Миете ли си балкона?

• 9 612
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
10 години живях на квартира, балконът на която беше с чучур. Метях си терасата с метла и после си миех с  моп, специално отделен за терасата. Съседката отдолу си беше затворила терасата и си простираше прането на изнесени навън винкели с въжета. Над мен обаче госпожата не беше съобразителна...

# 31
  • София
Всеки ден терасата се измива поне с две огромни кофи вода,  защото е външна, а и с този прахоляк в София е невъзможно да се оставят мръсни плочите й.   Огромна тераса е, 27 м/кв.  Не преча на никой , защото водата е отведена направо в улука.

# 32
Не го мия с кофи с вода, тъй като е с дървена настилка и го минавам само с моп. За щастие живеем на последен етаж, но мога да си представя колко е неприятно да имаш несъобразителни съседи отгоре.

# 33
  • Някъде на път....
Всеки път, когато пускам прахосмукачката, прахосмуча и балкона и след това го минавам с парцала. Т.е. да, мия го, но никога не съм хвърляла кофи с вода, която да изтича навън.
И аз процедирам по същия начин - така на никого не вредя.  Peace

# 34
Тераса се мие с вода, поне 2 кофи трябват, иначе е само замазване на положението. При нас водата от терасата си е отведена в канализацията.
По-интересен е другия въпрос, как миете климатиците, външните тела? Защото и те имат нужда от почистване, не всяка седмица, но поне 2-3 пъти в годината? Ние лисваме 2-3 кофи с вода върху климатика, за да се накисне и после се търка. За радиатора се ползва спрей от тези за климатиците, пръскаш след няколко минути пяната се втечнява и изтича надолу от климатика с мръсотията, после направо свети. Тук си помагаме с още 1-2 кофи вода за да не тече само мръсотия , а поне да я разредим. Не е притно, но няма друг начин, не може да си демонтираш климатика само за да го почистиш.

# 35
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Всеки път, когато пускам прахосмукачката, прахосмуча и балкона и след това го минавам с парцала. Т.е. да, мия го, но никога не съм хвърляла кофи с вода, която да изтича навън.
И аз процедирам по същия начин - така на никого не вредя.  Peace

въпросът не е "чистите ли?", а "миете ли?" и както се разбра, достатъчно много смятат, че да излееш кофа-две вода си е приемливо Tired

за по-новите блокове, при които водата от чучура на балкона се извежда в улука може и да е ОК, но в повечето случаи нещата не стоят така.

всеки е с мнението си, но изливането на кофи вода на балкона и обливането на хората, влизащи във входа или магазина под нас, или просто минаващи по тротоара не ми харесва.
никак не ми се връзва с понятия като "обществен ред" и/или "добросъседски отношения"

# 36
Мия ли балкона с няколко кофи вода, но имам вътрешен сифон и нищо не изтича навън. Иначе бих ползвала само прахосмукачка и моп. Аз всъщност с много вода го мия само в началото на сезона, тъй като зимата се трупа повече прах, за редовно поддържане може и без много вода.

# 37
Ние проблем в това отношение нямаме. Когато санирахме сградата направихме така, че водата от терасите да отива директно към улука. Преди това чучурите бяха изнесени на около 50-60 сантиметра от самите стени и нито на нас ни капеше от съседите, нито някой под нас се е оплакал.

# 38
  • София
Тия дни стана малка грешка. Embarassed
Децата си играха на балкона с вода. Мислех си, че отива само в чучура, а се оказа, че май се е просмукала по изолацията на съседите. Веднага избърсах, но стана доста неприятен скандал.

# 39
Точно заради миене на тераси остъклих всичките (4бр) и заслах с пътечки. Пускам прахосмукачка и забърсвам със стирка.

# 40
Аз си мия балкона всеки път като почиствам подовете в цялата къща - първо измитам, а след това минавам с моп. Иначе при пролетното и есенното почистване поливам целия балкон с градински маркуч, който вързвам към мивката в кухнята. Балконът е голям и на него имам маса със столове и по цяло лято се стои там. Поради тази причина и гледам да не се отлагат трайни замърсявания. Иначе никога не съм имала проблеми със съседите, защото съм на 9-тия етаж и над нас има само тавански помещения без балкони, а оттичането на водата е с вътрешен сифон.   Wink

# 41
Аз пък мога да се оплача от една девойка—мърла, която я мързи да си извежда кучето и го пуска на балкона. Измива си жената пикнят през балкона и нито молби, нито скандали помогнаха. Sad(  Като си поизмие чистофайницата балкона, всичко заминава на моята кола отгоре

# 42
Миете ли си балкона? Ама както си трябва - поне с 2 пълни кофи с вода! И пука ли ви какво им се случва на съседите отдолу?
Темата е малко на майтап, малко на яд...
Аз лично го мета, минавам с мопа, но гледам да не причинявам излишни грижи на съседите надолу.

A защо само с две кофи вода да е "както трябва"? Аз моя го мия редовно, първо с измитане и после с мопа (не с пискюл, той само размазва, а с микрофибърния). И става супер.
Ама дори и да излизвам кофи, балконът ми не е с чучур, а каналът се влива в улука.

Иначе в старите жилища майка  ми миеше балкон по време на дъжд - тогава все едно тече от всякъде и една струя от чучура не пречи никому.

Общи условия

Активация на акаунт