СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 117 034
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 275
Здравейте, признавам си - никак не съм наясно с кандидатстването след 7-ми клас, затова и въпросът ми сигурно ще е тъп  Embarassed Детето ми ще е първи клас и ми е раничко за гимназии, но племенницата ми е с първо желание френската /на Патриарх-а/, резултатите са й 5 по математика и 5,6 по БЕЛ. Кога може да се очаква класирането в гимназиите /до колко дни/, как е било минали години? Тя е направо пред истерия, че сигурно няма да й стигне този резултат, а аз тотално не знам кое къде да гледам.
И аз съм тук в ролята на леля. За класирането има време - от 16-и до 19-и се подават заявления, в които се подреждат желания. Отвори сайта на РИО София http://www.rio-sofia-grad.com/ - ляво меню - Прием - седми клас и там ще прочетеш кое кога става.

# 1 276
  • На черешата
 И моето e разочаровано от мат, оценката и е 4.021, а тя очакваше повече. По БЕЛ е 5.651. На коя дата и къде беше за проверка на мат.? Държи да я види.

# 1 277
Здравейте на всички!

Прекрасно резултати видях до момента!
Браво на децата, браво и на всяка една от вас!  bouquet

Как да сметна бала за НПМГ - химия?
П.С - в петък чакаме оценките, но уж всичко си е проверил и се надява на висока оценка.
По БЕЛ и МАТ - среда работа.. Blush

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 15:19 от EXQUISITE

# 1 278
И моето e разочаровано от мат, оценката и е 4.021, а тя очакваше повече. По БЕЛ е 5.651. На коя дата и къде беше за проверка на мат.? Държи да я види.

ако става въпрос за София:

Учениците могат в присъствието на родител (настойник) да се запознаят с конкурсните си работи, както следва:

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА - 8, 9 и 10 юни 2015 г.– в 22 СОУ (бул. „Витоша” №134) – от 9:00 до 17:00 часа

МАТЕМАТИКА - 8, 9 и 10 юни 2015 г. – в 18 СОУ (ул. "Пиротска" №68) – от 9:00 до 17:00 часа

ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО - 8, 9 и 10 юни 2015 г. – в 51 СОУ (ул. „Софийски герой” №28) – от 9:00-17:00 часа
 Учениците следва да представят ученическа лична карта (ученическа книжка), а родителят/настойникът – документ за самоличност (лична карта)

ЕВГЕНИЯ ВЪЛКОВА
 НАЧАЛНИК НА РИО
 СОФИЯ-ГРАД

МИЛЕНА ТОДОРОВА
 НАЧАЛНИК НА РИО
 СОФИЯ-ГРАД
(съгласно заповед № РД 10-1372/ 20.05.2015 г)

# 1 279
Ние сме с 5.50 по български и 5.60 по математика. Не мога да се ориентирам къде попадаме според варненската статистика, т.е. колко деца има преди нас, но мисля, че сме ОК за първо желание.

# 1 280
  • Варна
Излязоха резултатите и ме натисна работа, едва изчетох ... .
Стейси, браво! Ще стават ли съученички с моята ? 1ва с НЕ?
Ясмина - не разбрах за Ники, сега ще се връщам назад да те чета.

Според общата статистика с БЕЛ + Матаматика - 11.854 моето момиче заедно с едно момче са на 1во място.

temir , 150 деца имат вашия или по-висок резултат. Peace

# 1 281
  • гр. София
Здравейте на всички!

П.С - в петък чакаме оценките, но уж всичко си е проверил и се надява на висока оценка.

3 пъти оценката по химия от вътр. изпит + 1 път оценката по химия от у-ще + 1 път НВО БЕЛ + 1 път НВО математика.  Peace

# 1 282
Здравейте на всички!

3 пъти оценката по химия от вътр. изпит + 1 път оценката по химия от у-ще + 1 път НВО БЕЛ + 1 път НВО математика.  Peace

Много благодаря!

Сигурна ли си?

(че у дома е страшна драма)) ooooh!

А ако е така  - добри са шансовете му.

За паралелката "химия и биология" същото ли е?

# 1 283

Може ли да ми помогнете с информация относно формирането на бала за кандидатстване в 91НЕГ / СМГ? Оценките от втория модул ли са важни за кандидатстване или по-добрата?

Бала се образува от: Оценка от НВО и допълнителен модул - втората оценка.
за 91НЕГ 2xБЕЛ+2xMAT + БЕЛ от дипломата + МАТ от дипломата - Мин. бал 14 = М 34,388 Ж 35,026
за СМГ        БЕЛ+3xMAT + БЕЛ от дипломата + МАТ от дипломата  - НЕ Мин. бал 14 = М 35,493 Ж 35,493
                                                                                                           - АЕ Мин. бал 14 = М 34,013 Ж 34,013

Сигурно съм голяма досада, но ще ми кажете ли какво означава "Мин. бал 14" ?

Това е минималния бал за миналата година за съответното училище/паралелка. В СМГ с НЕ бала е по висок и е еднакъв за момчета и момичета (няма запазени квоти).

# 1 284

И ние ще ходим по математика, очакваше мин 30т. на втори модул, а има само 20???

# 1 285
  • Варна
Може ли да помогнете с изчисляването на точките - по математика ги знам 94т. - 5,780, но по български не се ориентирам - нво - 5,362    оценка от двата модула - 5,506

Колко точки са това  newsm78

# 1 286
  • гр. София
Здравейте на всички!

Много благодаря!

Сигурна ли си?

(че у дома е страшна драма)) ooooh!

А ако е така  - добри са шансовете му.

За паралелката "химия и биология" същото ли е?

Да, абсолютно сигурна съм. Учим там. Всяка година така се балообразува в НПМГ. За паралелката с химия и биология балообразуването е по същия начин, като само за нея имаш право на избор коя оценка да включиш дали по химия или по биология.  Peace Но разбира се, трябва да се е явило детето на изпита по биология също, за да ползва оценката от там, ако желае.

# 1 287
Ние сме с 5.50 по български и 5.60 по математика. Не мога да се ориентирам къде попадаме според варненската статистика, т.е. колко деца има преди нас, но мисля, че сме ОК за първо желание.
Ако правилно разчитам пред и около вас има 191 деца!
Блазе ви , че имате статистика!!!В Кърджали - мълчание.
От разговор по телефона стана ясно, че трябва да пуснем заявление или молба за тази информация #2gunfire. Моля мамите с опит от предишни години да споделят какво би следвало да се предприеме newsm78

# 1 288
  • Ланкър, планините Овнерог
И моЙто мисли, че по мат е за повече (явно днес вече е гледала отговорите, че не искаше до сега)
На РИО и аз им писах за статистиките
Учителката им по БЕЛ им пълни главите с глупости - да останели в нашето у-ще и догодина да си кандидатствали. Имало хубави паралелки.

# 1 289
  • Sofia
Къде ще кандидатстват догодина, Гита?

Общи условия

Активация на акаунт