ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,
Всички ли сте на консултации? На нас ни казаха два мес. След БЦЖТо в болницата да идем за следващата ваксина...може би защото аз самата казах, че искам да заминем...тук ще питам една педиатърка...дано има везна в частния кабинет, за да разбера колко е качил бебо за месец и да имам отговор на ежедневния ми въпрос въртящ си в главата ми и тормозещ ме-дали му стига кърмата;(
Ние от вчела сме в ужасна серия с коликите;( вече съм пред припадък от недоспиване, а Дими се измъчи. Започнах инфлакола, че досега бяхме само на коликинд;( на всичко отгори загрях и пробвах с една възглавничка със зърна против колики и после като го къпахме...коремчето алено червено уж държа възглавницата през дрехите все пак;(
оставям ви, че пак се скъсва малчо;(

# 616
  • София
Dessy1, ако ти се споделя мила излей си душата. Ако ли не - кураж, всичко минава.
Mimko, Magi_sveta ми е взела думите от устата. Децата попиват нашите емоции - колкото ти си по спокойна - толкова и бебчо е по спокоен. Дай си почивка и поговори с половинката. Имаш нужда от малко време за себе си, разбиране, подкрепа и някой който да те отмени когато бебчо е в криза и плаче. Такива моменти има всяко бебче, но когато е първо дете родителите се притесняват повече. С второто ще е по- лесно  Peace
И ние утре сме на консултация - педиатърката ни извика на преглед на 20я ден да ни регистрира и да види дали наддава. Явно всеки педиатър процедира по различен начин...

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 20:35 от aYnaT

# 617
Много благодаря на всички маминки!

# 618
здравейте мамчета!днес бяхме на контролен преглед.всичко е наред върнахме си килограмите от раждането.на вас казаха ли ви че е хубаво да слагате бебето по корем за няколко минути?при педито ще ходим другият вторник...
за кърменето питах педито какво не трябва да се яде-тя ми каза само за череши и домати,а за пиене газирано кафе и чай.не ям праскови също защото навремето се изринвах от мъха им,а пак за нектарините момичето с което бяхме в родилното беше яла и нейното момченце се подриска и не спеше почти цяла нощ от болки в коремчето.кайсии ядох няма проблем с тях смятам да затворя някое бурканче за зимата когато ще се захранваме вече.
момичета много е важно да си почивате.иначе в един момент просто ще се сринете физически и психически.нека ви помагат татковците колкото могат.всеки има нужда от разбиране и малко време за себе си.
за спането-в родилното ги слагаха на бархетна пеленка  на 2 свита.аз слагам главичката на калъфка или на хавлиика пак на 2 свита.
и аз го оставям от време на време сам да си плаче в кошарката,защото не може само на ръце.иска все да го гушкаш ама не става.отивам в другата стая и след време сам се унася и заспива.

# 619
magi_sveta най-ингересното е, че когато му я оставя той се изнервя за 10-15 и тогава аз трябва до се успокоя себе си, него и бебето. Абе лудница. Но ще мине.

aYnaT Аз съм най-спокойна от всички наоколо. Просто на моменти ми изпушва главата. Старая се да се самоуспокоявам. Благодаря!

Утре сме на ваксина и ще питам за пъпките по лицето, че то е нещо страшно.Дали не може да е от кърменето - дето олива - защото кърмя на възглавница. И когато я вдигна има голямо мокро петно.

# 620
Мимко нещо ме съмнява да е от връщането на храна тези пъпчици  newsm78 сигурна ли си че не са от претопляне?първите дни като се прибрахме от родилното когато го слагах да спи винаги на едната му бузка имаше пъпчици.не съм забелязала от кърмата като върне от страни да му стават пъпчици.бебешкото акне му излизаше като го къпеха в родилното на чешмата с Бочко течният сапун  Confused
момичета друга тема ще се прави ли в този подфорум?не е ли време да преместим темата в подфорума за родените през 2015г. пък тази тема да я заключим до септември когато трябва да се прави нова тема юнчетата 2016   newsm78

# 621
Мами, какви капки давате за колики и как? Ние сменихме вече инфакола и сме на път да сменим колинокса, че аз не виждам да има ефект  newsm78
Flatulex- не се продава в БГ. Ако има някой да ви го купи от чужбина. За сега има ефект- на по- силните колики се гръчка и скумка, но иначе е спокоен.

# 622
Здравейте, за малките пъпчици по лицето - това е част от адаптационните прояви на бебето. Нарича се Comedones neonatorum /millia/, получава се от хормоналните промени. Моето бебе също имаше, педиатърът каза, че ще изчезнат. Така и стана след няколко дни Simple Smile
Кога ви казаха да отидете на преглед при ортопед?

# 623
Здравейте,
Консултирах се и с д-р Масларски не безизвестния педиатър и той каза,че до третия месец е желателен преглед при педиатъра.
Пилета, забравих да ти благодаря и за съжаление сега не успявам да намеря къде беше записала песничките в youtube да приспиване. Моля те, ако имаш възможност сподели пак или ми изпрати ЛС.
И за да се разсеем от темите с коликите и проблемите с кърменето, да повдигна друга тема за погачата на бебетата. Ще правите ли?
Вие позволявате ри си да слагате малчовците в шезлонги, люлки? Нашата люлка от каката се води 0м+, но баба и дядо само коментират, че е мн свит Дими в тях.
хубав макар и дъждовен ден на всички

# 624
И аз като Prasen мисля, че пъпчиците по лицето са от бебешко акне и са свързани с хормоналните процеси. И при каката беше така, но отмина с времето. Не е нещо обезпокоително.  Иначе пъпчиците по тялото е много вероятно да са от претопляне. С каката ми се случваше нерядко. Със Сияна още не е ставало.

За прегледа при ортопед - на нас ни казаха през втория месец. Ние го направихме на 39 дни  Peace

Shinzou, да, бебоците трябва да се оставят по корем по няколко пъти на ден преди хранене като продължителността постепенно трябва да достига около 10 минути. Целта е да се упражняват да вдигат главичка и да заякват мускулчетата на вратлето, които са много важни по-натам. Ние Сияна я оставяме доста по коремче откакто навърши месец. Все по-добре и все повече вдига глава и почти винаги успява да наклони главичка в едната посока и да бута със срещуположните ръчичка и краченце и да се върне по гръб. После пак я слагаме по корем и така няколко пъти. ММ обича да казва: "тренираме"  Simple Smile
Иначе за храненето - не знаех за доматите. Колики ли правят? Не съм забелязала като че ли при нас  newsm78 Най-вече май трябва да се избягват боб, леща, зеле и какао. Безалкохолно аз понякога си позволявам малко - пак не е имало драми.

Ралито, при нас консултации имаше на 20-тия ден и после на 1 месец. Сега очакваме следваатана 2 месеца.

Деси1, дано всичко се оправи бързо, мила, и да отпаднат притесненията при теб  Praynig

Пандичка, много сладък пост  Hug Тъкмо си мислех кога ще започваме разходките с теб и Цветка  Wink Вероятно обаче ще ви трябва още мъничко време да се поуспокоите и понапаснете с бебоците. Ние със Сияна сме на линия  Hug

Мимко, за всички е изнервящо като бебчовците плачкат, но наистина е много важна подкрепата от ММ в този момент. Поне за мен е така - заедно сме, предаваме си бебка един на друг и така се справяме  Hug

Да попитам мамите с бебчовците, които първи избързаха да се родят - усмихват ли ви се вече бебчовците, следят ли движещи се предмети с очички, гукат ли? Ние още не можем да се похвалим с тези постижения  newsm78 Кога планират да слагат първите ваксини на бебенцата след изписването?

Прекрасен ден на всички!   bouquet

# 625
  • Горна Оряховица
здравейте мамчета!днес бяхме на контролен преглед.всичко е наред върнахме си килограмите от раждането.на вас казаха ли ви че е хубаво да слагате бебето по корем за няколко минути?при педито ще ходим другият вторник...
за кърменето питах педито какво не трябва да се яде-тя ми каза само за череши и домати,а за пиене газирано кафе и чай.не ям праскови също защото навремето се изринвах от мъха им,а пак за нектарините момичето с което бяхме в родилното беше яла и нейното момченце се подриска и не спеше почти цяла нощ от болки в коремчето.кайсии ядох няма проблем с тях смятам да затворя някое бурканче за зимата когато ще се захранваме вече.
момичета много е важно да си почивате.иначе в един момент просто ще се сринете физически и психически.нека ви помагат татковците колкото могат.всеки има нужда от разбиране и малко време за себе си.
за спането-в родилното ги слагаха на бархетна пеленка  на 2 свита.аз слагам главичката на калъфка или на хавлиика пак на 2 свита.
и аз го оставям от време на време сам да си плаче в кошарката,защото не може само на ръце.иска все да го гушкаш ама не става.отивам в другата стая и след време сам се унася и заспива.
краставиците ясни, но и домати? леле какво ще се яде  ooooh!

# 626
Здравейте,
Пилетта,  това което си написала за кърменето все едно аз съм го писала, но прибави слабата лактация и невъзможността да се цедя. Най ме е яд, че "сега съм просто дебела" , без оправдание. Остават ми да сваля 6-7 кила, които ми се виждат като 16-17.
Мимко, тази ситуация, която описваш ми е много позната от първото ми дете. Подкрепям момичета, че положението се лекува с "време за теб" и "време за ТМ". Ако имате възможност оставете девойката на накоя баба или леля или просто на човек на когото имате доверие и отидете на кино, на ресторант или другаде където ви харесва, но не прекарвайте времето в разговори и мисли за бебето. Относно пъпчиците, имат ли бяло връхче (като акне) или са по-скоро много ситни червенички а някои с прозрачно връхче - щото ние имаме и двете. Първите са акне и не се лекуват (минават от самосебе си), а вторите са от претопляне и прекомерна влажност.  Напълно е възможно да са се получили от продължителния контакт между нежната кожичка и кърмата, тъй като позата не позволява да изсъхне. На моят син му се получиха от това, че една нощ заспахме докато се кърмихме и там, където лицето му е било в контакт с моята кожа имаше пъпчици, а мястото беше влажно. Използвах течната пудра на А-Derma, за премахване на излишната влага и се оправиха за ден.
Деси, не ти намалява кърмата, бебето има нужда от повече и затова ще си настимулира още кърма. До 2-3-4 дни всичко ще е пак в релси. Ако и след това има проблем - гладно е, тогава мисли за добавка. Надявам се да не е станало нещо лошо и каквото е да мине бързо. Изненада ме с този пост, че предния ти беше в духа (всичко е наред).
Аз да Ви се похваля, намалявам добавката  и вече давам само по 30 мл АМ на ден, когато е толкова гладен, че не се издържа.
Днес ми е доста натоварено - 40тия ден.Вчера малкото и гол ямото не ме оставиха да направя пита, добре че се подсигурих и поръчах в една баничарница. Четоха ни молитва, бяхме на консултация и довечера ще имам гости.
Отчет от консултацията - ваксини за родените през м. Май, в Пловдив-няма. Тежим 4500 #Crazy и сме пораснали 5 см.
Педиатърът ни се скара, че много е наддал. И аз гледам гузно в земята. Пита ме дали сме само на кърма и аз мрън-мрън -казвам, че дохранвам. Докторката ме гледа в недоумение. Обяснявам как се дере и пищи гладен и че не са колики, а глад и тя кима разбиращо. Аха-казва-имаме си лакомник. Аз щях да те карам да махаш едното хранене, но щом е такъв случая , прави каквото можеш.  Grinning. Добре че срещнах разбиране, иначе ако беше настоявала, щях да я викам да го гледа, как реве и се мъчи.
За поставяне по корем, ми каза по малко преди ядене,  като постепенно увеличаваме времето, но аз и сега така правя. Почваме и масажи и вит. Д  да давам. Забравих да питам за ортопед и за пишлето от кога да го забелваме лекичко. Имам спомен, че беше от втория месец съвсем лекичко за измиване.
Отчетох ви се.
Последно само да се оплача - не мога да се престраша да кърмя на вън и това си е. А толкова щеше да е гот - баткото да играе с часове навън, а ние да си се храним. Ама то нашето - час и половина кърмене с три пъти смяна на гърдите-вижда ми се неудобно.

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 14:22 от sisonder

# 627
  • в матрицата
Здравейте! Чета ви, чета ви, за ваксните сте ясни, ама от къв зор на летни бебета ще ви карат да давате витамин Д? Това нещо не го разбирам....тия педиатри, кога ще вземата малко да влезнат в крак с времето в което живеем.... Не се стърпях, сори, ама не бъдете коне с капаци, моля  Praynig

# 628
Сисондер, кой е педиатърът, при когото ходите?
Аз също се замислих защо е нужно вит. В на лятно бебе, с дъщеря ни лятото го спирахме.

# 629
  • София
Днес бяхме на консултация - и на нас ни изписаха вит. Д - по две капки. Аз също се изненадах, т. к е лято и се чудя дали да давам.
Момичета, бихте ли споделили какви са съображенията ви за даването и не даването на Вигантол?

Общи условия

Активация на акаунт