Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 32 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • NE
Фрау Гери репоръча Арнигел, но го нямаше и взех това мехлемче, което също върши работа. Peace
При падане дадох и Арника монтана 15 ch, но може и 30ch. Peace
Нели Същата работа и при нас е. На мама го давам, но за 10 минути. После и за повече. Peace
Павлинка Ние сме с 6. tooth
Принцес Като те слушам направо мечтая за още една бременност, ама защо си знам че няма да ми е леко. Whistling

# 121
  • гр.София
Аз се поправям!Поста ми за свекървата беше към Нели,а съм написала Гери.Да не слагам етикет на женицата,ако не е като нашите чудовища  Rolling Eyes

# 122
Мария,твоята,моята ,на Копчето и още няколко свекърви можем да ги поздравим с песента "One way ticket to the moon" Mr. Green И освен да ги търпим,стискайки зъби,друго не ни остава,то е ясно,че хора няма да станат #2gunfire
Моята принцеса също се опитва да се катери сама на столчето за хранене,когато е гладна. Сама се качва по ниски дивани и сама слиза-с дупето назад. Лошото е,че бяга права по спалнята и се тръшка да пада на матрака-голям кеф и е,ама на мен сърцето ми прескача всеки път като го направи на ръба #Crazy Хубавото е,че вече поне не я нося по стълбите,нямаме асансьор и ми идваха в повече нейните 10кг плюс още 1-2 торби с ДК и разни покупки ooooh!Сега сама иска да се качва,аз само я придържам за ръцете и леко надигам към края като се измори.
Ние се прибрахме у дома,2 дни ми се видяха 2 месеца,ама няма как,по-важното е,че сме на здравословна дистанция Naughty Малката сега прави ревизия на кошницата със списания и успя вече да оскубе 2-3 пъти котарака,че и липсва много  Laughing
Лека нощ на всички Hug

# 123
Добро утро, момичета! Simple Smile

Чакайте най-напред да кажа за зъбите - ние едва от 2-3 дни сме със 7. Не се притеснявайте, според мен, всички ще пораснат рано или късно. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Павлинка, браво за успеха с гърнето, благородно ти завиждам!  Heart Eyes
FrauST, ето нашата количка - http://www.lorelli.eu/produkti/p-detska-kolichka-s100-s-pokrivalo-1002082.html - точно, ама точно същата. Просто е страхотна, супер лека, много маневрена и явно е удобна на Рали, защото си дремва порядъчно в нея. Много ѝ се радвам, даже оня ден успях с една ръка да я извадя от багажника, че с другата държах Ралица. Просто на мен това ми е много важно да е лека. Та така, препоръчвам я горещо.
Ние вчера за първи път бяхме на зоопарк семейно. С още три семейства с деца и сестра ми. Беше суууупер приятно, дами, честно да ви кажа, бих се разхождала и по-често там, изобщо не е пренаселено, в същото време си е толкова зелено и просторно. Рали успя да се пусне по една пързалка, докато баща ѝ я държеше за ръчичка. А и за моя голяма изненада Ралица обръщаше внимание на животните, аз си мислех, че няма да ѝ е интересно. Даже така се беше вторачила в едни маймуни, които ядяха ябълки, че като тръгнахме да продължаваме, се разплака с глас.  Crazy Абе много яко беше. Simple Smile
Нели, Рали също почна да прави магарии докато ходи. Не точно на матрака като Евичка, а на пода - докато ходи си навежда главата максима-а-ално назад, така че да изгуби равновесие и да падне, при което почва да се въргаля на земята и да се хили. Не знам просто в кой момент играчката ще стане плачка. Освен това откри моите дрехи по рафтовете, научи се да се пресяга нагоре и да ги дърпа, прави пълна кочина с всичко на пода, след което си избира някоя дреха, слага си я на главата, така че нищо да не вижда и почва да ходи докато не се тресне някъде. И всичко това по няколко пъти на ден. Simple Smile Диване. Simple Smile
Много приятен ден на всички! Феичка, при вас да спре този вятър и да си се разходите на воля!  Hug

# 124
  • NE
Лили Мерси за кафето. Hug
Ние още сме с baby design sprint plus, но както гледам скоро всичко превозно ще пенсионираме.
На зоопарк сме водили два пъти Вили и беше мега яко. Пак ще го заведем.

Снощи имаше някаква шумна сватба в хотела до нас до 23 ч. Бях на косъм да се обадя в полицията. Буди се 100 пъти до 00 ч. когато стана с кански рев и двамата с баща му дори не успяхме да му дадем половин доза Нурофен. Гадните кътници. Tired
Отделно вече от работа ме юркат от 1 септември да се връщам. Имам огромна отпуска, която също едвам ще взема. Дребен трябва да го уча без дневно кърмене и много зле се чувствам. Tired

# 125
  • София
Привет и от мен.
Ние от снощи спим разделени с малчо. Мама се върна да спи на спалнята и ми беше малко терсене, хич не спах добре. Отвикнала съм да е далеч от мен и спях едно такова полу заспало. Дребния се буди няколко пъти и накрая го взех при нас.

Зоологическата и на мен ми е любимо място. Един път сме ходили там с Влади, но скоро пак ще идем.

mariq13  моята свекърва е най- добрата на света Simple Smile, защото нямам такава Simple Smile. ММ има една баба, която е на близо 90г, но това не й попречи да ме издразни последния път - седнала и ми вика : ако си имате второ нали ще го кръстиш на майка му на ММ. Попогледнах я и тамън да я туря на мястото й , пък си викам- я не се занимавай. Влади е кръстен на нея и на майка ми, какво иска, няма всичките ми деца да са техния род там. От къде на къде ще ми казва на кой да е. А и друго - пак ни праща на лекар, щото виждаш ли Влади не говорел още  ooooh!. Не й обръщам грам внимание, както казва ММ тя си е стара и изкукала вече. Добре че е далече от нас и ни говоря с нея, ни я виждам повече от 2-3 дена на 2-3 пъти в годината. Та не ми пречи  Laughing

Ох моето много хапе. Как си седиш и току те захапе я по крак , я по ръка. Вчера просто спирка нямаше. Говорих, обеснявах, карах се ... не и не , хапе като луд и щипе. Накрая го шляпнах през устата и ръцете и ме гледа едно умно, ама не реве. Поспря малко и после айде пак. Сутринта направих забележка в яслата да ги следят и да им се карат да не се хапят така. После видях, че едно дете от градинката е тръгнало на ясла и то там и ми стана ясно защо моето е така от петък. Аз толкова го пазех от това дете, защото е странно зло това дете. Гледа супер лошо винаги и постоянно бие, дърпа и хапе децата в градинката. Баба му само го дърпа и пази децата от него, ама явно доста е изпуснато ли , то ли си е такова злобно не знам, ама на , сега и моето е така  ooooh!. Чак ми иде да си го спра , че не ми харесва таз работа. Дано го отуча от тази лошотия.
Малко дълго, ама поне ще знаете какво ви чака и вас на есен в яслата  Sad.

Хубав ден от мен  Hug

# 126
Флауър, благодаря за линковете! Ще го взема това анигел. Не знам защо бях останала с впечатление, че е и като дезинфектант, а то не ставало за открити рани.
Мерси за линковете за количка. Не, че и нашата я ползвам кой знае колко, но до кухнята няма как да отида без нея. Тича в 7 различни посоки в рамките на минута и се спира на всяка крачка, защото е намерила съкровище...
Гери, на свеки също й е любимо да поставя диагнози. Те май всички имат 2-ро висше медицина и специалност педиатрия... ММ проговорил на 3-4, сега не можеш да му затвориш устата.Wink
За хапането - като бяха на зор зъбите много, хапеше... Не очаквам обикновено и изпищя, от което тя се научи да пищи и така няколко седмици - дере се с пълно гърло. С говорене не се оправиха нещата. Шляпнах я 2 пъти по дупето и спря да ме хапе. Беше ме направила цялата в синини с тея зъби... А днес броих - с 12 е вече. Още малко и ще се свършва. Има няма 6-7 месеца неспане и нурофен.Wink

# 127
А здрасте!

Изчетох, ама не сварвам да драсна ooooh!

Гери, много хубаво сте си изкарали в Дисни. Пак да идете   Hug и аз много искам да заведем малчо един ден. За второ детенце - мятай се на пангара, хич не му мисли. Чакам и аз още едни -два цикъла, ако дойдат навреме и обмислям вариантите  Thinking За яслата - покрай сухото, гори и мокрото. Покрай хубавите и полезни неща, ще научават и доста маймунджалъци, щуротии и лошотии децата. Дано не му харесват лошите работи на Влади и бързо ги забравя.

Къти, пожелавам ви скорошно преместване, ей къде е лятото пред нас, ама за вас времето май по-бързо тече.  Hug

Копче, не го мисли туй ядене толкоз. Борис яде доооста избирателно. Месно/зеленчуково/с яйце/със сирене пюре (щот сме още на пюрета) не яде от повече от месец. Просто обяда не го иска. Пробвах и да не е пюре - сварявам картоф, морков, режа на малки кубченца и поднасям по интересен начин - гледа, куми се, даже не любопитства да си го сложи в устата. Значи не е гладен. Когато е гладен, сам си ходи до столчето и чака да го вдигна.

Режим нямаме, чудна картинка. От известно време става рано - около 6.30-7.30, независимо кога е заспал предната вечер. А до скоро си ставаше след 9.30. И понеже явно му  е рано, заспива преди обяд. Понякога кърти до 2-2.301 понякога спи 40 минути и това е за целия ден. Съответно в късния следобед вече е гроги, ама не се дава да заспива с кокошките Mr. Green Та така - скок в растежа ли ще дойде да е, или се гевези и прави квот си иска, не знам. Днес ходихме при педиатърката заради сополите и кашлицата - чисто гърло и гърди. Ама ще попие малко калциев глюконат. Та я попитах за тръшкането, щото напоследък прави сцени за всичко, което не му е угодено на секундата и както той поиска. Та тя също ми каза да го оставям без публика да се потръшка и да не му позволявам всичко. Хич не искам да си налагам силата и авторитета на видиш ли-по-възрастна съм-значи-ще слушаш и изпълняваш, но то родителството не е за ден или два, уча се в крачка, заедно с малкия. Ще се науча и на това. Дано да стане...

Принцес, дано е каквото искате - момиченце или момченце, важното е да е здравичко  bouquet Heart Eyes

И на мен ми беше полезно инфото за гърнето.
Фрауст, още не съм почнала, но съм с нагласата , че може да отнеме и 1 седмица, но може и да се протоооочи във времето тази работа с цукалото.

Нищичко не говори малкото. Кога да започна да се притеснявам много? newsm78 "Казва" някакви подобия на "айде", "ало", "дай". Подчертавам подобия, щото май само аз му ги разбирам. Чувам и "не". Всичко друго е та-та-та-да-да-да. И бълбукания разни на модерен мандарин ooooh! Иначе бълбука безспир. Сочи когато иска нещо, сигурна съм че разбира доста неща. Тръгна ли да сменям пампи, казвам"айде, мами, да сменим памперса" - бяга, аз го гоня Mr. Greenзащото не му е от любимите процедури. "Айде, мами, ам-ам", демек да хапва - ако е гладен, търчи до столчето, ако не е, се ослушва. Ако успея да го кача на столчето и подам ли с лъжичката храна, ми бута ръката  и не иска. "Айде, на да се обличаме и на разходка" - спретва се до входната врата и чака да му обуя сандалите. И други разни такива ежедневни реплики, знае смисъла. Но отказва да говори/ повтаря думички.

Зъбки има 8 - 4 горни предни, 2 горни предкътника и 2 долни предни.

Арника имаме и ние, ползвахме я наскоро за една челенка успокои мястото и предотврати по-голяма синка Peace

За лятна количка препоръчвам моята си, но тази марка имат и по-добри попадения за летни варианти. Също доста разпространени са Макларън, но малките колеленца не знам как се търкалят по родната инфраструктура #Crazy

# 128
  • София
Привет, пак се загубихте някъде всичките.

Ние тази нощ успяхме да спим всички по креватите си Simple Smile. Дребното изкара цялата нощ в леглото си Simple Smile.

Кажете нещо за петна, че ние нещо не понасяме много лигавниците и в повечето случаи се храним без лигавник, но не се цапаме. Сега обаче с черешите оплескахме 2 блузки и съм ги заделила да видя да ги пера с нещо за петна.

Мечева искам сериозно да се вземе в ръце и да драсне 2 реда . Ей така напиши поне добре ли сте, че да ти кажа започвам да се притеснявам сериозно за вас с Митето. Сега погледнах от април месец май не се е разписвала. Не знам няма ли някой връзка с нея, да каже всичко ли е наред с тях.

Хубав ден от мен  Hug

# 129
Привет, момичета!

Ама много намаани по-големите дечица на площадките ooooh! гледа ме днес едно момиченце като дебил, без извинение, избута Борис, за да се качи преди него, че той се бави като е малък, качи се на пързалката, седна и не ще да се пуска. Даже ми вика, че идвали още 2-3 деца. Ми казвам айде пусни се, че Боби е малъки  нетърпелив. Ами добре. И не се пуска. Казвам - идват още деца, които също искат на пързалката. Ами не искам да се пусна. Тук ще стоя. Гледа и се пули и толкоз. И никой не се намесва. Гледа ли не гледа ли от някъде майката/ таткото ?! Как да разбера като никой не идва. Стана патаклама на таз пързалка. Взех си детето , което също неудомяваше от тези 15 минути що не можа да се пусне и го преместих на друга игрушка.  #Cussing out Ядосах се!

Гери, чат-пат Мечева поства разни нещица из ФБ, но също мнооого рядко. Дано са добре. Сигурно работа е започнала, нали й предстоеше и няма време за нет-а.

# 130
Гери, слагам вениш на последните две перални. Променлив успех с петната. Взех и спот, което ми препоръча СъниКис, но още не съм действала с него. Слагам престилките на икеа, докато се храни, ама винаги има и по дрехите, когато с ММ ядат череши или ягоди. Ще минаваме на голо хранене след някой друг ден и това е.
Мечева се загуби сериозно... Те ремонт правеха, да не би и интернетът да го поправят...Wink Надявам се, че всичко е ОК с тях. Май им наближаваха някакви бъбречни прегледи сега.
Къти, щракни снимки преди и след на новия апартамент. Аз още се кумя за матраците и спалнята. Ама май ще похарчим парите за друго...
Да питам за млякото. Купих кутия хип4, но не го харесва особено. Води се млечна напитка. Дали да се върна на 3ката или да пробвам с друга марка. Ще ми се поне до 2г да го пие...

# 131
Бизи, редовно се срещам с такива деца, че при нас паркът-катерушките е на едно и няма много варианти къде да си с децата. И тук има такова дете, което в допълнение на описаното от теб винаги носи и нещо за ядене. Демонстративно сяда, не се пуска, пречи на другите, хрупа си храната като не я споделя и съвсем целенасочено дразни... Случвало се е да я бутат моята, да й се карат, да й казват, че е малка, да се маха и т.н. Случвало се е и точно обратното - позитивно и добро отношение, но по-често са "неприятните" деца. Гледам да не се намесвам в чуждото (не)възпитание... Отчитам го просто като опит - да свиква, че има всякакви хора и да се справя адекватно в различните ситуации... Признавам, че съм на ръба на моменти, но... И това ще мине!;)

# 132
  • София
Бизи ковти е много когато децата са така. Те са деца и си правят каквото искат, нормално е , но пък за това сме и ние родителите за да им обясняваме, учим  кое е добре и кое не, поне аз така си мисля. За мен родителя е много важен и в случая липсата на родител си показва резултата.
В такива случай аз се опитвам мило да обесня на детето, но ако не се получи си взимам детето и айде другаде. Не ми е работа да се разправям или по точно да възпитавам даден родител, камо ли детето му.
Много му говоря на моето, което според мен не вдява още нищо  Laughing, но аз да си кажа Simple Smile, може пък и нещо да му влезе в главицата.

Седнах сега да видя за тези музикални гърнета, че ме впечатлихте с тях и викам може пък тъй и моето да реши да ходи в него.
намерих едни де са по сто и кусур лева... та айде нема нужда  Joy да пика къде ще  Laughing
В OLX  намерих обаче доста други, дето са на читави цени и даже има чисто нови за по 20тина лв. Обаче не мога да разбера те постоянно ли си пеят или само ако свърши работа в него. Аз да ми пее постоянно не искам, файда не намирам в това. Виж ако свърши нещо и то запее - тук вече намирам логика и бих пробвала с такова.
Та не помня коя мама каза че има такова де пеело след свършена работа , ако може нека покаже какво й е гърнето  Hug, много ще съм й благодарна.

# 133

Гери, падам с тебе!  Joy

# 134
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...
Да питам за млякото. Купих кутия хип4, но не го харесва особено. Води се млечна напитка. Дали да се върна на 3ката или да пробвам с друга марка. Ще ми се поне до 2г да го пие...

И аз държа на млякото ... Пие моята с удоволствие Бейбилов на ДМ (то е АМ на тези магазини и го няма на друго място) за след 12 месеца. 500 гр. е 10,29 Simple Smile Пие по 200-тина мл. сутрин към 6 и после към 8-8,30 закусва. Ей, таквоЗ
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт