СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 118 395
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Значи дрехите на родителите са проблем.... Няма да забравя, как преди години майката на един мой ученик, сега завършващ 12 клас (тогава 9) на една РС ме попита: "Г-жо Симеонова, а Вие в час по математика преподавате ли теория?"...... ooooh!

# 766
  • София
При нас всички са профилирани и напливът е голям.

От друга страна, срещнах майката на детенце от нашия клас и да ме извини, но бях силно изненадана от изказването и. Нямало да запишат детето в ТУЕС, защото родителите (събота сутрин) били много О/Упърпани??? Аз не знам как водите децата на изпит, но може би и аз трябва да се извиня на НПМГ ако съм свалила имиджа на гимназията, тъй като неделя бях без грим, по дънки и фанела.... и аз така.
Ха! Е това е "Гоуем" аргумент да не си запишеш детето в ТУЕС! Но пък от друга страна честно казано аз бих се зарадвала, че да се борим с по-малко конкуренция  Embarassed

# 767
  • на майната си
Като чета прогнозните ви резултати и притеснения ми иде да се гръмна. На светлинни години съм от подобни очаквания, а идея нямам какво ще правим. От дни гледам стари статистики, смятам, редя желания в проекто-заявление... Свило ми се е сърцето за утре. Предполагам цяла нощ ще стоя с рефреш на сайтовете за всеки случай. Успех на всички утре пожелавам и здрави нерви.

# 768
В Пловдив резултатите са готови, правят статистиките  Wink

# 769
  • София
Малеее, това е като виц... А как ще реагира въпросната майка, ако  не родителите на другите деца, а и учителката на  отрочето  й идва на работа с дънки и маратонки? hahaha Класната на голямата ми дъщеря 4 поредни години беше спортно облечена и на родителски срещи, и при ежедневните си контакти с децата. И леле, какъв ужас, ходеше на работа не с дамска чанта, а с раница. И децата даже, познавайки нагласата й, й купиха маркова раница за подарък Simple Smile  Преди броени дни на бала не можах да я позная първоначално жената, свикнала съм да я виждам винаги спортно облечена. Как пък  някой не премести детето си заради това?  Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли какви доводи имат хората за избор на училище Mr. Green Сякаш дънките и маратонките й попречиха на въпросната дама да даде на децата необходимото, да ги научи...

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 19:00 от пенсионирана русалка

# 770
Взех да се притеснявам, моя синковец на листа за белова на преразказа / без да иска / драснал в страни с химикала една черта при разгръщането на листа. Да видим сега...

# 771
Парси това все едно аз съм го писала.Не знам дали това ще те по успокои малко ,но моят младеж е като твоята девойка,през цялата година те следях  и всеки път си повтарях ,че не само у нас е така

# 772
  • София
Извинявам се, ако вече е коментирано - дали заявлението може да се попълни на компютър? Някъде разписано ли е като указание? В сайта на РИО пише, че трябва да е четливо, само това намирам...

# 773
  • София
Взех да се притеснявам, моя синковец на листа за белова на преразказа / без да иска / драснал в страни с химикала една черта при разгръщането на листа. Да видим сега...

Единственото, което ще видите утре, са оценки. Пожелавам да са такива, че да стигат на детето за там, където най-много иска. Това пожелавам и на децата на всички мами и татковци в темата. Няма опасност да  анулират работата на детето, не се притеснавайте. Simple Smile

# 774
  • нейде там, където ....
На всички май им се е видяла лесна химията, особено в сравнение с физиката вчера.

За мен пък вчерашната беше лесна.  Simple Smile

Все още има време, при издънка - да се яви на изпит по рисуване в училище с отделен прием. И без това една девойка ни агитира от известно време  Laughing

Успяхме да отпразнуваме началото на края на седми клас с пътуване до Околчица и срещи с хубави хора.

......

Единственото, което ще видите утре, са оценки. Пожелавам да са такива, че да стигат на детето за там, където най-много иска. Това пожелавам и на децата на всички мами и татковци в темата. Няма опасност да  анулират работата на детето, не се притеснавайте. Simple Smile
Благодаря, и аз на това разчитам.

# 775
  • София
Спокойно. Никой и нищо няма да му анулира. Не се притеснявай Simple Smile

# 776

Единственото, което ще видите утре, са оценки. Пожелавам да са такива, че да стигат на детето за там, където най-много иска. Това пожелавам и на децата на всички мами и татковци в темата. Няма опасност да  анулират работата на детето, не се притеснавайте. Simple Smile

Благодаря, имах огромна нужда да чуя тези думи. Praynig

# 777
  • Варна
Добре де, само от сайта на МОН и евентуално разпечатани в у-ще, това ли са опциите да се видят резултатите?

# 778
  • Пловдив
Добре де, само от сайта на МОН и евентуално разпечатани в у-ще, това ли са опциите да се видят резултатите?

и ако РИО Варна даде достъп до инфорамацията от техен сървър.
в училището не е евентуално, длъжни са да обявят резултатите.
какви други опции да има?

# 779
В Пловдив резултатите са готови, правят статистиките  Wink
Аз...отново да помоля за малко инфо Embarassed
Що е то статистика и къде би трябвало да се намери? Задължително ли се публикува?Кога?
 При нас всичко се случва мноого бавно. Нашенското РИО не показва никаква активност от месец. Последните съобщения , които чета са за резултати от олимпиади...Днес дори звънях там и да една любезна госпожа ми обясни някои неща, които вече знаех благодарение на вас   bouquet  Споменах накрая , че би било доста полезно, ако  направят някакво съобщение с основната информация за родители и ученици.....О , чудесна идея-отговори госпожата....
В една стара тема от миналата година намерих следното обяснение, не зная дали е актуално ...

копирам го тук и соррри , че стана много дълго писанието ми  #Crazy

Разяснения относно ползването на данни от статистиката:
(от пенсионирана русалка)

Скрит текст :

Нека сборът на девойката от двете оценки съвсем условно да е 10,80. Отиваш на 4-ти ред отдолу нагоре.  В този интервал от 10,50 до 10,99 е детето. Първото число (172) показва колко са децата в точно  този интеравл. Числото до него  (179) показва колко пък са момичетта, които имат по-висок сборен резултат, събираме 172 и 179 и получаваме 351 ( числото на горния вече ред), което показва броя  девойки  с натрупването. Тоест 351 момичета с а или със същите или с по-високи оценки. И пак не е съвсем прецизно, защото момичето със сбора си от 10, 80 е в горната част на въпросния интервал, а това означава, че доста от тези 172 деца в него  са все пак  с по-нисък бал

Взимате минималния бал от миналата година  за ЕГ Пловдив, примерно с немски. Да приемем, че минималният бал за момче е бил  33,20. Това е съвсем условно число. Вадите от него 12 (двете оценки от дипломата)  и получавате удвоения сбор на детето от оценките по БЕЛ и мат.  Този удвоен сбор е 33,20-12=21,20, значи същинската сума от оценките му е  21, 20 : 2=10,60.
Отивате на  миналогодишната статистика  и виждате кое поред сред момчетата е било това дете миналата година с такъв сбор. Нека кажем, че е било  примерно  213-то. Вашето дете според тазгодишната статистика  е 180-то, тоест има реален  шанс за същото това място.  Всичко това обаче е доста условно, тъй като всяка година не са съвсем еднакви  настроенията сред седмокласниците.

Общи условия

Активация на акаунт