Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 543
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Бубе, мина този момент, беше доста забавен за мен, всичко си получи Тапася. Добре го бяха направили тоя период, чак даже ми дожаля в един момент.  Mr. Green

# 46
Бубе, мина този момент, беше доста забавен за мен, всичко си получи Тапася. Добре го бяха направили тоя период, чак даже ми дожаля в един момент.  Mr. Green

Ей, че ме е яд. Как съм го пропуснала, уж си казвах, че ще следя.

Иска ми се все пак да разбера, какво се случва съвсем на финала и дали Тъпата се променя към по-добро.

# 47
  • Варна
Привет, момичета Simple Smile Аз скитах малко из бреговете на Ганга в Харидвар ...
Разкажи за Харидвар !  Grinning Доколкото разбирам, духовно място и красиво, предполагам ...
Абсолютно потвърждавам написаното от mumbas : СЯДАЙ ДА ПИШЕШ, госпожо !!  Grinning  Просто е грехота, да не го направиш! Ами то,това е твоята мисия, не го ли разбираш?!  Защо иначе, Господ (или Съдбата!),ще реши,човек с твоята дарба за разказване, да се премести в Индия?! ... Отговорът е от ясен,по-ясен!   Hands Thumbsup

Значи, има 2 безкрайно типични и изнервящи ме до ден днешен ( и до краен предел) ситуации в индийския бит, с които така и не успях да свикна. Първата е пълната липса на ли4но пространство . Втората е именно - набезите на неканени гости без предупреждение по всяко време и  постоянната им намеса навсякъде във всичко! ...
... А най-вбесяващото ме е,  как всеки си мисли, че има право да се разпорежда с чуждия живот, само защото влиза в категорията роднина...
Мдаааа  Thinking ... Само като си представя картинката, описана (така животрептящо!  Mr. Green ) от теб ... и сЪ изприщвам !   ... Но от друга страна,явно,това е неизбежната цена,която трябва да се плати, за да се предотврати алиенацията, която, ако сложим едно върху друго,теглим отдолу чертата и преценим безпристрастно, май е по-голямото зло  Wink

...И досега обаче  смятам, 4е животът в Индия не е за всеки. ... Трябва да имаш безусловна вътрешна привързаност и влечение към тая страна + търпение (ама тонове търпение), за да я разбереш и да успееш да я приемеш такава, каквато е- автентична и неподправена.
И най-важното, извънредно, ама извънредно много,  да обичаш онзи, заради когото си предприел тази промяна !  Heart Eyes  Изобщо не мога да си го представя иначе!  Grinning

... Ето и в момента в цяла Индия са небивали жеги от месец насам ( на места до 47-48градуса).
Преди няколко дни гледах по СNN,репортаж за това, колко хора са загинали от горещините в Индия  ooooh!

Лоре, а ти колко точно си описала оная нестихваща страст на индийците към кича. И колко образно само!
И действително- тук пъстро, ярко, пищно, накитено са все синоним на изобилие и радостта от него.
Като гледам сериалите (с вездесъщите гирлянди ... трепкащи светлинки! ... блестящи опаковки на подаръците! ), имам едно усещане, че хората там са в предКоледно настроение, през цялата година! ... Аз,малко им завиждам!  newsm47

И накрая - като сте подпретнали индийската полиция, да ви разправям една прясна случка тук тия дни. Отива някаква колежка на моя приятелка да подава оплакване срещу баща си, 4е пие и ги тормози вкъщи. Сяда, пише жалба, подава я и какво и отговаря полицаят на тръгване : "виж какво, госпожице, хубава си, умна си- ако си навита, направо казвай- аз съм готов да се оженя за теб. Пък и по-сигурен начин да се спасиш от проблема нqма. Сериозен съм. Помисли си".  Та изобщо не ми се коментира положението ...
Еее! ... Какво пък толкоЗ ?!  Mr. Green Човекът е готов на всичко,само и само, да й реши проблема ! ... Раздава се на макс - не сЪ жали !  Joy

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 17:37 от Lora-Di

# 48
Хора, няма да спра да се възхищавам на справедливостта в "Булката"!  Crazy Има си възмездие за всичко. "Горката" Гаури не стига, че я на*раха пред всичките ѝ колеги, а после нямаше и обхват да избълва всичко на Джаго.  Mr. Green Следователно всичко си е в нея и я разяжда. Кеф неземен!  newsm44

# 49
Привет, момичета Simple Smile Аз скитах малко из бреговете на Ганга в Харидвар ...
Разкажи за Харидвар !  Grinning Доколкото разбирам, духовно място и красиво, предполагам ...
Абсолютно потвърждавам написаното от mumbas : СЯДАЙ ДА ПИШЕШ, госпожо !!  Grinning  Просто е грехота, да не го направиш! Ами то,това е твоята мисия, не го ли разбираш?!  Защо иначе, Господ (или Съдбата!),ще реши,човек с твоята дарба за разказване, да се премести в Индия?! ... Отговорът е от ясен,по-ясен!   Hands Thumbsup

Значи, има 2 безкрайно типични и изнервящи ме до ден днешен ( и до краен предел) ситуации в индийския бит, с които така и не успях да свикна. Първата е пълната липса на ли4но пространство . Втората е именно - набезите на неканени гости без предупреждение по всяко време и  постоянната им намеса навсякъде във всичко! ...
... А най-вбесяващото ме е,  как всеки си мисли, че има право да се разпорежда с чуждия живот, само защото влиза в категорията роднина...
Мдаааа  Thinking ... Само като си представя картинката, описана (така животрептящо!  Mr. Green ) от теб ... и сЪ изприщвам !   ... Но от друга страна,явно,това е неизбежната цена,която трябва да се плати, за да се предотврати алиенацията, която, ако сложим едно върху друго,теглим отдолу чертата и преценим безпристрастно, май е по-голямото зло  Wink

...И досега обаче  смятам, 4е животът в Индия не е за всеки. ... Трябва да имаш безусловна вътрешна привързаност и влечение към тая страна + търпение (ама тонове търпение), за да я разбереш и да успееш да я приемеш такава, каквато е- автентична и неподправена.
И най-важното, извънредно, ама извънредно много,  да обичаш онзи, заради когото си предприел тази промяна !  Heart Eyes  Изобщо не мога да си го представя иначе!  Grinning

... Ето и в момента в цяла Индия са небивали жеги от месец насам ( на места до 47-48градуса).
Преди няколко дни гледах по СNN,репортаж за това, колко хора са загинали от горещините в Индия  ooooh!

Лоре, а ти колко точно си описала оная нестихваща страст на индийците към кича. И колко образно само!
И действително- тук пъстро, ярко, пищно, накитено са все синоним на изобилие и радостта от него.
Като гледам сериалите (с вездесъщите гирлянди ... трепкащи светлинки! ... блестящи опаковки на подаръците! ), имам едно усещане, че хората там са в предКоледно настроение, през цялата година! ... Аз,малко им завиждам!  newsm47

И накрая - като сте подпретнали индийската полиция, да ви разправям една прясна случка тук тия дни. Отива някаква колежка на моя приятелка да подава оплакване срещу баща си, 4е пие и ги тормози вкъщи. Сяда, пише жалба, подава я и какво и отговаря полицаят на тръгване : "виж какво, госпожице, хубава си, умна си- ако си навита, направо казвай- аз съм готов да се оженя за теб. Пък и по-сигурен начин да се спасиш от проблема нqма. Сериозен съм. Помисли си".  Та изобщо не ми се коментира положението ...
Еее! ... Какво пък толкоЗ ?!  Mr. Green Човекът е готов на всичко,само и само, да й реши проблема ! ... Раздава се на макс - не сЪ жали !  Joy

Аз отдавна смятам, че Бандитка трябва да напише цяла книга за Индия, още докато четях и в онзи другия форум нейните разкази.

Бандитке, това твоето е наистина дарба, което не всеки притежава. Страхотно разказваш, да знаеш, че една нощ докато ти четях разказите не усетих как се е съмнало, а аз по принцип книги не мога да чета, винаги ми се приспива още в началото.

Мен Индия ме влече и да си кажа честно аз по принцип съм много страхлив човек. До сега в никоя държава не съм ходила поради липса на финанси и придружители. На самолет не съм се качвала никога и нямам представа как би ми се отразило, но въпреки всичко съм готова да предприема едно пътуване до Индия, ако е за кратко. Странното е, че при всичкия страх, който бих изпитала по принцип, знаейки, че ще пътувам към Индия придобивам някаква смелост, която така и не мога да си обясня от къде идва. Знам, че сигурно като стигна там ще ми е много трудно, защото както слушам, човек, който никога не е посещавал Индия трудно ще може да издържи психически, но въпреки това и каквото и да е, мисля, че просто трябва да усетя този различен свят, макар и да знам, че сигурно вместо радост като стигна там ще изпитам разочарование и може би няма да поискам да отида втори път, но докато не почувствам всичко това, толкова различно и завладяло любопитството ми още от най-ранна възраст, няма как да се откажа и винаги ще го искам. Може би най трудното, с което ще трябва да свиквам ще е прекаления шум за който толкова се говори, въпреки, че нямам действителна представа за какъв точно шум иде реч, но аз възприемайки всяко нещо със слух много трудно се ориентирам в шумни среди. Също така и горещия климат ще ми подейства зле, но каквото и да е, отдаде ли ми се шанс няма да го пропусна, пък каквото стане. Поне ще знам, че съм си сбъднала мечтата, пък и още едно важно нещо, ще си донеса от там нещо, което да ми остане спомен от Индия, защото ако аз не отида, вероятно никога няма да мога да получа каквото и да било от там, което да си пазя някъде. Така или иначе никой мой близък или познат няма да отиде, та да ми донесе нещо подобно.

# 50
Момичета, за малко да ме заболи главата, добре че се намесиха Бейрон и Сумитра да я насметат тая мърла, че направо беше почнало да ми причернява пред очите от наглостта ѝ!  ooooh! Безумно нахално, арогантно и направо отвратително същество е тая Гаури! Човек трябва напълно да си е загубил ума, за да отиде там, където са направили живота му ад, при това, за да рипка нервно, да напада и да заплашва.
Но пък всичко си струваше, за да се види острия поглед на Бейрон, доволството в очите на Калиани и леката подигравка дори в погледа на Ананди! Забелязахте ли, че тоя път и нейните очи леко се усмихнаха докато слушаше бръщолевенето на Гаури?  Flutter

# 51
Момичета, за малко да ме заболи главата, добре че се намесиха Бейрон и Сумитра да я насметат тая мърла, че направо беше почнало да ми причернява пред очите от наглостта ѝ!  ooooh! Безумно нахално, арогантно и направо отвратително същество е тая Гаури! Човек трябва напълно да си е загубил ума, за да отиде там, където са направили живота му ад, при това, за да рипка нервно, да напада и да заплашва.
Но пък всичко си струваше, за да се види острия поглед на Бейрон, доволството в очите на Калиани и леката подигравка дори в погледа на Ананди! Забелязахте ли, че тоя път и нейните очи леко се усмихнаха докато слушаше бръщолевенето на Гаури?  Flutter

На мен пък нещо ми спря бул сата и не мога да изгледам епизода, ама ще чакам да го качат по късно в нова плей и ще го догледам от там, явно си струва.

# 52
Какви са тия прегледи от "специалисти". Мерят едно кръвно и толкова  ooooh!

И тоя смс защо го получи Гаури не ми стана ясно  Thinking

# 53
Бубулина благодаря, същата е песента.

На мен пък много ми се иска да разбера нещо повече за Тач Махал, дали примерно там се чуват някакви звуци, дали има някаква музика, или е само за хора които виждат и примерно аз няма нищо да усетя. Дали има нещо, което все пак мога да пипна. Дали е безплатно за инвалиди? Някой като че ли беше споменал нещо, че имало птички, които пеели много хубаво, но дали е било за там, или аз съм разбрала грешно? Така или иначе нямам смелост да посетя Индия, но пък много ми се иска някой да направи видео клип в тач махал и ако има някакви звуци да ги чуя. Даже съм писала в гугъл но не ми излизат такива клипове.

