MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 73 879
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 780
Според мен се преекспонира с възможностите на семейството й. Разгледах им хотелчето,нищо осбено, не е лукс, като гледам коментарите се съмнявам и в голямата посещаемост. Аз съм от морския край, тук всеки втори има семеен хотел, но повечето са далеч от богати  Peace

Симеон като образ ми симпатичен- мил, внимателен, забелязала съм, че помага с кошниците на другите дори и с възможност да се забави. Доколко е обиграност това и доколко действително не мога да  преценя . Обаче като готвач го забелязвам последните 2-3 седмици, допреди това ми беше в масовката, добре че беше редовното готвене на паста, та да го забележа в постоянството му.

Винаги се спекулира с победителите, от 10 участници - 10 се споменават като нагласени и е нормално все за един да се познае, че е победителят.

# 781
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Според мен се преекспонира с възможностите на семейството й. Разгледах им хотелчето,нищо осбено, не е лукс, като гледам коментарите се съмнявам и в голямата посещаемост. Аз съм от морския край, тук всеки втори има семеен хотел, но повечето са далеч от богати  Peace

Точно.  Peace На мен ми е интересно тези, които смятат, че Елена си е купила победата, наясно ли са изобщо с доходите на шефовете и стила им на живот? И за какви суми смятат, че биха се навили да си окалят имената?!
Сигурно се влияят от персоналните си симпатии в оценяването, но предполагам е трудно да си на 100% обективен. Вижте и на нас в темата колко ни е трудно да се абстрахираме от личните си пристрастия и да оценим обективно уменията на участниците.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 16:09 от Reinа

# 782
  • в морето до колене
Далеч съм от мисълта за подкупване на журито. По-скоро толериране на участници с, да го наречем биография, за сметка на не толкова атрактивни, дори и добре умеещи да готвят.
За мен тези две характеристики не се припокриват непременно.
Симеон е участник с биография (има ясно изразена лична история още от кастинга, та и до снощи, когато разбирам, че е била вечерта на личните драми) - а такава ясна и паметна за зрителя лична история много често се изгражда съзнателно за победителя...
Но за мен лично е третият по атрактивност участник отзад напред. По-скучни от него ми бяха само Нина и Кристина.  Peace
Нищо, ама нищичко атрактивно не видях от него цял сезон.

# 783
Голям рев снощи. Аврам не ми е симпатичен, но като ревна, а след него и всички,
та и очите на Шеф Ангелов се зачервиха ... идеше ми да ги прегърна всичките. Много
бе емоционално и истинско....

Симеон ми бе любимец от самото начало, но не очаквах, че ще е финалист. За да съм честна -
имаше и по - добри от него. Но регламентът го позволява това. От сърце му желая успех и се
надявам да спечели.

Не съм гледала анонса, само ви чета реакциите, но се надявам да не са направили глупостта
да разкрият кой е спечелил. ooooh!

# 784

Вече не се ядосвам, а ми е смешно като чета, че "Богатите родители" на Елена и купили титлата. Не са собственици на Хилтън или Риц, а на малко семейно хотелче. Но тука е така, обичаме да броим чуждите пари и всеки платен лев го смятаме за чиста печалба.

# 785
  • Другата България
За Елена - изцяло се идентифицирам с това

В началото на формата симпатизирах на Елена.Харесвах желанието и хъса и за работа идеите и.Беше ми даже един от фаворитите
С течение  на времето започнах да виждам неща които не ми харесваха.Случката със Стефан и хляба направо я срина в очите ми/ не че оправдавам Стефан/
Факта ,че даже си позволи да слезе долу при готвещите по време на стрес тест и да се меси и никой да не и направи забележка  за мен е показателен
И в американския формат се стои на балкона и се гледа и понякога се репликира ,но никой не си е позволил да слезе долу и да се мотае около готвещите ,каквото и да става на плотовете
Готви, ок. Но със сигурност и тя не може да готви всичко - както каза Стефан, но той е вън заради това..
За Аврам - това е моето мнение, на 1000%
Цитат
Харесвам момчето със синия перчем , толкова искрен, емоционален, креативен , така увлечен в хобито си. Разчуства ме нелеката му съдба и си давам сметка,колко силна воля и амбиция трябва да имаш за да се измъкнеш и да вървиш напред. За абсолютен любител се справяше превъзходно .Но имаше и грешки, точно защото не е минал професионално през кухня като Елена и Стефан. По грубо оформяне, по силен вкус на Кюрасо, синия цвят беше върха  макар,че чинията му беше точно като сюрреалистично платно с цветовете и композицията .  
И защо да не се режат агнешките котлети, какво се е запънал шеф Ангелов.Веднъж направи на Симеон или Стефан същата забележка. Гордън Рамзи може да ги реже, великият шеф Ангелов - не?
И ако той обича мазното в агнешкото, аз пък не. Както и много други хора навярно.

Пожелавам много ,много успех на Аврам във всичко с което реши да се захване и най-вече в новата му роля на баща. Успех човече, готин си!
В началото на формата май само аз му симпатизирах и отнесох доста критики тук в темата, но стоя зад всяка казана дума за него, и снощи ми се насълзиха очите, гледайки искрените и по детски негови такива...
И за Симеон -  Heart Eyes -
Много се надявам, дори напук на всичко прочетено дотук /защо не слагате нещата в скрит текст, нито съм чула, нито видяла нещо снощи в анонса  smile3515/ вярвам, че той ще е победител.
Чинията му снощи /първата/ просто изглеждаше перфектно, дори и за лаик като мен.

П.П. Някой спец в кухнята може ли да обясни на невежа като мен какво точно и в какво стридите Sunglasses Wink на Ленчето бяха по-добри от котлетите на Аврам? Разбрах, че е трябвало да са ненарязани, но само това ли е?
Агнешко не готвя и не ям, но мъжът ми спомена, че така се прави и така добре изглежда......скариди съм яла, видът на чинията беше добър..и дотук с моята признавам, пристрастна оценка.
Затова питам по- запознати от мен.

# 786
Цитат
П.П. Някой спец в кухнята може ли да обясни на невежа като мен какво точно и в какво стридите Cool Wink на Ленчето бяха по-добри от котлетите на Аврам? Разбрах, че е трябвало да са ненарязани, но само това ли е?

Не съм спец в кухнята,но снощи според почитаемото журЕ и тримата участници се бяха справили много добре с основния им продукт.Така че нито скаридите нито агнешкото бяха проблемните 

ЖурЕто каза ,че гарнитурата е тази която е била фактор кой ще си ходи
Елена правеше сос за който казаха ,че за да стане и трябват минимум 20 минути , а те имаха около 10-12
Така.Елена сервира  за гарнитура императорски ориз с въпросния сос/станал ,нестанал/ и домати конкасе с люспите

Днес прочетох сигурно50 рецепти за домати конкасе.Във всяка една рецепта те са обелени.Всяка една рецепта започва с това.Това е правилото.А на полуфинала шефовете си затвориха очите за това
На Аврам му направиха забележка че е ползвал чушки от буркан
Това е .И изгониха Аврам
Не е виновно нито агнето ,нито скаридите

# 787

В началото на формата май само аз му симпатизирах

П.П. Някой спец в кухнята може ли да обясни на невежа като мен какво точно и в какво стридите Sunglasses Wink на Ленчето бяха по-добри от котлетите на Аврам? Разбрах, че е трябвало да са ненарязани, но само това ли е?

Аз също го харесвах Аврам. Още от началото забелязах красивите му чинии. Мисля, че никой от пишещите тук не може да отговори на въпроса ти. Шефовете опитват, ние само преглъщаме пред екрана. Много хора ще кажат, това или онова но вкуса е най-важен.

