Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 331
  • 650
  •   1
Отговори
# 150

Но! Важното е да се пази настилката от опасните колички. Виж - с остри токчета няма проблем  Mr. Green
А, точно, каква е тази подова настилка Mr. Green , та тя ще се прокъса и без колички Laughing . Балатум ли? Или мокет hahaha ?

# 151
Толкова калпави плочки има, слагат ги за по-евтино. 

# 152
Вероятно няма да се прокъса, ще хлътне, но пак ми е трудно да си представя какви поражения ще нанесе количка, тежаща по-малко от средния посетител на книжарницата.

Не знам защо се цитира книжарницата в темата, след като случаите са различни. Книжарницата е проявила дискриминация; още повече, че ако наистина не ставаше въпрос за бебе, а за възрастен човек в количка, какво правим тогава?

Ресторантът е проявил глупост, но не дискриминация - на никого не е забранил да влиза.

# 153
Писна ми от Майки с колички. Чудо ще стане , ако не влезе точно в тази книжарница. Ако съм собственик, предпочитам да си платя глобата.

# 154
Писна ми от Майки с колички. Чудо ще стане , ако не влезе точно в тази книжарница. Ако съм собственик, предпочитам да си платя глобата.

Ами не правете публични търговски обекти...'щото както се отнася за бебешки колички, то съвсем пък не виждам какво ще е по отношение на инвалидни, и на хора с ...патерици, примерно..и те ще Ви надраскат настилката, и ще ви пречат..

# 155
Писна ми от Майки с колички.

Да не би внучето да проходи и да сте прибрали стокето в килера?

# 156

Ами не правете публични търговски обекти...'щото както се отнася за бебешки колички, то съвсем пък не виждам какво ще е по отношение на инвалидни, и на хора с ...патерици, примерно..и те ще Ви надраскат настилката, и ще ви пречат..

Напълно съгласна съм с теб, МТВ!

# 157
След като веднъж помолих един родител да си укроти детето, получих отговор "Дете е, не разбира, да го вържа ли?".... ами не, просто го възпитай. Дразня се на безразличието на родителите, а не на децата, които не осъзнават, че пречат. Дразнят ме и шумните възрастни.

# 158
Пълно е с хора, които мразят деца и всякакви детски прояви. Сигурно никога не са били деца. И моето дете беше изкарано чудовище на 2г. . Крещяло на едно от онези слабоумни, пеещи и клатещи се колички. Но количката беше в магазина, искаше да се "вози" , да си търпи персоналът, не съм им виновна. Или е невъзпитано детето, защото на 2г. иска да се качва на тези слабоумни неща?

# 159

може би инвалида влиза с някаква цел , да види и да купи. при бебе в количка това е невъзможно.  отделно аз ако съм клиент ще гледам да не се тресна в забравената количка зад мен , докато при шофьора и това е по-трудно да стане  защото все пак е възрастен и се съобразява с някои елементарни неща и няма да ми пречи. а пък и не ми е много приятно да чувам крясъци и рев  в заведение. аз не крещя и не рева в детските градини. Laughing

# 160
Винаги съм третирала магазините, в които не можеш спокойно да влезнеш с количка, като такива, които имат друг таргет. Както те имат право да са насочени към определени клиенти, така и аз имам право да избирам в кой магазин да влезна. Трябва да съм изтрещяла от скучно ежедневие, за да се разправям за дискриминация в магазин,  като мога да отида в следващия, където с удоволствие ще ми вземат парите. На детето също нищо няма да му стане ако не получи балон на момента. Не съм си зарязвала никога количката пред магазин, но не съм и се бутала в теснотии с нея.

# 161
  • София
И двата пъти, когато бях майка с количка и през ум не ми е минало да се набутам в малките квартални магазинчета барабар с возилото. Взимам детето на ръце и така влизам, да не говорим колко пъти съм оставяла отвън пълна количка - със заспало бебе, например.

Не виждам каквъв е тоя зор да се развявяш навсякъде с количката и отрочето си и да държиш другите едва ли не да ти правят метани, защото си благоволила да родиш ненагледното си дете! Чудесно е човек да има деца, но има един куп места, които не са подходящи нито за буйно радващи се/плачещи и т.н. деца, нито пък за бебешки колички. И това, че детето е дете, извинява него, но не и родителите, които не се съобразяват с околните.

Доста пъти вече съм споменавала, че дребният е от онези - "емоционалните" деца, всичко му е шумно  - и радостта, и капризите, дори спокойното му поведение доста се разминава с разбирането ми за спокойно и нормално. Съотвено с такова дете АЗ, а не околните, съм тази, която непрекъснато се съобразява и се старае да минимизира негативите - никой не ми е длъжен да ми търпи детето където и да било.

Коментарите от типа на "То е дете" - ужасно ме дразнят. С такова отношение стигаме и до една скорошна тема за отглеждането на неблагодарници - нещата са взаимосвързани и докато има родители, които смятат, че за тях и техните деца всичко е разрешено, ще има все повече подобни теми за резултатите от свободията.

# 162
Ясно, всяка майка, която се разхожда с количката, всъщност афишира майчинството. Затова трябва да бъде дискриминирана, коя е тя да се фука, че има дете, което е взела със себе си на пазар, защото няма кой да го гледа, примерно. Интересно, че има жени с толкова овче съзнание, че Дори за тях е нормално да не ги пускат тук и там, което си е дискриминация, нищо друго. Но проблемът си е техен, щом им харесва да бъдат овце - прав им път.

# 163
  • София
Стига бе, Ензим, излишно драматизираш. Разбира се, че има жени, които след раждането се богопомазват и очакват цялата вселена да се разделя пред тях, за да им направи път - като Червено море пред Моисей. Срещала съм ги и аз, и Касита, и доста народ тук, вече писахме.

Близо 3 години съм била с количката напред-назад по софийските (и не само) тротоари, магазини и паркове. Даже на плажа съм я паркирала. Но никога не ми е хрумнало да се пъна да влизам с нея в магазинчета метър на метър, нито да седна и да извадя потна цица на тротоара на Дондуков.

# 164
... нито да седна и да извадя потна цица на тротоара на Дондуков.

На мен ми е хрумвало, ама се притеснявах минувачите да не решат, че прося и да ми мятат стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт