АСТМА - тема 31

• 81 701
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Ааа, аз случайно намерих на тази цена, някаква нова аптека. Иначе и при нас (Надежда) е над 11 лева

# 706
.Има ли и други които дават постоянно антихистамин?доколкото помня май само при разболяване включвате...
На колко годинки сте? На 2 и 3 малкия беше постоянно на ксизал, по цяла зима.........
Дребния ми е на 3г.От 13 месеца е на Зиртек,като свърша опаковката минаваме на Ксизал.Пулмоложката ми каза,че само декември и януари мога да пробвам да ги спра,а алерголожката каза след септември да ги спирам. newsm78 Аз опитах в началото на месеца-хомеопатката направи схема,по която да заменим постепено антихистамина и в последствие да го спрем.Резултата-два ларингита за октомври през около седмица и съответно два пъти включвам пулмикорт пак за по толкова.Иначе повечето пъти се справяме само с хомеопатия,като изключим спазмите де.Има алергия към полени и акари,явно към акарите е по силна,защото лятото го изкарахме без сериозни проблеми само със Зиртек и Сингулер.От как се застояхме вкъщи,т.е. от как есента дойде  и пак се започна...А съм махнала всички килими,матраците са антиакарни,възглавниците и завивките също,мебелите са кожени и почти всеки ден правя "мокро почистване".  Sad

# 707
  • София ж.к. Надежда 1
Момичета помагайте. В сряда спрях вентолина и остана само пулмикорта. Така казаха след болницата да направя. Всичко беше добре до след обедния и сън. Стана с запушен нос и кашлица. Не спираше и и направих вентолин. Сега е по добре. Не искам пак да стигаме до болницата, преди седмица ни изписаха. Да включа ли пак вентолина до понеделник, докато отидем при док ?

# 708
  • Северозапада
Може да идете в болницата и да не чакате до понеделник. Имате право на 2 контроли един месец след изписването. Не е казано, че пак ще искат да ви върнат в болница.

# 709
  • София
И ние отново в кюпа. Две седмици беше добре, от сряда със запушен нос, вчера вечерта се разкашля,а от днес вече и свири. Не я е слушал лекар, ама то се познава. Правим вентолин и флексотид, но не знам при положение, че е на флексотид дали може и инхалации с пулмикорт да се правят?

# 710
  • София ж.к. Надежда 1
Ох, ние пак имахме приключение 😐  Събуди се в 24:00 и онемях. Не можеше да говори, кашляше все едно лае куче, сърцето и биеше много учестено,при корема и при гърлото дупки и много свиреше. Изпаднах в ужас. Момичета вие сте герои. Как се справяте не знам. Аз не можах да се овладея изпаднах в паника и добре, че беше мъжа ми. Заведохме я в Превент той ни е на 2 мин от нас. Там и биха урбазон в дупето и до 5 мин се успокои. Даде ни 4 броя и каза днес две, утре едно, други ден половинка да ги пие стрити с малко вода. Ох, да става понеделник и да отидем на лекар....

# 711
Ох, ние пак имахме приключение 😐  Събуди се в 24:00 и онемях. Не можеше да говори, кашляше все едно лае куче, сърцето и биеше много учестено,при корема и при гърлото дупки и много свиреше. Изпаднах в ужас. Момичета вие сте герои. Как се справяте не знам. Аз не можах да се овладея изпаднах в паника и добре, че беше мъжа ми. Заведохме я в Превент той ни е на 2 мин от нас. Там и биха урбазон в дупето и до 5 мин се успокои. Даде ни 4 броя и каза днес две, утре едно, други ден половинка да ги пие стрити с малко вода. Ох, да става понеделник и да отидем на лекар....
Ох,ужасно дано не се повтаря,но на мен повече ми прилича на ларингит,отколкото на астма.