# 788
Моят фаворит беше Стефан, ама мойте фаворите почти никога не печелят за съжаление. После бях за Аврам. Харесвах го това момче (и сега го харесвам де, даже повече след представянето му в сутрешния блок) , ама и той отпадна.
Между Сомеон и Елена харесвам повече Симеон, но не съм сигурна кой е по-добрия готвач. И тъй като не мога да им опитам ястията ще стискам палци на Симеон (като душа ми е по-близък Simple Smile)
Не  е честно според мен да готвят различни ястия на този етап. Полуфинали а всеки готви различно!
Как се сравнява агнешка пържола със стриди? И двете неща са вкусни, ама днес може да ми се яде едно, утре друго!
За финал ако пак готвят различни неща ще е безобразие. И въпреки, че нямам съмнение в компетентността на журито (и тримата са ми много симпатични , подредени така  - Андре, Виктор, Петър)  ще е най-честно да не знаят кой какво е сготвил, т.е да не са наблюдавали готвенето.

# 789
... Елена правеше сос за който казаха ,че за да стане и трябват минимум 20 минути , а те имаха около 10-12
Така.Елена сервира  за гарнитура императорски ориз с въпросния сос/станал ,нестанал/ и домати конкасе с люспите

Днес прочетох сигурно50 рецепти за домати конкасе.Във всяка една рецепта те са обелени.Всяка една рецепта започва с това.Това е правилото.А на полуфинала шефовете си затвориха очите за това
На Аврам му направиха забележка че е ползвал чушки от буркан
Това е .И изгониха Аврам
Не е виновно нито агнето ,нито скаридите
Забравяш и чинията на Симеон, където също нямаше нещо от това, което беше обявил, че ще има. За вкуса нищо не разбрахме, освен че тази рецепта е класика за Италия и е велика, ама на Симеон дали се беше получила велика не стана ясно от коментарите им. Що се отнася до презентацията му, там и без коментарите на журито беше ясно, че не става. Тъмна, едноцветна и неапетитна чиния. По-зле беше само изумруденото синьо на Аврам в предната задача Joy
На Елена презентациите с едно-две изключения обикновено бяха за 6+! Последното беше със сръбската плескавица - натурлена обикновена ресторантска чиния, без нищо гурменско в нея, но и това се оказа плюс за журито newsm78

# 790
  • Другата България
Забравяш и чинията на Симеон, където също нямаше нещо от това, къето беше обявил, че ще има.
newsm78
Дали?
Доколкото аз разбрах, само единия от трите соса го нямаше поради недостиг на време.

# 791
Как се сравнява агнешка пържола със стриди? И двете неща са вкусни, ама днес може да ми се яде едно, утре друго!

Бас ловя, че нито стриди си яла, нито пък скариди  ooooh!

# 792
Забравяш и чинията на Симеон, където също нямаше нещо от това, къето беше обявил, че ще има.
newsm78
Дали?
Доколкото аз разбрах, само единия от трите соса го нямаше поради недостиг на време.
Да ,даже ги впечатли пюрето му от боб.Смело решение каза Ангелов
При него грешки в гарнитурата нямаше.Говеждото с рибата тон беше чудесно

# 793
  • Варна
Не Елена чиниите са  красиви, много е силна в презентациите, но ми изглеждат малко стерилни. Не  изглеждат вкусни.
На Симеон това му е слабото място -  презентациите. Иначе нещата му изглеждат вкусни.

На задачата с огледалото много ясно беше, че ще направи паста. Това е с което го запомнихме.  Grinning

# 794
Смятам, че последните 5-6 участника до един бяха много добри.
Всеки един от тях заслужаваше победата.
Елена беше на ниво през цялото време и с изключително красиви презентации. Почти нямаше издънка, малкото грешки, които допусна, са пренебрежимо дребни, така че ако спечели, ще бъде напълно заслужено.  И то няма нищо общо с нашите симпатии или антипатии.
Аз ще стискам палци за нея, защото е ЖЕНА.  Mr. Green Единствената, която се конкурираше с мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт