Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 199
  • 525
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ние също имахме борба с попарата, но най-накрая взе, че я хареса.В началото давах каша (7 зърна на HIPP) със сирене и масло.Нишестета, йогурт (за мен си е кисело мляко), не давам. Данонино според мен въобще не е подходящо за бебета, има доста бебешки десерти на пазара.Ползвам кус кус на Плазмон и редувам за момента с попарата.
Сготвих за нас пилешка супа.Преди да я застроя и да сложа фиде и подправки, просто отделих за малката.Сложих вътре от бебешкия кус кус и я пасирах.Получи се крем супа.С голям апетит си я изяде.Купила съм едно авокадо, утре за обяд мисля да го предложа с пюре от морков и картоф.
Скоро мисля да се запишем на детската кухня, защото вече нямам въображение да измислям нови менюта. Simple Smile

# 316
Здравейте мами. За храненето на Тео не мога да се оплача- всичко си яде. Зеленчукови, месни пюрета, каши, попара, кус кус. Има вече четри зъбчета и каквото добере - в устата. Спрях да стерилизирам и преварявам вода. Но проблем има с нощното спане. Къпя го в 10 и вечеря кисело мляко с бисквитки. Спи 2  часа и после през час будене. Shocked Сам спря нощното хранене още преди 2 месеца. Не е гладен, давам му вода, биба и след час ... пак. Давам му Дентокинд, мажа зъбите с Дентнокс, Калгел, Бочко. Ако някоя има същия проблем моля да помогне със съвет. baby_neutral Хубава и спокойна нощ от нас!

# 317
Здравейте мами. За храненето на Тео не мога да се оплача- всичко си яде. Зеленчукови, месни пюрета, каши, попара, кус кус. Има вече четри зъбчета и каквото добере - в устата. Спрях да стерилизирам и преварявам вода. Но проблем има с нощното спане. Къпя го в 10 и вечеря кисело мляко с бисквитки. Спи 2  часа и после през час будене. Shocked Сам спря нощното хранене още преди 2 месеца. Не е гладен, давам му вода, биба и след час ... пак. Давам му Дентокинд, мажа зъбите с Дентнокс, Калгел, Бочко. Ако някоя има същия проблем моля да помогне със съвет. baby_neutral Хубава и спокойна нощ от нас!

+1
Няма вече спане нощем. Храня го обилно преди лягане и в 1.30 - 2.00 е буден.
Кърмене, дундуркане и заспива.
В 4 обаче пак е буден, пак същото.
В 7 вече е на крак.
Ляга с рев и става с рев.
Няма нито 1 зъб, а е толкова кисел, че имам чувството, че избиват всичките накуп.

# 318
Здравейте. Както вече споменах Оги не хареса попарата нито със сухар, нито с препечен хляб- никак за това му сварих "домашна юфка" купена от магазина и много я хапеса, изяде си я с апетит отделно пи и чай.Смятам, че така успешно замених попарата. Ако има и други като нас може да пробват. Ние имаме едно избило зъбче и второто до него се белее, но не се е показало (на 6 октомври става на 8 месеца). Мога да кажа, че не ми е правил проблем покрай зъбчето имаше само малко хрема 10 дена. Педиатърщата ни каза, че ако много го мъчат зъбите и не може да спи да му давам Нурофен вечер или на обед и вечер зависи колко е кисел, защото успокоявал болката.

# 319
Мама, Тео и тати, , ние имаме същият проблем. Всичко хапваме, но спането от ден на ден става от ужасно, по-ужасно. Вечер ляга рано, около 20.00 и от 23.00 вече сме на крак, все мрънка, пропищява, започнах да го храня и в 00.00ч и в 4.00 сутринта с надеждата да поспи, но уви......през 30 мин сме будни....Зъби още нямаме, само от 2-3 дни ни е запушено нослето и киха, но проблема със спането го имаме от преди. Той дори и през деня не спи  newsm78

# 320
Значи не е само при нас...  newsm78 Направо понякога мисля, че ще полудея.. #Crazy Детето, липсата на сън, домакинската работа, изпити.  Днес ходих до педито и тя ме " успокои", че всичко е от зъбите и така ще е още доста месеци. Но аз си се надявам скоро да отшуми. Желая и на всички вас да минете леко и бързо през този период!  baby_neutral

# 321
  • София
Явно няма пълно щастие. Боян проблем със съня няма - не се буди през нощта, през деня също си поспива. За яденето, обаче, не мога да кажа същото.
Изключение е да си яде твърдата храна (особено пюрето) с желание, по цял ден се храним. А като се сетя как отваряше уста в началото на захранването и се нахранваше за 10 мин. Сега само кърмата яде що годе с желание, въпреки че и нея отказва на моменти. Направо ме подлудява с това хранене.

# 322
  • София
Здравейте,
Как сте ?
Ние сме добре, бебка вече яде всичко, има и 4-ри зъба  Grinning
Няколко пъти попаднах на писаници, че дават на бебоците Калциев глюконат.
Вие давате ли ? Непрекъснато ли ? И за какво се дава ?
 bouquet

# 323
  • София
Здравейте и от нас !

Ние сме на гости в родния ми град Варна при баба. За съжаление времето е ужасно, но надеждата ме крепи, че ще се стопли и ще можем да излезем скоро.

Официално имаме 2 зъбчета, но в момента настървено се гризе всичко, което докопа, така че чакам още. Проблеми със спането нямаме за сега, дано се задържи така положението.През деня спи не повече от 1 час и половина, но нощният си е здрав! Simple Smile

По въпроса на apolonia ... не давам нищо допълнително, аз също не знам за какво се дава това нещо.Калции с витамин C знам, че се взима при хрема, но не знам дали има общо. Храним се разнообразно и разчитам на това да ни пази. Simple Smile

# 324
Здравейте мами и бебоци,

как сте? Бях писала преди месец, че ни почна едно разстройство на морето и ни държа две седмици и половина. Като започна и хремата отидохме на док., който ни изписа една рецептурна бланка (и от двете страни) с лекарства, едно от което беше за разстройството - Ентерол. Преди това пробвахме Смекта, но нещо не я пиеше, май я бяхме разтворили в повечко вода. Иначе й дадох и Био баланс бебе, вероятно и тези прахчета помогнаха много. Чудехме се дали причинителят е бактерия от морето или пък зъбче, но зъбче още нямаме.
Преди седмица няколко мами са писали, че бебоците не спят нощно време - и ние бяхме така три нощи. Реших, че не й стига кърмата и даже бях тръгнала да купувам АМ и шишета, но една майка в магазина ме разубеди, за което й благодаря. Шише все пак взехме да пробваме дали ще пие повече вода, отколкото от чаша, но не - само дъвче силиконовия накрайник Simple Smile.
Да се похвалим, че вече си имаме обеци и от няколко дни пълзим  Simple Smile
Хубави почивни дни и пишете как сте!

# 325
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Аз подлудявам вече с малкия. Не иска никаква друга закуска. Пробвах попара, мляко с бисквити, кус-кус, не, не и неее.  Crossing Arms

# 326
Малката не иска да пие вода (пие по 2- 3 глъдки), а за сокове- и дума да не става. Плодове (не на пюре) не иска също. Иначе другите неща си яде. Имало ли е някой с такъв проблем- да не иска да пие нищо?

# 327
  • София
Здравейте ! Simple Smile

ivaila_871 моята госпожица също отказва течности.Вода когато предлагам, все едно отрова и давам, даже се дави.Биберона го дъвче на шишето и трябва да купя чашка да се пробваме с нея.С чая имах същият неуспех.От соковете единственото, което пие е круша на HIPP.Поне с плодовите пюрета няма проблем.
Вероятно от самото начало е трябвало да давам вода, докато кърмех, но нали пише, че няма нужда и това сега го отчитам като вид грешка.Не знам как оцелява без вода, явно й стига водата от пюретата, млякото и т.н.Като кажа на някои, че детето ми не пие вода и ме гледат странно  Simple Smile

# 328
  • София
Здравейте,
Аз няколко пъти съм го писала това, но да не се дава изобщо вода е пълна лудост и безумие.
Няма живо същество което да живее без вода.
Разбира се не ангажирам никой с моето мнение Wink
Може да сложите щипка захар, въпреки че и за захарта съм много против и да опитате Wink
Не се притеснявайте все ще пропият щом са жизнени и ядат няма нужда от безпокойство  Grinning

# 329
Здравейте мами. Да се похваля, че след поредната безсънна нощ на Тео му изби шестото зъбче. За месец и два дни 6 зъбки...  #CrazyНадявам се вече да е по- спокоен. Реших утре отново да опитам да му дам домашна супа, дано я хапне. Надявам се вече нощно време да е спокоен. Това е от нас, хубава и спокойна вечер. Hug

Общи условия

Активация на акаунт