Любители на Котки Тема 95

• 40 800
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Golden_dust, възхищавам ти се, че не сте я оставили. Въпреки, че гледането на такова животинче вероятно е много трудно.
Има много хубава черна козинка иначе. И здрави предни крачета и лапички. Сигурно защото са ѝ опора. Кастрирана ли е?

# 571
adelinda, смях се с глас на клипчето, развесели ми иначе мрачната сутрин

Радвам се, че съм ви зарадвала. Адмирации за котето, дай Боже, повече такива като вас в България.  Hug Hug Hug

Още един весел клип, макар и не с котки:
https://www.facebook.com/david.sobra/videos/10153408325272248/

# 572
  • София
Golden_dust, възхищавам ти се, че не сте я оставили. Въпреки, че гледането на такова животинче вероятно е много трудно.
Има много хубава черна козинка иначе. И здрави предни крачета и лапички. Сигурно защото са ѝ опора. Кастрирана ли е?

Трудно беше в началото, сега дори не ни прави впечатление, а и тя е много кротичка, по цял ден се излежава. Като я подготвях за чужбина я кастрирах, това е едно от изискванията.

# 573
Като минала през ада малко коте с хронична диария съветвам да не захранвате с нищо друго освен с висок клас суха храна. Паучове, пастети и пр. водят само до разхлабване на стомаха и последващи проблеми.
И този разхлабен стомах дойде като проблем само и единствено от мократа храна.

golden_dust, респект.

Защо ме търсиш, търсиш ли си още един Риш без око?

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 10:45 от Касита

# 574
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
golden_dust , добре дошли с Миси!  Hug Heart Eyes
Още с първите думи на историята ти ми се стегна гърлото и първата мисъл, която ми мина бе - Грей.  Sad Не ми се мисли Стейси като прочете какво ще й е. Sad

# 575
  • София
Благодаря ви за посрещането, момичета, много сте мили.
Когато търсих осиновители за Миси, се запознах виртуално с няколко човека, които са прибрали котета с подобни съдби. Някои случаи са много, много тежки, с памреси, рани и т.н., Миси е супер в сравнение с тях. Повечето успяват да ги задомят в чужбина, но има и такива, които си ги гледат, предполагам такива случаи има предвид profi_1...съжалявам, ако разстроя някого.

Касита, тя рядко пожелава и то в съвсем малки количества мека храна. Хапва понякога малко пастет или дроб. При нейното положение е по-добре да е на суха храна, защото, както не работи мускулатурата на дебелото черво, ако се разхлаби, ще омаже всичко. Но ме притеснява това, че с този начин на хранене поема малко много по-малко течности, а при котките това е проблем.

# 576
golden_dust, със сухата храна котката поема повече течности.
Мъртичко с 60 гр. суха храна на ден изпива по пълна купичка вода, а с три пауча дневно и 20 гр- суха храна не докосва водата. При първия начин на хранене тоалетната е в пъти по-мокра.

# 577
Защо ме търсиш, търсиш ли си още един Риш без око?

Не бих могла. Но кой е останал без оченце? Някое от коететата, за които търсеше стопани ли?

p.s. Сега като видях, че говорите за паучовете... Аз доста време вземах на пиратЯ една консерва, която той явно харесваше, но ми правеше впечатление, че два пъти на ден в пясъчника все имаше огромна кална буца. Редувам тия консерви с Ролял Канин. Сега от 2 седмици е пак на Р.К. Буцата в тоалетната изчезна, а котето видимо пие много повече вода. newsm78

# 578
  • София
golden_dust, със сухата храна котката поема повече течности.
Мъртичко с 60 гр. суха храна на ден изпива по пълна купичка вода, а с три пауча дневно и 20 гр- суха храна не докосва водата. При първия начин на хранене тоалетната е в пъти по-мокра.

Ценна информация, аз просто няма как да направя сравнение и смятах, че с меката храна ще е по-добре откъм течности.
Ветеринарят ни е предлагал преди време консерва, която увеличава жаждата, дали пък няма и такива гранули?

# 579
Гранулите са сухи и ако не пие вода, не може да ги смели. Консервите са с 80 % водно съдържание, коет не значи, че като пият по-малко вода ще се дехидратират. Моите са на естествена храна почти, вода се пие нормално.

И мен ме интересува Каси, рижко от шаконковците, дали е ослепял.  Peace

# 580
Самата гранулирана храна предизвиква повече жажда по принцип.
Вероятно има и специална такава мека храна, но масовата такава едва ли предизвиква жажда.

Защо ме търсиш, аделинда, не е от моите котета. Моите са здрави, пу-пу.
Ето, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204070327229650&se … ype=1&theater

# 581
# 582
Ооо, извинявам се, не разбрах. Ама този наистина е точно като пиратя Риш.  Simple Smile
Два пъти осиновяван и връщан... Заради очето ли... Тези хора са луди. Какво толкова...

# 583
Аз първо помислих, че е Пиратя. Може да не е връщан заради окото. Но са като близнаци двамата.

Аделинда,  Joy

# 584
С каква храна да храним домашната си котка.

http://www.feabg.com/functional/40-pets/79-s-kakva-hrana-da-hran … ata-si-kotka.html

Общи условия

Активация на акаунт