Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 309
  • 650
  •   1
Отговори
# 165
Хубаво, Таис, и аз съм виждала напети майки с колички, които могат да минат през тебе. Но като цяло, оставам с усещане, че майките с колички трябва да се съобразяват с всичко и всички, а с тях - никой. Аз много отдавна съм била с количка, пък и само за година и половина, дискриминирана не съм се почувствала никога никъде, но и не съм от типа "майки героини" , де.

# 166
  • София
Точно за типа ''майки-героини'' говоря  Laughing
Майките с колички и околните е редно да се съобразяват едни с други, а не да се надцакват. Историята със сладоледа е типичен пример за изнудване чрез бебе в количка. Айде няма нужда, всички наредени на опашката бяхме с деца, къде по-малки, къде по-големи.

Дискриминирана и аз не помня да съм се чувствала. Дразнеха ме калпаво спрелите коли.

# 167
Аа, това със сладоледа, да Crazy , нагло е. Аз смятам, че едно проходило бебе или малко дете(1 -3 г. да речем) доста по-трудно стои мирно от бебе в количка. Даже с количката съм давала предимство на такива пърпоретки и родителите им.

# 168
Интересно, че има жени с толкова овче съзнание, че Дори за тях е нормално да не ги пускат тук и там, което си е дискриминация, нищо друго. Но проблемът си е техен, щом им харесва да бъдат овце - прав им път.

Точно тези, които се бутат с количките навсякъде,  са като овце. Не могат да разсъдят малко.

# 169
За мене нахалните не са като овце, а просто нагли и ... героини. Mr. Green . Овче ми идва да се примиряваш с твърде много забрани, някои абсурдни - като настилката, която ще повредят количките Flutter .

# 170
Интересно, че има жени с толкова овче съзнание, че Дори за тях е нормално да не ги пускат тук и там, което си е дискриминация, нищо друго. Но проблемът си е техен, щом им харесва да бъдат овце - прав им път.

Точно тези, които се бутат с количките навсякъде,  са като овце. Не могат да разсъдят малко.
Абсолютно. Но тези хора са си нагли и без количка. Една нормална за мен жена няма да тръгне да се бута от инатлък в миша дупка, че и да съди. Просто ще си намери друга книжарница, вместо да козирува пред тази докато се опразнят клиентите.

# 171
А не може ли да остави количката пред магазина, да вземе бебето на ръце и да влезе?
Или ще я заболят ръцете?
Аз поне така правех, когато измерено "на око" количката не можеше да мине между два щанда..

# 172
Само че магазините, в които някой ще спре на вратата майка с количка, са по-скоро изключение, за да тръгна да се боря за равни права. Само 1.5г. ми е опитът де, но веднъж не ме спряха. Нямам и позната, която да се е оплакала. Но и не съм се навирала в теснотии. Веднъж не ме пуснаха с детето в заведение - в парка Заимов. Още се пушеше и ми казаха, че за лица под 18 е забранено, защото вътре няма салон за непушачи. Предложиха ни да се настаним в салона за непушачи, който представляваше маси, обградени отвън с найлони (посред зима). Голям праз, че някой не ме искал за клиент, наоколо има достатъчно заведения.

Btw, не намирам за нормално и оставянето на деца пред магазините да пазят количките. Като видя така оставена количка и винаги се сещам за края на този клип. https://www.youtube.com/watch?v=NRtvqT_wMeY

# 173
В Грийнуич, като вляза с количката, все ми предлагаха детските книжки. Които са в мазето. С количка по никой начин не може да влезеш. После направиха нещо като рампа - Добре дошли. Ама и по нея с количка е невъзможно.

# 174
  • HH
Пълно е с хора, които мразят деца и всякакви детски прояви. Сигурно никога не са били деца. И моето дете беше изкарано чудовище на 2г. . Крещяло на едно от онези слабоумни, пеещи и клатещи се колички. Но количката беше в магазина, искаше да се "вози" , да си търпи персоналът, не съм им виновна. Или е невъзпитано детето, защото на 2г. иска да се качва на тези слабоумни неща?

Вярно, е още на втора страница ни обясни, че твоето дете е възпитано, пък сега персонала ти е крив, че докато ти лапаш мухи, детето ти пречи на останалите.

Деца не мразя, не харесвам загубените им родители, които за да си отдъхнат за две минути от кротките си деца, са готови да пожертват спокойствието на останалите Wink

Добавям още нещо.
Ензим, още нещо искам да ти кажа. Не ми се търси в първите страници. Това, че заведение има такава политика, не е за да си гони клиентите, а явно защото се опитва по този начин да задържи тези, които вече има и има шанс да ги загуби, заради липсата на място за игра и родители, които не виждат, че такова явно липсва Wink

# 175
Пълно е с хора, които мразят деца и всякакви детски прояви. Сигурно никога не са били деца. И моето дете беше изкарано чудовище на 2г. . Крещяло на едно от онези слабоумни, пеещи и клатещи се колички. Но количката беше в магазина, искаше да се "вози" , да си търпи персоналът, не съм им виновна. Или е невъзпитано детето, защото на 2г. иска да се качва на тези слабоумни неща?

Вярно, е още на втора страница ни обясни, че твоето дете е възпитано, пък сега персонала ти е крив, че докато ти лапаш мухи, детето ти пречи на останалите.

Деца не мразя, не харесвам загубените им родители, които за да си отдъхнат за две минути от кротките си деца, са готови да пожертват спокойствието на останалите Wink

Добавям още нещо.
Ензим, още нещо искам да ти кажа. Не ми се търси в първите страници. Това, че заведение има такава политика, не е за да си гони клиентите, а явно защото се опитва по този начин да задържи тези, които вече има и има шанс да ги загуби, заради липсата на място за игра и родители, които не виждат, че такова явно липсва Wink
Доста е нахално да твърдиш, че Аз лапам мухите, защото детето иска да ползва джаджите, сложени на входа на магазина. То е пречило на касиерките, за което вина има управата на магазина. Аз съм си стояла с детето и съм го чакала, с досада и похарчени всеки ден между 2 и 3 лева за тази гадост. И не ми размахвай пръст, очевадно е, че не си наясно с  децата, та да даваш експертни мнения за чуждите. Явно не си наясно, че на 2г. детето още е бебе...

# 176
Разликата, Ензим, е че в твоя случай има пригодени съоръжения за деца. В този случай трябва да има толерантност, да. В случая със заведението, място за игра не е пригодено, така че могат да не я толерират.
За книжарниците и количките - ами, малко съобразителност трябва. Книжарниците обичайно са с тесни коридорчета между стилажите, разбира се, че не е удобно да се навреш там с детска количка ooooh! Нищо не пречи количката да се остави пред магазина и да се помоли някой от персонала на касите (които обикновено са около входа) да хвърля по едно око. Много се съмнявам да се откаже, аз поне не бих, де. Инвалидите са друга бира - той няма как да влезе и да се придвижи без количката, докато бебето може да бъде взето на ръце.

# 177
  • HH

Доста е нахално да твърдиш, че Аз лапам мухите, защото детето иска да ползва джаджите, сложени на входа на магазина. То е пречило на касиерките, за което вина има управата на магазина. Аз съм си стояла с детето и съм го чакала, с досада и похарчени всеки ден между 2 и 3 лева за тази гадост. И не ми размахвай пръст, очевадно е, че не си наясно с  децата, та да даваш експертни мнения за чуждите. Явно не си наясно, че на 2г. детето още е бебе...

Нищо не си разбрала, няма и да разбереш Wink

# 178
Нищо не си разбрала, няма и да разбереш Wink

Може и да разбере. Но засега е доста надъхана с приказки - не обичате децата, не сте били деца и т.н... Боркиня за правата на децата.  Грозно е да сравняваш инвалиди с деца. Ох, моля ви се, тя тъпканата и подтисканата.

# 179
Водня лилия, аз обяснявам, че дори на място с детски катерушки/играчки са се опитали да ме тъпчат и потискат, за това говоря, това е дискриминация, явна. И ако е позволено за инвалидите да влизат с колички, трябва да е позволено и за бебешките. Защото на майката с бебето в ръце няма да й е много удобно да пазарува.
Точно така, Катя, аз нищо не разбирам. Но ти - всичко.

Общи условия

Активация на акаунт