Любители на Котки Тема 95

• 40 801
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Абе, и аз си мисля в най-скоро време да си взема един котьо, ама не знам на малката как ще се отрази, а и не съм много запозната със живота на котьовците, мъжът ми е по-запознат и ще ме научи дет' се вика  Grinning . Отдавна търся статии за живота на котетата, разглеждам, преглеждам - хранене, ресане, игри.. , ама и аз съм една.. все се оказвам разбрала, недоразбрала  Crazy .
Когато срещнеш коте или котка в беда, просто го осинови и няма да сгрешиш. После ще ни се похвалиш и ще питаш кое как.

# 601
...
За тези, които купуват Ягуар, да знаете, че е намален в Емаг.
Аз хваля тази марка заради отлично изглеждащия състав. Обаче, ароматът и вкусът не ни впечатлиха особено при първата покупка. При вас как стои този въпрос?

# 602
  • София
Абе, и аз си мисля в най-скоро време да си взема един котьо, ама не знам на малката как ще се отрази, а и не съм много запозната със живота на котьовците, мъжът ми е по-запознат и ще ме научи дет' се вика  Grinning . Отдавна търся статии за живота на котетата, разглеждам, преглеждам - хранене, ресане, игри.. , ама и аз съм една.. все се оказвам разбрала, недоразбрала  Crazy .

Много правилно правиш, като обмисляш. Вземането на животинче не е като да купиш плюшено такова например. Преди удоволствието от общуването с него човек трябва да си даде много добра сметка дали може да го гледа добре. Имам предвид, ако пътувате често, пък дори и по време на отпуски ако отивате някъде, имате ли кой да се грижи за писанчето. Освен това колко голямо е детето ти? И въпросът е не как ще се отрази котето на детето ти (ще станат неразделни като дупе и гащи, бъди уверена в това) а как ДЕТЕТО #Crazy ще се отрази на котето. Преди няколко дена една от мацките тук беше писала, че дъщеря й, в опит да сложи каишка на тяхното коте, почти го удушила, и добре, че е била наблизо, та го е спасила... Така че, ако детето ти е много малко, трябва да внимаваш много.
Иначе, ако наистина имаш желание да гледаш коте, ама наистина ЖЕЛАНИЕ, за всичко се намира начин. Освен това, попаднала си на много точно място, тук ще получиш верните отговори на всички свои въпроси по отношение на гледане, хранене и опазване на здравето на котето.
Извинявай, ако ти изглеждам рязка, но ми е писнало да виждам и да чувам за котета, които са изхвърлени след като техните стопани се пробвали и после са решили, че не им понася вече да ги гледат #2gunfire #2gunfire #2gunfire Това са живи същества, а не играчки, които можеш да зарежеш просто така. Още повече, ако не са излизали никога навън и не познават уличните условия. Навън те просто са лишени от шанса да оцелеят.
By the way, няма по-голямо удоволствие от това да ти се гушне едно топличко малко кълбенце и да ти замърка до ухото! Препоръчвам ти го, като лично изпитала Hug

# 603
Харесва им. Не знаех как ще го приемат, понеже са капризни и преди да купим Ягуар бяха на Роял Канин. В началото смесвах двете храни, за да свикнат с новата. Харесва ми, че може да се дава  и на малки котенца. Така не се налага да купувам друга храна за малката.

# 604
detelistna.4etirilinka Детето ми е на 9 мес.  Simple Smile . Разбира се, когато сме на почивка или някъде навън за дълго време, а това не се случва много често, понеже в момента около бебето нямаме възможност - има кой да гледа котето. Имам доста роднини, които са запознати с отглеждането на коте.  Flutter Никога не бих позволила детето ми да стори нещо опасно за животинче и разбира се - ще го наглеждам, докато е с него  Flutter . От скоро съм много нахъсана да си взема някакво животинче, а чух че котьовците са много любящи и добри животинчета! Да не говорим, че аз самата никога не съм изоставяла животно, имала съм куче - мислила съм и за този вариант, но ММ нястоява да си вземем един котьо  Joy .

# 605
  • На края на вселената!
Моят Бъги за малко щеше да бъде удушен, при това малката ми дъщеря не е неразбиращо малко дете, на 8год е. Мислила, че няма да го стегне толкова. Липсваха й разходките на кучешката поляна и игрите и разхожда2-3 нето на кучета.
Ние не бяхме решили за коте. Аз и дъщерите ми искахме куче, избрах кучило, магазин за храни, ветеринар, четох за обучение, възпитание. Отидоха с мъжа ми в провинцията за 2-3 дни, намерили го пред къщата, прибрали го Бъги да се стопли и нахрани и го доведоха в София. Сега страшно много го обичаме всички.
На какво коте ще попаднете зависи и от неговия характер. Някои са по-гальовни и мъркащи, други не дават много да ги пипат, но всяко коте е уникално и бързо печели любовта на стопаните си (те малко слуги му се падат, ама то друга тема).

И аз съм доволна от Ягуара. Ама той има солиден апетит. Дори след като си изяде порцията гранули продължава да се увърта и да проси с мазен поглед. А има и Аплаус. Сутрин едната, вечер другата, еднакво ги уважава и двете. Ама той си е добро прасе с шкембе, на мама грухчето.

