АСТМА - тема 31

• 82 486
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София, Люлин-8
Бърза питанка.

Пулмикорт може ли да се взима по каса?
И ако да необходим ли е протокол или може само с рецептурна книжка?  newsm78

# 76
  • София
Бърза питанка.

Аз го взимам само с рецептурна книжка.

# 77
Бърза питанка.

Аз съм взимала ампули и само с рецепта.

# 78
Здравейте.
Въпросът, който искам да задам, може би е дискутиран вече, но тъй като ми е трудно да изчета всичките 30 теми, ще попитам направо:
Някой може ли да ми обясни разликата между следните 3 лекарства:
1. Сингулар 5 мг таблети за дъвчене;
2. Монтелукаст 5 мг таблти за дъвчене на GSK;
3.Монтелукаст АКОРД 5 мг таблети за дъвчене.
Питам, понеже разликата, която аз намирам между трите, е в липдата на аспартам и вкус на череша при второто. И съществена разлика в цените.......

# 79
  • София, Люлин-8
kimmy, ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®   Благодаря  Hug

# 80
Мили мами,мога ли да ви кажа нещо за всичките лекарства за астмата.Пиша като татко на дете с подобно състояние.1 сингулер,монтелукаст и т.н едно и също лекарство - предназначение да намали секрета в дробовете не лекува но подпомага състоянието.За мен безценно от Септември до Май сезона на вирусите.2 Вентолин само инхалаторен( няма смисъл от капките ,защо да давам нешо за дробове през стомаха) лекарство което отваря дробовете при пристъп и суха кашлица. Само когато не може да диша или кашлицата стане 24/7 както и казвам аз.3 пулмикорт то вече лекува .Както всеки кортикостероид лекува възпалението в случая дробовете 1 мл сутрин 1 вечер при липса на подобрение по 2 . 4 всички антихистамини има ли алергична компонента се дават няма разлика всички са еднакви, на едни помагат по добре едните на други другите.5 УРбазон не си играйте с него супер мощен кортикостероид само за суперкрайни състояния. Милион странични влияния но ако детето се задушава няма нищо друго,но само тогава. Всички останали лекарсва не помагат или действат на плацебо ефекта.Пиша Ви защото следя темата от 2 години минах през всичко и гледам как някои мами така и не разбират още какво дават на децата си и защо го дават. Дозировките на лекарсвата ви ги дава лекаря ви като за съжаление половината от описаните лекари поне според мен не бих дал да лекуват и кучето ми. Има и добри които преценяват според детето и в стечение на времето напасват дозировките но са единици. Няма да казвам кои са да не прозвучи като реклама. Пожелавам ви да са здрави мъниците Ви и след 10 15 години да четеме и пишем в други по забавни форуми

# 81
Може ли да ми кажете в кой период е подходящо да се отиде на Сандански есента, края на септември, началото на октомври ли? След пролетното посещение виждам много положителна промяна, но знам че не става с едно ходене за 7 дни годишно.

# 82
След уж безобидна хрема и ка;лица без Т моите и двамата са с пневмония.

# 83
  • София
След уж безобидна хрема и ка;лица без Т моите и двамата са с пневмония.

eгати  Shocked, бързо оздравяване и възстановяване

# 84
  • София, Люлин-8
Бърза питанка ако отидем август в Сандански, дали ще пукнем от жега. За съжаление нямам възможност по друго време на годината.  Rolling Eyes

Някой причинявал ли си го е това и има ли смисъл?

# 85
Бърза питанка ако отидем август в Сандански, дали ще пукнем от жега. За съжаление нямам възможност по друго време на годината.  Rolling Eyes

Някой причинявал ли си го е това и има ли смисъл?
Аз водих малкия в средата на м.Май за една седмица,времето беше нормално за Май,т.е нито много горещо,нито студено.Не мисля че ще изпукате от жега,но подходящия сезон е м.Май или Септември,когато цъфтят боровете.
Постоянно го врях около цъфтящи борове,уж за да диша,но лично при нас ефект засега не съм видяла.
Две седмици след престоя ни там,ми направи зверски спазъм и чак след две седмици оздравя...
Чувала съм и за обратния ефект,но не вярвам да е това. Дано ползата да е за в бъдеще...

# 86
но подходящия сезон е м.Май или Септември,когато цъфтят боровете.

Кои борове цъфтят септември  #Crazy?

# 87

Кои борове цъфтят септември  #Crazy?
Ами така съм чувала,не съм спец по боровете и боровата им история.... Joy

# 88
Здравейте.Идва ми да полудея вече.Малката ес кашлица от 2м и неможе да спре,в момента е на вентолин плюс пулмикорта.На фона на това каката е с мононуклеоза и атипична пневмония.
А днес си взех и решението от телка-огромните 30% Simple Smile та се чудя сега върши ли ми работа за нещо

# 89

Кои борове цъфтят септември  #Crazy?
Ами така съм чувала,не съм спец по боровете и боровата им история.... Joy
Боровете цъфтят веднъж годишно, април-май  Peace

А днес си взех и решението от телка-огромните 30% Simple Smile та се чудя сега върши ли ми работа за нещо

Не, за съжаление никаква работа не ти вършат, освен за винетка може би само  Rolling Eyes Защо не обжалваш?
Бързо да оздравяват госпожиците   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт