Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 32 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • NE
Бизи Страхотен разказ. Прииска ми се и на мен да пътешествам, но лятото само едни бунгала да направим с натовареният график на мъжото.
Съни Аз знам, че не е хубаво да е надуто мястото на ваксината. Пиши ако отидете на преглед. Може да сте лепнали някой вирус.
Тели Добре дошли! Прекрасно лято ви чака с Теди.

Днес Вили реши да е скейтър и в момента е с прехапана долна устна и синя брадичка. Снощи такава жега ни мори, че се наложи да го приспивам на рамо, че беше потен още докато сука. Днес го постригахме отзад, утре и отпред. hahaha
Бременните майчета да разправят, че умирам за бременни коремчета.

# 106
Добре дошли на родна земя, момичета!;)
Весело изкарване на варненчетата!...
Съни, надявам се бързо да се оправите!
ЕвиМами, разписвайте по-често!

Днес бяхме на басейн до обяд и изкарахме много добре. Харесва й във водата и почти не излезе от там. Купих адския пояс със седалка, от който реве та се къса и само на ръце... Шанс... Ще го пробваме пак на морето, може да й бъде кеф с него и с вълни.
Втори ден без памперс. Слагам й само на нощен и следобеден сън. Вън и вътре е по гащи/панталони. Не виждам скоро как ще почне да казва. Слагам я или я каня да пиша периодично. Като го направи в гърнето си ръкопляска за браво, но днес сме сменили около 7 чифта долни дрехи - мокра е и като че ли не й дреме изобщо... Та колкото в гърнето, толкова и извън.

# 107
Флауър, ММ казва - не може без да се ожули и удари, нали е дете?!... WinkWink Така се расте! Дано скоро да бъде почивката, която чакаш!;)

# 108
Привет Simple Smile
Много хубави разкази на пътуващите, чак се вдъхнових и се разходихме до Скопие, та детето видя зоологическа грдина. Не ги отрази много животните, ама поне се разходихме.

Аз малко съм се посдухала и ядосала та затова не пиша, но ви чета редовно.
Скрит текст:
сдухано ми е щото е качила само 90 гр тоя месец и не иска да ми ядр от готвеното и пак е на сиренр и плодове и зеленчуци. Сутрин и пипара не иска и се пречупих и яде кифли и гевреци в парка. А ядосано, защпто щяхме да ходим с ММ на Златните на сватба и свекърите решиха да се натресат, щото искали и те море да видят. И навсичкото отгоре тия 500 км в една кола. Ако ги преживея тия пет дена, нищо не може да ме уплаши

Днес я заведох и на детски концерт, кефеше се. Издържа цял час, явно й е било интересно. Новото 20 е ставане и сядане от столче и приспиване на всичко живо. А и вече като гледа Маша и мечока преживява с тях ,т.е. пищи. Ама много е започнала да пищи, за всичко.
А при нас е такава жега, че спи по боди и долнище на пижама и е завита само с тензухена пелена.

Отчет даден. Следващите две седмици не ме търсете Simple Smile после ако съм жива и не съм пред развод, ще.пиша.пак Simple Smile
Хубав уикенд :*

# 109
  • София
Привет,
ние днес направихме една хубава разходка в парка с безобидничка и Дидка Simple Smile.
Радвам се че Влади е малко по мил вече  Laughing, не я налага Дидка. Постоянно му говоря и показвам как да гали и май е разбрал нещо Simple Smile. Лошото е че хапе и се е научил пък сега да щипе  ooooh!, ама и това ще отучвам сега, но няма как , учи се от яслата.
В градинката даже вече майките ни викат - той ходи на ясла , нали ... Нахакан е много , личи си в сравнение с децата дето не ходят. А да му вземеш нещо няма шанс, грам не се дава не зависимо дали е дете на неговата възраст или по голямо. Една кака се опита онзи ден да му вземе лопатката, аз само гледах от страни без да се намесвам и не успя да му я вземе, сам си се оправи с нея  Joy. Мани мани има да ми се оплакват лелите на есен в яслата, ама по добре да е оправен от колкото да го бутат него.
Само да се отучи да хапе и щипе, че не ми харесва това.

Добре дошли на Бизи и Тели.  Hug

Флаърче юнак без рана не може Simple Smile. Дано само по леки да са ни раните Simple Smile от тук натам.

Копче ще си позволя да дам някои съвети като преминала през това. Едното което аз правех и правя и сега е да го оставям да си яде сам когато не иска да яде. Колкото хапне хапне, поне е нещо. Другото което помага е че като седнем ние да ядем и той иска и така пак хапва нещо. Готвя със съвсем малко сол заради него, даже и баща му вече свикна да яде без солно. Един ден пробвах и друго. Не искаше пак да си яде манджата и започнах да давам на баща му, уж той да му го изяде. Като видя това и дойде , ядоса се и почна да ми седи с отворена уста и си изяде яденето.
Според мен не трябва да й се ядосваш, да я насилваш да яде. Щом иска сирене - ми дай й сирене, като между другото й сложи и доматче, хлебче, сварено яйце и други неща. Слагам му ги едно по едно и той от интерес бута от всичко в устата.
Може да й вземеш и от тези витамините с омега 3, на нас добре ни подействаха и от тях често пъти идва голям апетит. Друго което помага е смяната на климата, сега като пътувате може да й дойде апетита.
Дано хубаво да си изкарате и да не се разведете на финала  Wink

Аз се чудя дали да ида на гинеколог вече. 2 цикъла имах и мина повече от година от последния ми преглед. Искам да отида и да видим кое как е при мен, че нещо се замислям дали по натам да не се пробвам с второ Simple Smile. Нещо много ми се прииска пак едно бебче , а пък и ако е момиченце ще е супер Simple Smile.

Ние снощи за първи път имахме непробудна нощ - заспа към 22ч и се събуди в 7,30ч Simple Smile. А дано му стане навик Simple Smile

Лека вечер от мен и спокойна нощ.

# 110
добро утро,мами  bouquet
Радвам се,че липсвам на отбора и не сте ме забравили Hug Чета редовно-нали откакто оредяха редиците на групата и писането е по-малко-та успявам да изчета всичко Laughing Laughing. Все още не ми е останало време и желание да си занеса лаптопа на сервиз,та за това най-вече не пиша.Като прибавим и почти пълната липса на свободно време -нещата съвсем зациклят....
Слава богу,малката е добре,само зъби ни мъчат,ама вече се примирих,че няма да има лесно никнене на който и да е зъб.Само с ревове да минаваме пак не е толкова лошо,като чета за температури и  липса на апетит- явно има и по-лошо Sad....
Скрит текст:
Сега сме на село при свекървата,малката пак рева снощи,ама то се очакваше,тук винаги е така. Но тъй като не бяхме идвали от 2 месеца,нямаше как ....честно казано си вдигнах кръвното пак,особено като взе да и повтаря в пика на реването "недей плака мойто момиче" и "защо така плачеш,а?кажи на баба защо така ревеш".....Защо ли наистина,как може да събужда баба си и то от нищо плаче детето #Cussing out #Cussing out
Бизи и Гери,много се радвам,че сте се разходили и починали добре. Е,жалко за разболяването на финала при Бизи,но ви пожелавам да се оправите бързоТ Hug
Тели и Тачи-очаквам включване за среща в морската скоро. Само да не е другия месец в началото,защото тогава ще сме на море. Не че сега не сме,ама на "друго" море си е друго Mr. Green Нямам търпение да тръгнем, схвана ми се душицата 2години в къщи без по-дълго пътуване ooooh! А и дребното малко да смени климата и пейзажа Laughing
Иначе буболечката също много се радва на кучета и котки-иска да ги пипа всичките и им вика докато ги уплаши и прогони,после бяга да ги стигне и така...У дома котарака вече тотално се е назначил за роден брат на малката и държи да има същия режим като нея-започна ли да я храня,веднага отива да си яде храната и той,ляга да спи и става с нея,като я къпя идва в банята и седи до ваната през цялото време,чудя се кога ли ще скочи вътре и той newsm78
Толкова от нас за сега,при първа възможност ще се включвам отново.
Цунки и гушки на всички Hug Hug Hug Hug

# 111
Гери, мерси за съветите. При нея всичко разделно се поднася, ако смеся спагетите с доматен сос и край! Тъпото е че по-често сме сами на хранения. А и тя си има много сериозно мнение и като каже не искам и до там. Ще чакам да започне да казва какво иска.
Тъкмо щях да ви се оплаквам, че вечер се буди през час до към 2 и снощи промоция - само веднъж в 4 и още спи...май се успокоиха зъбите. Ама то зъби ли бяха, само още 6 й остават, дано миряса малко лятото.
Хубав и спокоен ден Simple Smile

# 112
  • NE
Кафето е от мен тази сутрин.

Копче Ох хич нямаш късмет със свекърите. Hug Стискай зъби и се моли да не ти се налага да ги траеш много на почивката/сватбата.
Нели Аз лично полудявам като ми взимат детето или да му говорят все едно е тяхна собственост. Tired Еви сигурно е изнервена от новата обстановка, което е напълно нормално. Вилито плаче на чуждо място и гледам да не го разнасям много, много. Напоследък ми е паднало пердето и не давам никъде да го мъкне баща му.
Павлинка Честити ходещи крачета. Сега бързо да заякне и да ходи стабилно без падания. Hug
Фрау, Гери Знам, че без рани няма да мине, ама като тече кръв от устата и си глътвам граматиката. Confused Обаче мехлемчето с арника и Арника монтана супер работа свършиха. Peace

Вече се убеждавам, че моето диване е много енергично и със собствено мнение. Въобще страшна комбинация - силна чувствителност с елементи на инат. Как пък взе най-лошото от нас? Whistling
Тук духа вече незнам кой пореден път и супер ме спича, че не мога да го извеждам на разходка. Тук си нямаме парк, а само една алея край морето и ветрилника е уникален. ooooh!
Снощи заспа в 18:00 ч. защото леля му дойде на гости и пощуря. Дотук добре. Обаче аз не можах да заспя, после той се въртя като пумпал цяла нощ и за капак към 1 ч. някакви дечурлига хористи минаваха и пееха с пълно гърло по улицата. Е, събудиха го. Tired

# 113
  • София
Здравейте!
Новото при Алекс е, че вече се храни сам през повечето време. Понякога с лъжица, но повече с ръка, прави уникално мазало, но няма как ще се научи. От известно време и спи вечер, пораства явно, а и има затишие на зъбоника. Всичко разбира, но упорито отказва да говори.
Като бяхме на вилата на свекървата го пусках да ходи по голо дупе и той беше много доволен, спокойно си свършваше работите където намери, ужас. Та се убедих, че гърнето е по случайност, а не че разбира много. А да почне да казва сам ще почакам още.
Аз си бременея. Вече не ми става толкова често зле и чакам с нетърпение края на месеца, за да научим пола. Даже на моменти забравям, че съм бременна, но когато мина пред  огледалото и си видя корема и се сещам  хи хи.
Говорите за море, аз така го обичам, но тази година май ще го пропуснем, не ми се пътува в напреднала бременност  и с малкия образ. Може да отидем за някой друг ден до Гърция, но още не се знае.
Весел ден!

# 114
  • гр.София
Здравейте   bouquet
Страхотни разкази от почивките ви момичета,много ми беше интересно да ги прочета!
Копче,как добре те разбирам  Hug Просто си ги режи като те  дразнят и си ги пускай през ушите(ако можеш,че аз трудно го умея)!
Гери,ние сме същата картинка.Бяхме при нашите,детето ги вижда мн.по-рядко че са в провинцията,но толкова добре се чувства,че беше мн.по-добър и спокоен отколкото у дома  Shocked Не даваше да го пипна,само баба,баба и толкоа сладко я вика.Като се събуди сутрин и я види,усмивката му грейва на лицето,и направо е луд по нея.Прибираме се в петък,свекървата дойде за малко,е изкара го от равновесие.Така да го дразни тая женица,че незнам кога ще избухна.И му вика,Ооо ти си много лош!Защо сега ревеш,кажи на баба!Е какво искаш сегда? и тем подобни дразнещи фрази.Е сега,ще вземе да ти отговори!Тръгна си,и детето се успокои.И аз като Копчето,ма на този етап,няма друго,но заради нея само мога да се разведа.Ей на,пак се ядосах много,пфуу...
Иначе сме добре.Днес на площадката разкърви устата,прищипа си пръста,одра коленете,и с тежки поражения се прибрахме да спи  Whistling И аз все се кани да взема Арнигел,и следобяд ще го направя вече.
Сега ще ви се похваля,чаках да мине време за да съм сигурна,че няма да е всяко чудо за 3 дни.От една седмица,дребното си спи в креватчето.И при нашите си спа в кошарата!Немога да повярвам!
Просто на шега го сложих един обяд,и той си заспа.След това и вечерта,и ето че вече спим отново двамата с мм един до друг.Е няма такъв рай,и още повече че стана без рев,и будене и т.н.
Това е от мен,до скоро  Hug

# 115
Благодаря ти много Flower Fairy, ходи що годе добре но с разперени ръчички за равновесие, вече и падаме но без сериозни рани. Ох като ви слушам всички колко зъбчета имате, а ние онзи ден ни изби пето с големи мъки. С такова нетърпение ще чакам морето, ние др седмица ще ходим и се надявам всичко да мине добре.Притеснявам се че точно след морето имаме час за ваксината, и се чудя дали да я отложа за края на месеца.Днес Мишо много се измори  (имаме празник на града - Празник на розата)днес има шествие и дали от многото хора , но заспа в триколка та, и не се е будил от тогава, вече сме в нас и спи трети час.А за свекърва не ми се говори защото само да я кажа думата и побеснявам. Моята ще бие вашите по всички критерии , но това е др тема и дълго за обяснение. Незнам дали се похвалих вече, ако да Извинете ме, та   Мишо не си казва дали му се пиша или ака но ходи и си взима кукуто когато има нужда, имали сме изтървания но малко.Вече се събужда така че ви оставям.Приятен ден на всички Simple Smile

# 116
Флауър, к'о туй арни мехлемче? Подозирам, че ще да е нещо полезно, което да прибавя в раницата за разходки. Ако може, дай линк...
Павлина88, как постигнахте този успех с гърнето? Сега ми е актуално много. Ще се радвам, ако се получи и при нас скоро. Просто не си се представям с ревящо малко бебе и да уча каката на гърне... Ще положа усилия да се научи това лято. Логиката ми е, че може да си поиска вода и хляб - казва гага и апче, а също така и ги сочи, значи може да каже и за друга нужда... Също така съвсем осъзнато ходи на "любими" места в апартамента, за да свърши пиш... Как да я науча да казва, още не знам. ММ се старае също много и полага усилия да я слага често, да я пита, преоблича като се изпусне... Ама утре и сам войнът е войн. Ще я видим как...
Май ще купувам лятна количка. Безобидна май хвалеше някаква. Я кажете от какви сте доволни?

# 117
Флауър, аз не си давам също детето на никой само. Просто до сега не съм видяла някой да е показал, че мога да се доверя. Бих я оставила единствено на сестра ми, но тъй като се виждаме 1 път в годината, изключение е. А при свекървата няма как да не я водя на месец-месец и половина, все пак е баба и най-вече за да не се караме с мм заради глупости.
Принцес ,дано бебето има желаният от вас пол. Ако не-здраве да е, нали не е това пък най-важното, а да се роди живо и здраво💜

# 118
Копче, гледах таблицата от първа страница на СЗО за месечното наддаване на тегло. В тая възраст е около 200 грама месечно. Диването ми не се спира по цял ден, ще е чудо, ако качи и 100.
Храната я давам като Принцес - сама да яде. Мазало е, но така апетитът е контролиран. Яде колкото й се яде, а не колкото аз си мисля, че е гладна. Като се съмнявам, че не е добре нахранена, предлагам адаптирано мляко да изпие колкото иска. Много си мени настроенията в храната - днес ако е изяла два банана, в следващите два дни може да не поиска изобщо. Или пък не... Гледам да не се впечатлявам, а просто да предлагам качествена храна относително по едно и също време всеки ден. Яде се само в столчето. Ако е гладна, сама напъва да се качи там. Няма ги такива да обикалям след нея да я храня. Като не ще - на следващото хранене ще яде пак. Циркове, програми и молби - няма кой да се занимава.
И свекървите ако почнем да си ги мерим... Сега съм вкисната, че ще гледа 3 месеца другата внучка. Пратиха й я, че е свършила училище и да не седяла сама по цял ден, нали... А това, че вижда детето ни веднъж на 2 седмици за по 1 час и то ако ММ се обади, че ще идем... Ами, никаква инициатива или желание от нейна страна. Само на приказки и хвалби е, когато излезне по центъра да ма'а гащи...

# 119
Faust , аз почнах към годинка да го слагам след всяко ставане от сън на кукуто и той пишкаше, а като му се акаш е го разбирах защото има запек често и мн се мъчи и го слагах  веднага.Тъй като кукуто свири като се намокри и той се радваше а аз му плясках за браво, а сега вече сам си пляска и му стана като навик да чуе музиката, значи е свършил работата.И от скоро оставям кукуто в стаята и на него като му се ходи да пиша и отива и не става докато не чуе музика.Просто явно имам късмет че така бързо стана

Общи условия

Активация на акаунт