# 606
  • София
Извинявай, ако ти изглеждам рязка, но ми е писнало да виждам и да чувам за котета, които са изхвърлени след като техните стопани се пробвали и после са решили, че не им понася вече да ги гледат #2gunfire #2gunfire #2gunfire Това са живи същества, а не играчки, които можеш да зарежеш просто така. Още повече, ако не са излизали никога навън и не познават уличните условия. Навън те просто са лишени от шанса да оцелеят.

+1
Вземането на домашен любимец е огромна отговорност и трябва да бъде много добре обмислено. Финансовата страна също не е за подценяване. Ветеринарните услуги никак, ама никак не са евтини.

# 607
detelistna.4etirilinka Детето ми е на 9 мес.  Simple Smile . Разбира се, когато сме на почивка или някъде навън за дълго време, а това не се случва много често, понеже в момента около бебето нямаме възможност - има кой да гледа котето. Имам доста роднини, които са запознати с отглеждането на коте.  Flutter Никога не бих позволила детето ми да стори нещо опасно за животинче и разбира се - ще го наглеждам, докато е с него  Flutter . От скоро съм много нахъсана да си взема някакво животинче, а чух че котьовците са много любящи и добри животинчета! Да не говорим, че аз самата никога не съм изоставяла животно, имала съм куче - мислила съм и за този вариант, но ММ нястоява да си вземем един котьо  Joy .

Най-добре голямо коте да си вземете, с доказано положително отношение към деца, както и че няма да е толкова уязвимо, като бебенцето започне да го дърпа за опашката, а те го правят. Имахме една Рагина, която с другите котки беше лоша и ревнива, но с децата, много се разбираше.  Peace

# 608
adelinda Моята не прави така  Thinking . Бяхме на гости на сестра ми, тааа.. Тя има коте, малката казва ''Мяууу'' и котето бяга - пукнахме се от смях, ама не съм я виждала да го наранява или пък нещо подобно, а аз я оставих за 1-2 дни при сестра ми, не ми се е оплаквала  Peace . Аз си мислех за малко коте, та да може котето да свикне с бебето и бебето да свикне с котето  Simple Smile .

# 609
Момичета нахлувам в темата ви с един въпрос.От 2 седмици живея в ново жилище което си има паркинг.Обикновено 6 коли нощуват там.Имаме също около 5 улични котки които си живеят на паркинга.Аз и още една съседка ги храним.Едната котка има 2 котета бебета ,които незнайно защо е решила да разположи в мойта кола(под бронята)Денем идват с мен на работа ,стоят там и не мърдат.Вечер като се прибирам майката ги чака ,мяука те излизат и съм свидетел на много мила сцена.Тя ги къпе ,кърми и т.н.Тревожа се като шофирам да не паднат под гумата или нещо подобно.Няма начин обаче да ги извадя от там.Помогнете ,какво да направя?  bouquet

# 610
Как пътуват с тебе?!  Shocked И как така само вечер ги вика, а сутрин- не?
Изобщо как са оцелели досега.

# 611
Oлелее как не са паднали по пътя докато караш Shocked Sad Викни някой мъж или майстор да свали бронята и да ги извади. Малките не трябва да бъдат отделяни от майката, най-малкото защото трудно поддържат температурата си сами. Явно са още слепи бебета, но като пораснат ще се разшават, може да ги прегазиш по пътя  Confused
Все пак пробвай да бръкнеш и ти, може да ги стигнеш.

# 612
Колата е джип,висока е, под предната броня навътре се образува една ниша,там живеят.Сутрин като излизам тя стои до колата ,те до нея като наближа те се мушкат там и хайде на работа.Майката гледа безучасно.Според мен сигурно ги крие там от гларусите.Незнам.В обедната почивка ходя да ги гледам на служебния паркинг,само едни очички се виждат.

# 613
  • София
Случвало ми се е малко коте да се качи в колата на недостъпно място. Умрях от страх, докато карах към сервиза да не му се случи нещо. Извадиха го и си го взеха в сервиза да го гледат.  Grinning  Но това е начинът- отиди в сервиз да ги извадят, защото е много вероятно да им се случи нещо неприятно и после ги върни на майка им. Сложи ѝ кашон или нещо подобно, за да си имат "къщичка" и да не се качват пак в колата.

# 614
Случвало ми се е малко коте да се качи в колата на недостъпно място. Умрях от страх, докато карах към сервиза да не му се случи нещо. Извадиха го и си го взеха в сервиза да го гледат.  Grinning  Но това е начинът- отиди в сервиз да ги извадят, защото е много вероятно да им се случи нещо неприятно и после ги върни на майка им. Сложи ѝ кашон или нещо подобно, за да си имат "къщичка" и да не се качват пак в колата.
Тя съвсем съзнателно ги оставя да се крият там.Като се върна от работа ,тя ги чака, слизам и гледам какво ще направи.Отива под гумата,мяука и те слизат.Когато някой се доближи се мятат обратно в бронята. Дори да ги извади майстор ,тя пак ще ги разположи там.Това с кашона ще пробвам,но трябва да стане пред блока ,а аз не мога да ги стигна за да ги извадя.
п.с.Един колега предложи да напръскам колата,гумите с някакъв спрей за дрехи имало,който миришел много силно.

Общи условия

Активация на акаунт