Скорошно забременяване след секцио

• 14 569
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте!Има много подобни теми на моя проблем, но повечето които намерих са стари.Ако все пак има нова такава, която не съм видяла, нека модераторите да я изтрият!
Преди 9 месеца родих дъщеря ми със секцио.Преди няколко дена разбрах че пак съм бременна.Ходих на лекар, който потвърди бременността ми, но ми се накара, че съм допуснала да забременея отново толкова скоро и ме посъветва да направя аборт.Аз естествено ще отида и за друго мнение, но има ли и други от вас с подобен случай,които да са имали успешна бременност въпреки това?
Предварително благодаря за отговорите!Знам, че всичко е индивидуално и е до организъм и до това как е направено секциото и каква ще е бременността.Аз засега поне, нямам никакви симптоми, нито болки, нито умора, нищо.Чувствам се добре!

# 1
 Моята генеколожка ми е  казала да чакам една година преди пак да забременея след секциото, но вече е станало... Имах колежка, което на първия рожден ден на сина си вече беше бременна, но не знам в кой месец беше(предполагам 2-3, защото не и личеше). Бяха и се накарали и на нея, но си роди и всичко беше наред. Всеки случай обаче е индивидуален. Моя съвет е потърси още мнения.Успех!

# 2
  • Млечния път
Здравей!
Не ми се е случвало, но от предупрежденията на лекаря си знам, че при подобна бременност има сериозен риск от руптура на матката, което е много опасно и за плода, но и за майката. Тогаваа ми каза, че, ако се случи, износване на бременността не е невъзможно, но краят не е сигурен и бременността ще е силно рискова. Консултирай се и с друг лекар задължително.

# 3
Не бих направила аборт.

Забременях 15 месеца след първото секцио.

# 4
А аз забременях на четвъртия месец.....Децата ми са с разлика година и един месец.
Да, рано е, но се е случило. А и тогава бях чела, че и риска от кюретажа си е сериозен.
Решението си е твое. Стига да има кой да помага после с децата....Wink

# 5
  • София
Не ми се е случвало, но проучих въпроса (за всеки случай Simple Smile и общо взето година след първото (поне в Канада) се счита за допустимо, разбира се при всеки е различно, но аз лично не бих се отказала,доброволно от бременността, освен ако няма някакви сигурни медицински доводи за премахването й! Успех и каквото и решение да вземеш, то ще е правилно за теб и семейството ти Hug

# 6
Добре е да потърсиш второ мнение по въпроса. Много крайно ми се струва веднага да направиш аборт, той също не е безопасен.

# 7
Благодаря ви за отговорите!Аз ходих при лекарката, която ми прави секциото и тя каза че има риск.Каза че минимума за да зарасне операцията е 6 месеца и при мен е минал.Реших да го задържа, няма да мога да го махна!Дано да няма проблеми и всичко да е наред!

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 07:42 от iva81n

# 8
Успех! Дано наистина всичко е наред!

# 9
  • Млечния път
Стискам палци! Късмет!

# 10
  • Варна
Всичко ще е наред! Забременях година след първото секцио,а "зелена светлина" имах шест месеца след операцията.
Общо взето дали 5 години или 9 месеца ще се забременее след секцио е едно и също. Риск от руптура си има.
Пижелавам ти успешна бременност и здраво бебче ма финала  Hug

# 11
На мене първо ми казаха, че  трябва да изчакам 1 година.... след това отидох при един специалист (който е национален консултант) и ми каза, че няма проблем и след 6 месеца да забременея отново стига всичко да е зараснало подобаващо...

# 12
Включвам се след доста време, но сега попаднах на темата, и аз в търсене на информация по въпроса. Искам да попитам как върви твоята бременност iva81n?

Имам едно секцио през май 2014 в 38гс+2дни, и когато дъщеря ми беше на 11 месеца април 2015 забременях пак. Доки не беше очарован, също ме пита ще го задържа ли... Термина ми сега е на 7.01.2016. Доки обаче малко ме плаши, че накрая детайлно ще следим разреза как е доколко е разтегнат (бебето е едро, и с дъщеря ми беше така, но това върви по-едро и от нея) и ще трябва да се пазя много от контракции. Съответно не бил сигурен дали ще изкарам до 2016та, може и по-рано да трябва да се извади. Чудя се какъв е риска да изчакам по-близо до термин ако нямам оплаквания. Бременността ми е лека, не пия никакви лекарства. Чудя се също, какъв е риска ако започне раждане да се направи секцио по спешност...? Чета по чужбински форуми доста обнадеждаващи неща, дори за жени родили нормално след секцио и то в подобен кратък период... Не съм се засилила да раждам нормално, но искам да изчакам възможно най-близо до термин. От секцио до секцио ще са минали около 20 месеца. Не ми харесва отговора на доки... :/

# 13
  • София
Момичета, как сте?

# 14

При мен всичко е ок, поне до тук.Дано до края да е така, че последните месеци са най-рискови!Сега съм в 25-та седмица  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт