"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 16

• 39 646
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Според мен си запиши час за гинеколог, до няколко дни, ако има бременност (Дай Боже) ще си покаже. Ако можеш да си вземеш направление там, където си ще ти излезе поне безплатно Simple Smile
П.П. Имам чувството, че времето, в което живеем, промените в климатичните условия, храните пълни с ГМО и месата набъкани с хормони ни влияят толкова много, че вече е ужасно трудно да имаме точен цикъл и въобщееее нещата стават все по-зле.
Чета за деца, които все по-рано съзряват, жени на по 25-30 години започват да влизат в менопауза... Направо е ужасно .... Да не дава Господ

# 556
  • Габрово
Знам че тестовете за ОВУ засичат ибременност, така че е нормално ако си да има и там черта.Тестовете засичат човешкия хормон гонодотропин, който се отделя в организма единствено при бременност и при редки случеи на карциноми и то при мъжка репродуктивна система.Така че щом има черта има повеишение на хормона,а това че е бледа означава че количеството не е достатачно високо за да бъде уловено от съответния тест който си направила.Затова е важна и чустветилността на теста и времето в което го правиш.Най добре с първа урина и високочуствителен тест <20ml/Mlu, т.к концентрацията на приетите течностти могат да повлиаят на точността в резултата.Възможжно е да си имала късно ОВУ и още да е рано да отчете хубави черти.Повтори теста утре сутрин и ще разбереш ако е по-наситена явно има бременност.Аз лично преди 2 месеца имах биохимична засечена и с кръвентест, а на обикновенните с бледа втора черта която не потъмня за седем дни и ми дойде М.Успех дано съм била полезна Hug

# 557
lelina5, пусни утре кръвен. Имам спомен, че и при мен имаше някакви бонус черти на тестовете за О в деня преди да видя на кръвния 77.
 Hug Успех!

# 558
  • Враца
 ooooh!

Не пишете глупости, моля ви! Тестовете за овулация НЕ засичат ЧХГ, а LH (Лутеинизиращ хормон или Човешкия лутеинов хормон). Ниски количества от него винаги се откриват в урината. Нивото на LH рязко се повишава 12-16 дни (средно 14) преди началото на менструацията. Tова се нарича пик на LH и това е времето, в което чертите на теста за овулация трябва да са еднакво наситени като цвят.
Тестовете за бременност отчитат човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG). Когато втората черта на тест за бременнст е по-бледа от другата, значи има наличие на този хормно, но нивата м не са достатъчнно големи, за да се насити цвета на контролната линия.

Разлика в двата случая има от семята до небето.

И сега да си кажа, щом имаш бледа черта направи кръвен тест за бременност, който да повториш след 48 часа, за да се види дали и как нараства ЧХГ (трябва да се е удвоила стойността). Това е най-доброто, което можеш да направиш, ако искаш да правиш нещо. Другото е да чакаш и ако не ти дойде още 2-3 дни - пак уринен тест и ако всичко е ок би трябвало контролната линия да е по-тъмна от тази на предходния тест.

# 559
Хубаво звучи всичко това..
Тестовете правя само сутрин, иначе чувствителността на теста за овулация е 20, а на теста за бременност е 10. Мисля, че този за бременност е по-чувствителен или греша..?
Мари-я, тук не мога са добера до GP в близките 3 седмици , само по телефона, а на частно кръвен ще ми излезе около 90-100 български лева..
Утре сутрин пак ще направя тест.
Иначе , аз също знам, че тест за овулация може да засече бременност! Зависи от теста.. Моите са най-обикновени.

# 560
Хубаво звучи всичко това..
Тестовете правя само сутрин, иначе чувствителността на теста за овулация е 20, а на теста за бременност е 10. Мисля, че този за бременност е по-чувствителен или греша..?
Мари-я, тук не мога са добера до GP в близките 3 седмици , само по телефона, а на частно кръвен ще ми излезе около 90-100 български лева..
Утре сутрин пак ще направя тест.
Иначе , аз също знам, че тест за овулация може да засече бременност! Зависи от теста.. Моите са най-обикновени.

Lelina5,
Аз наскоро разбрах,че съм бременна.
Направих си тест в деня ,в който трябваше да ми дойде,такъв със чувствителност 10.показа ми мн бледа черта,на границата на въображението.тестът беше най обикновена лентичка от китайските.
По късно през деня си направих Престо с чувствителност 25 и чертата беше много по видима.
Така че не разчитай само на чувствителността на теста,има значение и качеството на самата лентичка.
Пробвай с друга марка

# 561
  • Габрово
Подкрепям, пробвай друг тест утре и стискам палци  Peace

# 562
Подкрепям, пробвай друг тест утре и стискам палци  Peace
Ще купя друг утре, от няколко дни правя само от тези.. Ще пиша пак.

# 563
  • София
ooooh!

Не пишете глупости, моля ви! Тестовете за овулация НЕ засичат ЧХГ, а LH (Лутеинизиращ хормон или Човешкия лутеинов хормон). Ниски количества от него винаги се откриват в урината. Нивото на LH рязко се повишава 12-16 дни (средно 14) преди началото на менструацията. Tова се нарича пик на LH и това е времето, в което чертите на теста за овулация трябва да са еднакво наситени като цвят.
Тестовете за бременност отчитат човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG). Когато втората черта на тест за бременнст е по-бледа от другата, значи има наличие на този хормно, но нивата м не са достатъчнно големи, за да се насити цвета на контролната линия.

И сега да си кажа, щом имаш бледа черта направи кръвен тест за бременност, който да повториш след 48 часа, за да се види дали и как нараства ЧХГ (трябва да се е удвоила стойността). Това е най-доброто, което можеш да направиш, ако искаш да правиш нещо. Другото е да чакаш и ако не ти дойде още 2-3 дни - пак уринен тест и ако всичко е ок би трябвало контролната линия да е по-тъмна от тази на предходния тест.
Чхг има подобна структура като ЛХ. Затова доста често тестовете за ову стават супер наситени при бременност. Правила съм си опити и двата пъти и наблюдавах това явление. Тогава намерих и обяснението. Така че преди да пишете, че нещо е глупост, добре е първо добре да се информирате!

# 564
  • Габрово
И аз съм за против крайните изводи  WhistlingДано утре се похвалиш  Praynig

# 565
Момичета много бледа втора черта😊

# 566
А, това не е достатъчно.. Дай повече инфо 😊😊

# 567
Hug тихичко честито

# 568
Значи бях си казала че на 10 дни от овулацията ще се тествам така и направих.прибрах ме се от почивка взех си престо и веднага го напиша. Излиза много бледа 2 черта.сега повтори теста минали са 8 часа ама нали е сутрешната урина и пак същото.тихичко се радваме с мъжът ми.там гледам отрицателен и викам или е рано или няма бебе и изведнъж хоп взимам го и като се за гледам бледа много бледа.той също гледа и вика да има я.сега ще изчакам 3 дни и пак.иначе боли ме кръст.качила съм 3 кг и гърдите.и са ми по болезнени.други симптоми нямам за сега.стискай те палци момичета всичко да е наред и чертата да се усили.😊😊😊😊

# 569
  • Враца
ooooh!

Чхг има подобна структура като ЛХ. Затова доста често тестовете за ову стават супер наситени при бременност. Правила съм си опити и двата пъти и наблюдавах това явление. Тогава намерих и обяснението. Така че преди да пишете, че нещо е глупост, добре е първо добре да се информирате!
Приемам забележката - грешката е моя, извинявам се. Просто четейки това и някак ми влезе в разрез с всичко, което съм чела до сега, затова така реагирах.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт