WIZZ AIR - 18

• 71 584
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Не знаех, че има ограничения кога да минеш   проверката за сигурност

Аз ги наричам по скоро не -  "ограничения" ...., а нека да кажем , че е вид "правило" за ниско тарифните авиокомпании е така - Когато се отваря чек-ин - тогава се допуска и проверка за сигурност. Проверката за сигурност е от изключително важно значение не само за сигурността на конкретния полет , а на авиацията като цяло и всички авиокомпании се съобразяват с това условие за да има някакъв ред ! 2-та часа са изискване за явяването на летище именно заради проверката за сигурност. След секюрити се минава граничен контрол и двете служби са свързани ...В смисъл не може да се стигне до гранична зона без лицето да е преминало проверка за сигурност ..., а проверка за сигурност не стартира без да е осигурен веднага след това граничен контрол ! Peace
 По-големите авикомпании като Лувтханза , Бритиш Турски авиолинии и т.н ...на Т2 поради постоянен пътникопоток доста често на Летище София отварят полетите си доста по рано / по някога са отворени по цял ден / Това на Терминал 1 с нискотарифните няма как да стане - просто защото в 21 век за съжаление - всичко е пари  ooooh!

# 241
  • EU
Може ли в ръчният багаж апарат за кръвно от тези със слушалки, който се помпи? Колко кутии цигари може в ръчния?

# 242
За апарата за кръвно - никакъв проблем,без значение какъв вид е ! Относно цигарите- вижте визов режим и митнически контрол за конкретната държава,която Ви интересува! От гледна точка на сигурността в София няма проблем с количеството цигари...нито да ги носите от вън ,нито да си закупите от фришоп на летището.Нямам обаче идея за коя държава,колко е разрешено ,защото не ме е интересувало. За дестинации извън ЕС цигарите са доста по- евтини да се купят от фришоп-а на летището!

# 243
  • EU
Благодаря за бързия отговор! Hug

# 244
Привет! Сега ще се опитвам за първи път да купувам онлайн билети. Три пъти се изпотих, да не оплета калците... ooooh! Първа стъпка не ми е съвсем ясна, /Божке- колко съм назадничава,/. Значи, ако сме двама трябва да напиша имената по фамилии първо в едната посока, да принтирам. И стъпка две- същото, но за обратната посока ли? Извинете ме за лаицизма, но робувам на поговорката- три пъти мери и един път режи.

# 245
Привет! Сега ще се опитвам за първи път да купувам онлайн билети. Три пъти се изпотих, да не оплета калците... ooooh! Първа стъпка не ми е съвсем ясна, /Божке- колко съм назадничава,/. Значи, ако сме двама трябва да напиша имената по фамилии първо в едната посока, да принтирам. И стъпка две- същото, но за обратната посока ли? Извинете ме за лаицизма, но робувам на поговорката- три пъти мери и един път режи.
Искате да купите билети или да се регистрирате за полет с вече купени билети?

# 246
Момичета имам въпрос  - С безплатен ръчен багаж  (раничка)  , дамска чанта носите ли ?
Благодаря  Hug

# 247
Момичета имам въпрос  - С безплатен ръчен багаж  (раничка)  , дамска чанта носите ли ?
Благодаря  Hug
Може да носите дамска чанта, която да приберете в ръчния багаж!
Само един брой ръчен багаж можете да носите!

# 248
Хора, какво става със самолетите на Уиз...преди няма и месец имаха аварийно кацане заради пукнато стъкло в пилотската кабина,днес в Бургас заради изтичане на гориво...направо взех да се плаша :/ Събота имам полет с тях от Рим за София,но как да пътува човек спокойно...

# 249
Момичета имам въпрос  - С безплатен ръчен багаж  (раничка)  , дамска чанта носите ли ?
Благодаря  Hug

Благодаря   Hug може ли някой да ми , предложи някаква пътна чанта за път ? Която да  влиза в тези размери за ръчен багаж ? Не ми се носи раница  Confused

# 250
Хора, какво става със самолетите на Уиз...преди няма и месец имаха аварийно кацане заради пукнато стъкло в пилотската кабина,днес в Бургас заради изтичане на гориво...направо взех да се плаша :/ Събота имам полет с тях от Рим за София,но как да пътува човек спокойно...
Нямало е изтичане на гориво, а на масло в Бургас. Пилотите са забелязали рано проблема. Чака се нова машина и така.
На твое място не бих се притеснявала. Съвсем нормално е такива неща да се случват и те си се случват редовно. Важното е навремена реакция, професионализъм и избягване на последващи инциденти, където изходът може да не е благоприятен Peace

# 251
Здравейте, за пръв път ще летя и познати ми казаха, че нямало проблем освен ръчния багаж да нося фотоапарат около врата ми. Имате ли някакви наблюдения по този въпрос? И ви благодаря за информацията, която споделяте тук ... намерих отговор на почти всичко, което ме интересува. Hug

# 252
Момичета имам въпрос  - С безплатен ръчен багаж  (раничка)  , дамска чанта носите ли ?
Благодаря  Hug

Благодаря   Hug може ли някой да ми , предложи някаква пътна чанта за път ? Която да  влиза в тези размери за ръчен багаж ? Не ми се носи раница  Confused

Единственото спасение е в магазините за чанти и куфари със сантиметъра .... newsm78 Колкото и странно да звучи никъде няма този малоумен размер , който иска за безплатен багаж Wizz и то е ясно защо ! За да откажат хората от малкия багаж , а който не се справи с "размерите" и обема като плътност да го "цакат" допълнително. Ужасни са ! Хората масово си изхвърлят пътните чанти преди полета .Не говоря за тези , които са тръгнали на екскурзия или почивка , а хора , които работят къртовски и летят с тях ....и всяка стотинка им е преценена ....Поръчах си малък такъв куфар да ми търси мой приятел , който живее в Англия ...Няма такъв "филм" ...с този размер го гледат и там умно навсякъде ! Безобразни са с тези багажи !  #Crazy newsm78 ooooh!
Раница , малко сакче или чанта ...на място със сантиметъра и не много натъпкана за да влезе в глупавите стойки на wizz.
По-горе са отговорили правилно , че ако имаш дамска чанта и тя трябва да бъде прибрана във въпросния несъразмерен багаж.  Naughty

# 253
Здравейте, за пръв път ще летя и познати ми казаха, че нямало проблем освен ръчния багаж да нося фотоапарат около врата ми. Имате ли някакви наблюдения по този въпрос? И ви благодаря за информацията, която споделяте тук ... намерих отговор на почти всичко, което ме интересува. Hug

Да, правилно са ти казали ...За фотоапарата и аз не съм имала проблем и не съм видяла някой да има !

# 254

Има и случаи на птица в двигателя ...преди 4-5 дни ...закъсня полет за Манчестър ....но това звучи страшно за хора , които не са професионално обвързани с авиацията. Наистина няма проблем ! Това са обикновени неща ...точно като на леката кола да спадне гума , да скъса ремък или мушичките да изцапат предното стъкло и фаровете ...Безобидно ...така е и със самолетите .Не се тревожи те са пригодени да бъдат експлоатирани по различен начин и издържат на много високи натоварвания във всяко отношение. Няма авиокомпания , която да няма подобни неща , просто не винаги се попада на информация и не всички авиокомпании я споделят именно по тази причина - не , че крият , а защото от обикновените пътници ситуацията се отчита и тълкува неправилно ! Peace
Не си попадала на проблеми на другите авиокомпании особено ултра измислената България Ер ....Самолетите им закъсняват и винаги имат "технически проблем", а цените са като за полет със совалка в космоса  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт