СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 119 205
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Русалке, масово неглижиране не е имало, то не е и възможно. По скоро не са полагани максимум усилия по всички предмети, както в 6. клас.

Възможно е и още как. Пиша го от опит. Peace Миналата година преподавателката по химия в класа на дъщерите ми на родителска едва не се разрева от безсилие. Не ги е товарила жената, не е издевателствала над тях с прекомерни презентации и контролни, влизаше им в положенеието даже, но пък сподели как се страхува от това дали ще се справят на НВО по предмета  без необходимия минимум подготовка у дома и каква база ще имат за следващите класове. Ставаше дума за  немалко деца, които не са се готвили въобще по предмета, а ще карат НВО-то на мускули. И не ставаше дума за безхаберни деца, а за такива, които са инвестирали цялото си време за подготовка по БЕЛ и мат. Така се стига и до пренавиване на пружините. Тоест горният ми пост не беше пресонално към някого отправен, нито критикуваше  решения, а имаше за цел само да покаже нещата и от друг ъгъл. Както казах и по-горе, всеки познава най-добре детето си, знае кое е най-доброто за него и има пълното право да разхлаби/стегне хватката по какъвто иска предмет/предмети. Simple Smile

# 286
Успех и от мен на децата, които днес са на изпит!

Не съм сигурна кое е заведението, споменато от desi02, но това може да се намери лесно:

Не съм ходила никога преди 8:30, но да се надяваме, че ще е отворено и по-рано. Ще бъда там и утре, и в понеделник. С кой ще си правим компания?

Не съм много сигурна, че скоро не съм ходила, но показаното май беше тип ресторант, а масичките  са директно на улицата(тротоара). Аз ви предлагам Коко кафе - Лозенец, ул. Бигла 58. Само дето не за днес, а за утре май ще съм там - най - близко и удобно е до НПМГ, има градина, която не е на улицата, а е отзад. Няма страшно дори и да вали, защото е покрито. Остава да видим все пак разпределението по стаи, че може и да не е в сградата на НПМГ.

# 287
При нас учителката по химия например успя да обясни нещата на децата и почти без усилия да навлязат в този не лек предмет. Без прзентации, крясъци и  напъни или двойки. За разлика от нея географичката успя да накара цял випуск да намрази географията с безкрайните си изисквания. Много неприятно, когато попаднеш на неадекватен учител.

# 288
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Русалке, масово неглижиране не е имало, то не е и възможно. По скоро не са полагани максимум усилия по всички предмети, както в 6. клас.

Възможно е и още как. Пиша го от опит. Peace Миналата година преподавателката по химия в класа на дъщерите ми на родителска едва не се разрева от безсилие. Не ги е товарила жената, не е издевателствала над тях с прекомерни презентации и контролни, влизаше им в положенеието даже, но пък сподели как се страхува от това дали ще се справят на НВО по предмета  без необходимия минимум подготовка у дома и каква база ще имат за следващите класове. Ставаше дума за  немалко деца, които не са се готвили въобще по предмета, а ще карат НВО-то на мускули. И не ставаше дума за безхаберни деца, а за такива, които са инвестирали цялото си време за подготовка по БЕЛ и мат. Така се стига и до пренавиване на пружините. Тоест горният ми пост не беше пресонално към някого отправен, нито критикуваше  решения, а имаше за цел само да покаже нещата и от друг ъгъл. Както казах и по-горе, всеки познава най-добре детето си, знае кое е най-доброто за него и има пълното право да разхлаби/стегне хватката по какъвто иска предмет/предмети. Simple Smile
Аз държах детето да е подготвено по всички предмети, не на максимум, но да няма пропуски, защото в 7 клас се полагат основите на фундаменталните науки и точно от тях по-нагоре ще трябва да избере на коя да наблегне и евентуално да стане част от професията му.

# 289
Сега лятото ще хвана да я препитам по предметите. И ще погледа малко уроци от "уча се". Не съм разбрала да неглижира предмети, никой учител не се е оплакал, но все пак.

Успех на децата, които са на изпит днес!

# 290
  • София
Успех на изпитите днес!!!!! 

# 291
  • ГОре на черешата...
Успех и от мен на всички, за които изпитите продължават Peace!

# 292
Успех на децата на изпити днес! Искам да ви кажа , че при нас имахме една страхотна учителка по химия и моето дете умираше от кеф да учи по химия, след което дойде учителка от СУ и целият клас едва изкарва 4-ка , не успява нищо да разбере , ученето се превърна в ужас , чак се отврати от предмета. "Възхитих се" от тази жена как успя да накара 28 деца да намразят предмета й. Въпреки това ние учихме  и вероятно ще имаме 5 (ако не й вземат една точица ) може и 6- ци по химия , но все тая, тя има и 4 -ки през вторият срок , а първият само 6-ца и ми казва- Всичко , което знам  по химия ,го знам от първия срок. Та ще видим какво ще се случи и по останалите предмети - учителите като , че ли ревнуват , че техните предмети са неглижирани тази година и мисля , че натискаха още повече.
Иначе и ние искаме друг език да учим , английския си ходим на школа - случихме с нея и сега се надяваме да ни стигне бала за нов език. Ноооо Praynig Praynig

# 293
вариант 2-2 биология. Не се знае какво е. подробности след като излезе понеи един, та да го поразпитаме

# 294
  • София
Не съм ги карала да карат по-леко по друите предмети, защото оценките от удостоверението също са важни. Благодарение на това, че си учиха съвестно цяла година, на изпитите в НПМГ се явиха само с подготовката от училище, след кратък преговор предишния ден и решаване на тестовете от формата на въпросните изпити. Бях наясно и им бях обяснила, че ако нещата с НВО се получат зле, шансовете им за НПМГ ще са много големи при добри знания и оценки на изпитите там. ИМах точна и ясна стратегия, а децата ми се довериха, защото разбраха, че колкото повече въдици сложи човек, толкова по-вероятно е да хване риба. Не може да се неглижира предмет, най-малкото защото тези знания трябва да  останат и за девети клас, не е въпрос на оценка само. Отделно не се знае как ще се завъртят нещата с класиранетто и да се окаже, че оценките от удостоварението имат значение.

# 295
вариант 2-2 биология. Не се знае какво е. подробности след като излезе понеи един, та да го поразпитаме
На страницата на НПМГ са сложили " изтеглен вариант Б 2" на изпита по математика.  Grinning
Дано да ви е на късмет!
Стискам палци на малките биолози днес! И на борещите математиката в ТУЕС!

# 296

Възможно е и още как. Пиша го от опит. Peace Миналата година преподавателката по химия в класа на дъщерите ми на родителска едва не се разрева от безсилие. Не ги е товарила жената, не е издевателствала над тях с прекомерни презентации и контролни, влизаше им в положенеието даже, но пък сподели как се страхува от това дали ще се справят на НВО по предмета  без необходимия минимум подготовка у дома и каква база ще имат за следващите класове.
Е, при вас наистина е било масово. Не вярвах, че е възможно. Явно е.

# 297
  • Монтана
Вече започнах да се радвам, че живея в провинцията. При нас оценка по БЕЛ около 5 и математика около 4,50 ни гарантира влизане в езикова гимназия с немски език.

# 298
  • София
то си е за радост. Simple Smile Затова някои правят шашмалогии да се записват в провинцията, а после да семестят в София.

# 299
  • нейде там, където ....
.....

Не съм много сигурна, че скоро не съм ходила, но показаното май беше тип ресторант, а масичките  са директно на улицата(тротоара). Аз ви предлагам Коко кафе - Лозенец, ул. Бигла 58. Само дето не за днес, а за утре май ще съм там - най - близко и удобно е до НПМГ, има градина, която не е на улицата, а е отзад. Няма страшно дори и да вали, защото е покрито. Остава да видим все пак разпределението по стаи, че може и да не е в сградата на НПМГ.

Не са на улицата, закрито е, има масичките навън при хубаво време. По-скоро е тип бистро. Най-често сме били на кафе с приятелки, но има и пици, торти .. Намира се почти на самия ъгъл на "Бигла" и "Якубица", от другата страна на НПМГ. А там, къде казваш, че е Коко кафе, последния път, като минах, беше "Ла пастария", което отваряше след 10 часа.  newsm78 Така се вижда и на Street view.

Нямам претенции за мястото, може и пред НПМГ да заформим агитката, а после все ще намерим къде да пием по кафе. Ще съм там и утре, и в понеделник. Не през цялото време на изпита, но до към 9:30 - 10 ...

Общи условия

Активация на акаунт