АСТМА - тема 31

• 82 483
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Мерси Ralichka
Мисля,че и даобжалвам ще е все тая,та каквото,такова.
Ще питам личната,тя спомена нещо,че може да ми даде талон за санаториума или аз не съм разбрала.

# 91
Мерси Ralichka
Мисля,че и даобжалвам ще е все тая,та каквото,такова.
Ще питам личната,тя спомена нещо,че може да ми даде талон за санаториума или аз не съм разбрала.
Не е все тая, има голяма вероятност да ви дадат 50% и тогава наистина имаш права и сумата, която се полага не е малка, от полза е  Hug във времето, когато Калоян беше с безбройните пристъпи и с Телк, ако не бяха парите от социалните незнам как щяхме да се оправим, всички сме наясно за какви суми понякога става дума.
Аз бих те посъветвала да пробваш да обжалваш  Peace

# 92
А как става обжалването.Знам,чее в 14 дневен срок.Нищо повече

# 93
Не знам точно  Embarassed дано се включи някой, който е обжалвал, но там, където вземеш решението трябва да могат да ти обяснят  Peace Hug Успех! Не се отказвай, полага ти се в момента.......... и ти желая най-вече да израстете астмата като нас  Praynig Praynig Praynig

# 94
Благодаря,надявам се най-вече да я израстне.

# 95
Може ли да ми кажете в кой период е подходящо да се отиде на Сандански есента, края на септември, началото на октомври ли? След пролетното посещение виждам много положителна промяна, но знам че не става с едно ходене за 7 дни годишно.
Здравей аз лично предпочитам след 15 септември (детето и аз се чустваме супер и няма ученици и по-големи деца)и октомври е топло и хубаво....

# 96
Може да попиташ в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=812944.150

# 97
Здравейте момичета,
Някой впръсквал ли е спрей Avamys(флутиказон фуроат)-УНГ ми го изписа на мен,по едно впръскване тъй като имах постоянен секрет от носоглътката(помогна ми много).
Една позната го е впръсквала на детето си с астма и е много доволна,но нейното дете е на 5.В листовката пише,че е за деца над 6 години.Моето е на 2....вчера и днес му впръсках преди да прочета листовката.Като че ли му действа добре,но е мощен кортикостероид...приемам съвети... newsm78

# 98
  • Ловеч
Пръсках си го за първи път преди 2 месеца и съм изумена от резултата. С алергичен ринит съм,  досега бях ползвала Назонекс,  сякаш имаше ефект,  но с Авсмис-а хремата ми спря за 2 дена и то по време на цъфтежи. Синът ми е на 3,6г., чудела съм се дали и на него ще му действа така добре.  Мустаков му изписва отпреди няколко месеца Назонекс по схема,  а с Авамис са сходни препарати,  на назонекс-а също пише,  че е за деца над 6г. Според мен не е чак толкова страшно, че си го пръснала два пъти,  но като цяло наистина е силен .

# 99
Пръсках си го за първи път преди 2 месеца и съм изумена от резултата. С алергичен ринит съм,  досега бях ползвала Назонекс,  сякаш имаше ефект,  но с Авсмис-а хремата ми спря за 2 дена и то по време на цъфтежи. Синът ми е на 3,6г., чудела съм се дали и на него ще му действа така добре.  Мустаков му изписва отпреди няколко месеца Назонекс по схема,  а с Авамис са сходни препарати,  на назонекс-а също пише,  че е за деца над 6г. Според мен не е чак толкова страшно, че си го пръснала два пъти,  но като цяло наистина е силен .
Silvy благодаря ти за отговора,пръсках му 4 дена и спрях.В момента му давам чай от билки от Веско китаеца от Пловдив,казаха ми че на много хора е помогнал и излекувал.Дано има ефект и при нас....Майчетата от Пловдив,чували ли са го и какви са ви отзивите?

# 100
  • София
Отдавна не бях се включвала в темата, някак си свикнах с астмата на детенце.

Вчера направи алергия към киви Cry
Вече е на 7 години, ял е много пъти киви и снощи - бум! Подуха му се устните силно. За моя радост остана само до там подуването, че вече набирах бърза помощ, но таткото ме спря. Дадох 1 таблетка зиртек, но сутринта още беше с подути устни.
По принцип знам, че деца с астма са по-чувствителни, но това не очаквах.
Е, оплаках се...

# 101
Аз пък да се оплача, отидохме на морето още след обяд вдигна температура, свали я вечерта, следващите два дни го боля гърлото, после започна да се запушва нослето, потече сопола и накрая спазъм. Добре, че си влача цялото оборудване... Само не разбрах морския въздух ли не му понесе или нещо в квартирата го дразнеше, на плажа беше добре. Водих го и последната сутрин йодни пари да диша. Прибрахме се, направих още една инхалация с вентолин и още вечерта всичко изчезна. На другата сутрин го водих на лекар - нищо му няма, нито гърло нито спазъм. Голяма почивка изкарахме.

# 102
Да ви питам дали някое от дечицата ви има проблемни сливици и трета такава. Ние нещо сме го закъсали със сливиците и УНГ-то се е засилило да маха и трите, Обаче мисля, че по зле ще му се отрази на астмата тази операция.

# 103
Нашето УНГ каза, че на астматици освен третата сливица другите не е препоръчително да се махат. Имам приятелка също с астма и тя обиколи доста специалисти, правеше ужасни инфекции на сливиците, от всички светила които обиколи, никой не пожела да поемме отговорност да каже че сливиците са за махане.

# 104
  • София, Люлин-8
Нас нито Пулмикорта нито Ериуса успяха да ни предпазят от ежемесечният спазъм. Вече отхрачва и ЛЛ каза да спрем Вентолина. Ама нещо като гледам май само на тези схеми няма да се разминем  Sad

Общи условия

Активация на акаунт