СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 117 578
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Ако живея в Младост- мога да подам заявление и в Илинден ако искам?

Можеш и зад Илинден, стига да има обозначено училище там.. някъде

Joy Joy Joy

Точно. Цялата информация влиза в един кюп, няма значение къде е подадено заявлението.  Peace

# 226
  • Варна
Ох, ще падна направо  Joy
Вече на истерия ни избива май - или поне на истеричен смях...

Чак ме накарахте да се замисля къде хвърляхме и ние пъпа и се сетих, че го дадох на кумовете и някъде по европейските банки в Брюксел ще да е.. Ама е далеч като перспектива, кой навремето да мисли, че ще трябва за хиляди места!
Да бях знаела, да го нарежа на парченца, да умножим шанса, тъй да се каже...

(да вземем наистина да дадем по някой акъл на бебешката, а?)
Аз имам предложение-в разните му гимназии, университети да поддържат етикетирани пъповете на децата и като се наложи ново решение-изтегляш си пъпа и го внасяш на новото място.  Mr. Green

Зад всичко, което написах днес и се покисках, всъщност стои "едва 29-ти е".  Twisted Evil
Ама да се разсеем малко, няма лошо.  Hug

Девойката си прекарва свободното време спейки, или в чата с приятелките. Има уговорка за утре да поскитат заедно. Бичи айляк, най-после.  Laughing

# 227
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз тотално ще превъртя до 3-ти и после до 15-ти. Днес имали класно по математика - било като за 60мин, не като за 40, могла е да реши всичко, но времето не й е стигнало. Ако е така наистина, нарочно ли точно сега им правят сечено, се чудя.
Току що пък ми каза, че г-жата им по химия им е заявила, че няма да вземе предвид оценката от НВО-то. Пфууу

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 20:23 от Гита Ог

# 228
Вие направо ме разбихте с тези пъпове. Аз честно казано не знам на моя синковец къде е. По-късно ще питам мъжа ми дали знае.

А днес си говорихме, че по почти всичко вече са приключили с учебниците /без физика, история и биология/ и не знам какво ще правят до 15. 06. Честно казано защо тази седмичните матури ги направиха толкова рано, като имаше и неусвоен материал в тях не знам.

# 229
Моят пък другата седмица ще прави класни. И спомена за някакво изходно ниво... Не се спряха тия учители. Та по тоз случай, и цялото напрежение, което се трупа, мисля утре да хванем гората, буквално, за уикенда:)

# 230
Ама какви класни бе? Кога ще ги проверяват и кога оформят? Луда работа! Нашите правиха в началото на май.

# 231
  • София
Аз тотално ще превъртя до 3-ти и после до 15-ти. Днес имали класно по математика - било като за 60мин, не като за 40, могла е да реши всичко, но времето не й е стигнало. Ако е така наистина, нарочно ли точно сега им правят сечено, се чудя.
Току що пък ми каза, че г-жата им по химия им е заявила, че няма да вземе предвид оценката от НВО-то. Пфууу
Защо. според теб, ако не е решила всичко, трябва да се счита за сечено?

# 232
  • Пловдив
Нашите ги гонкат по БЕЛ. Днес трябвало да пише теза в час.  Shocked Ами не я е написала. Изразни средства и какво означавали ...  Писна им на децата. В понеделник ще ги изпитват по история за по-високи оценки, че днес й се е вирнал носът с 6-цата на НВО-то. Май само едно дете от 8-те класа е с 18 т. т.е. сетило се е за трибуните в последния въпрос.   Simple Smile

И малка смешка. Днес питали госпожата по история за скалата за оценки. Отговор : защо питате мен, питайте в бг-мамма, там ще ви кажат всичко.  Joy Joy Joy

# 233
  • София
Това да ги метна в желаната гимназия не ми се връзва - току виж остане да я повтаря. Mr. Green Лятото ще пътуваме до Щатите, та се размислих - Вегас не е удачна идея, Наса центърът - знам ли да не хукне към Луната пък после някое от децата. Thinking Тъй като гледам ще си седят вкъщи.  Naughty Това с пъповете подозирам,че ще намери място в темата за смешките.

По-добре да намери място в бебешките отчетни теми, та някоя притеснена, примерно за ясла или градина майка, да не си изгърми патрона преди 7 клас.  Joy

Да бях знаела, да го нарежа на парченца, да умножим шанса, тъй да се каже...

(да вземем наистина да дадем по някой акъл на бебешката, а?)
Аз имам предложение-в разните му гимназии, университети да поддържат етикетирани пъповете на децата и като се наложи ново решение-изтегляш си пъпа и го внасяш на новото място. Mr. Green

Joy Joy Joy
Разсмяхте ме със сълзи, момичета.

При нас класните минаха отдавна.

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Ооо, по БЕЛ беше петъка преди матурите. Също голяма тъпня

Защо. според теб, ако не е решила всичко, трябва да се счита за сечено?

Никой не е смогнал да реши всичко от нямане на време. А и за това написах "ако е така наистина...." Мир  Simple Smile

# 235
Ние класно по БЕЛ още не сме правили...какво да кажа  Rolling Eyes

# 236
  • Варна

И малка смешка. Днес питали госпожата по история за скалата за оценки. Отговор : защо питате мен, питайте в бг-мамма, там ще ви кажат всичко.  Joy Joy Joy
Grinning
Днес са писали преразказ в час.
А един съученик се "оплакал" от девойката, че харесвала някакъв кореец. Господинът все пак го успокоил, че е временно.  hahaha Дечковци.
И имало спор девойката дали не се изрусява.  Crazy Ами не.

# 237
  • София
Я да ви питам нещо, че не мога да ви разбера - за какво се притеснявате, треперите и пиете глог, валериан?
Изпитите минаха, вече няма за какво да се ядосваме и треперим. Каквото са направили децата, направили са. Минало е. В момента няма абсолютно никаква причина за притеснения. Това, мисля, че трябва да е най-лежерния период и за нас. Докато не излязат оценките заедно със статистиката аз съм най-спокойиня човек на света Simple Smile

# 238
Просветление, какво значение има дали ще се трансформират точките в оценки или оценките в точки? Това по никакъв начин няма да промени позицията на детето в общото класиране.
При тези правила скалата винаги може да се нагласи. Всъщност нищо кой знае какво не се наглася, а се определя долната граница на скалата. Дали 1т. ще носи 0,07 единици или 0,08 е все тази.

Ако точките не се преобразуват в оценка, просто няма скала. Няма какво да се наглася. Предварително я ясно и не се променя във времето колко точки са оценките от дипломата - просто няма причина една година шестицата да е 100 точки, а друга 95  newsm78

Аз съм радикал изцяло по отношение на шестобалната система за оценяване на каквото и да е - тя е добра за общество от неграмотни граждани, каквото е било наличното в България, когато е въведена, и когато се оценяват значително посредствени знания и умения, но това е доста дълга тема. Самият факт, че едни тестове от 20 задачи не могат да се оценят с нея, а трябва да се използва  патерицата на точките, показва колко е архаична. За по-големите тестове - съвсем издиша. Вероятно не сте погледнали как точките стават оценки на матурите на зрелостниците - там 17.5 е разликата между 4.50 и 5.49 (една единица) и после също толкова точки е разликата между 5.50 и 5.99 (половин единица). Да не ви пращам толкова далече - скалата за превръщането на точки в оценки от НВО по предметите е също потресаваща - между 12-16 точки все е петица, а иначе 1 точка се равнява на половин единица - защото се пише 6 и при 17-18 точки - тоест между 5.50 и 6.00. По тази логика би трябвало разликата между 4.50 и 5.50 да е само 2 точки, ама не!

# 239
  • София
Картинката на темата ще ми е от полза Simple Smile

За пъпчетата...
На щерката е метнат в някакъв университет в Мюнхен. Помолихме кръстника и навремето и той свърши туй дело  Laughing Но бая поседя в нощното шкафче преди това.
На дребния пъпчето му падна в неонатологията. Не го намериха, рекоха "неонатолог ще го правим"  Joy

Онзи ден кат се изпокарахме с моята ѝ рекох "оправяй се". Ама как да го оставя... и двете ще получим инфаркти до 3ти.
Като ви чета къде искат да учат децата ви ме хваща яд на моята дет се е вкопчила в това ИТ. То вярно, че крушата не пада по-далече от дървото... но поне за сега няма намерение да става инж.

Общи условия

Активация на акаунт