Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 646
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Дрийм, благодаря, много интересни факти!   bouquet

# 436
Аз много малко знам за Индия и Аюрведа, но знам че основен принцип там е да се яде само прясно сготвена храна и никога престояла. То е и нормално- в тия жеги сигурно много бързо вкисва всичко.

Аюрведите считали, че храната се състои от три вида:

- Храна със сатва гуна /енергиен заряд на благостта/ - продукти, които имат сочен, приятен маслен вкус и приятен аромат, като например – кайсия, портокал, диня, арония, круша, нар, елда, орехи, джинджифил, царевица, цариградско грозде, мандарини, морков, свежи плодове и зеленчуци, зърнени храни, подправки, млечни продукти, леща и други.
- Храна с раджас гуна /енергиен заряд на страстта/ - продукти с прекалено изразен вкус или мирис, прекалено люти, горчиви или солени блюда, суха, гореща, пикантна храна, тиквички, кишу, кефир, канела, лимон, ръж и праскова, салата, бадем, лешник, ечемичен булгур, слънчогледови семки, краставица, салатки, черен пипер, кафе, зелен чай и други.
- Храна с тамас гуна/енергиен заряд на невежеството/ - продукти, които не са пресни /приготвени са преди повече от 3 часа преди храненето/, месо, риба, яйца, гъби, лук, чесън, консерви, полуфабрикати, хляб, мая, спиртни напитки или всички продукти, които са минали процес на ферментация, различна от млечно-киселата.

Не всички видове храна, които принадлежат към дадена гуна, остават на същото енергийно ниво: например, ако започнем да ядем една ябълка, която е Сатва гуна, и я оставим недоядена за известно време, тя се превръща в Раджас, а след загниването си – в Тамас.

# 437
Тая лудата защо издава такива нечовешки звуци докато се движи?

И каква е идеята да дава сладки на децата?

# 438
  • Варна
Не е луда жената. Просто е много изстрадала и изглежда така. Радва им се на децата, затова ги черпи.
Ананди ще разнищи нещата. Тия дето най-много реват, че е вещица ще се окажат нейни роднини, които не искат да я приберат, за да не ги подяжда.

# 439
Това го разбрахме, но защо издава тия звуци, от запалването ли са?

# 440
Здравейте!
И аз гледам Булката. Започнах го преди 3-4 месеца и вече почти съм се изравнила с епизода, до който са стигнали по телевизията.  Mr. Green

Сигурно сте коментирали музиката от сериала, но някой знае ли коя е тази тържествено-драматична песен (не знам дали е песен или откъс), която я има почти във всеки епизод.
http://vbox7.com/play:f73142c0d9    от 0:05 до 0:20

# 441
След днешните серии си спомних, че преди време коментирахме добротата на Ананди. Днес самата героиня обясни смисъла й. Търпение, мъдрост, възпитание, култура и уважение към жената. И пак така възпитано и културно, кротко, но уверено показа на Гаури вратата след като преди това й навря горделивия нос в "огледалото" на истината.
За мен лично Гурата не толкова отмъщава за провалената детска сватба, колкото изпада в истерия, че и тогава и сега всички избират и харесват Ананди, а към нея тогава изпитваха съчувствие, но не пожелаха да я задържат, а сега я презират. Нейното собствено погрешно мнение за себе си изобщо не се подтвърждава от отношението на околните. Още повече, че всички наистина я отхвърлят като й казват истините за нея самата.Човекът за който те говорят е отвратителен и тя отказва да признае, че този човек е тя.                                             
Но пък в другия индийски сериал - Ритъмът на мечтите освен като цяло дразнещата сюжетна линия тип латиноамериканска сапунка има и една героиня, която за индийците предполагам е положителен герой, но за мен нейната доброта е преди всичко наивност до глупост. Гледам сериала от време на време, докато мия съдовете единствено заради героинята на Авика Гор и бъдещият й любим. Постъпките им контрастират на останалата боза, носят настроение и създават любопитство как ще се справят с интригантите в къщата.

# 442
За момент се заблудих, че Гурата се е превъзпитала и е дошла да благодари, но не - тя си е същата истерясала злобарка, каквато си беше и като малка  Peace Peace Скоро ли ще разбере Джагдиш за парите, които е пращал баща му за образованието на това зло и как ще реагира?

Бре бре и всички седят и слушат тази истерия вместо да я изхвърлят навън...добре, че се върна АНАНДИ, та да се окопитят  Peace

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 00:45 от Dream Team

# 443
За мен лично Гурата не толкова отмъщава за провалената детска сватба, колкото изпада в истерия, че и тогава и сега всички избират и харесват Ананди, а към нея тогава изпитваха съчувствие, но не пожелаха да я задържат, а сега я презират. Нейното собствено погрешно мнение за себе си изобщо не се подтвърждава от отношението на околните. Още повече, че всички наистина я отхвърлят като й казват истините за нея самата.Човекът за който те говорят е отвратителен и тя отказва да признае, че този човек е тя.                                             
Абсолютно съм съгласна, Гаури не спира да демонстрира колко е завистлива. Просто не спира и за секунда. Вместо да анализира кое защо се получава и да вземе мерки.
Бре бре и всички седят и слушат тази истерия вместо да я изхвърлят навън...добре, че се върна АНАНДИ, та да се окопитят  Peace
И аз за пореден път се изумих от свободата, която ѝ дават. Допускам, че идеята е да наговори всичко, за да ѝ стане още по-хубаво после като я наврат където ѝ е мястото, но все пак ми се вижда нереалистично да търпят толкова време толкова обиди.

# 444
За момент се заблудих, че Гурата се е превъзпитала и е дошла да благодари, но не - тя си е същата истерясала злобарка, каквато си беше и като малка  Peace Peace Скоро ли ще разбере Джагдиш за парите, които е пращал баща му за образованието на това зло и как ще реагира?

в 1072-73 Джаго разбира и в 1074-1075 я напуска

# 445
Още дълго ще се наложи да я гледаме. Сега сме на 905 епизод, това е 170 техни епизода, което прави 56 нашите, или 11 теле-седмици + 2 дни, значи някъде септември-октомври  smile3511

# 446
  • Prague Czech Republic
Доста още ще има да търпит Гаурито!  Close Close

# 447
  • Варна
На практика за една индийка Гаури е постигнала много. Тя завършва медицина. преподавателите и я хвалят. Справя се добре като лекар. Това всичко е благодарение на Бейрон и на проваления и детски брак. Ако вместо това се беше събрала с Джаго щеше да седи заключена при мишките и да прави слуш на баба Калиани. Да носи сарита и да се подчинява на всички в къщата.Вместо това се облича почти като европейка и кара кола. Освен това щеше и да си остане неграмотна. На Ананди и коства огромни усилия да учи поне малко. Тя обаче не е доволна  на това, което има и иска чуждото. Чуждият мъж, чуждото семейство, чуждото щастие. Щото чуждата кокошка - патка.
И така накрая остава без нищо.

# 448
Нали Бейрон няма да дава вече никакви пари на тази безочлива нахалница? Страх ме е Ананди да не го придума да продължи да я издържа. Гаури и Джаго приключиха ли с ученето или имат още една година ?Новият лекар- ортопед ще се ожени ли за Аша ?Кога Гаури ще изгуби бебето ?

# 449
Още дълго ще се наложи да я гледаме. Сега сме на 905 епизод, това е 170 техни епизода, което прави 56 нашите, или 11 теле-седмици + 2 дни, значи някъде септември-октомври  smile3511

Направо се чудя какво толкова ще дават през това време и как Гурата ще устиска да не се провали като съпруга и да си държи езика зад зъбите  Thinking
Тоест излиза, че Джаго я напуска заради факта, че баща му я е издържал и тя е пазила тайната толкова време  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт