ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 731
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Привет, момичета!
Благодаря на всички, които споделиха за бебешката зимнина  Hug.
Някъде някой беше споменал, но не помня къде точно назад в темата и нямам време да се ровя - какво може да е когато бебето хем суче, хем пуска зърното, блъска с ръчичка по гърдата, изглежда гладно и уж има кърма, а се държи така все едно е празна, ръмжи и се ядосва, без да плаче, като същевременно свива и опъва крачета? Част от програмата на коликите или няма мляко?
И Михаела го прави предимно вечер, когато много й се спи, а е превъзбудена и не може да заспи /снощи например ми спря тока Tired/. При нас със сигурност не е от липса на кърма и коликите не й действат толкова истерично.
Катериче, Михаела е най-голяма тук, а също не се усмихва съзнателно. На сън не спира д се хили, дори на глас, но когато е будна е много сериозна. Доста четох и навсякъде пише, че недоносените деца се гледат по коригирана възраст, т.е. дата на термина. За сега не се притеснявам. Гледах дневника на баткото, той също на 2 месеца е започнал с усмивките, та надявам се и мишката да започне скоро да ги раздава Simple Smile. Каква е тази ергономична раничка? Михаела последната седмица е непоносима, та се замислям за някакво кенгуро, в което да може да спи. Иначе само на ръце трябва да я нося и нищо не мога да си свърша. Снощи, т.е. сутринта заспа в 2 часа и аз от там влизах да се къпя, защото имах маска на косата. Иначе пък после се събуди в 7 да яде. До обяд горе-долу е добре, поспива си, но следобед е ад. Иска постоянно на ръце. Приспивам я 1 час, тъкмпо заспи и я сложа в кошарата и започва пак един рев и така до 12, 1, 2. Това е от около 1 седмица, не знам какво й става...
Eveto, взимай пробиотик, ще ти помогне  Peace.
Пилешко, честита радост! Да ви е живо и здраво бебчето и много да ви радва! Пиши име ако искаш, за да мога да впиша бебока на първа страница Simple Smile.
Започвам да подготвям новата тема, вече в подфорум "Родени 2015". Утре надявам се ще е готова  Peace.
Хубав ден на всички!

# 706
Здравейте мили маминки  Hug
Имам още някоя страничка да ви изчета,но се включвам, докато не сте отворили нова тема.
Ние с Християн сме добре,засега се кърмим и уж му стига.Другата седмица ни викат на консултация,та ще видим как расте моето момче и дали наистина му стига кърмата.Пустите колики вече ни посетиха  #Cussing out . Засега са поносими,дано не се засилят че с каката бяха големи мъки.Давам Био Гая с Био Амика по препоръка на доктора,но смятам след като свърши Био Амика да взема Ентерокинд,понеже с каката ги ползвахме и останахме доволни,пък дано и сега помогнат.За режим все още не може да се говори,но не смятам да го налагам защото сме много мънички още,ще го оставя сам да изгради такъв.Каката ни е много щастлива иска да го целува навсякъде,а аз много се притеснявам за нея да не усети някакво пренебрежение.Опитваме се да и обръщаме достатъчно внимание но понякога не става.Снощи например трябваше да се прибираме за да къпем малчо а на нея хич не и се прибираше и се разплака.Дано да ни е търпелива милата и не се чувства тъжна.
Сега ще разкажа за раждането и ще се опитам да скрия текста,защото някой може да не иска да чете или да не му е интересно.
Скрит текст:
Такааааааа.......След като цяла сутрин бях с нередовни контракции както писах тогава,се обадих на докторката ми и тя ми каза като станат редовни пак ми се обади.И така си чаках ли чаках да станат редовни.Към 15:30 с ММ решихме все пак да отидем в Стара Загора да отседнем у един познат за да сме по спокойни защото 100 км са си 1 час път.И така към 17:30 часа вече се бях настанила на един диван и си засичах все още нередовните контракции,които бяха на 4,5,1,3,2 мин. и аз пак си чакам ли чакам.Към 18:20 реших че вече не ми е удобно на този диван и ще се приместя на спалнята.Вмомента в който легнах обаче усетих че нещо ми подмокри.Притесних се да не изцапам на човека леглото и скочих веднага,при  което ми изтекоха водите.Не съм предполагала че са толкова много.  Shocked
Преоблякох се набързо,обадихме се на докторката и се отправихме към болницата.Пристигнахме там и зачакахме да дойде док.,тъкмо се сменяха смените вече не знам колко е било часът.Акушерката която идваше на смяна мина и ме пита на колко минути са ми контракциите,за които аз вече бях забравила да меря.
Когато видях че са на 2 мин.(вече бяха регулярни) веднага ми взеха документите и ме прегледаха.Прегледа установи пълно разкритие и падащи тонове на бебчо,след което ме качиха в предродилна без клизма по най бързия начин след няколко минути в родилна и след още няколко(не бях в състояние да преценя колко) изплака и нашият малък юнак.След това чух като попълваха документите че са ме приели в 19:00 часа а Християн се е родил в 19:15  Shocked .Попитах дали съм чула правилно и да потвърдиха.Поседя малко върху мен,погледах си го ,цунках си го и така.Започнаха после шевовете (не знам колко) и се шегувах с док да изляза девствена от там след кройката.Поисках да видя плацентата  Mr. Green гадно беше.А да пропуснах да кажа че моята докторка така и не успя да дойде.Така протече моето предизвикателство-раждането
Сега се връщам да ви чета и се надявам по честичко да се включвам.
Приятен ден ви пожелавам момичета и здрави,послушни и усмихнати бебенца  Hug

