СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 119 203
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 270
Моята девойка упорито твърди, че в понеделник ще им дават бележниците. Аз не знам да са оформени. Даже само по история и химия си знае оценките от НВО. Вероятно са нанесени текущи оценки, но пък защо ще ги връщат, като след 5 дни трябва отново да ги вземат. Чудна работа. В понеделник ще разберем. А, да - класните работи по БЕЛ още не са проверени, а се проведоха преди НВО.

# 271
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Е и аз не му подреждам стаята, но иначе си го поглезвам. Той не ми дава да му пипам работите. Силно се надявам един ден  да ми помага финансово или поне да не ми се налага да го издържам. Като чета сега форума си мисля, колко много майки въобще не се интересуват какво става с децата им. Вчера ходих на зъболекар , мед.сестра има седмокласник, тя не знаеше, че децата имат  НВО и по другите предмети, голямо учудване беше. Никакви амбиции при нейното дете, само да няма двойка. И това са немалка част от учениците. Как няма да е нисък бала??? Как няма да казват учителите , че са проверявали работи с много ниски резултати. Това не се отнася за нашите деца и не се притеснявайте от многото  приказки.

# 272
Аз сега ще си призная нещо с риск да изригнете срещу мен. В началото на учебната година си стиснахме ръцете, че освен по БЕЛ и по математика, по останалите предмети ще учи, колкото да завърши и само най-важното - за обща култура. Така и стана. Но амбициозните учители натискаха по всичко и трудно пипваше 4. Верно, наложи се да се помъчи за НВО и в продължение на три дни падна голямо четене. По история има 5, но с най-много точки от целия клас. Горда, че оценката си е нейна, защото не е преписвала. Толкова и по химия (с малко помощ от съучениците), но при заканите да я оставят, направо си е "гений", както казва тя. Та: защо да я карам да си съсипва здравето и зрението, като важните неща могат да се научат накуп и при това - да се обхване цялата картина на древната цивилизация, а не урок по урок до съсипване. Даже ми се струва, че сега й беше по-интересно, отколкото през годината. И, даже и да са оформени, в зависимост от резултатите по БЕЛ и математика, няма да й се размине четенето по останалите предмети, ако разултатите не позволяват приемането й в желаното училище. Такава ни е уговорката - ако освобождаването й от учене по останалите предмети не е дало нужния резултат в полза на важните изпити, да му мисли. Май стана дълъг пост, но това е в отговор на възмущението на Pomakova. При това ниските резултати по останалите предмети не означава, че детето не е грамотно и не допринася за относително висок бал по БЕЛ и математика. А останалите.... се зубрят.

# 273
stely33, всеки знае кое е най-добре за детето му. Peace
Ако неглижирането по останалите предмети и насочване вниманието,  изцяло в полза на БЕЛ и математика даде при вас отлични резултати, значи е правилно взето решение.Най-вероятно и детето е било по спокойно през учебната година.

Днес бях на род. среща, относно предстоящата подготовка за матурите. Еми г-жата каза, че ще им бъде много тежко през следващата учебна година, и да им дадем почивка през лятото. А дано, ама надали   Twisted Evil

# 274
Да, тежко е, много е тежко даже. Ако учителите по останалите предмети проявят малко разбиране и най-вече не товарят децата три дни преди НВО да правят презентации, не им дават контролни и не правят кампания по масово изпитване на три до пет урока назад, за да ги стресират, не би било толкова тежко. Отношението отвращава децата, освен непосилното товарене на паметта им.

# 275
  • София
Успех на всички, яваващи се на изпити днес!

# 276
Успех на децата днес!

# 277
  • София
Успех на всички, яваващи се на изпити днес!
Успех и от мен!

# 278
Нашата дилема - струва ли си да се нагърбим с немски (да предположим бала ни стига), ако към момента мечтите ни са презокеански, като все пак има още много време напред и не се знае утре какво... Английският е любим и отличен.

И за нас англ. език е любим и отличен, даже детето си е проследило, че от 5 клас до момента няма нито една петица по англииски, само 6, вкл. е без грешка и на онзиденшната матура по езика. Та... за това сме пред дилемата - напълно нов първи език или вече доста понаученият - отначало  newsm78

И ние сме пред тази дилема, аз клоня към нов език, но детето си държеше на английския.
Но онзи ден ме изненада. Каза че можел да ходи на уроци по английски, а догодина да учи друг език, примерно испански Simple Smile
Успех на децата днес!

# 279
Успех и от мен

# 280
stely33, аз поне не мога да "изригна", защото цяла година мрънкам да не учи много по другите предмети, за да има повече време по БЕЛ и МАТ. Тя отчасти ме послуша, само за някои предмети.
И по груби мои сметки има резултат. Да не се връщам назад, май Стейси беше споменала за математиката, която вероятно ще издърпа детето. Допускам подобна ситуация при нас.

# 281
  • нейде там, където ....
Успех и от мен на децата, които днес са на изпит!

Не съм сигурна кое е заведението, споменато от desi02, но това може да се намери лесно:

Не съм ходила никога преди 8:30, но да се надяваме, че ще е отворено и по-рано. Ще бъда там и утре, и в понеделник. С кой ще си правим компания?

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 07:39 от jd

# 282
  • София
Успех на явяващите се на изпити днес!

Всеки решава как да постъпи детето му в 7 клас, на кое да акцентира, за кое да си затвори очите. Но имайте предвид, че точно масовото неглижиране на даден предмет в 7 клас води до  непремерени реакции под формата на презентации и контролни в най-натовареното за децата време от страна на някои  учители в опит да се напомни, че и техният предмет е значим. И тях следва да ги разберем. Peace (не съм учител и не защитавам гилдията  Mr. Green). Но сигурно е страшно демотивиращо да работиш цяла година с деца, които идват неподготвени, не проявяват интерес към преподаваното, демонстрират отдадеността си на подготовката само за НВО и оправдават слабите си резултати по съответния "второстепенен" предмет със заетост по основните два. Thinking

# 283
Русалке, масово неглижиране не е имало, то не е и възможно. По скоро не са полагани максимум усилия по всички предмети, както в 6. клас.

# 284
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро утро и успех на децата днес

Общи условия

Активация на акаунт