WIZZ AIR - 18

• 71 596
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря Peace

# 181
Въпросът ми не е точно за Wizz, но търся полети от София  до Катовице (Полша) на полските авиолинии LOT  и в esky.bg ми излиза за еднопосочен  цена, същата дори по-висока, отколкото за двупосочен. Трябва ми за около 25 септември отиване. За връщане не знам точна дата и затова кликвам еднопосочен .  Някой с опит в търсене на билети да помогне със съвет. Търся София - Катовице, на LOT с малък престой за прикачване във Варшава. Цената ми излиза около 310 евро за еднопосочен, а ако задам двупосочен например за 25.09 отиване  и връщане 23.12. ми показва 249 евро. Това не мога да го разбера, защо еднопосочен е по -скъп  ?

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 00:09 от kristinia

# 182
Първо, не ползвай esky. Второ, билетите са така, защото компанията така е решила. По принцип ако има гъвкавост са по-скъпи, отколкото ако няма, и еднопосочните се считат с най-висока гъвкавост. Просто къпи с връщане и не го ползвай.
Там, където вървят и нискотарифни обикновено позабравят старите правила заради конкуренцията, но ако няма, дерат кожи колкото могат.

# 183
Другия вариант е да си определиш грубо кога ще ти е връщането, след което да се убедиш, четейки условията на билета, че позволява промяна и когато знаеш кога ще се връщаш си плащаш за смяна и сменяш (или най-добре си спазваш датата на връщане)

# 184
Въпросът ми не е точно за Wizz, но търся полети от София  до Катовице (Полша) на полските авиолинии LOT  и в esky.bg ми излиза за еднопосочен  цена, същата дори по-висока, отколкото за двупосочен. Трябва ми за около 25 септември отиване. За връщане не знам точна дата и затова кликвам еднопосочен .  Някой с опит в търсене на билети да помогне със съвет. Търся София - Катовице, на LOT с малък престой за прикачване във Варшава. Цената ми излиза около 310 евро за еднопосочен, а ако задам двупосочен например за 25.09 отиване  и връщане 23.12. ми показва 249 евро. Това не мога да го разбера, защо еднопосочен е по -скъп  ?
Може да потърсите различни комбинации в сайта на Уизз за да видите как ще ви е най-изгодна.На пример
25.09 София-Дортмунд рано сутринта за 79.99/59.99лв. с дискаунт клуб/ и следобед в 17:35 Дортмунд-Катовице за 39.99Е/29.99Е с ДК/.Разбира се това е без багаж.Но дори и като се прибави такъв цената е доста по-ниска,времето достатъчно дори и да се разходите из Дортмунд.Вероятно има и по-удобни и лесни начини.Това е просто първото което видях.

# 185
Благодаря, и аз го видях това с Дортмунд, но ми се стори много ранен този час на излитане в 6:10 сутринта. И 2 пъти се чекира багаж, защото са 2 различни полета. София-Дортмунд и Дортмунд-Катовице.
Всъщност къде може да се остави големия куфар, докато е престоя, май на летището не може?

# 186
Благодаря, и аз го видях това с Дортмунд, но ми се стори много ранен този час на излитане в 6:10 сутринта. И 2 пъти се чекира багаж, защото са 2 различни полета. София-Дортмунд и Дортмунд-Катовице.
Всъщност къде може да се остави големия куфар, докато е престоя, май на летището не може?
Ето сайта на летището http://www.dortmund-airport.de/510cedcf1df083e9/passagiere-besucher  -наистина няма къде да се остави багаж.Да,не е удобно да са два различни полета,ще трябва да се чекирате отново,но ако цената е важна,мисля,че това е опция.До скоро доста я следих Полша,защото си организирах връщане от там и почти винаги полет през Дортмунд ми излизаше най-евтино.Иначе на летището във Варшава видях полети на ENTER AIR от Бургас,ако ще Ви свършат работа може и в сайта им да погледнете.
Ако държите полета да е с ЛОТ-ето линк към сайт с купони http://kodyrabatowe.pl/lot?cpn_id=59905 .Първия код дава 5% отстъпка,но не знам дали трябва да е от страницата на ЛОТ.Важи до края на юни. 
И 10% отстъпка при плащане с ВИЗА http://www.lot.com/bg/en/lot-and-visa-discount

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 13:42 от mamaivy

# 187
За дамска чанта, която ще е малък салонен багаж, и е с малко по- големи ( 45/36) от указаните размери( 42/32) , но е мека и би могла да се натъпче в клетката( няма да е пълна), биха ли направили проблем? / щото нали не ги мерят със сантиметър, а проверяват дали се побира в тяхната клетка, ама все пак...../
Или да сменям дамската чанта с друга?

# 188
  • София - Варна
Няма проблеми. Касетките са малко по-големи.

# 189
Здравейте, за първи път летя и имам някой въпроси . ще съм ужасно благодарна ако ми изясните някои неща.
Взех най- икономичния билет , който включва само ръчен багаж.

1. Съществува ли куфарче с размери 42/32/25 и ако да от къде сте си закупили?
2. Може ли да се слагат електоуреди в ръчния багаж?
3. Как седи и въпроса с козметиката - спирали, пудри като не са в прозрачни шишета?
4. Проверяват ли съдържанието на багажа ?
5.Нямам право на дамска чанта нали ?
6. Колко ще се наложи да доплатя за голям ръчен багаж, ако не побера нещатат в малкия

Ако има още нещо важно което да знам споделете. Ужасни благодарности Лора Heart Eyes

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 17:54 от lllolyyy

# 190
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, за първи път летя и имам някой въпроси . ще съм ужасно благодарна ако ми изясните някои неща.

3. Как седи и въпроса с козметиката - спирали, пудри като не са в прозрачни шишета?
6. Колко ще се наложи да доплатя за голям ръчен багаж, ако не побера нещатат в малкия

Ако има още нещо важно което да знам споделете. Ужасни благодарности Лора Heart Eyes

1.нямам представа за куфар, аз си слагам нещата в раница
2. Не ми се е налагало
3. За тази козметика няма проблем, ограничението е за течности
4. Не ми се е случвало, но все пак минава на скенер и ако видят нещо подозрително сигурно ше проверят
5. Да, нямаш право. Чантата си я слагам в раницата
6. Зависи от периода и от дестинацията, може да провериш в сайта  Peace

# 191
В салонния багаж може ли да се сложи лак за коса?

# 192

1. Не съм виждала с точно тези размери.
2. Може
3. Всичко течно и аерозолно под 100мл, трябва да е в прозрачния плик за течности. Няма изискване за непрозрачни опаковки. Спиралата е течна.
4. Зависи от проверката.
5. Имаш право на 1 /една/ чанта. Без значение дали е куфар, раница или дамска чанта.
6. Провери на wizzair.com

Трябва да се чекираш онлайн и да разпечаташ бордната си карта, освен ако не си готова да заплатиш такса на летището.

В салонния багаж може ли да се сложи лак за коса?
Може, само да е под 100мл Peace Слагаш го в прозрачния плик за течности.

# 193
Eха ужасно мноооого благодаря    Heart Eyes .Много е малък този багаж, нищо няма да мога да побера . Гледах че е 75 лева доплащането, това е за посока нали .... тоест 150 което си е доста

# 194
Eха ужасно мноооого благодаря    Heart Eyes .Много е малък този багаж, нищо няма да мога да побера . Гледах че е 75 лева доплащането, това е за посока нали .... тоест 150 което си е доста
Ето тук си слагаш данните за полета и показва колко ще струва голям салонен или чекиран багаж линк  Simple Smile

Багажът е на полет/посока. Може да отидеш до Милано само с ръчен, а на връщане да си с ръчен и чекиран, дай боже всеки му.  Praynig Grinning

Общи условия

Активация на акаунт