Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 010
  • 525
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  Какво да ви кажа, от събота вечер Габи беше с температура, в понеделник още имаш Т и на ЛЛ я заведах. Видя зачервено гърло и сме на антибиотик от тогава. Не ще и да яде, а бяхме заместили обедното хранене със зеленчуково пюренце приготвено от мен. Караме я само на сучене пак. А за капак каката одеве видя, че й е пробило зъбче отдолу  ooooh! Ей, така всичко на куп си имаме. Мисля сега за следобедна да й направя оризова каша с плодово пюренце или само с кърма  newsm78 Тя спи милата още  Heart Eyes

Редактирам се: преди време бях писала, че си има зъбчета, но се оказа ,че ми се е привидяло  Blush
Пропуснахме и консултацията днес и вече сме много назад с ваксините - два пъти по две са й били до сега  Peace

# 76
моята бебка през деня не иска да суче, сутринта в девет като яде, чак в два три, вчера от 10 направо в пет следобед...случва ли ви се? обаче след 5 като ме метне на два часа и половина:) дали заради жегата ? newsm78

# 77
При нас няма такива паузи.Денем, нощем през 3-4 часа си се храним и няма отърване.
Уж ядеше само по веднъж нощем, сега от около 3 седмици се буди по два пъти - в два и в пет през нощта. Можеш часовника да си сверяваш по него.

# 78
  • гр.Пловдив
desita6063 каква марка оризова му даваш,аз мисля от утре да въведа , но не зная каква, четох какви ли не статии мислех за Hipp, но пишат, че има захар , на Nestle последно се спрях
На "Слънчо" безмлечната почнах,сега давам на "Ганчев"Млечно-оризовата.
Barba да не е била температурата от зъбчето?Имаш ли и вяра на твойта лекарка.Щото аз си имах една такава,като не знае кво му е на детето и си измисля веднага едно гърло или друго и пише веднага антибиотик.Аз обаче никога не съм давала.За зъбките съм се запасила с прахчета nelson teetha(обаче още не давам,чакам да стане непоносимо положението  Wink  ),на баткото само тези му действаха и шуслеровите соли помагаха до някъде.

# 79
  • Пловдив
   ох, и на мен ми се въртят едни такива за ЛЛ.. ама, намалих дозата на антибиотика наполовина. Три дни поддържаше Т над 38,5 градуса ... де да знам какво да си мисля.. одеве и разтройство имаше - вече съм сигурна, че е от зъбчето

# 80
  • София
polist,
Ти по колко и как даваш от оризовата каша на Милупа ?

Veracruz,
Ходихте ли на невролог ? Какво стана ?

Аз също давам оризова каша на Милупа и я смесвам с 1/2 малко плодово пюре на Хип и много я харесва Wink

# 81
polist,

Veracruz,

Аз също давам оризова каша на Милупа и я смесвам с 1/2 малко плодово пюре на Хип и много я харесва Wink

Засега се отказахме, защото съм сигурна, че неразположението му се дължи на зъбите.
Сложихме кехлибарено герданче и ми се струва, че е по- спокоен.
Откакто се прибрахме от морето, не е плакал така силно.

# 82
  • София
polist,

Veracruz,

Засега се отказахме, защото съм сигурна, че неразположението му се дължи на зъбите.
Сложихме кехлибарено герданче и ми се струва, че е по- спокоен.
Откакто се прибрахме от морето, не е плакал така силно.

Браво радвам се, че вече е по-спокоен  Grinning

# 83
  • София
Тъй като много я харесва, махнах следобедното хранене с мляко  и давам по 150мл  = 90мл вода + 2л АМ + 5л каша (ползвам тези от млякото) + плодово пюре . Към края кашата става течна, но това се дължи на слюнката , която внасям  докато я храня. Wink

# 84
  • София
Виждам, че вече за захранване се говори, а и на мен ми и на дневен ред. Аз захраних със зеленчуково пюре - пащърнак, въведох и тиква. След това мисля да дам морков. Господинът си хапва с охота. Днес май си изяде цяло малко бурканче смес от двете.
Купила съм и каша - оризова на Сънвал, купих и брашно от елда, че не намерих готова безмлечна такава.
От утре в ДМ има промоция на малките Хип - май е 3 на цената на 2.

# 85
  • София
Виждам, че вече за захранване се говори, а и на мен ми и на дневен ред. Аз захраних със зеленчуково пюре - пащърнак, въведох и тиква. След това мисля да дам морков. Господинът си хапва с охота. Днес май си изяде цяло малко бурканче смес от двете.
Купила съм и каша - оризова на Сънвал, купих и брашно от елда, че не намерих готова безмлечна такава.
От утре в ДМ има промоция на малките Хип - май е 3 на цената на 2.

gracycat,
Многооо благодаря за инфото за Хип Wink
Сега проверих в брошурата на ДМ от 2 – 15 юли 2015 г.
Hipp Бебешко зеленчуково био пюре, 3 бр. x 125 г.различни вкусове за 4.95 лв.
Едно пщре излиза 1.65 лв. уау такава цена не съм виждала досега  Grinning Laughing Sunglasses

# 86
Здравейте мами. Как са бебоците?  Тео си хапва пюрета, каша давам бананова и ябълкова, но педито каза, че може всякаква плодова подходяща за месеците му. Ваксината я отложихме за 15, предишната трудно я прие и за това. Казаха ми, че било хубаво в кашата да се слага мъничко масло. Незнам..  вие давате ли им?  newsm78 И вечер нещо е неспокоен, буди се често и на сън реве...   Shocked Направо ще полудея. Явно зъбките пак го мъчат, дано минат бързо. Хубав и слънчев ден от нас.

# 87
  • София
Мама, Тео и тати, по записките ми от групата за подкрепа на кърменето, на която ходя, киселото мляко, сиренето и маслото са след 11ти месец. На моята кашичка пише да се добавя олио (слънчогледово, рапично или царевично) или масло. Аз съм харесала едно олио смес на Холе, което е био и си е за приготвяне на бебешки храни.

# 88
  • София
Здравейте ! Искам да ви попитам , някой знае ли как седи въпроса с  държавните детските кухни.Чакането и записването , като при яслите/градините ли е ? Знам ,че има млечна кухня , но не съм много наясно какво представлява.Ако някой е запознат, моля да сподели. Хубав ден ! Simple Smile

# 89
Здравейте мами и бебоци!

Ние се завърнахме от морето, изкарахме си чудесно и на бебка й хареса, само дето на милата й излязоха пъпки, които отдавам на жегата. Не сме се захранили още в истинския смисъл на думата, но там й дадох да пробва диня, синя слива и банан, от които хареса последните две  Simple Smile Вие също сте споделяли в тази посока. Мисля да започнем със зеленчук, втората седмица да добавя картоф, а третата и месо, ако всичко върви по план разбира се. Другата седмица правим 6 месеца, да видим дали ще изчакам до тогава  Simple Smile

Barba, за ваксините не мисля, че сте закъснели. Ние също сме имали два пъти по две и ни предстои след две седмици пак, но така са ни дадени часовете от док.

Зъбките и нас ни мъчат, аз давам Арника, мисля си, че помага. Има и две залъгалки, но не ги уважава много. Лапаме най-вече ръцете или бибата.

Сутрин на малката й хърка нослето. Какво давате?

Общи условия

Активация на акаунт