# 712
  • София ж.к. Надежда 1
Ох,ужасно дано не се повтаря,но на мен повече ми прилича на ларингит,отколкото на астма.

Така казаха в болницата.Според тях е астма.Тя има и АД също.Утре като взема направлението и отидем на пулмолог ще се разбере предполагам.Към 20:00 преди да легне ще и дам двете хапчета урбазон и ще се моля да не се повтори пак. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 713
Ох, ние пак имахме приключение 😐  Събуди се в 24:00 и онемях. Не можеше да говори, кашляше все едно лае куче, сърцето и биеше много учестено,при корема и при гърлото дупки и много свиреше. Изпаднах в ужас. Момичета вие сте герои. Как се справяте не знам. Аз не можах да се овладея изпаднах в паника и добре, че беше мъжа ми. Заведохме я в Превент той ни е на 2 мин от нас. Там и биха урбазон в дупето и до 5 мин се успокои. Даде ни 4 броя и каза днес две, утре едно, други ден половинка да ги пие стрити с малко вода. Ох, да става понеделник и да отидем на лекар....

Така казаха в болницата.Според тях е астма.Тя има и АД също.Утре като взема направлението и отидем на пулмолог ще се разбере предполагам.Към 20:00 преди да легне ще и дам двете хапчета урбазон и ще се моля да не се повтори пак. Rolling Eyes Rolling Eyes
Не се страхувай,няма да се повтори,след като пие урбазон. Може и да не се разбере утре,по добре да е ларингит спорде мен.

# 714
  • София ж.к. Надежда 1
 luliiii, лошото е, че и от моя и от страната на баща и има астматици.Но каквото и да излезе поне да знам и да се назначи лечение.Едвам издържам психически тези пристъпи.Днес иначе е кашляла по малко.Заведохме я през деня на Банкя.Обаче щом се прибрахме зачести.Определено забелязвам, че извън София се чувства по- добре.

# 715
Бързо да се оправят болничките! Алерголожката на сина ми препоръча при нужда да вместо флексотид да правя инхалации с пулмикорт по половин респула сутрин и вечер, освен вентолина. Исках да ви попитам понеже сме на флексотид с бейбихалер, как точно разбирате, че флакончето е свършило, или си броите впръскванията?                                 Тази седмица решихме и ние да се измъкнем от града, но незнам в планината ли, от прахоляка в хотела ли беше, но и носа му се запуши и кашлица се появи, прибрахме се и всичко ОК.

# 716
  • София
И ние си продължаваме с Вентолина - вече 2-ра седмица, ДжПиТо не го пуска на училище и тази седмица.
В петък за първи път го чух да свири от разстояние...

# 717
Петя, дано не се повтаря този ужас повече  bouquet хубаво е, че имате наблизо клиника за спешните случаи, но все пак - дано не се налага  Hug
Аз влизам, за да ви споделя, че в събота от Одрин взех аналог на пулмикорт-а - Будекорт (със същото съдържание на будезонид) - кутията от 20 бр. е 20 лири, т.е. 12-13лв. На фона на цената му тук - 30 и няколко лева за кутия, започвам да се чудя какво се случва с лекарствата в България. Печелят хиляди на гърба на децата ни....

# 718
На фона на цената му тук - 30 и няколко лева за кутия, започвам да се чудя какво се случва с лекарствата в България. Печелят хиляди на гърба на децата ни....

Къде е такава цената? Досега проверих в няколко аптеки. Цената на едно пликче от 5бр. е над 11лв.  Rolling Eyes
Сега ли си проверявала цената му, защото навсякъде ми казаха, че има увеличение?
Сподели, защото е важно за тези, които го купуват...  Hug

Всички болни да оздравяват бързо и безпроблемно.  Hug
Ние сме все още зле, да видим след курса АБ, но каката продължава с Пулмикорта.  Confused
И двете са с ужасна кашлица.  ooooh!

# 719
В интерес на истината не знам в реална аптека каква му е цената, аз в Фрамар гледам цените за ориентир, но там по принцип си е по-скъпичко. По последна информация (преди доста време) съм го срещала на 29-30лв/кутията тук, в Хасково. А 11 лв/5бр. си е направи пладнешки обир  Twisted Evil Не знам, ужас някакъв е с тези лекарства....Тая ЗК се точи здраво, кога ли ще пресъхн най-накрая, та съвсем да увехнем  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт