АСТМА - тема 31

• 81 835
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Северозапада
JACKLIN*, приятна и спокойна почивка!
Давате ли сиропи за кашлица на децата? Някъде назад бях чела, че не е добре. Дъщеря ми е с една кашлица, провокирана от хремата. Чувам я , че не е от гърдите, а е суха, повечето пъти, гърлена, а понякога откашля някоя храчка. Имам Стодал като уж най-безобиден, но и давах от него до преди седмица.

# 526
  • София, Люлин-8
JACKLIN*   Praynig

И приятна почивка.  Hug

# 527
  • София
Аз давам всякакви сиропи непрекъснато. без такива с мед.
За пръв път чувам пък за проблеми с очите... сега и за това да се тревожа...егати...аз не знаех, че тр. да мия и никога не съм мила. и в зъбите хич не съм редовна ама откак е на пулмикорт се опитвам да се сещам всеки ден.

# 528
  • Северозапада
"Инхалаторните кортикостероиди могат да повлияят нормалната продукция на стероидни хормони в организма Ви, особено ако ги приемате във високи дози за продължителен период от време. Тези ефекти включват:
Катаракта (замъгляване на лещата на окото);
Глаукома (повишено вътреочно налягане);
Забавяне на растежа при деца и юноши (рядко);
Повлияване на функцията на надбъбречните жлези (малки жлези в непосредствена близост до бъбреците) (рядко).
Вероятността за развитие на тези ефекти е много по-малка при прием на инхалаторни кортикостероиди, отколкото при прием на кортикостероиди под формата на таблетки."
От листовката. Тези ме притесняват повече от това дали ще има гъбички или ще е малко по-нервна. Не знам какво имат в предвид под "продължителен период от време" и се надявам да не ги ползваме дълго.

# 529
JACKLIN* , напълно те разбирам как се чувстваш. Опитай се да не мислиш за това по време на почивката (доколкото е възможно) и си починете хубаво. Hug Стискам палци детенце да е здраво и притесненията ти да са напразни. Приятна почивка!

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 17:02 от enigmata

# 530
JACKLIN* , напълно те разбирам как се чувстваш.

И аз така. Откакто малката направи спазъм, всяко разсополяване или пък изкашляне предизвиква ужас в мен.  Confused
Ето сега започна 1 група в градината /но няма още 3г./, ходи 3 дни и после 2 седмици бяхме вкъщи на инхалации, сиропи, капки. Тази седмица ходи до вчера, през нощта едва спа, само плака, сутринта с яко слузести сополи, бяхме на лекар - много червено гърло, леко повишена Т и гъсти сополи.  ooooh! Пак съм в ужас. Почнах инхалациите и не знам. Лекарката каза, че този път едва ли ще се разминем без АБ.  Sad Даже ми написа и рецепта.

Пожелавам ви приятна почивка и детето да е здраво.  Hug

# 531
"Инхалаторните кортикостероиди могат да повлияят нормалната продукция на стероидни хормони в организма Ви, особено ако ги приемате във високи дози за продължителен период от време. Тези ефекти включват:
Катаракта (замъгляване на лещата на окото);
Глаукома (повишено вътреочно налягане);
Забавяне на растежа при деца и юноши (рядко);
Повлияване на функцията на надбъбречните жлези (малки жлези в непосредствена близост до бъбреците) (рядко).
Вероятността за развитие на тези ефекти е много по-малка при прием на инхалаторни кортикостероиди, отколкото при прием на кортикостероиди под формата на таблетки."
От листовката. Тези ме притесняват повече от това дали ще има гъбички или ще е малко по-нервна. Не знам какво имат в предвид под "продължителен период от време" и се надявам да не ги ползваме дълго.
Ето от това се страхувам и бях спряла пулмикорта,но от 20 дена не може да се оправи и му свират гърдите 3 дена на градина и сега 20 дена в къщи. Не му давам от 2 месеца инхалации , но ето че почнах след като толкова време не може да се оправи, а вредите по думите ка докторката са по големи от чести спазми отколкото са от инхалациите,оф много съм объркана.

# 532
  • София
Естествено, че спазмите са по-вредни -уврежда се белият дроб. Аз вече бях писала, че след 3 години с диагноза астма - вече тя се вижда на рентгенова снимка. При това този кортикостероид реално почти не се усвоява от организма, че да има толкова страшни ефекти, те са за системните кортикостероиди.
Моят сега е "чист", но пък от вчера е с повръщане - то едно мине, друго дойде...

# 533
  • Северозапада
...................., а вредите по думите ка докторката са по големи от чести спазми отколкото са от инхалациите,оф много съм объркана.
И аз мисля, че вредата от постоянни спазми, а при дъщеря ми и възпаления на белите дробове, ще е по-голяма. Затова за сега продължаваме с инхалациите. Все пак се надявам да израсте това състояние и да не е доживот на кортикостероиди.

# 534
  • София
Оф, и аз съм объркана, но за агресия и нерва не мога да кажа, тъй като моите откак са се родили са нервни агресивни и изобщо непоносими през повечето време. та разлика няма. За по-бавен растеж докторката ме увери, че изобщо не повлиява пулмикорта, а за очите не знам какво да кажа- надявам се, че тези дози, които чета, че повечето инхалират, да са малки и да не важи за тях Sad

# 535
  • Варна
Здравейте, момичета!

Минавам само да се разпиша Simple Smile
Преди две седмици бяхме отново със запушен нос и се започана със суха кашлица. Мисля, че успях да овладея нещата с постоянни промивки със сребърна вода и след това накапвах бадемово масло.
Впръсквах по 2 пъти на ден Вентолин и Фликсотид. Кашлицата се "разкърти" около 3-тия ден, но с този нос голям зор виждам Sad

След месец сме на преглед при алерголога, ще видим какво ще каже за нашата безкартофена диета, както бях споменавала правихме кръвен тест и той показа алергия в ниска степен към картофи и лешници.

Аз забелязвам нервност и агресия при моето дете също. Миналата седмица беше кошмарна, всяка вечер изпадаше в нервни състояния, хвърля играчки, посяга, много плаче, а той не е бил такъв. Мислех, че може да е период от възрастта, но сега като прочетох постовете ви, може да се окаже, че е от лекарствата.

Давам му домашен сироп от черен бъз, но прочетох едно мнение, че съдържа силен алерген и не бива да се дава на деца с установена хранителна алергия. Какво мислите по този въпрос?

Извинявам се, за разхвърляния пост. Не успявам да ви изчета, а и рядко се разписвам, затова сега пиша за всичко, което ми идва Simple Smile

Жаклинче, приятна почивка, отпусни се и се опитай да релаксираш  Hug Жаки ще е добре Simple Smile

# 536
  • София
Аз също знам, че е алерген, но пък ако на теста не е показал, че е алергичен, може да даваш. не знам на колко години е детето, но на мен вече няколко доктора ми казват, че до 5 г. тестовете показват почти еднакви и лъжливи резултати. по тази причина още не сме изследвали гери за котката, въпреки, че съм убедена, че астмата не е от нея.
Сега като се замисля, може би и тя е по-хленчава и тръшкава, но просто не мога да определя на фона на постоянния рев и побоища между двете...

# 537
  • София
Естествено, че спазмите са по-вредни -уврежда се белият дроб. Аз вече бях писала, че след 3 години с диагноза астма - вече тя се вижда на рентгенова снимка. При това този кортикостероид реално почти не се усвоява от организма, че да има толкова страшни ефекти, те са за системните кортикостероиди.
Моят сега е "чист", но пък от вчера е с повръщане - то едно мине, друго дойде...
Самоцитирам се...
Според личната лекарка това можело да е признак на алергична реакция към храна...

# 538
  • София, Люлин-8
Тамън си мислех че ще се резминем, но пак започна да кашля и айде пак на пулмикорт.  Tired

# 539
Тамън си мислех че ще се резминем, но пак започна да кашля и айде пак на пулмикорт.  Tired
А защо го позвате само при нужда,нали уж имало ефект след определен интервал на ползване?

Общи условия

Активация на акаунт