Февруарчетата хапват ягоди, черешки - изцапани са вече всички дрешки!

• 31 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • гр.София
Нелиии, твоят пост ме провокира да пиша! Ама как си го описала съвсем точно , това което преживяваме ние с дребното при на мм техните!!! Ама едно към едно, и звуци и боклуци и всичко! И да ти кажа,съмнявам се на някой да са му приятни тия " селски животински звуци" напрво настръхнах като те прочетох, защото ни напомни че след морето с дребнота отиваме там ! Направо НЗ как ще издържа. Поне твоя е тръгнал като си казала., а моето мамино синче абсурд! Аз му викам, че детето се тормози, видимо не му е весело и мрънка цял ден,да не говорим че неможе да спи и на обяд и вечерта, а той- нищо му няма,все още един ден ще издържи! След това си сърба дълго време попарата,която сам си надроби,ама не в това е въпроса. Кураж мила и си отстоявай своето!!!
Фейче с най топли чувства,ама аз нямаше да се съглася мм да ходи да почива, а аз когааа?!! Аз също немога да му оставя детето( само моя грешка,но допусната и поради неговото неполагане на усилие) за дни, само за няколко часа, но след като няма как да ме отмени и аз да почина после, ще стои и той при нас! Я ги гледай ти великите мъченици все са те!
Злати, браво за бързото довършване на апартамента, мн се радвам за вас.
Абе Ируканджи толкова да няма време един пост да драсне? Нея май най- отдавна я няма.

# 706
Мария,и през ум не ми минава да отстъпвам,то няма за какво. И е на такива хора,като им подадеш пръст ти отхапват ръката-поне с нея вече съм го видяла много пъти и за това не и давам никакъв шанс. Просто и подминавам коментарите и тъпите мнения като вятър...друго не ми остава. А ММ тръгна веднага,защото иначе в къщи щеше да му се стъжни дни наред,така че гледа да не ми противоречи,поне пред нея-играли сме го тоя филм много пъти преди и едва не се разведохме заради  кухата селска напаст...Ще се стискат зъби ,но няма да си губя правата в никакъв случай,още повече ,че касае пряко детето ни.
Къти и аз чакам снимки,леко местене.
За лятната тема съм много за- при нас снимки от плажа да искаш Joy

# 707
Здравейте,
ние се прибрахме  Cry
За свекървите мога само да ви съчувствам, но и все пак да ви напомня, че ги виждате рядко.  Joy
А, аз си живея с моята  #Crazy но който каквото сам си направи, никой не може, тъй че ще дерзаем.

Принцес, и нас жегата много ни мъчи - както си спеше без да се буди, сега се буди по 3 пъти нощем и сутринта се окори в 7. А на мен душата ми спи. Сега съответно заспа в 12, ама съм пуснала климатика в другата стая и май ще поспи повече.

Фейчке, не знам как издържаш и през деня, аз вечер едвам вече търпя, ама мисълта за двете седмици рев, ако тръгна да я отбивам,  някакси ми дава сили. А вчера какъв номер ми скрои - кърмим се ние за приспиване и по едно време се дърпа и вика че иска в креватчето, питам искаш ли мляко - да. Брей, викам си, май сама ще се отбие. Е да, ама не. Не й се спеше просто - половин час дивя, докато накрая не се разрева и пак беше на цицка.

При мен има напредък само за акането - за него казва. На плажа последния ден се изчиша два пъти, ама нищо не забеляза. Май трябва да я оствая по гащи, да се опишка 1-2 пъти. Така не търпи мокро, може и да вдене  Joy
Ние сме основно на мляко, наваксва си за миналата година дето не пи АМ  Joy

За заглавие:
Ето, август че дойде, Февруарче се плицика на море
В летните горещини, Февруарче търси как да се разхлади

Joy

# 708
  • NE
Миналата години изживях такъв кошмар с ревящо бебе и 4 часа да го приспивам в нея жега. Тази година спи на климатик през деня. Равносметката е че спи нормално, докато на прозорец става след 40-60 минути и е нервен. Къпя го вече и през деня само с водичка.
Снощи също се мъчихме да го приспим, даже баща му стана да помага и няма, не се дава. Заспа си на охладена стая, но после ме е страх и отварям прозореца. Добре, че е хладно нощно време.

Копче То алтернативите са яко да реве през сукането. Страх ме е. А той не се дава лесно. Вероятно като не ме вижда и тръгна на работа ще ме налазва само вечерно време, но не знам дали дотогава ще остане някаква кърма. Определено имам чувството, че намалява. Whistling Точно в тази ситуация виждам мишан да се отбие, ама да видим. Доскоро папаше, вече с тоя зъб и това е мираж.

# 709
Копче, благодаря за идеите!  Hug
След час-два ще пусна анкетата, че сме на 48-ма страница. Simple Smile Пък колажът може и по-натам да добавим. Simple Smile

# 710
Здравейте момичета,
Диването спи и ще се пробвам до драсна някой ред...
Ние сме добре,когато е много жега направо пропускаме сутрешната разходка и си стоим на хладничко у дома. Малката напоследък много се заиграва с играчки или каквото има под ръка. При нас в момента е хит да крие всичко което види под възглавници, завивки и където намери. Вчера сутринта се събуди, беше при нас на спалнята и още спяща се надигна, поогледа се и като не видя нищо подходящо за криене ми дръпна ръката и я мушна под възглавницата на баща й  Joy Другият хит е подреждането на предмети от едно място но друго и обратно, голям кеф й е и също така събира всичко в чанта и после го изсипва и отново и отново... hahaha занимава се детето, не се оплаквам  Heart Eyes
За болната тема с дразнител номер едно
Скрит текст:
свекърва-ох..
от къде да започна...последната изцепка...имаше фъстъци на масата и малката естествено посегна към тях,като към всичко и аз естествено й казвам че не може и фъстъците са за големите и т.н. и оттам свеки вика дайте му на детето да не се сърди!!!...фъстъци??и то пържени???направо не можах да повярвам какво чувам!!!и аз за да не и обяснявам подробно, че на едногодишно дете не се дават фъстъци поради 100 причини най-малко, й казах, че не може да и даваме фъстъци, че ще се задави, с надеждата, че това ще я откаже, а тя...ама не цял тогава, е така СТРИТ на прах ????? моля!!!! просто откачих...бива бива неадекватна работа, ама това на нищо не прилича вече...по тая логика и ла*но да поиска малката-ще й даде, само и само мир да е и "да не се сърди детето"...просто без коментар...
щях да  пиша още но малкото се събуди  Hug

# 711
Оф, таман снощи си мислех, че ако съм жива и аз един ден ще бъда свекърва. Дано не съм такава изкукала вече, да тровя живота на децата си Peace
Връщаме се от четвърти педиатър с ново мнение - бебешка шарка. Сутринта ставам и на светло кво да видя - лицето му пламти от петна. Та се юрнах към друг педиатър. Според него след три дни треска, увеличени лимфни възли и избили петна по цялото тяло от тази сутрин, вече е без температура, това е бебешка шарка. Няма нужда от АБ - спирам го. Утре трябвало, най-късно в другиден, петната да изчезнат. Не е  заразна, няма общо с другите шарки, които може също да не ни подминат. Ще отлагяме последната ваксина за септември, да минат жегите. Обяснява ни надълго и нашироко пропорциите , които трябвало да следим между лимфоцити-гранулоцити-моноцити, за да установим и сами дали е остра вирусна инфекция и дали има нужда от АБ, когато някой лекар просто иска да си върже гащите, като го изписва. Както и да е, минало вече...

Къти, безаварийно пренасяне. Предстоят хубави емоции Heart Eyes чакам с нетърпение да ви видя на снимчица с питие в новия дом  bouquet

Не излизаме на разходки в тези жеги, крием се вкъщи, но малкото пощурява, скучно му става и ме води за ръка до входната врата, взема си сандалите и си слага шапката Mr. Green много е сладък. Сега с тези червени петна  ooooh! ох, направо се наревах здравата като го видях сутринта, жалничък и ми се къса сърцето, само да се поразхлади навън и ще излизаме пак. Плацикам го по няколко пъти на ден в банята с водичка, че зле му действа жегата...

# 712
  • София
привет от мен.
Завърнахме се и тук като с магическа пръчка нашия се оправи. Даже и този пуст зъб май се успокой, а там как се беше надул и го измъчи.

Бизи вие голямо преживяване с тези лекари и както винаги нямам думи за поредната некомпетентност от тяхна страна. Да се оправите бързо  Hug
 Много ме кефят като за предписват антибиотик ей така за една температура или за една кашлица и сопол. Аз колко антибиотика съм му спестила на моя до сега, добре че не им се поддавам. Изписват ми го за щяло и не щяло, но аз без 2ро мнение не го давам.
Ти между другото не се шашкай толкова за тези петна, че ако идеш на още един лекар нищо чудно да се окаже и алергия от антибиотика, че много странно избиха след като започна да го пие. Не ви ли изписаха нещо противоалергично с този антибиотик?
За ваксината и аз съм я отложила за септември преди яслата заради жегите сега.
Ние доста сме дигали температура, но слава богу добре се повлияваме за сега от панадола и нурофена. Аз давам винаги първо Панадол и видя ли че продължава с температурата веднаха започвам да ги редувам , като гледам минимум 4 часа да имам между тях и давам само ако пак дигне над 38,5, под тази температура само следя. Последния път стигна до 38,2 и не дадох, изчаках и след 2 часа сам си я свали и се оправи. Сега на морето му дадох този Изопринозин. Тази последната лекарка от Вита дето най накрая ми допадна ми препоръча да го дам ако пак тръгне да боледува. ПРедупреди ме че е яко химия, но пък действал доста добре и по добре него, отколкото да стигне до антибиотик. Аз лично съм го пила преди да забременея, че беше важно много да си дигна имунната система и тогава много добре ми подейства и имаше резултат след това, за това реших да го дам и да видим и при Влади как ще подейства.

С тия жеги е много трудно , чудя се вечер дали да оставя климатика в хола да работи, той е преходен. Не обичам да се спи на климатик, но не мога и на отворено да спим, че сме сами с Влади вече и съм на 1 етаж и си ме е страх.

хубав ден от мен за сега

# 713
Добре завърнали се, Гери Hug Най-важното е , че детенце е добре  bouquet
Така е , права си - за едната температура, сопол или кихане и айде АБ. Ама аз съм много страхлива - а трябва колкото е по-зле детето, толкова по-хладнокръвна да бъда. Но не съм. Много се бях притеснила. А и то едно отпаднало - зле беше. Три пъти дадох АБ, сега няма да давам нищо. И противоалергично не е предписвал. Утре-вдругиден ще наблюдаваме - ако вдигне температура ще дам панадол или нурофен, но друго не. Ако нещо друго се появи - пак ще ходим. Дано не се налага. Вчера имаше 37.5-37.6 , но не дадох нищо, да се пребори сам организма. Вечерта нямаше. Днес също.
Изопринозина - да, яко бъкана химия.  Ти как го даваш на Влади - колко често и в какви дози, преди или след хранене, щото и за даването сто съвета чух. Питах Денис в темата за iHerb за имуностимулиращи други, и тя доста неща препоръча, за което съм много благодарна. Ако представлява интерес, ще ги постна.   

# 714
Мацки, пуснах анкетата, заповядайте Simple Smile Ако има още предложения, ще ги добавя Simple Smile

# 715
  • София
Бизи на нас ни го изписаха така - 3х4мл 5 дни и след това 2х4мл 2 дни.  Аз го давах след ядене.
Аз пробвах какви ли не хомеопатии до сега да давам, но не намирам голям резултат и за това реших да дам това и да видим. Не съм чела нищо, че аман от мнения, за всичко има и добро и лошо.
Ще ми е интересно да постнеш тези препоръки.
Дано ви мине по бързо. Наистина е ужасно да го гледаш така отпаднал и аз съм се шашкала много пъти, но странно на спокойствието и смелостта дето имам, даже лекарите ми се чудят.
Последния път когато ми държеше температура и вече стана късно вечерта, аз вместо да хукна към спешното започнах да чета из нета как се сваля температура с оцет и тн докато чаках да стане време да мога да мога да дам нурофена. Хубавото е че щом го дадох и я свали за 20 минути и всичко беше ок. То грешката беше и в мен, че преди 4 часа не дадох пълна доза. Какво четах и аз не знам, бях се притеснила и съм дала 1/3 доза и той за това не е бил свалил цялата температура. Дано не ми се налага да ходя в спешно, че направо не знам къде да ходя, а сега като четах и вие какви премеждия сте имали и хептен се отчаях.

# 716
  • NE
Гласоподадох. Mr. Green
Темата се очертава готина. Ние ще се отчетем и за колажа.
За имунната система много хвалят Самбукус - сироп от черен бъз. В iherb го има на сравнително нормална цена, отколкото тук, а фирмата е една.
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Original-Sambucus-Bio-Certifie … fl-oz-120-ml/8573
http://apteka.framar.bg/30015900/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83% … D0%BB-natures-way

# 717
Да, точно както е написала Феичка - едното е Самбукус (сироп от черен бъз): http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Organic-Sambucus-for-Kids-Bio- … l-oz-120-ml/43059, другото е коластра: http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostrum-Plus-Wild-Cherry-120-C … able-Tablets/4880, омега 3: http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Children-s-DHA-Strawberry-4 … fl-oz-119-ml/4193, както и мултивитамини: http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Nordic-Berries-Multivitamin … mmy-Berries/12881, http://www.iherb.com/ChildLife-Essentials-Multi-Vitamin-Mineral- … fl-oz-237-ml/6368.
Мисля да ги взема със следващата си поръчка от iHerb. Сега чакам да ми пристигна първата поръчка с разни витаминки за мен, да видя как ще я получа и дали всичко е наред.

# 718
Мами,измислих и аз заглавие и докато се приберем от игри на площадките го забравих Sick Sick
А за "стритите фъстъци"-просто оставам без думи.... #2gunfire
Бройте ме от гласувалите Peace

# 719
  • София
абе само се оплаквате от "сладки" свекърви  Joy, ще видим и ние какви "сладурки" ще сме след време  Laughing

На мен пък ми казаха, че детето ми е супер разлигавено и че не му се карам достатъчно и ме правел на луда, от което аз полудях. Не мога да разбера как може да кажеш на едно бебе което няма дори още година и половина, че вече е разлигавено  #Crazy . Да прави ме на луда, но това си е нормално според мен, сега започва да разбира малко по малко и се опитва да види кое ще мине и кое не.
Знам ли, не съм ли права. Все си мисля че е малък , да е на 3г и да ме прави на луда - ок явно е лигльо, ама да ми кажат това сега и то хора дето са отгледали 2 деца. Гледам и вашите правят същите неща и според мен си е просто период. Много му се карах до сега, но след тези коментари и след като много се ядосах и  расърдих си казах - вече няма ни да му се ядосвам, ни да му се карам. Та аз само виках по него- това не , онова не... айде стига вече. Оставям го да се развива нормално. Обеснявам и като ми се затръшка го оставям да си реве и да ви кажа по добре започнаха да се получават май нещата. Аз не се ядосвам и ми е по добре, а даже и успокоителни не пия  Joy
А и е голям ревльо ... еми какво да го направя, такъв си е от как се е родил , свикнала съм му. Ама дразнел, ма аз какво да направя, устата не мога да му запуша  ooooh!
Абе мани и това от най близкия ти човек.
Айде оплаках се, не мислех, ама да ми олекне и ми се ще и вие да кажете какво мислите по въпроса- лигави ли са ни децата ?

А фъстъчки що да не може, може и бадемки, нещо кашу  и може и по едно уиски да им сипем и тамън ще спят после без проблем  Joy

Лека и спокойна нощ от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт