общообразователни паралелки и къде?

• 1 785
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, бих искала да ви попитам къде има училища в София с общообразователни паралелки и в кои училища? Понеже на НВО по математика имам 2 за разлика от бел където е 4.532 и мисля че трябва да отида в такава паралелка. newsm78 Shocked Cry Sad oops

# 1
Здравей, до колкото разбрах си от София.В Младост май всички училища имат такива паралелки - за 128-мо,39-то и 81-во имаха миналата година.Предполагам и тази ще е така.Най добрия вариант ти е да се разходиш до училищата,които са ти удобни и те интересуват и на място да питаш.

# 2
Имаш шанс и за езикова паралелка. Съученичка на дъщеря имаше двпйка на единия изпит и през есента се записа в италианска паралелка в 105 СОУ, защото имаха свободни места. Поне можеш да опиташ. Ако не стане ще те запишат в общообразователната.

# 3
В 138 също май ще отварят такава паралелка, защото има доста желаещи и нуждаещи се

# 4
http://www.npgpf.bg/index.php?pageid=53  Национална професионална гимназия
по полиграфия и фотография
Тук приемат и с двойка по математика ,но има допълнителни изпити

# 5
  • София
http://www.npgpf.bg/index.php?pageid=53  Национална професионална гимназия
по полиграфия и фотография
Тук приемат и с двойка по математика ,но има допълнителни изпити
Училището, чиито линк си дала има изпит по рисуване без който няма шанс да я приемат дори  и да има двойка на матурата. Второ конкуренцията за него е голяма, защото кандидатстват деца, които са се готвили специално за това училище.  
Момиче на сайта на Рио София-град има списък с всички общообразователни паралелки в столицата. Те са разпределени според жилищните райони на града. Избираш си училище и се записваш в него със свидетелството за завършен 7 клас. Това е.
Ето ти линка направо:
http://www.rio-sofia-grad.com/

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 22:12 от INA BAMBINA

# 6
Освен по рисуване има изпит и по български език -за други специалности.Но сроковете вече са минали.

# 7
  • София
Освен по рисуване има изпит и по български език -за други специалности.Но сроковете вече са минали.
Не. Няма изпит по български. Само по рисуване. Синът ми кандидатства миналата година и за това го знам.

# 8
Приемният изпит на кандидатите за дневна форма на обучение за специалностите“Полиграфия”, "Библиотекознание" е редактиране на непознат текст.

Приемният изпит е анонимен, с продължителност 4 (четири) астрономически часа и ще се проведе на 25 юни 2015 г. от 8.00 часа в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.

Кандидатите трябва да се явят в НПГПФ на 25 юни 2015 г. в 7.30 часа като носят лична карта (може ученическа), входящ номер и две химикалки (писалки) с еднакъв син цвят.

Документи за задочна форма на обучение след завършено средно образование ще се приемат от 15 юни до 31 август 2015 г. в канцеларията на НПГПФ.

# 9
# 10
  • София
За тези двете специалности бях забравила..... Embarassed Детето ми кандидатства само с рисуване и затова не се сетих за тях.... Laughing

# 11
Моето дете учи в 76 ОУ. В момента училището прави и прием след 7 клас - общообразователни паралелки. Има страхотни учители. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт