Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 69 606
  • 774
  •   1
Отговори
# 30
firebird,
Живея извън България, така че едва ли ще е от полза някому адреса на магазина.
Това обяснява прекрасните разцветки, които показваш редовно. Имаш няколко оранжевеещи, които са ми тооооолкова на сърце  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 21:15 от Кристалин

# 31
  • Анкх-Морпорк
След разходка до Баумакс на бул. Вл. Вазов:

Имаше и камбрии, и разни други, но единични бройки.

# 32
  • София
Красота  Wink

# 33
 _re_ge, какво количество сфагнум би ми било нужно и един малко глупав въпрос, но какво се случва с майката?

# 34
  • София
Добро утро и благодаря за темата   bouquet

За кейкитата, аз имам едно, стои си на майката, ако го оставя какво ще стане?

И Све, разкошно ти е кътчето , какви цветове само!  Heart Eyes

Моите 3 спят  в момента, на работа имам една бяла в цвят и чакам една жълта да разтвори пъпките, ах как чакам!

Дами, да ви питам за поливането с 3 кубчета лед на седмица, следя чужди блогове и сега се натъкнах на инфо, че това е неприемливо...някой с опит. (Аз поливам с лед така, но от време на време обливам с вода листата да се измият от прахта и отцеждам хубаво.)

# 35
  • Бургас
Здравейте,
За 10дни ни нямаше и хем беше полято цветето и като се прибрахме, цветът беше паднал и стъблото е изсъхнало. За първи път имам такова цвете, не съм го изрязвала досега. Четох много, но не знам какво да направя - "нужно да се отреже цветоноса до първите възли (места на стъблото, от което излизат листа) и под първия цвят." Но то цялото стъбло е кафяво, иначе листата са свежи и тъмно зелени, корените са добре, има 1-2кафяви само на крайщата...До долу, където почват листата, ли да се подреже?

# 36
Орхидея Фаленопсис
Подариха ми я края на октомври 2014 година, с един цветонос, цъфнала. Цветовете изкараха до декември и паднаха. Януари месец, от стария цветонос на върха пусна 3 пъпки, които отново цъфнаха с три големи, красиви цвята. Цъфтя някъде до средата на април месец и сега се появи това:

Ново растение ли е? Пъпката е ясна, ама тия листенца?
re_ge, ако знаеш нещо?
Другите ми орхидеи си цъфтят всяка година по веднъж - януари месец и държат цвят почти докрая на април, но тази новата орхидея нещо полудя.  Laughing

# 37
извити цветоноси, ама Rolling Eyes ... Не си заслужаваха

Аз си направих каскадни цветоноси тази година - мога да покажа снимки - лесна работа, само трябва да се изберат цветя с определен вид цветоноси тип меки.

# 38
_re_ge, какво количество сфагнум би ми било нужно и един малко глупав въпрос, но какво се случва с майката?

Майката умира за съжаление.

За кейкито сфагнум колкото да напълни половин саксия.

# 39
Ванила
Аз съм писала и преди че смятам този начин за неприемлив в определени периоди на развитие на цветето (зима, изхранване на цветоноси). Не виждам от него никакъв плюс освен един - бавно!!! овлажняване на корите.

# 40
Мереленда
Честито кейки!

Кристалин
В нашия Баумакс имаше разнообразие от оранжеви и ръждиви.Едната която купих за подарък е такава.

Сънни91
Уточнете кое е кафяво - стъблото или цветоноса!

# 41
  • Велико Търново

когато фалче цъти на края на стар цветонос рядко прави обилен цъфтеж ( под обилен цъфтеж имам впредвид поне 6-8 цвят едновременно ) . така че това което се вижда е нормално 1-2-3 до 4

re_ge, отворените цветове всъщност са 6 на единия цветонос, просто не се виждат от този план на снимката, точно зад трите са Simple Smile

# 42
Какво да я правя сега тази кейка? Ще става ли отделно растение?

# 43
  • Бургас
Сънни91
Уточнете кое е кафяво - стъблото или цветоноса!
Стъблото - това дългото и извитото Peace

# 44
Кристалин,
Благодаря Hug ! Аз пък още помня една твоя в светли тонове, самата нежност Heart Eyes . _re_ge ти е казала за оранжевите. Ако е тази моя (втората), тя е от един от софийските Кауфланд.

извити цветоноси, ама Rolling Eyes ... Не си заслужаваха

Аз си направих каскадни цветоноси тази година - мога да покажа снимки - лесна работа, само трябва да се изберат цветя с определен вид цветоноси тип меки.
O, да, моля, стига да не те затруднява Blush .
Обожавам фалчета с по-дълги цветоноси, леко извити в дъга и отрупани с цветове. Например това, което показах по-горе, имах чувството, че ще се скърши. Ако наесен имам късмет да пожелае да цъфне при мен, бих пробвала да го оформя каскадно - хем красиво, хем стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт