WIZZ AIR - 18

• 71 636
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
не се пренасят никакви лекарства през граница, независимо от багажа.

това със сигурност не е вярно

звъни на информация на летището
доколкото знам трябва рецепта

# 106
Здравейте,

В четвъртък летим за Милано с Wizz. Съпругът ми е на инжекции и лекарства, които трябва да вземем с нас за 4-те дни, през които ще сме там. Та въпросът ми е, по каквъ начин мога да ги пренеса?
Звънях им на Wizz и се ядосах, защото не успяха да ми кажат, как мога да ги пренеса и през цялото време ми обясняваше, че не се пренасят никакви лекарства през граница, независимо от багажа. Не знам колко е вярно това, хората с хронични заболявания как пътуват със самолет Thinking
Ако си платим за чекиран багаж, дали ще можем да ги сложим вътре според вас и кой може да ми каже със сигурност, ако знаете?
Не е вярно, че не се пренасят никакви лекарства.
Можеш да ги пренесеш и в ръчен, и в чекиран багаж.
Какви са лекарствата? Течни ли са?
При проверката за безопасност, трябва да са отделени от багажа и е добре да имаш рецепта за тях.
За обикновени лекарства тип Парацетамол, Ацефеин и подобни рецепта не нося.

# 107
Разбира се че може да носиш лекарства. Носете си рецепта. Ако ще ги връщате обратно, е добре да е преведена, че в Милано не е задължително да знаят български.

# 108
Здравейте, искам да попитам дали е разрешено в чекиран багаж да взема сос за барбекю от 800 милилитра (замразих го във фризер, че да не се развали по пътя) и Вениш течен за петна? newsm78

# 109
Здравейте, искам да попитам дали е разрешено в чекиран багаж да взема сос за барбекю от 800 милилитра (замразих го във фризер, че да не се развали по пътя) и Вениш течен за петна? newsm78
Разрешено е. Peace

Самолет на авиокомпания Wizz Air номер W64363 със 173 пътници на борда кацна аварийно на летище "София" в 14:20 ч.
Самолетът пътува по дестинацията София – Болоня. Над Ниш подава сигнал за спукано стъкло в пилотската кабина и след потвърдено разрешение за аварийно приземяване се връща обратно в София.
Кацането е нормално. Няма пострадали.
Пътниците са свалени от самолета и ще бъдат извозени от авиокомпанията с полет в 18:20 ч. за Болоня.

# 110
Благодаря много!  bouquet

# 111
  • София
Благодаря ви много за отговорите!

В крайна сметка се свързах с информацията на летището и там ми казаха, че мога да пренасям лекарства, в нашият случай и инжекции, в ръчния багаж, ако са в отделно пликче (имало на място) и не са течности над 100мл. с рецепта и амбулаторен лист.
Явно Обслужването на клиенти на Wizz, не са особено компетентни.

# 112
  • Пловдив
Аз не бих рискувала с такива количества течност. Последния път ми се беше разлял парфюмът в несесера......нямаше нужда да се парфюмирам по време на целия престой.  Laughing Но ако ми се беше разлял един литър вениш или сос за барбекю......Виждала съм как хвърлят сакове и куфари буквално. Ако се спука опаковката или по някакви неведоми пътища протече......подготви се психически.  Peace

# 113
Не е литър, а едно прозрачно малко за петна. Аз ги опаковам загърнати в много ликове, надявам се да не е проблем. Peace

# 114
Здравейте!
Помогнахте ми много как да си резервирам билети,но имам питане : Купих си билети за отиване и връщане за Барселона на 27.07- отиваме и на 19.08 се връщаме ,кога мога да си разпечатам бордните карти и това ли е чекирането .
Извинявам се за простите въпроси и ще ви бъда благодарна ако ми помогнете

# 115
Разбира се че може да носиш лекарства. Носете си рецепта. Ако ще ги връщате обратно, е добре да е преведена, че в Милано не е задължително да знаят български.
На какъв език да се преведат?
По цял свят рецептите са пишат на латински.

# 116
  • София - Варна
Здравейте!
Помогнахте ми много как да си резервирам билети,но имам питане : Купих си билети за отиване и връщане за Барселона на 27.07- отиваме и на 19.08 се връщаме ,кога мога да си разпечатам бордните карти и това ли е чекирането .
Извинявам се за простите въпроси и ще ви бъда благодарна ако ми помогнете

До 30 дни преди полет. Т.е. за отиване на 27.06, а за връщане 19.07. Чекиране = Регистриране на сайта на уиз. Разпечатват се бордните карти.

# 117
 sss197 сърдечно благодаря    bouquet  Дано да нямам усложнения

# 118
Здравейте,ето че не остана и утре летим за Милано.Може ли да ми кажете каква е последователността като пристигнем на летището,значи голям багаж няма да имаме само с малък салонен сме,разпечатала съм бордните карти ,нося актовете за раждане на децата и копия също от терминал 1 ще летим,но понеже ще ни е за първи път и да не се лутам бих била благодарна да ми обясните  Blush
Може ли да взема за децата солети или бисквитки?Вода от безмитна ще купя защото няма как да купя мин вода в 100мл,330мл са най-малките.
В себе си ще нося парацетамол,нурофен,но те са без рецепти и на мъжа ми лекарството за кръвно но то е с рецепторна книжка и нея ли да нося?
Доста въпроси ми изникват ама да не досаждам повече:) лек и успешен ден

# 119
  • София
Здравейте,ето че не остана и утре летим за Милано.Може ли да ми кажете каква е последователността като пристигнем на летището,значи голям багаж няма да имаме само с малък салонен сме,разпечатала съм бордните карти ,нося актовете за раждане на децата и копия също от терминал 1 ще летим,но понеже ще ни е за първи път и да не се лутам бих била благодарна да ми обясните  Blush
Може ли да взема за децата солети или бисквитки?Вода от безмитна ще купя защото няма как да купя мин вода в 100мл,330мл са най-малките.
В себе си ще нося парацетамол,нурофен,но те са без рецепти и на мъжа ми лекарството за кръвно но то е с рецепторна книжка и нея ли да нося?
Доста въпроси ми изникват ама да не досаждам повече:) лек и успешен ден

На децата няма ли да им трябват задгранични паспорти?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт