Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 439
  • 525
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз давах 4 дни нов зеленчук и дохранвах с АМ Wink
На мен лично 7-8 дни само един вид ми се струва много.
Така докато не въведох всички зеленчуци Wink
Също така можеш 2 дни да давш картоф и на 3-тия ден да дадеш нов зеленчук, а на 4-тия да ги комбинираш 1:1  Wink

# 121
GGM , благодаря ти за информацията!
Сложих го в столчето за колата, защото го държим вкъщи, изправих го на стената и бебето беше изправено.
Сега го чакам да се събуди, за да го храня Simple Smile
Моя педиатър пък обратното, препоръча първо да си правя картофа, после да купувам пюрета.
Един друг момент не ми е ясен - давам пример - сега започвам и давам постепенно картоф, примерно след 7,8 дни ще хапва някакво количество. След това, ако искам да дам пащърнак, например, продължавам с картофеното пюре в количеството в което яде до момента плюс лъжичка пащърнак, или спирам картофа и започвам отначало лъжичка пащънрак, две, три и така докато минат пак 7,8 дни?

Може  и по двата начина! Simple Smile

# 122
Също така можеш 2 дни да да картоф и на 3-тия ден да дадеш нов зеленчук, а на 4-тия да ги комбинираш 1:1  Wink
И аз процедирам по същия начин. Например  1 ден дадох 5 лъжички тиква така пише на пюрето от 4 до 6 лъжички, а останалото дадох на другия ден.Като последната част  давах на 3 ти ден  с няколко лъжички картофено пюре и така до 1 : 1.   Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 13:35 от tsveti_djukelova

# 123
GGM , благодаря ти за информацията!
Сложих го в столчето за колата, защото го държим вкъщи, изправих го на стената и бебето беше изправено.
Сега го чакам да се събуди, за да го храня Simple Smile
Моя педиатър пък обратното, препоръча първо да си правя картофа, после да купувам пюрета.
Един друг момент не ми е ясен - давам пример - сега започвам и давам постепенно картоф, примерно след 7,8 дни ще хапва някакво количество. След това, ако искам да дам пащърнак, например, продължавам с картофеното пюре в количеството в което яде до момента плюс лъжичка пащърнак, или спирам картофа и започвам отначало лъжичка пащънрак, две, три и така докато минат пак 7,8 дни?

Спираш картофа и даваш пащърнак в количество, равно на 1 хранене т.е. 130-150гр. Няма нужда да захранваш с всеки зеленчук от по лъжичка, само в началото. След 2-3 дни даваш вместо това спанак, а след 2-3 дни тиква например и така. След като изредиш вс.видове почваш комбинирани. Или ако си давала вече картоф и спанак, може да дадеш единия ден картоф със спанак, а също и картоф и морков, като знаеш, че моркова е нов и следиш за реакции 1-2 дни го даваш и така.

# 124
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Вторият ден от захранването с картоф беше посрещнат с отвращение, може би беше още кисел и сънен. Не точно го избутва с език, но една част от пюрето се озовава навън, около устата му.
Сега гледам, че има няколко ,три или четири, ситни пъпчици на бузата, но предполагам, че е от слюнката, която лее обилно по чаршафа и я е забърсал с бузката си...

# 125
Вторият ден от захранването с картоф беше посрещнат с отвращение, може би беше още кисел и сънен. Не точно го избутва с език, но една част от пюрето се озовава навън, около устата му.
Сега гледам, че има няколко ,три или четири, ситни пъпчици на бузата, но предполагам, че е от слюнката, която лее обилно по чаршафа и я е забърсал с бузката си...

Да, Ема също имаше пъпки в началото на захранването по брадичката, а също и запек. За пъпките я миех обилно след хранене около устата и плакнех устата с вода, защото реших, че пъпките се появяват от бибата, която разнася остатъци от храна около устните. А за запека беше много зле 3-4 дни след началото на захранването и давах Дуфалак, и всеки ден сини сливи или круша между храненията. С плодовете продължавам, а с Дуфалак само понякога като съм давала банан или морков.

# 126
  • София

Не се притеснявай за тези пъпчици, това не е алергия Wink

Най-честите симптоми на хранителна алергия са следните:
•подуване на очите и устните
•диария, повръщане, а понякога запек
•хриптене, хрема, зачервени очи и кихане
•сърбеж, копривна треска и екзема

# 127
  • София
За мамите от София в този магазин има промоция на месни пюрета на Хип, а като цяло пюретата там са най-евтини Wink
Имат и други неща в магазина  Simple Smile
В магазина на  ул. Димитър Петков продават две момчета и са изключително любезни и отзивчиви  Sunglasses

http://kati-eshop.com/index.php?route=product/special&limit=100

# 128
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
apolonia , извинявам се, че те "репликирам", но разгледах сайта на този магазин, може в момента да имат промоция на местни пюрета, но специално пащърнака от 125 гр. е обявен за 2,11 лв. , в кварталния магазин е по 2,15 лв., гледах ги в понеделник или вторник!
Фантастико имаха промоция на Hipp, бяха по 1,99 лв. , но не беше особено заредено.
Иначе аз съм в Люлин, мога да ги "преслушам".
П.П -  Bebivita  наистина ли е дъщерна на Hipp?

# 129
Също така можеш 2 дни да да картоф и на 3-тия ден да дадеш нов зеленчук, а на 4-тия да ги комбинираш 1:1  Wink
И аз процедирам по същия начин. Например  1 ден дадох 5 лъжички тиква така пише на пюрето от 4 до 6 лъжички, а останалото дадох на другия ден.Като последната част  давах на 3 ти ден  с няколко лъжички картофено пюре и така до 1 : 1.   Simple Smile
Срока на годност е 2 дни, как на третия ден останалото???

# 130
  • София
apolonia , извинявам се, че те "репликирам", но разгледах сайта на този магазин, може в момента да имат промоция на местни пюрета, но специално пащърнака от 125 гр. е обявен за 2,11 лв. , в кварталния магазин е по 2,15 лв., гледах ги в понеделник или вторник!
Фантастико имаха промоция на Hipp, бяха по 1,99 лв. , но не беше особено заредено.
Иначе аз съм в Люлин, мога да ги "преслушам".
П.П -  Bebivita  наистина ли е дъщерна на Hipp?

Grim Reaper ,
Мога да говоря само за цените на Хип, защото само тях купувам Wink, в този магазин са най-евтини.
Малките зеленчукови и плодови пюрета на Хип от 125 гр.на редовна цена са по 2.11 лв. Когато имат промоция цените им са още по-атрактивни  Sunglasses
В аптека Адонис и магазин 345 са по 2.15 лв., а в аптека Медея са по 2.19 лв.(и в едно магазинче на Ганчев на ул.Христо Ботев, до градинка Майчин дом са по 2.15 лв.) иначе на други места съм ги виждала по-скъпи.
Преслушай ги, ще ти харесат Wink
Да, Bebivita  са дъщерна фирма на Hipp Wink, може би по нататък ще ги пробвам и тях.

Супер ще бъде, ако някой пише тук когато попадне и види някаква промоция, за да може повечто мами да се възползваме  Grinning

# 131
  • Ямбол
В Лидл И ДМ, има промоция на пюрета

# 132
И аз процедирам по същия начин. Например  1 ден дадох 5 лъжички тиква така пише на пюрето от 4 до 6 лъжички, а останалото дадох на другия ден.Като последната част  давах на 3 ти ден  с няколко лъжички картофено пюре и така до 1 : 1.   Simple Smile
Срока на годност е 2 дни, как на третия ден останалото???
Годно е 48 часа от момента на отваряне. Говоря за пюрета на Гербер.

# 133
Гледам всички сте много предпазливи в захранването, а аз малко го карам през просото.
Първо дадох морков, после тиква, по няколко лъжички и след това морков или тиква с нещо друго, например картоф, като почти след 3-4 дни вече му давах по цяло бурканче от 125 мл.
Вече яде от големите бурканчета и яде дори зеленчуково асорти.
Изобщо не съм се старала да въвеждам всеки зеленчук постепенно.
Единствено добавям по малко кърма.
Вече от седмица му давам и плодово пюре за десерт или междинно хранене следобед.

# 134
Здравейте мами!  Тео на 14  ще стане на 6месеца. Захраних го с пюретата на HIPP, после пробвах с Ганчев и ги хареса. Давам му всички зеленчукови, които са за месеците му. Най-ниската цена на пюретата е в склада на Ганчев, адреса го има в сайта им. Единственото е, че на бройки има само няколко вида, иначе са на стекчета по 6 броя. Цените са различни, но е около 1.10лв. Предупреждавам ви да гледате за наличие на глутен, защото в пюрето от пъщарнак има, мъкар да пише, че е за 4м. Пюрето от картоф и пъщарнак няма. Хубав и приятен ден от нас! Hug

Общи условия

Активация на акаунт