Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 196
  • 525
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
Аз няколко пъти съм го писала това, но да не се дава изобщо вода е пълна лудост и безумие.
Няма живо същество което да живее без вода.
Разбира се не ангажирам никой с моето мнение Wink
Може да сложите щипка захар, въпреки че и за захарта съм много против и да опитате Wink
Не се притеснявайте все ще пропият щом са жизнени и ядат няма нужда от безпокойство  Grinning

И със захар пробвах хиляди пъти- не иска.... Предложете ми някакви чайчета поне да опитам?

# 331
За водата...
Моето бебе е изключително кърмено 5 месеца, като до тогава не искаше вода. Когато почнах да я захранвам се надявах да пропие...но..трудна работа се оказа! Даже и урината й потъмня и таман взех да се  притеснявам и открих цаката. По време на хранене предлагах през няколко лъжички пюре и по глътка вода, тя таман се отвори, че е вода и вече е изпила 2-3 глътки. После й давам пак няколко лъжички пюре и после пак 2-3 глътки вода и така постепенно се научи да пие вода. Определено обаче предпочита сокове.
Но когато не искаше вода и сокове не искаше. Може би от биберона очаква мляко и като е друг вкуса и се изненадва, не знам. Обаче сега пие много сокове. Пробвайте да смените температурата, например - давайте водата топла. Но не мисля, че би било възможно за едно бебе да си набавя течности само с храната...то какви невероятни количества би следвало да изяжда тогава???
Успех!

# 332
Май не трябва да се дава вода по време на хранене, разширява се стомахът.
Така знам аз, поправете ме, ако не е така!

# 333
Май не трябва да се дава вода по време на хранене, разширява се стомахът.
Така знам аз, поправете ме, ако не е така!

Златанова, не е въпросът дали трябва, а че е начин да научиш бебето да пие вода. Поне при мен помогна. Никой не казва, че трябва да продължиш да даваш с всяко хранене след като вече си постигнал целта! Просто така научих МОЕТО бебе на вода. Сега не й давам с яденето.

# 334
Здравейте, моят син също още от бебе отказва да пие вода, започва да се дави и нищо не помага. Това което правя от няколко месеца е да му давам от инстантният чай на Ганчев, от лайка, и така поне приема течности. Също така му слагам много малко сок от ябълка и допълвам догоре с вода-- и успявам Simple Smile

# 335
  • София
Здравейте на всички. Много ми е интересно как се развиват вашите бебоци. Този месец стават на 9 месеца и вече се превръщат в малки човечета. Ще започна с моята Лора (15.01.2015)
Храна - адаптирано мляко, попара със сухар, сирене, масло и малко плодово пюре, всякакви зеленчукови и месни пюрета, цял жълтък през ден, плодови закуски, пресни плодове, всякакви каши, готова и домашна супа. Пие вода без проблем, плодови сокове не давам още.
Зъби - 8 пробили, 1 нов на път. Зъбите предизвикват ужасна нервност, не може да заспива сама, мрънка и се кисели през деня, а вечер се буди по 5 пъти с плач. В най- тежките моменти давам 4мл Панадол преди лягане, за да може да се наспи и да изкарва по-спокойно деня.
Развитие - на 7 и 1/2 месеца стабилно пропълзя, на 8 месеца започна да пристъпва като се придържа за нещо. Като я държа за ръчички ходи добре и е много доволна. На 8 месеца се научи да целува по бузата, на 8 и 1/2 да маха с ръка като й се каже 'Здравей', а от няколко дни започна и да прави срички. Основно ма-ма, ам-ам, ме-ме, ба-бу. Заиграва се сама или гледа песни и детско по около 30-40 мин без да ме търси. Играе сама с кучето. Държи малки предмети с палец и показалец и си ги подава от ръчичка в ръчичка. Спи през деня основно 2 пъти по около 1и1/2 сутрин след попарата и следобед към 15-16ч. Преди 10тина дни въведохме и гърнето - аз бях учудена, че въобще разбра какво се очаква от нея. Винаги пишка като я сложа и с акането се справя в 80% от случаите, но аз разчитам на режима и редовния й стомах. На месец наддава с 300-500гр. и расте с по 2см на височина. Има изразени предпочитания към хора, има любими песни и филмчета. От седмия месец плаченето като че ли рязко намаля за сметка на хленченето и мрънкането. Най-много се радва на животните (на живо и по тв) след това на други бебета.
В общи линии е това. Определено ежедневието с бебето става все по-интересно и забавно. Невероятно е колко бързо растат и се променят малките мишки.

# 336
Ох, тези зъби ги чакам като манна небесна.
Още нямаме нито един зъб, но е доста изнервено детето и си личи, че го мъчи нещо.
Правих опити да премахна нощните кърмения, но се изнервихме жестоко и двамата и просто се примирих, че така ще е. Не мога да понеса нито една нощ повече със сълзи, пищене и нерви.
Лази от 7- месечен, изправя се сам и стои прав, даже се пуска, в резултат на което пада и започва да реве естествено. Махнали сме всичко живо от средата на хола, само и само да е по- безопасно.
Като цяло си е голямо мрънкало, не знам, май повечето момчета са така Sad

# 337
Здравейте мами. Днес бяхме на консултация и Тео е наддал 530гр. и 2.5см. Сега е 9.830кг. и 76.5см.  Голям мъж, но пък мързелив. На леглото не се спира да рита, но сложа ли го в проходилката едвам помръдва. Педито ме успокои, че някои бебете по - късно прохождали. Хубава вечер от нас.

# 338
Здравейте!
ИСКАМ ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ -ЕМА ПРОХОДИ!!!

# 339
  • Ямбол
Супер новина, лек и път и без спънки в живота.
До края на темата предполагам всички ще сме проходили.
Мамите,които не влизат в темата ни във ФБ, организираме си томбола с подаръци,който желае да се включи,нека го направи скоро тук,или там направо Simple Smile

# 340
  • Разпиляна във въображението
Пропуснала съм това с подаръците Laughing

GGM, браво! После се похвали какво си е взела  Laughing

# 341
Браво на Ема Simple Smile Моят дундьо още дори на крачета не се изправя  Thinking , отказва да пълзи и зъби нямаме Simple Smile Предполагам,че се дължи на кг. Той е около 11 кг, 76 см

# 342
  • София
Здравейте!
ИСКАМ ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ -ЕМА ПРОХОДИ!!!

GGM,

Честито !!!  Grinning

никид,
Може ли да ме включите във ФБ групата?

# 343
Благодаря ви мами!
Ема е 70см. и 7400гр. по последно мерена. Ама тя си е немирна от малка  Laughing. Още от 7,5 месеца се водим за ръце, защото не ще в количката и изобщо на едно място не ще...та така. А за зъбите - чакаме всеки момент 7 и 8 зъб. Но кака й Никол - братовчедката на 1г. и 5м. й поникна първия зъб, така че сега им раснат едновременно. Чула съм за зъбите, че колкото по-късно поникнат по-здрави ще са.

# 344
Браво на Ема!  Никид може ли да ме включиш във ФБ?   Тео продължава да не спи и с яденето не ни е леко... Един път изяжда всичко на веднъж, после не иска да яде. Ходихме до педито и тя ни каза да чакаме 7 и 8 и заедно с тях кътника. Направо е ужас.  Shocked Иначе се побутва с проходилката, нао само назад. Щом го взема на ръце израе ръченица. Това е от нас. Хубава и спокойна вечер от нас! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт