Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 37 - на сбъднатите мечти

• 71 739
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
Като ми сложиха абоката първо ми взеха кръв, а след това продължиха с упойката и пункцията, нямаще два пъти бодене.

Ако обаче вече ти е поставен абокат, не се взима кръв през него.

Взима се, на обременяването с глюкоза по абсолютно същият начин са ми взимали. Спомням си добре, защото се запушваше и аз няколко пъти ги молих да не се мъчат и да ме дупчат колкото трябва. Това се случи в ендокринологично отделение. За пролактин по същия начин, даже ми обясняваха, че държат да е през абокат, защото имало стрес и при дупченето, затова го поставяха и си ме оставяха да лежа преди да вземат кръв. Но това ми се е случвало само в енокринологията, когато съм пускала в лаборатория за пролактин, само съм лежала преди това.

# 721
Кали,на мен ми взеха кръв през абоката,защо да не се взима newsm78

# 722
  • Варна
Не знам, на мен винаги са ми казвали, че не може. Включително и в лабораторията в "Надежда".
В петък ме изписаха от Варненска болница след 20 дневен престой - всеки път ме дупчеха на друго място, макар през цялото време да бях с абокат...

# 723
  • София
май ако са вливали нещо през абоката вече не може да се взема кръв от там  newsm78
на мен ми е важно да им напомня навреме, та да си спестя боденето.

# 724
май ако са вливали нещо през абоката вече не може да се взема кръв от там  newsm78

Точно така, казаха ми да им напомня преди да ме упояват първо да си източат кръвчица.
Ох, вече май се уточнихме.

# 725
Това втората кръв ли ще бъде? Първата взеха ли ти я вече?

# 726
  • София
втората, първата в деня на прегнила я взеха.

# 727
  • София
Аз не разчитам на резултат от кръв, която е взета от абокат, освен в случаите когато със слагането на абоката се взима кръв и то със специален адаптер директно във вакутейнера, а не да се тегли със спринцовка и после да се прехвърля във вакутейнера. Правили сме сравнение (по принуда) и има разлики в резултатите. Особено, ако е текло нещо през този абокат или дори само да  е промиван.

# 728
Да добавя - съкращенията ще са по Чл. 328, ал. 1, т. 2 от КТ. 

ами това е доста добре, ще получиш обезщетение една заплата, и максималното от НОИ за период, според стажа. 

За обезщетението е ясно, и от НОИ също. Въпросът ми беше имат ли право да ме съкратят при започната  процедура  / номерът в ЦАР ни излезе, получихме обаждане на 01.07 - на 17ти да си вземем заповедта/  

# 729
Явно РВМС се слага по преценка на лекаря в различно време. Аз имам и преди двата трансфера, но по различно време ми взимаха кръв и ми поставяха РВМС-то.

# 730
Да добавя - съкращенията ще са по Чл. 328, ал. 1, т. 2 от КТ. 

ами това е доста добре, ще получиш обезщетение една заплата, и максималното от НОИ за период, според стажа. 

За обезщетението е ясно, и от НОИ също. Въпросът ми беше имат ли право да ме съкратят при започната  процедура  / номерът в ЦАР ни излезе, получихме обаждане на 01.07 - на 17ти да си вземем заповедта/  

цитат:
Ако съм бременна или в напреднал стадий на лечение ин-витро работодателят може да ме уволни само на някое от следните основания: закриване на предприятието; отказ от моя страна да последвам предприятието/ поделението, в което работя, когато то се мести в друго населено място; когато на заеманата от мен длъжност е възстановен незаконно уволнен работник или служител; ако бъда задържан за изпълнение на влязла в сила присъда; при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор; при дисциплинарно уволнение. В последния посочен случай (при дисциплинарно уволнение) е необходимо да се вземе и предварително разрешение от инспекцията по труда. За да се ползвам от тази закрила, трябва да съм уведомил работодателя си за състоянието, в което се намирам и да съм го удостоверил с документ от здравните органи. Уволнението на основание извън изброените е абсолютно недопустимо.

# 731
Ти не си в напреднал стадий на лечение инвитро. Това е и като с отпуските за процедури. За напреднал стадий се смята периода на стимулация, пункция, трансфер. Питала съм юрист, така ме консултираха.

# 732
Аз не разчитам на резултат от кръв, която е взета от абокат, освен в случаите когато със слагането на абоката се взима кръв и то със специален адаптер директно във вакутейнера, а не да се тегли със спринцовка и после да се прехвърля във вакутейнера.

Точно както си обяснила, така го правеха и ето защо им е по-лесно да кажат, че не може, отколкото да се затормозяват. Естествено, че пациента може всичко да изтърпи, защо да не го дупнат пак.

# 733
  • София
Ти не си в напреднал стадий на лечение инвитро. Това е и като с отпуските за процедури. За напреднал стадий се смята периода на стимулация, пункция, трансфер. Питала съм юрист, така ме консултираха.

Стимулацията не влиза в "напредналия" стадий.
Напредналия стадий започва от пункцията.

# 734
  • София
Аз не разчитам на резултат от кръв, която е взета от абокат, освен в случаите когато със слагането на абоката се взима кръв и то със специален адаптер директно във вакутейнера, а не да се тегли със спринцовка и после да се прехвърля във вакутейнера.
Точно както си обяснила, така го правеха и ето защо им е по-лесно да кажат, че не може, отколкото да се затормозяват. Естествено, че пациента може всичко да изтърпи, защо да не го дупнат пак.

Ако ми дойдеш в лабораторията с абокат, със сигурност няма да ти взема от него.

Общи условия

Активация на акаунт