Прочетох доста и разбрах, че нямат право да ми откажат. Та въпросът ми е какво да правя сега. Отказвам да карам новородено до другия край на града (където е нашият личен лекар, който единствен каза, че няма проблем да ни вземе детето..). Ние го посещаваме толкова рядко за щастие, че досега не ни е интересувало, че е далеч. До колкото разбрах ще ни се налага доста често в първата година, което коренно променя нещата.
Как да подходя, така че да го запишат преди да се скараме с лекарите? Толкова ми е писнало, решил съм, че утре пак им звъня по ред на мое желание и всеки отказ ще води до жалба към НЗОК. Мога ли някак си просто да им тупна бебето на място с попълнена бланка за записване и да не им давам много място за отказ (и да запазим някакви добри отношения..).
Знам, че никой не би желал да запише детето си при лекар, с който се подържат лоши отношения от началото... ама те просто не ни оставят избор, а за мен детето ми е приоритет. Като не им стигат хората... да наемат още и да се съобразяват със закона.