Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 449
  • 525
  •   1
Отговори
# 135
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Гледам всички сте много предпазливи в захранването, а аз малко го карам през просото.

Лично аз съм предпазлива, защото имам проблем с алергени, мъжа ми също.
Не знам дали това, че сме хранени с прясно, кисело мляко и храна, която ядат възрастните преди годинка е дало отражение, но все пак...
Затова и пложих доста усилия да го кърмя и ще го захранваме бавно и внимателно с надеждата да му спестим тези здравослосвни проблеми.

# 136
  • Варна
Ние си се храним с домашни пюрета много добре. Баща ми има градина на вилата и съм спокойна какво му давам. Чакам го на 20-ти да направи 6 месеца и да започне да сяда сам,за да вкарам и ЗБВ.

# 137
Ние си се храним с домашни пюрета много добре. Баща ми има градина на вилата и съм спокойна какво му давам. Чакам го на 20-ти да направи 6 месеца и да започне да сяда сам,за да вкарам и ЗБВ.

Значи ще пробваш смесено?! Може ли така...аз чакам моята Дари да започне да сяда, за да и давам по ЗВБ...тя на 19ти става на 6 месеца, дали не е късно? Аз още не мога да се наканя да направя някое бебшко пюре...Ако и направя и и давам да си опитва, дали няма да се обърка, знам ли...ефекта от това сама да започне да открива храната не се ли губи така?

# 138
  • Варна
Имам момиче на 3г и нея съм я захранвала така и не се е объркала. Храната се представя под друга форма така просто. Тя пак си откриваше храната и по-рано започна да дъвче и да се храни сама. Ако е чисто ЗВБ може да започне да играе прекалено или да не се храни с необходимото количество.

# 139
И аз имах идея да започна с ЗВБ, но нямаме вила или село на което да се произвежда нещо домашно, а и таткото беше ужасен, че бебето няма да опита пюрета Laughing, и затова започнах със зеленчуци - вече пети ден малчо хапва картофено пюре с кърма.
Но предполагам това не пречи в един момент да му давам някакъв плод или зеленчук Thinking
katerinaatan може ли информация как си действала за смесено хранене, ако е удобно?

# 140
  • Варна
По принцип запонах с пюрета давани от мен в количество,което тя пожелае. По принцип тя си хапваше по малко и минаваше два месеца преди да заместим хранене. Месец след началото на захранването и предложих храна на парчета в часа,когато е храненето. За последователността на захранване си слушам доки,каквото е казала. Обикновено препоръчват зеленчук-каша-плод и обясняват на консултацията кой месец какво да даваш.

# 141
  • Варна
В момента имам домашни и правя с тях,но после ще купувам продукти. Като захранвах каката съм правила и купувала пюрета и има огромна разлика. Сега съм решила да правя само.

# 142
Благодаря, katerinaatan.
Да, нашия педиатър ми препоръча този месец да започнем със зеленчуци, и по конкретно картоф, и да захранвам с зеленчуци поотделно (отделно картоф, морков и др.).
Малко ме е страх със парчетата плод или зеленчук, да не се задави?
Каква разлика намираш между готовите и домашните пюрета?

# 143
  • Варна
Готовите са по-оцветени,ароматизиряни и нишестени. В състава на повечето пише,че съдържат нишесте. Каката не се е задвяла сериозно,ако имаше нещо,което не може да глътне веднага плюеше.

# 144
Благодаря katerinaatan., за отговорите, и при мен май ще се получи нещо средно между пюретата и ЗВБ:) Явно не е голяма работа...

# 145
  • София
ЗВБ е доста добър начин за захранване на дете, но мен лично ме е страх да дам директно храна.Мисля като стане достатъчно стабилна, за да седне, да взема от онези мрежички за плодове и така да се пробваме.Ако детето е гладно едва ли ще възприема това, което му даваш за игра.Аз от сега я подготвям.Докато вечеряме с таткото , слагам я на шезлонга да гледа, за да е част от процеса "Хранене" .На нея и е интересно и определено иска да пробва от нашата храна. Simple Smile
Исках да попитам, по-опитните майки до кога сте стерилизирали шишета, прибори и т.н.

# 146
polist, това ми е едно от притесненията, бебето е на шест месеца, 9 кг./72 см., засега няма желание да седи, обича да се обръща сам от гръб по корем, да си гледа, маха с ръчички и крачета, понякога се издърпва, когато му подам палци, но е рядко. Тежък и нестабилен е засега, двама педиатри ме успокояват че, всичко е ок и ще си седне в един момент, но, честно казано, ми е притеснено!

# 147
  • гр.Пловдив
Тъкмо исках и аз да питам за стерилизирането.Аз изварявам веднъж дневно,сутрин,а на баткото до годинка ги изварявах ,ама по навик.друго исках да питам,давали ли сте диня?Няколко пъти вече му давам да си смуче и много му харесва,като види в чиния и полудява,как да не му дам  Simple Smile Педиатърката ме нахока,че съм му дала,но пък колко може да изсмуче,повечето отива по бодито  Grinning Моето не седи все още,а и не иска като го сложа и се свлича нарочно,да си полегне  Grinning Голяма жега при нас ейййй,а утре ги дават страшни горещини,къде ще идем не знам  Thinking

# 148
desita6063, кое изваряваш веднъж? Имам предвид, че аз го кърмя моето бебе, веднъж на ден му изварявам лъжичката и купичката с които го храня, но то засега яде само на обяд по малко пюре.
Диня не съм давала, нищо освен картоф с кърма, сега започвам да захранвам.

# 149
  • гр.Пловдив
Ааами ние сме на АМ от 4 месеца вече,ползвам 2 шишета + 1 за вода + купичка и лъжички + 2 биберона +чесалка за зъби +..... абе една голяяяма тенджера си пълня  Laughing
А и друго се сетих да попитам.Вигантол давате ли още и по колко?

Общи условия

Активация на акаунт