# 54
Като чета Бандитка за какви горещини говори 48 градуса, си мисля, че дори малко са запотени артистите. То човек не може да диша при тия жеги, камо ли да работи. На всичкото отгоре облечени с дълги ръкави и покрити глави  ooooh! Чудя се как мислят въобще за храна при тия температури, а те по цял ден готвят и ядат  newsm78

# 55
  • Варна
Момичета, за малко да ме заболи главата, добре че се намесиха Бейрон и Сумитра да я насметат тая мърла, че направо беше почнало да ми причернява пред очите от наглостта ѝ!  ooooh! Безумно нахално, арогантно и направо отвратително същество е тая Гаури! ... Но пък всичко си струваше, за да се види острия поглед на Бейрон, доволството в очите на Калиани и леката подигравка дори в погледа на Ананди! Забелязахте ли, че тоя път и нейните очи леко се усмихнаха докато слушаше бръщолевенето на Гаури?  Flutter
Мен пък много ме изкефи Васант, като и извика: "Ей, ти!!" ... Все едно е някой боклук от улицата   Sneaky Ама тя, баш като такваз се държи! Махленка! А инак, претенции големи! ... Какво ли би казала, дружката и,Шивани, ако я види в истинския и образ?! Angry  Ей, няма да мирясам, ако сценаристите не направят, да падне пердето пред очите на тая жена- много я харесвам и ме е яд, дето се сприятели с Гаурито, и дето я мисли за голяма работа!   smile3516

И тоя смс защо го получи Гаури не ми стана ясно  Thinking
Преди Гаурито да поеме към лагера, Джагдиш и даде своя телефон, понеже тя беше забравила нейния в болницата (респективно, по-късно, той пък взе нейния-размениха си ги) .

Като чета Бандитка за какви горещини говори 48 градуса, си мисля, че дори малко са запотени артистите. То човек не може да диша при тия жеги, камо ли да работи. На всичкото отгоре облечени с дълги ръкави и покрити глави  ooooh! Чудя се как мислят въобще за храна при тия температури, а те по цял ден готвят и ядат  newsm78
Ами то, сигурно, при тез`температури, течностите започват, директно да се изпаряват от тялото, прескачайки стадия "пот" ... Веднъж ми се случи, да бъда на място с високи температури и ниска влажност на въздуха - изобщо не се изпотявах, бях суха, даже и под мишниците (за разлика,примерно, от Варна,дето човек е постоянно влажен, даже и при 25-30 градуса) ... обаче, жаждата!!!  ooooh! Исках да се наливам безспир и сякаш водата изчезваше нейде, между гърлото и стомаха ми - изобщо не можех да утоля жаждата си !
Мен, толкова не ме учудва, как ядат ... ама готвенето!!!  В тоз`пек - цял ден до печката! smile3544 Най-определено, предпочитам да умра от глад, отколкото да припаря до печка в такива горещини .

# 56
Влагата  и горещият въздух в комбинация наистина са убийствени. Предполагам в южна Индия, където е океана, също е толкова влажно /Бандитка ще каже/. Другото, което ми е непонятно е, как навсякъде ходят боси, особено по тези селски пътища, не се ли нараняват?  newsm78

Лора, сега изгледах серията и си изясних ситуацията с телефона. Благодаря ти все пак  Hug

# 57
СРЯДА. Лекарят казва, че Гаури е бременна. Всички, включително и тя, са шокирани. Ананди остава безмълвна, излиза от стаята и не знае къде се намира. Лекарят съветва Гаури да се грижи за себе си. Тя излиз аи докосва краката на Кало, но бабата я отблъсква. По-късно Гаури звъни на Джаго и му казва да дойде да я вземе от имението, много е щастлива, а той се чуди какво става. Гаури не му казва и той звъни на Ананди. Тя през сълзи му казва, че ще става баща, а той се радва много. По-късно Ананди си спомня как Калияни навремето искаше наследник от нея. Успокоява се и решава да бъде силна и да не е предава, това дете ще сплоти семейството. Сумитра показва играчките на Джагдиш, които е приготвила за децата му от Ананди. Моли съпруга си да ги даде на някое бедно детенце. Васант също е разочатован и споделя това с Гена. В Мумбай Джаго споделя новината със свой колега. Чуди се как ще се справят с дете и с ученето едновременно. Надява се бебчето да премахне всички притеснения от съзнанието на Гаури и да ги сближи. Мисли си, че всички в имението в момента са много щастливи. Сумитра носи храна на Гаури, казва и да яде и да се грижи за себе си. Джагдиш отива в магазина и се чуди какво да купи за съпругата си. Калияни отива при Ананди. Момичето и казва, че всички трябва да се радват от новината, а Кало споделя, че и се е искало детето на Джаго да е от Ананди. Гаури звъни на професора си и казва, че и се налага да отсъства заради болест. Ананди сънува, че детето на Гаури и Джаго е момченце. Бейрон продава оборудването от болницата. На закуска пристига и Джагдиш.

# 58
  • Варна
Тука вече, Анандито ще ме ядоса!  Crossing Arms  Първо на първо, от какво толкова е шокирана?! След като прие, че пътищата им с Джагдиш се разделиха, би трябвало да е подготвена и за появата на детето му от Гаури... Но, да речем, любов ...  не може да го заличи от сърцето си и т.н. Ама как може да допуска, да се излага така, като показва, че е разстроена от новината?!  ooooh!

# 59
Здравейте!

Тези дни намерих и изгледах с руски превод няколко серии с Шив. Е, чак сега разбрах вълнението на Зиз и Марвелка когато разказваха за химията между героите на филма. Каста е невероятен. Този артист по принцип е от типа мъже които харесвам, но направо ме плени с играта си. Без думи с очи, движение на мускулите на лицето и усмивки пресъздаде букет от емоции. Не мога да се сетя да съм гледала такова изпълнение от известните артисти на Холивуд. Може би защото американските и европейските филми не се вторачват толкова в лицата на героите, а в този специално /други индийски не гледам/ се набляга на израженията и ми прави впечатление, че в дадена ситуация камерата обхожда лицата на всеки от героите. Та въпросният Шив е направо магнетичен. Кало му беше спретнала парти - изненада за рождения ден, а той наскоро пристигнал в Джейцар сподели с мама, че просто ще се прибере и ще си легне. Когато Васант го заведе в дома им и Шив започна да осъзнава какво се случва и че това е специално подготвено за него и цялото село в качеството им на гости са много сърдечни и любвеобилни към него така изигра и изненадата, и вълнението от обичта и вниманието към него че ме плени завинаги като образ в този филм. Сега и разбрах, защо след смъртта му Зиз, Марвела, а и други от феновете на филма спират да го гледат. Има много красиви мъже и жени, но не вярвам да са много хората които само с изражението на лицето си да могат да кажат толкова много. То и дишането му, ускорено и развълнувано беше предадено на екрана. Онемях от актьорско присъствие и игра. Не знам дали и по-нататък в сериите е толкова добър, но това безмълвно пресъздаване на чувства и мисли в тази точно серия за мен е достойно за награда от ранга на Оскар за актьорска игра. Това трябва да се види. Ми той най-големия грозник да беше с това изразяване на емоции ще спечели сърцето и на най-претенциозната жена. Направо не е за вярване, че нашето момиче отиде и му се накара за това, че показал чувства към нея и е приел предложението на Кало да се оженят. А Кало пък какви погледи хвърля, какви физиономии прави докато се старае първа да го сватоса, за да изпревари другите кандидатки .... Невероятен актьорски дует. Според мен и Пратюша много добре отиграва емоциите на героинята си, но в този момент тя просто избледня на фона на Кало и Шив. По-скоро тя беше фона на тази сцена.
Разбира се, това е лично мнение, но не можах да се сдържа и да не го споделя с вас.
Толкова се изненадах от въздействието на този момент благодарение на актьорската игра на двамата. Особено на Шив.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт