АСТМА - тема 31

• 81 786
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
пресипнал глас, единична Т и единични изкашляния които звучат като ламарина - това на ларингит прилича нали?
давам за гърло - фитолор, цинабсин, ангин хилс, вит С, ериус и една инхалация направих с пулмикорт...

нещо да пропускам? newsm78

# 586
  • BG
пресипнал глас, единична Т и единични изкашляния които звучат като ламарина - това на ларингит прилича нали?
давам за гърло - фитолор, цинабсин, ангин хилс, вит С, ериус и една инхалация направих с пулмикорт...

Евентуално калций за пресипналия глас, но само подсещам, решението е твое.

# 587
  • София

Евентуално калций за пресипналия глас, но само подсещам, решението е твое.
[/quote

хммм а калция под каква форма е? досега не съм давала...

# 588
  • Ловеч
Да се оплача и аз,  чувствам се обезнадеждена и отчаяна. Детето започна почти всеки ден да прави спазми,  дори не знам как да го обясня,  но както е добре цял ден,  изведнъж и без ясна причина започва да кашли и да просвирва. Цяла седмица освен пулмикорта правя и вентолин,  но въпреки това продължава. Не е болен в момента,  има лека хрема,  с която не мога да се справя от около месец, но всичко това ме връща към кошмара от миналата есен,  когато започна всичко. Всеки ден спазми за мен означава,  че пропускаме нещо в лечението,  или че аз не правя нещо както трябва...  Вече не знам на какъв лекар да го водя,  за началото на ноември имаме час за контролен преглед при Мустаков,  а пулмоложката не ми вярва,  защото като го чуе,  винаги е чист.  Точно след един час може вече да кашли,  но тя не го е виждала в такъв момент.   Направо ще се побъркам вече от мисли по цял ден Sad

# 589
Силви 83-хремата водниста ли е? Ако да е алергична вероятно.помисли какво може да го дразни вкъщи-от около месец стоим все повече на закрито,нали?            А сега за мен-от година ви чета, направо с кориците ги изядох всички теми.благодаря на всички момичета за огромната инф.която намерих тук.синът ми е на 3 годинки с алергична астма,друг път по подробно.

# 590
Здравейте, момичета, нашата почивка свърши, днес заминаваме за България. Искам вече спокойно да се похваля, че Жаки прескочи пристъп за втори път и не се усложни, както обикновено. За себе си стигам до извода, че е много важно да "хвана" нещата в зародиш и още при започването на хремата да включа Вентолин и да вдигна Пулмикорта. Този път я лекувах така- Вентолин 3 пъти по 0,3 мл, Пулмикотрт от един път по 1/2, стана два пъти по 1-2, за червемото гърло Фитолор, капки за нос Отривин и на третия ден, като се сгъсти секрета включих Макситрол. За смучене Коризалия, Ренитал и Хомеожен. Също и Ериус по 0,5 мл вечер. За седмица се оправи, без да стигаме до сериозна кашлица и спазъм. Писах на Опаранова, каза че подържащото лечение дава ефект и че аз вече съм се по научила как да стопирам нещата. Много се радвам, за мен е голямо постижение два месеца да е "чиста" след няколко поредни месеца със тежки спазми и престой в болница. Четири месеца е на Пулмикорт, първите два два пъти по 1/2 респула, а сега само 1/2 за 24 часа. И аз имам същите опасения за старничните му действия, но те са нищо сравнено с ужаса, от думите на една лекарка в болницата, че вижда трайни увреждания на дроба. За щастие после Маркова и Опаранова отрекоха това твърдение.
За сиропите за кашлица, зависи дали е само чист спазъм или е придружен с инфекция или пък е вече пневмония. Когато състоянието е усложнено, нещо трябва да "помага" на секретите да се изкарат, защото оставайки в дробчето, ще напарвят по големи поразии.
Норе, трябва ти добър детски пулмолог, обикновените педиатри и джи пи та, не винаги дават адекватни мнения, поне аз съм се наслушала на страшни глупости, от които косата ми побеля.
Аз не съм включила Сингулер, все още не мога разбера кое е по- малкото зло, той или Пулмикорта.
Но като му четох страничните ефекти ме втресе. Надявам се Жаки да е добре и да не се налага.
Пожелавам от сърце да са здарви децата ви и по- малко безсънни нощи Hug

# 591
Здравейте,
имам само едно питане, тъй като съм с големи резерви относно хомеопатията, но тук две-три майки ми казват че техните деца са се излекували с хомеопатия. Д-р Опаранова, която ни следи ми каза, че това е вирусно-индуктивна астма и с порастването на детето и укрепването на имунитета пристъпите ще намалят.
Също съм на мнение, че като хвана нещата в зародиш и се стопира процеса на инфекции и не стига до спазмите или ако се стигне са леки и отшумяват бързо. Чуя ли първото изкашляне и включвам вентолина, но ми се искаше да не го вкл, но и това ще се случи.
Та вие бихте ли лекували децата си хомеопатия или правили сте го?

# 592
  • София
Днес го водих на лекар (гастроенерелог) заради честото му гадене и повръщане. Откриха рефлукс, който се дължал на сополите, които дразнели лигавицата на стомаха и сега ще пие и омепразол 3 месеца. Според моето ДжПи детето в четвъртък - здраво, а днес тази лекарка видя супер червено гърло (и аз го видях) и чу спазъм.

# 593
Та вие бихте ли лекували децата си хомеопатия или правили сте го?

Ами ние два пъти пробвахме хомеопатия - не забелязах някакъв ефект и прекратихме.

Но защо да не пробваш - ако не помогне, поне няма да навреди и ще си спокойна, че си опитала и нещо по-леко от традиционните отрови, които даваме.

При моето дете също казаха, че астмата е на вирусна основа (за ''индуктивно'' не са споменали) и че прогнозата е добра, т.е. в един момент ще израсте проблемите. В момента сме далеч от здравето, но определено мога да кажа, че нещата са под контрол, кашлицата минава по-бързо и дори не се налага да го спирам от детската градина.

И от мен пожелания за здрави деца и лека зима.

# 594
Ние сме от два месеца на хомеопатия, но е рано за мнение. Оттогава не давам ефира и лекарката ми е казала да правя инхалация с пулмикорт само при спазъм еднократно. После на хомеопатични продукти. Засега спазъм не е имала, но е минало малко време.

# 595
И аз ще следя дали има ефект хомеопатията. При нас е имало, понякога. След даване на дросера е спирал да кашля, ама изобщо, сякаш магия става, но този път не помогна... Аз бих пробвала да лекувам с хомеопатия стига да видя, че поне малко се подобрява положението.

Истината, е че аз от доста години просто се правя, че на детето ми нищо му няма въпреки пристъпните кашлици, та ме е страх нещо да не се е увредил повече.

Не знам защо, но имам усещането, че напълно здрав синът ми никога не може да бъде. Ако не друго, то хремата е постоянна Cry

# 596
Не знам защо, но имам усещането, че напълно здрав синът ми никога не може да бъде. Ако не друго, то хремата е постоянна Cry

А какъв е този песимизъм?! Че кой е напълно здрав?! Не познавам такива хора - нито възрастни, нито деца. Сигурна съм, че правиш каквото е необходимо, за да се чувства детето ти добре, да расте и да се развива - нито си го увредила, нито си пропуснала нещо. При моето дете е същото - ако случайно не кашля, то носът винаги тече - от белезникави до жълти сополи. Ходили сме на УНГ - никакъв проблем, вируси били и така ще бъде докато си изградял имунитет. И така от две години и половина (откакто тръгна на ясла) градим имунитет и очевидно още не сме го изградили. Надявам се до университета да успеем.  Whistling

# 597
Аз като съдя по себе си май отшумяват нещата на едно 80-90% чак в пубертета. Ама каквото такова. Има къде по страшни неща.

# 598
  • Варна
Момичета, здравейте. Имам нужда от съвет. В четвъртък синът ми започна със суха кашлица, 3 дни пръсках салбутамол и флексотид. В неделя калицата почти изчезна, имаше няколко влажни изкашляния през деня. От вчера е с температура. Давам изооринозин, инфлуцид и си продължавам с флексотида. Отидохме при педиатър и от вратата го метна с АБ-Панцеф, хексагих и флудитек.
Имал хрипове, направи му снимка, на резултата от снимката пише- леко усилен рисунък в дясно без инфилтрати.
Въпросът ми е възможно ли е хриповете да са му от астмата и да нямат връзка с температурата.
Ако правя инхалации с пулмикорд и вентолин те лекуват ли хриповете?
Знам, че въпросите ми са глупави, но тази педиатъка е нова и не го познава. Опитах да запиша час при пулмолог, но ми каза чак другата седмица ...
Просто ми се иска да ви чуя мнението, а утре продължавам с издирването на друг доктор Sad

# 599
  • Варна
Hope, ние имахме подобна ситуация лятото, първо се разкашля, правихме снимка -лека сянка, пуснах кръвни -ОК бяха, само леко завишено ЦРП, лекувахме с изопринозин, Флудитек и инхалации пулмикорт.
На третия ден почна да вдига Т,  пак на док -тя пък като ме стресира, не чувала дишане в дясно , съмняваше се за пневмония, но нямаше как да го снимаме пак и затова изписа Аб, но да го дам, ако температурата мине 38.5 и я задържи следващите 24ч. То стана точно така, и аз го дадох.

Но успоредно с него включихме вентолин. Да обобщя -пулмикорт два пъти дневно, вентолин три пъти дневно и евентуално една нощна инхалация, ако има нужда, АБ и антихистамин.
Мина му, не знам от кое ....

А иначе -да, от пулмикорт и вентолин ще изчезнат хриповете. Те всъщност са свити бронхи, които са пълни със секрет и той не може да излезе. Така най-простичко ми го обясни един друг пулмолог. Затова първо вентолин -да отвори бронхите, след 20-30мин се прави пулмикорт(някои правят заедно вентолин+пулмикорт, но аз предпочитам да ги разделям), който всъщност има и противовъзпалително действие и трябва да лекува.

Много дълго стана, извинявам се , че съм толкова подробна, ако греша -поправете ме, и за мен много неща са ми неизвестни .

Ти ме пита и за пулмолог, аз се лутам също, не мога да намеря свестен, но на консултацията с Переновска , като му видя спирометрията и заключи, че не е направена правилно, защото с такива показатели е бил за обдишване в реанимация, и ни препоръча да отидем при д-р Гълъбова в Терапията.
Тя няма кабинет, прие ни направо в детското отделение, първо и звъннах и обясних, че Переновска ни праща за спирометрия. Отдели ни повече от 30мин, останах много доволна от обясненията и, направи спирометрията и ни каза, че след около 2 месеца няма да работи вече в болницата, а в някаква частна клиника, която тепърва ще отваря врати, там ще бъдат и други детски пулмолози и алерголози.

Дотогава ще разчитам само на педиатърката ни, на нея и имам вяра, но то с тая астма винаги търся второ мнение, така че ще чакам къде ще е тази нова клиника и май-май ще и станем пациенти

Общи условия

Активация на акаунт