# 707
Кураж на всички мами с проблемно кърмене!!

pilettaБлагодарско за "ледчетата". Да,и аз за свръх растежа съм чела- периодът е около 72 часа на раздразнение и лакомия.
Пилешко  Честита радост!!

Днес ставаме на 40 дни и бяхме на чиста молитва. Бяхме аз, Яничка, мм и двете баби. Имахме сладка пита и бонбони, които след службата раздадохме. Не съм събирала никой вкъщи. Дори след църквата се преоблякохме и хайде в парка. По време на обреда малката гледаше попа и даже 2 пъти се засмя.

Относно усмивките - когато сменям памперси и й говоря ми се усмихва, дори е отваряла устата цялата, но не й се получава смеене.

Вчера идва една жена вкъщи, за да се бори с коликите ни.. Направи масаж на малката с рякия и прясна мас. Разтри я по опашката и между плешките. Появиха й се по 3-4 косъмчета, които трябва да изпадат. Не зная дали си втълпявам, но е доста по-спокойна. Въпреки, че жената каза, че тя няма много колики щом са й излезли 3-4 косъмчета. Имало бебчета им избивали косъмчета, колкото монетка. Може наистина да помага този тип баене или ритуал ли, не знам какво да му кажа.

И за финал да се пожалвам - нашия татко отиде командировка извън БГ, а тази седмица ми е много натоварена - днес 40 дни, утре ваксина, вдругиден аз съм на АГ, в четвъртък имам изпит. Та сега бабите ще ме обсебят. Може да се случи да ви помрънкам предстоящите дни.

Мажете ли бебоците със слънцезащитна козметика? Аз съм взела тоалетно мляко на Бочко, фактор 50. Но не смеех да я мажа, заради пъпчиците. След вторник ще съм активна, че вече сме и по къси гащи.

# 708
Здравейте!
Ще се похваля и тук с Димана!!Роди се 3100 48 см...изписаха ни 2929...една седмица след изписването бяхме 3040 и 49 см..а днес вече сме 3380 51см...
На Ам мляко сме защото тази гърда където пуска много мляко се беше разранила и мен ме достраша да не попадне кръв в кармата и така минахме вече на АМ
Днес аз съм на лекар и ще видя моето  положение на къде е...мисля че вече нещата са по добре Praynig....
Мама каза за зимнината че за Димана ще я направи отделно...т.с. няма да слага сол...иначе за тиквичките мисля да ги настържа и във фризера в торбички...и само ще вадя сварявам и пюрето е готово....
Вие как обличате бебоците на възраста на Димана в тези жеги лато излизате на разходка????

# 709
Здравейте,
За зимнината за каката бях бланширала и в пликчета във фризера прибрала тиквички и зелен фасул.
Дими се изпъпчи...май съм го претоплила;( освен това от два дни връща доста след хранене. Днес сутринта цялата нощница ми беше измокрена - значи хич не малко количество.
Хубав ден на всички

# 710
Ellle, благодаря за пожеланията : )
Мда, от зор да не забравя какво исках да напиша и забравих името - Нора : )
[междудругото, и аз съм родена на 27.04 - прекрасна дата : )]

~Mimko~, благодаря и на теб : )
Може ли да обясниш по-подробно за тези косъмчета, защото не съм сигурна, че те разбрах правилно. Косъмчетата са се появили след ритуала или?
Мерси.

# 711
Привет мами
ел ние всяка вечер до 2.30 поне се наслаждаваме на ревлив концерт. С тази разлика че ни носене на ръце ни гушксне го прекъсва
красинка и аз се опитвам да обръщам внимание на баткото не е лесно с 2 деца
деси добре наддавате браво
пишешко честита радост
ох не мога да видя името на мамата от карлово но много бързо раждане е било, в тракия ли ражда
мимко не бях чувала за такъв масаж, маста ок ма не прегрява ли толкова малко бебе от ракия? Случайно в детски магазин чух и майка и продавачката да недовошстат от на бочко крема за слънце. Успех на изпита
рали и аз се чудя не й ли е горещо
ей това жена не на работа страхотия. Всеки ден искам да купувам нещо, то все   и трябва. Всяка седмица по 1 детски прах за пране че на всички пера с него...кофтито е че сега ни намалят приходите пък разходите се вдигат
ох на моменти ми става усилно да кърмя в жегата всичко ма да сме живи и здрави дано изтърпя и да има кърма, че е по добре за беба

# 712
  • София
Да си кажа честно хич не съм в час със слънцезащитните козметики. И двамата големи се обриват от почти всичко. С катата на две годинки открих Бочкото и съм доволна, поне не се изрива, но не съм ползвала козметиката при бебе под годинка, иначе съм доволна.
Сега закривам количката и бебка е на сянка, не знам дали е правилно.
А тя си е все изрината от нещо, я от претопляне, бебешко акне и аз вече не знам. Вчера взех Сталетопия на Мусетела, днес е доста по-добре кожата и (беше много суха на челото при веждите и на ушичките). Каката ми беше направила някаква бебешка екзема, че чак на кожен тогава ходихме и сега много ме е страх с тези топлини да не направим пак такава беля.

аз не смея да се оплача от моята беболина, че като ви чета... Ние снощи имахме криза (далеч от на повечето от вас), но беба заспа чак в 23,30 часа, което за нея е необичайно, обикновено заспива до 21... Вчера и беше някакъв по-крив ден, имаше си ревливите периоди, но не заспива на ръце, колкото и да я люлея и разнасям, само се доуморява и изнервя. Дано днес да е по-кротка, че ММ е дежурен и сме самички.

# 713
Пилешко, честито бебче! Да ти е жива и здрава Нора и много радост да ви носи! Simple Smile
Ел, благодаря за куража Simple Smile Чакам си и аз усмивките - това си е един от много важните начини за комуникация от страна на бебчовците. Каката за пръв път съзнателно се е усмихнала на 50 дни. Браво, Мимко - вие сте напред Wink
Ел, ако напишеш ергономични раници в гуг л, ще ти излязат. Принципно са над 3 месеца,  освен ако не си вземеш с възглавничка за новородено. Оригиналните са между 200 и 300 лв. Ние си купихме по обява в olx от хо.а, които шият раниците по оригиналния модел, за 90 лв. с възглавничката за новородено и кагулка, която да придържа главичката. Доволни сме и явно на Сияна й е удобна, защото в късните следобедни часове само там се кротва. Сега пиша от телефона,  но мога да ти пратя линк утре като стигна до компютър.  Ние сме за пръв път извън София с беба - заведохме кака Рая на детски лагер във Велинград. Кеффф! Simple Smile
Иначе и Сиси до към 15ч. е спокойна и после прогресивно се изнервя и плачка. Нормално е.
Много прегръдки и хубав ден на всички!  Simple Smile

# 714
Мамчета,здравейте! Simple Smile Видях че сте писали за усмивките и няма как и аз да не се включа.Моя бебок Мирослав още няколко часа след раждането,след като ми го дадаха се усмихна и от тогава насам не е спирал!Това е неговия начин да ни покаже като е доволен и щастлив и съм страшно горда с него! Simple Smile
И да се възползвам да попитам кое според вас е най-ефективното лекарство срещу колики,че скоро може вече и нас да ни почнат..?

# 715
  • в матрицата
Момичета, остана ми Инфакол и Dentinox  от Англия, ако някой има нужда, да се обаджда  Simple Smile

# 716
Здравейте,
От нощес се успокоявам, че сигурно сме в период на растеж...суче през 2 ч, макар че сме на 37 дни, т.е. не отговаря на критериите, които бяхте написали-3/6 дни, месеца;(
А и в тая жега навън...днес като излязохме из центъра на града, ревна неудържимо...чак реших, че ще го кърмя, макар че не бяха минали и 2 часа и съответно зад гърба ми едни "дами", като взеха да цъкат...нзн защо?!...тръгнах да търся пейка на спокойствие по закътаните улички с каката и  племенника на докато намерим бебо вече беше заспа...така и остана неясна причината...освен да е жегата или хорските погледи надничащи в количката, дори когато чуят че е бебе на 1 месец:(
Хубав ден

# 717
  • София
Рали, аз не вярвам в хорските погледи, но определено беба врещи, когато е била сред хора, а че хората са страшно несъобразителни... думи нямам. Чак главата в количкита си навират и то напълно непознати. Вчера пред Лидл една леля ме подмина, после се завърна, надникна и възкликна - "Ау, тук има бебе" не знам какво очакваше да има в количката, че бебето предизвика такъв възглас.

Иначе за спонтанния плач, забелязах, че когато Валерия се разпищи така, като я вдигна орига отново (независимо колко време е минало от предното хранене) и после пак си заспива.

# 718
Привет😊😊😊😊
Оффф момичета много ми се излиза на вън....искам като излезна сутринта да си стоим нормално на вън...но тази жега е отвратителна....излизаме чак след 6 часа....вие как се справяте с жегата и излизането???

# 719
  • athina
Здравейте маминки!!!
За усмивките-за сега ги получавам само докато спи,спонтанни-много чаровна усмивка има.
Плаче когато е гладен и когато му е горещо-докато разбера,че плаче от горещина в чудо се видях.
Не позволявам на никой да наднича в количката,винаги когато сме на разходка той е покрит с комарник и не се вижда много,но дори и някой да си помисли да наднича като срещне погледа ми се отказва.
За слънцезащитен крем-не съм сигурна дали ще ползвам.Педито твърди,че не е хубаво да натоварваме кожата на бебето с излишна козметика.Аз в момента не го мажа с нищо освен зехтин.
Да ви се оплача-Вчера ходих до Приморско за да подам молбата за еднократната помощ.Не стига,че чаках цял ден/било им ден да ходят по селата/ и като се върнаха ми казаха,че ще се наложи да задържат акта на детето до след 15-ти август.Естествено,не мога да си позволя да оставя акта при тях тъй като трябва да извадя паспорт на детето пък и на границата ще ми поискат акта и така не подадох молбата.Пукам се от яд,защото ако знаех нямаше да тормозя малчо да пътува толкова километри в жегата.Добре,че на моят герой му харесва да се вози в кола.
Режим все още не мога да кажа,че имаме установен,но поне през деня се храним точно 3часа след като сме приключили с предното хранене.През нощта се събужда различно-снощи направи 6часова пауза,предната вечер 3,по предната 5.Та тази разлика променя и часовете на хранене през деня.Не ми е удобно да кърмя навън и се съобразявам с храненията и разходките.Вие кога ходите на разходка в тези жеги,не ви ли е горещо-на вас и на бебоците?

Хубав и успешен ден на всички ви.

Общи условия

Активация на акаунт