СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 117 044
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 560
  • на майната си
За Пловдив - ако G.D. е права и баловете ще се въртят около тези за 2012, в пощата намирам само статистика за II-ро класиране.
Дали някой няма и за първо. За хуманитарната ще ми е трудно да предвидя според статистиката, но поне да си запълвам времето до 16.06.
При нас остава препитване по БЕЛ с надежда за 6-ца - есе+изпитване на тропи и сложно изречение, стискам палци, защото 6-ца залагам и в прогнозния бал.

# 1 561
Имам въпрос, колкото и глупав да ви се струва. Данните в статистиката, по-конкретно за Пловдив, са данни за всички деца от цялата Пловдивска област или се отнася само за деца от град Пловдив.

За Пловдив област са.  Peace

Ами ако се вярва на тази статия   http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1437257   
 излиза , че в статистиката липсват около 700 бройки newsm78

# 1 562
  • Варна
Ами просто не вярвай на статии .  Simple Smile

# 1 563
Момичета, при бал 32,964 мисля че влизаме в 35то с немски девойки  newsm78 на 2 класиране. И всички надолу.
 А има ли минимален шанс за 2 АЕГ  Whistling
И изобщо правилно ли разчитам файловете?

# 1 564
Ще може ли баловете за 2012 г. за Пловдив, ако някой ги има

# 1 565
  • София
Цитат
редете желанията според желанията на детето!  Peace

Прощавайте, ама понеже този призив започва да ми звучи като мантра, пък мантрите имат друго предназначение и са от друга област - та да сме наясно: това не важи и не действа във всички случаи, даже в повечето! Пример: ако момиче е с бал 31, дори 32 и много желае НЕГ, 73 СОУ, Испанската, Първа АЕГ, Втора АЕГ - еми, няма никакъв шанс, дори да падне бала с 2 единици. Така че в подобна ситуация преценете шанса на детето, а не желанията му - издънването на родителите е точно когато слушат желанията, а не гледат възможностите! Успех на всички!

И би ли ни просветлила с какво ще му навреди на това въпросно момиче с бал 31 да напише НЕГ? Ще го набият ли? Ще го накажат ли? Ще глобят родителите му? Нищо няма да стане, просто ще го класират където му е мястото. За сметка на това всяка година тук има вайкащи се мами, които не са писали по ред на желанията, а според преценката си кое е реалистично. Ама всеки сам си решава в края на краищата.

Срува ми се, че Просветление не е разбрала принципа на класиране:

"Не може ученик с по-предно желание за дадено училище и по-нисък бал да измести ученик с по-висок бал и по-следващо желание за същото това училище.

Например:
Ученик с бал 30 поставя училище Х на 1-во място /т.е. първо желание/;
Втори ученик с бал 32 поставя същото училище на 5-то място в заявлението си
При това положение, първо ще бъде класиран вторият ученик /с по-високя бал, ако не е успял да се класира по по-предно желание/ и едва след това - първият /ако са останали свободни места в Х/"

Скрит текст:
Моят младеж се е представил сравнително добре - като гледам статистиките, най-вероятно няма да му стигне бала за СМГ с НЕ. Но той не се и цели в немската паралелка. Дори не мисли да пише нищо друго освен СМГ с АЕ, ако се сигне дотам, защото иска да учи в АК. Семейният съвет обаче не взел окончателно решение. Но дори да е в АК, поне майка му ще се чувства реабилитирана..

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 09:48 от Elfi

# 1 566
  • На черешата
 Някой отзиви за 32-о?  newsm78

# 1 567
Какво ли не се говори и пише покрай тези седмокласни истерии, но мотивацията за избор на училище "какво ще кажат другите за номера на желанието" ме разби Joy
Дано потребителката не го мисли наистина, а само си щрака по клавиатурата.

# 1 568
Знае ли се кога излизат списъците с училища и паралелки в които има текстовете идентифициращи всяка паралелка в едно поле - така както ще ги попълваме в заявленията?
В тях се предполага да ги има и кодовете - дори и да не се попълват от нас ни трябват за да проверим въвеждащите да не допуснат грешка.

Та тези списъци в минали години кога са се публикували?

# 1 569
И би ли ни просветлила с какво ще му навреди на това въпросно момиче с бал 31 да напише НЕГ?

Think green
По-малко желания - повече грижа за природата - повече желания, повече милисекунди калкулации - повече изхарчена енергия - повече отсечени дървета Simple Smile
Довод да искаш Simple Smile

# 1 570
Добро утро момичета, знам, че сте го обяснили милион пъти, но аз продължавам да не разбирам особено. При резултати БЕЛ - 5.106 / 5.360    и  МАТ - 4.085 / 4.043,   смятам 5.360 + 4.043 , така ли е? newsm78. И ако е така, това са и 2-те оценки, които се вписват в заявлението за положени изпити или не? И още един въпрос, за общия бал как се изчислява, напр. 5.106 + 5.360 + 4.085 / 4.043 + БЕЛ/дипл./ + МАТ/дипл./ ? Или има друга схема? Моя човек искаше НТБГ или НФСГ, но с тези резултати ще си останат само мечта, затова сигурно ще се наложи да пренареждаме желанията. Все още чакаме оценките за дипломата. Надявам се да не ви изнервя рано-рано с този въпрос, но мислех, че ми е ясно изчисляването, ама явно не е. Може ли някой да ми го обясни, като за бавноразвиваща се  Praynig.

В червено са оценките за кандидатстване.
Балът е 5,360х2+4,043х2+БЕЛ от училище+МАТ от училище

В тези гимназии оценката по МАТ от изпита не се ли утроява? Поне в търговската в Пловдив е така.  newsm78
никакво пренареждане на желанията, а само допълване на паралелки с по-нисък бал  Peace

И в София е така  - 3х4.043 +5.36+БЕЛ+МАТ =29.489, като приемам, че оценките от дипломата са 6-ци. За съжаление на вас по-лошата оценка е математиката, но не се отказвай. Е, за най-желаните паралелки в НТБГ няма да ви стигне, но с оглед на това, че баловете ще паднат имате своите шансове ... пиши всичко, пък да видим.

# 1 571
  • София
Погледни сайтовете на училищата, там пише как се образува бала:
http://www.nfsg.online.bg/bul/priem/sedmi_klas.htm
http://www.ntbg.bg/bg/news/darzhaven-plan-priem-2015-2016

не знаех, че и там математиката се утроява.

# 1 572
Поздравления и от мен за чудесните резултати. Къде мога да видя минималните и максималните балове за прием в училищата гр.Бургас от миналата 2014 година?

# 1 573

Дъщеря ми учи там и сме доволни. Алтернативите ни бяха НТБГ, НФСГ, 35 СОУ с френски, 31 и 22. Аз лично не съжалявам за избора.

# 1 574
Някъде по-напред в темата мисля, че някой беше споменал,че всяко училище трябва да изкара списъци с резултатите от матурите на учениците от съответното училище.Питам, защото много слаби и посредствени ученици от класа на моя син твърдят, че имат космически балове.И той милия много се е депресирал, а аз се чудя възможно ли е да е имало голямо, здраво преписване и подсказване?

Общи условия

Активация на акаунт