Кога се вижда плода на ехограф

• 4 875
  • 6
  •   1
Отговори
Извинявам се ако има подобна тема,
четох от 2006г коментари, но нали сме в света на технологиите и се развиват светкавично търся малко по-прясна инфо отностно това кога най-рано може да се види плода или т.нар. точица на ехограф? Ще съм благодарна ако някой сподели личен

# 1
По-добре изчакай до 6-8 гестационна седмица, за да си сигурна, че ще се види, иначе тук често има теми от изплашени момичета, на които в много ранна бременност лекарят им е казал, че плодът е по-малък или още не вижда сърдечен ритъм. Паникьосват се.

# 2
Благодаря   bouquet

# 3
По-добре изчакай до 6-8 гестационна седмица, за да си сигурна, че ще се види, иначе тук често има теми от изплашени момичета, на които в много ранна бременност лекарят им е казал, че плодът е по-малък или още не вижда сърдечен ритъм. Паникьосват се.

И аз така мисля , тогава може и сърчице да се  види и чуе вече.

# 4
Освен това в ранна бременност може да има големи разминавания, примерно заради късна овулация, последвана от късна имплантация. Пък и развитието на всеки отделен човек едва ли е напълно еднакво. Общо взето накрая все излиза бебе, обаче с тия ехографи, дето мерят до милиметър, като ти кажат, че не си отговаря на седмицата и ако ти е първа бременност, може да те шашне.

Също е нормално краче и глава да не отговарят или да се разминават с до две седмици, в по-напреднала бременност. Много често срещано е.

# 5
Здравейте момичета, доста съм притеснена. Имам късна овулация и един задържан аборт преди 4 месеца(пулса спря в 9 г.с.) и се наложи кюртаж.
Сега пак съм бременна. Ходих на преглед точно когато влизах в 6 г.с. и се видя сак с размер 5мм. Поради предния проблем ми изписаха Dufaston и Fraxiparin(т.к. имам мутация в гена 4G/5G). След 7 дни пак отидох - в 7 г.с. и докторката беше притеснена сака е нарастнал - 12 мм, има и жълто тяло, но не вижда ембрион. Каза след 7 дни пак да отида....Прилагам снимката, моля ако някой има предположения да пише....няма да преживея лесно още един аборт и то толкова скоро.....

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 6
Здравейте момичета, доста съм притеснена. Имам късна овулация и един задържан аборт преди 4 месеца(пулса спря в 9 г.с.) и се наложи кюртаж.
Сега пак съм бременна. Ходих на преглед точно когато влизах в 6 г.с. и се видя сак с размер 5мм. Поради предния проблем ми изписаха Dufaston и Fraxiparin(т.к. имам мутация в гена 4G/5G). След 7 дни пак отидох - в 7 г.с. и докторката беше притеснена сака е нарастнал - 12 мм, има и жълто тяло, но не вижда ембрион. Каза след 7 дни пак да отида....Прилагам снимката, моля ако някой има предположения да пише....няма да преживея лесно още един аборт и то толкова скоро.....

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
  felichita не се притеснявай от сега , не се настройвай негативно . Изчакай да минат и другите дни . При братовчедка ми имаше сходна ситуация , но на следващия преглед се видя и ембриона ..а сега го чакаме да се роди Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт