няма да го има предаването лятото.

# 774
  • в морето до колене
Много исках да ги оставят да напрявт 5-6-7 степенно меню, като за помощници им дадат да си изберат някой от отпадналите. Ех, жалко...
Това е прекалено сложно за непрофесионални готвачи... Дори в ТопШеф не е толкова многостепенно менюто на финала.  Peace
А там са професионалисти.

# 775
Мячик, всички коментари за купуване на титлата са за Елена, защото родителите и имат семеен хотел, т.е. са заможни. За Симеон също писаха, че е победител, но не и, че си е купил победата. Дори и тук в тази тема малко по-назад някой беше написал, че "Новобогаташката Елена си е платила финала." Ако Елена спечели гарантирам ти, че мнозинството ще вярва, че е нагласено. Оттам и съмнения в безпристрастността на продуцентите и журито.

# 776
  • София
И ако им дадат да избират някой от отпадналите, те ще изберат тези,които биха им свършили работата, както Диляна - Каролина.

# 777
  • Испания

Благодаря.  Hug

# 778
  • София
Далеч съм от мисълта за подкупване на журито. По-скоро толериране на участници с, да го наречем биография, за сметка на не толкова атрактивни, дори и добре умеещи да готвят.

# 779
  • Испания

Общи условия

Активация на акаунт