ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 951
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Честито на обебилите се мами, да сте живи и здрави, леко възстановяване и само хубави емоции, да растат щастливи, здрави и безгрижни дечицата ви

Мами няма да мога да ви изреждам поименно, че беба трябва да я къпим след малко - гледаме да я къпем като й наближи времето на хранене, ама да не е й прегладняла, та затова чак сега, че в 7ч я кърмих и вечеряхме и ние

Ще карам по спомени - коконче браво за резултатите, момичетата със стягане и болки кураж

За децата - ние баткото го пращаме на ДГ, последна група е, за да си играе с децата..Беба вече я извеждаме навън по малко, днес го заведохме на детски кът, стараем се и на него да обръщаме внимание, а и гледам да го включвам - да носи чисти памперси, на бебето шишето да ми донесе да стерилизирам и т.н - да се чувствам хем полезен, хем да не е пренебрегнат...В интерес на истината и доста детско или на таблета си гледа сега...ама още мъничко и живот и здраве повечеко ще го държим да си играе по парковете вечер, а ние с беба ще го гледаме от някоя пейка:)

Маги ако си извадиш картата на тел, можеш да го ползваш като таблет,  ако не щеш никой да чуваш....ама недей сега точно се разтройва, малко остава, кураж и не плачи...скоро ще гушкаш малко слънчице:)

пандичке, много ми хареса позитивизма на твоят пост...Simple Smile този път, аз лично броих дните, седмиците, и съм благодарна, че сме живи и здрави и добре

момичета, обзема ли ви желание да си държите бебетата само на ръце? Аз с баткото нямах такъв зор, ама сега мн искам само да я гуша беба...ако имах една чистачка и една готвачка, неземно щастие, само да си гуша беба...ама не става - трябва да се яде, да се пере и тн и не може да я свиквам само на ръце. От друга страна като се замисля живот и здраве засега за трето не сме мислили, а и аз след тази операция нямам кураж някак...а е толкова хубаво да си има бебе човек. и тогава на моменти ме обзема една тъга как лети времето и гледам бързо да се стегна. дори да ви призная
Скрит текст:
ми е доста притеснено заради свеки, която от вторник откакто ми затвори тел се прави на умряла риба. Притеснено ми е, защото ще си го изкара на ММ, кой знае каква драматична реч ще му дръпне, той ще се разстрои, това ще внесе напрежение помежду ни...а не искам...не искам ако щете и тя да е зле настроена срещу мен, не ща негативна енергия насочена към който и да е от семейството ни. писнало ми е да трябва да се съобразявам с нея, все едно тя е или бременна, или родилка, или бебе. не искам да карам мм да застава между нея и между мен...тя си живее отсреща, днес като се прибирахме ни видя през прозореца -аз съм като във всички обичат реймънд,  но нищо ви казвам, от инат ще се пръсне сигурно...и аз сега вместо да се радвам на бебка ви пълня главите с глупости, извинявам се, просто ми е тъпо от цялата ситуация...в крайна сметка ние от никого нищо не искаме, само да сме живи и здрави, си се гледаме

мами, започва ли да ви става горещо като кърмите бебетата, моята бонбонка засега не се поти, но се тревожа с жегата да не започне якото потене, че ако е така, май ще се налага да цедя, чудя се и аз  newsm78

# 211
Здравейте мами и бебета!Да попитам преносилите или преносващите-кой ви издава продължение на болничния до раждането?45-дневния е до термин,а след това?

Моята ЖК ми каза, че ако пренося, когато родя да пращам ММ с картона ми в кабинета й (понеже не е в болницата в която ще раждам) и ще се издаде нов болничен, който е от последния ден на 45 дневния до датата на раждането. След това вече си почвали новите болнични. Simple Smile

# 212
Днес в 9:20 се появи моето съкровище Богомил 4100 кг.52 см. Нормaлно рaждaне

# 213
  • София, Манастирски ливади
Ето ме момичета, скачам в темата, за да разказвам  Simple Smile

Кокона, чакаме и стискаме палци! Дай боже всичко това веднъж завинаги да свърши.

Magi_sveta, колко познато...хормоните са голяма работа.

Пандичке, страхотен пост, много мили думи, които пожелавам да ти се връщат стократно  Hug

Момичета, спала съм изминалата нощ, но истински. А и това да си сам в своето тяло също не е лошо  Mr. Green Все още спя по 4-5 часа на нощ, но след толкова продължително лежане без ставане няма какво да ме изморява. Надявам се това скоро да се промени и както каза док - ще поглеждам с носталгия към кревата и само ще го заобикалям Crazy Днес се раздвижих добре, излизах даже 2 пъти на вън от болницата да си разходя нощницата  Grinning че от утре би трябвало бебенцето да си е при мен и няма мърдане  Naughty
Днес опитах да разбера повече за тази инфекция, но останах с впечатлението че не изследват какво е точно. Виждащт, че има завишени левкоцити, това значи инфекция в организъма, което пък значи лечение с антибиотик и толкоз. Акушерката, с която говорих днес каза че се случва на много бебета, абсолютно обичайно било и нямат някакви притеснения...Утре ще се видя с педиатър и ще разпитам. А те и на мен бият антибиотик венозно, вероятно и мен да лекуват  newsm78

# 214
  • София, Манастирски ливади
Ей, това писане през телефона е ад  #Cussing out
Половината ми пост го няма, разказчето ми за раждането...добре че съм си умна  Mr. Green

Раждането трябваше да се случи на 08.06 т.е утре и това трябваше да е 4-я ден от 36г.с. Реши се да е в началото на 9-я месец, защото нямало да удържа повече, изкарах 28 дни на системи, 14 от които денонощни вливания и няма смисъл като бебето си е ок и на кг. Да де, ама то имало други планове. В петък сутринта изведнъж усетих че ми е адски мокро. Проверих се, беше бял секрет, според мен влагалищен, които ми е по-обилен последния месец. Но беше страшно много, а точно беше минала визитация. Отидох да им кажа, но лекаря каза, че трябва да се успокоя, имало само 2 дни до секциото ми, дори не погледна. В последствие разбрах, че често се случва като предизвестие, че започва родова дейност. Бебето беше много неспокойно цял ден, не риташе, а сякаш се мъчеше да се обърне или завърти, сякаш се протяга, буташе с глава долу, чак плаках от болка вечерта. Заспала съм към 23:30. В 1:30 се събудих до тоалетна и със ставането усетих че нещо ми тече по краката. Погледнах баджаци докъдето ги виждам от корема и като не видях кръв, реших че явно сънувам нещо. В тоалетната установих, че бельото ми е мокро, но пак тъпо и упорито реших че е пот, защото бях мокра цялата. Аз през голяма част от бременността нощем се потях обилно по цялото тяло. Ставайки, обаче, се върна онова усещане че нещо се стича по краката ми. Гледам нищо няма, пипам се - мокро. На първата крачка протече отново, грабнах кило тоалетна хартия и притиснах, натиснах звънеца над леглото и тръгнах към акушерката. Тя капна някакъв разтвор, течността се оцвети и се оказаха околоплодните води. Дойде лекар, прегледа ме, имах 3см разкритие, изгладена шийка, без болезнени конракции, само ми се стягаше корема. Каза че съм идеална за нормално раждане, ако искам. Бърз тоалет ми направи акушерката, отидох си в стаята да си взема най-важните неща, събудих мъжо по тел и акушерката ме заведе до операционния блок. Сложиха ме 30мин запис на тонове, пулс, кръвно, почнаха болезнени контракции. Появи се лекарят, който щеше да прави операцията, прегледа ме и той. Каза че моите показатели са мечта на всяка нормално раждаща жена. Опита да ме убеди да раждам нормално, а мен ме хвана панически страх - как, защо, неизвестно ми е, не съм сигурна че искам да пробвам нов за мен начин и отказах. Тогава ми каза, че трябва да ме прегледа пак...беше много болезнено, предизвика поредица от много силни контракции, но всъщност искаше да ми помогне като махна тапата и като станах да ходя към операционната видимо ми течеше течност в цветове. До този момент с прекъсване докато доктора беше при мен, си пишех с мъжа ми по тел. Започна подготовка в операционната, доктора попита колко е часа, записаха за протокола 3:13ч, дойде и момента на облекчението от упойката. В 3:25 чух плач, казаха "честито, какво сладко момиченце", след секунди ми я показаха ревяща, мръсна с висяща връв, но за мен беше красив ангел. След 10-15мин я донесоха чиста и увита, вече спяща и я сложиха до мен, за да я пипна, кожата й беше като пухче... Операцията свърши в 4:05, сложиха ме в реанимация, завиха ме с одеала, заради треската, опасана със системи, тръбички, монитори които издават звуци за всеки резултат...Изпитвах страшна нужда да споделя на мъжо, телефона беше на шкафчето на две педи от мен - най-голямото растояние за мен, отне ми половин час да го стигна. Ръцете ми бяха под завивките, с абокати и тръбички и ме беше страх да не ги закача. Писахме си до съмване. А 12 часа по-късно ме преместиха от реанимация в стаята, където съм сама, но утре очаквам едно ангелче да влезе, за да се промени живота ми за втори път.
Благодаря на Господ за този дар! Благодаря и на баща ми, защото мисля че дъщеря ми е пратена от него. На 06.06.2015 се навършиха 10 години от както той не е до мен, а часа на раждане е сходен с този, в който той си отиде...

# 215
Evetobubentseto,Toni92,Sonyta , shinzou  честити рожби! Да са здрави и много да ви радват!
polq107 Не се преуморявай!
kokona777 Много се радвам! Хайде вече вкъщи!
Geri ATHINA Аз бях в носталгия, че коремчето не ми шавурка няколко часа след като родих, но в следващите дни забравих. То си шавурка на живо вече. Още мъничко! Стискам палци всичко да мине по учебник.
The_red_panda Егати записът на тонове. ooooh! И страшно вдъхновяващ финал на поста. Hug
pilettaНаистина звучи като сцена от Всички обичат Реймънд. Просто много кофти ситуация. Не зная какво да кажа.Стискам палци да напрежението да  утихне.

Един малко интимен въпрос към майките, които се сдобиха с второ и трето бебче - кога възобновихте контактите си на тъмно с татковците?

# 216
  • София
Shinzou, честито мила  bouquet
Евето, благодаря ти, че отдели време да разкажеш за раждането и бебонката   bouquet
Аз съм по- добре сега... Нямам болки. Утре сутрин ще видим какво ще каже докторката. Лека нощ.

# 217
Шинзу честита рожба,да сте живи и здрави
Евето мн вълнуващ разказ, мн се трогнах като го четох
мимко с баткото помня че някъде към 20-я ден с презерватив беше...сега не знам кога ще е, мм има мераци, сигурно заради напомпания от кърма бюст:)Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile странното е, че на цялата дандания,от 1-2 дни сякаш и аз имам такива...Simple Smile

# 218
  • на пясъка при черупките от миди
Честито на обебилите се мами! Здрави бебоци и бързо възстановяване.

Момичета, хич не мога да ви изчета. Само през тел съм.
 Ние се прибрахме вчера, обаче това кърмене ме съсипва и през деня и през нощта. Гърдите ми станаха на топчета буквално за часове и сега са зверски болки. Не помагат нито масажите, нито кърменето, нито компресите. Явно си имам сериозно запушване. Мамите с бебета може ли дадете някакъв съвет, че просто съм отчаяна на макс вече. Нито бебе Вая се нахранва заради запушването и съответно се храним на час и половина, нито мога да свърша нещо.....

# 219
Честито на всички нови мами! Да растат здрави и спокойни слънчицата ви! Бързо възстановяване на всички!

Фиорче, потърси консултант по кърмене. Ина практическите съвети - топли компреси, докато кърмиш, цедене под душа на топла струя, компресия на гърдата, докато кърмиш. Има едни компреси, които се продават в бебешките магазини - стават и за топъл, и за студен компрес, с отвор на зърното и можеш да затоплиш, да сложиш на гърдата, докато малката суче.

Успех, дано се оправят нещата и да потръгне спокойно кърменето, че като се нормализират нещата е много лесно Hug Hug

# 220
Фиорче веднага си купи Лецитин на Веледа . Два дни по 4 хапчета, два дни по три и после сутрин и вечер. Мен това ме спаси, защото нали ми дадоха Михито на 8 ден. Това е хранителна добавка, която раззбива мастните депа...можеш да прочетеш и други мами са много доволни...Надявам се, че съм ти била полезна.
Аз съм в очакване на поредните резултати и дали ще ни изпишат...вече си мисля, че се чудат как да си изпишат клиничните пътеки!!!!👿😈👿

# 221
Кокона, стискам палци най-после да си тръгвате, много ви изтормозиха Hug Hug

# 222
  • на пясъка при черупките от миди
Милички, много ви благодаря за съветите коконче и хейли  Hug  ще направя и двете неща дано се стабилизира процеса. Коконче, ще ви са хубави резултатите и ще се приберете- палчета и от нас.

# 223
Здравейте милички! Честито на всички обебили се мамчета и кураж на нас 2в1! Тази сутрин се събудих с главоболие и пак кръвно 130/100. Звънях на доки,но не отговаря /което не се беше случвало досега и предоолагам че има някоя родилка/, не ми се влиза пак да лежа в болница, пих половинка допегит за кръвното понеже пък ме е страх да не го сваля много и сега си лежа и след час-два ще го премеря отново!
Аз от два дена се скъсвам да пишкам, чувдтвам си корема странно, беба е много неспокойна и ме хвана диария, а си хапвам сухи неща... Дано бебка изчака до 17ти,когато ми е прегледа... Мрънннн

# 224
Привет мамчета!!
Фиоре аз бих ти препоръчала да те види лекар....аз така бих направила...
Ох беба днес още по зверски ме рита и се разтяга в мен....от една страна толкова ми е хубаво да я усещам в мен...но от друга....боли....
Някой имали идея каква е цената да се предизвика раждане...т.с. да се включат системи за контракции???

Общи условия

Активация на акаунт